فیجوا | بیا و یادبگیر

فیجوا

شاید این میوه را نشناسید، شاید حتی نام آن را هم نشنیده باشید اما بیش از 50 سال است که فیجوا در شهر های شمالی ایران کشت می شود و خوراکی محبوب نزد مردم گیلان و مازندران به حساب می آید.

فیجوا

  • معرفی

فیجوا، حتی تلفظ نام آن هم برای اولین بار ممکن است دشوار به نظر برسد. به همین منظور اجازه دهید تا همین ابتدا با کمک نشانه های زبان فارسی تلفظ صحیح نام این میوه را برای شما همراهان بیا و یادبگیر بازگو کنیم. تلفظ صحیح نام این میوه، فِیجِوآ است.

پوست آن به رنگ سبز براق و گوشت آن نمایی زرد رنگ به خود دارد. اندازه ی فیجوا تقریبا با اندازه ی یک تخم مرغ برابری می کند و از منظر طعم و مزه می توان به ترکیبی از سیب و آناناس و نعنا اشاره کرد.

شاید در نگاه اول و به واسطه ی رنگ پوست آن تصور کنید که فیجوا نیز مانند گوجه سبز میوه ای ترش مزه است یا با توجه به رنگ گوشت میوه ی آن این فکر در ذهن شما ایجاد شود که ممکن است طعمی شیرین مانند زردآلو داشته باشد.

اما حتما تعجب خواهید کرد اگر بدانید که این میوه طعمی گس به مانند خرمالو دارد و شیرینی آن بسیار کمتر از میوه ای مثل زردآلو است. به همین دلیل است که برای تعریف طعم آن به ترکیبی از میوه های سیب و آناناس در کنار نعنا اشاره می کنیم.

  • کشور های تولید کننده ی فیجوا

سازمان فائو هیچ گونه آماری مبنی بر این که چه کشور هایی اقدام به تولید این میوه ی سبز رنگ می کنند منتشر نکرده است. بنابراین نمی توان گفت که چه کشور هایی بیشترین میزان تولیدات فیجوا را به خود اختصاص داده اند.

اما با توجه به اطلاعات پراکنده ای که در خصوص این میوه موجود است می توان گفت که برزیل به عنوان کشور زادگاه فیجوا به همراه کشور های آرژانتین و اکوادور از جمله کشور هایی هستند که به تولید این میوه ی جذاب می پردازند.

همچنین بیش از 50 سال است که درخت میوه ی فیجوا در مناطق شمالی ایران نیز کشت می شود و میوه ی خوشمزه ی آن در بازار های شهر های گیلان و مازندران به فروش می رسد و مسافرانی که برای تعطیلات به این دو شهر ورود می کنند بازار را برای خرید آن زیر و رو می کنند.

  • کالری فیجوا

55 کیلو کالری در هر 100 گرم از این میوه، باعث شده تا فیجوا هم مانند بسیاری دیگر از میوه ها مثل میوه به، انجیر، گلابی و انبه در دسته ی میوه های کم کالری و مناسب برای استفاده در رژیم های غذایی برای حفظ سلامتی بدن و لاغری قرار بگیرد.

  • ویتامین های فیجوا

این میوه منبعی طبیعی و عالی برای دریافت ویتامین ث مورد نیاز بدن است و می تواند در تقویت سیستم ایمنی بسیار موثر باشد. میزان ویتامین ث موجود در فیجوا از نارنگی بیشتر و با گریپ فروت برابری می کند.

در کنار ویتامین ث، با مصرف فیجوا می توانید انواع مختلف ویتامین های گروه ب مثل تیامین (ب1)، نیاسین (ب3) پنتوتنیک اسید (ب5) و فولات (ب9) و مقادیری ویتامین ای و ویتامین کا را نیز دریافت کنید.

البته نباید از مواد مغذی سرشاری که در این میوه وجود دارد چشم پوشی کرد. پتاسیم، منگنز، منیزیم و کلسیم از جمله مهم ترین مواد مغذیی هستند که با نوش جان کردن این میوه می توانید به بدن خود تزریق کنید.

برای مطالعه ی بیشتر در خصوص ویتامین ها و مواد مغذی موجود در این میوه به همراه میزان درصد هر کدام پیشنهاد می کنیم به تصویری که تیم سلامت بیا و یادبگیر برای شما همراهان همیشگی در ادامه ی این بخش تدارک دیده است توجه فرمایید.

ویتامین های فیجوا | بیا و یادبگیر
ویتامین های فیجوا | بیا و یادبگیر

خواص فیجوا

  • فیجوا برای تقویت سیستم ایمنی بدن

فیجوا بمب ویتامین ث است و تنها نوش جان کردن یک عدد از آن در طول روز می تواند نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامین ث را تامین کند و منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن شود. مصرف این میوه به تعداد گلبول های سفید بدن می افزاید و فرایند از بین بردن ویروس ها و بیماری ها را تسریع می بخشد.

  • خواص فیجوا برای پیشگیری از سرطان

علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، ویتامین ث موجود در این میوه می تواند از شکل گیری سلول های سرطانی در بدن پیشگیری کند و در تقویت گلبول های سفید برای حمله و نابودسازی رادیکال های آزاد نقش موثری را ایفا کند.

خواص فیجوا | بیا و یادبگیر
خواص فیجوا | بیا و یادبگیر
  • فیجوا برای مبارزه با فشار خون بالا

برای افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند مصرف این میوه می تواند بسیار مفید باشد. مقدار قابل توجه پتاسیم در این میوه می تواند روند گردش خون در بدن را بهبود ببخشد و از شکل گیری التهاب در رگ های انتقال دهنده ی خون جلوگیری کند.

در نتیجه ی این فرایند وضعیت فشار خون به یک ثبات نسبی (تحت کنترل) می رسد و خطر ایجاد سکته ی قلبی و مغزی به پایین ترین سطح خود می رسد و از به خطر افتادن سلامت افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند جلوگیری می شود.

جالب است بدانید که میوه فیجوا در کنار انار، موز و کیوی از جمله میوه هایی است که میزان پتاسیم قابل توجهی در آن موجود است و می تواند برای افرادی که به فشار خون بالا یا بیماری های قلبی مبتلا هستند بسیار مفید باشد.

خواص فیجوا | بیا و یادبگیر
خواص فیجوا | بیا و یادبگیر
  • خواص ضد افسردگی فیجوا

نوش جان کردن این میوه انتخاب خوبی برای مبارزه با افسردگی، استرس و اضطراب است. به دلیل وجود ویتامین های گروه ب در این میوه به خصوص ویتامین های ب9 (فولات) و ب1 (تیامین) مصرف آن می تواند منجر به کاهش فشار و استرس ذهنی شود و باعث آزادسازی هورمون شادی در بدن شود.

خواص فیجوا | بیا و یادبگیر
خواص فیجوا | بیا و یادبگیر
  • خواص فیجوا برای سلامت دستگاه گوارش

فیجوا میزبان مقادیر قابل توجهی از ماده ی مغذی فیبر است و نوش جان کردن آن می تواند تاثیر به سزایی در حفظ سلامت دستگاه گوارش داشته باشد و از شکل گیری بیماری هایی چون یبوست و اسهال در این ارگان حیاتی بدن جلوگیری کند.

نوش جان کردن روزانه 1 الی 2 عدد از این میوه سموم و آلودگی ها را از روده و معده پاک می کند و مانع از تحرکات بی دلیل روده ها می شود. علاوه بر این به هضم مواد غذایی توسط دستگاه گوارش کمک می کند و با تسهیل فرایند دفع احتمال بروز مشکلاتی چون یبوست و اسهال را به کمترین میزان خود می رساند.

همچنین با کمک به پاکسازی روده و معده از سموم، آلودگی ها و کرم ها، فیجوا می تواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده ی کوچک و سرطان روده ی بزرگ نیز نقش تاثیر گذاری داشته باشد.

خواص فیجوا | بیا و یادبگیر
خواص فیجوا | بیا و یادبگیر
  • ضد التهاب از بین برنده ی عفونت

ویتامین ث موجود در این میوه گلبول های سفید را برای حمله به هر گونه میکروب، باکتری، عفونت و التهاب تجهیز می کند و آن ها را برای حفاظت از بدن روانه ی میدان می کند. در نتیجه مصرف فیجوا می تواند در کمک به درمان بیماری های التهابی و عفونت ها بسیار تاثیر گذار باشد.

  • فیجوا برای حفاظت از پوست

به دلیل وجود ویتامین ث در این میوه مصرف آن می تواند در از بین بردن لک و آکنه و التهاب های روی پوست تاثیر زیادی داشته باشد. همچنین استفاده از آن به عنوان ماسک صورت می تواند میزان آبرسانی به سطح پوست را افزایش دهد و رطوبت مورد نیاز پوست را تامین کند.

برای این منظور می توانید پوست یک عدد از این میوه را جدا کنید و آن را رنده کرده و با یک قاشق غذا خوری روغن زیتون، سه قاشق غذای خوری ماست کم چرب و یک زرده ی تخم مرغ ترکیب کنید و به صورت ماسک روی پوست صورت خود قرار دهید.

اجازه دهید تا این ماسک به مدت 15 تا 20 دقیقه روی پوست صورت شما بماند و بعد از سپری شدن این مدت زمان آن را به آرامی و با استفاده از آب ولرم بشویید و از داشتن پوستی شاداب و با طراوت لذت ببرید.

خواص فیجوا | بیا و یادبگیر
خواص فیجوا | بیا و یادبگیر

مضرات فیجوا

  • اگر طبع گرمی دارید فیجوا نخورید

طبع این میوه گرم است و با مزاج افرادی که طبعی گرم دارند سازگاری ندارد. در نتیجه اگر افرادی که گرمی مزاج دارند این میوه را نوش جان کنند امکان بروز مشکلات مختلف خیلی دور از ذهن نیست.

لذا تیم سلامت بیا و یادبگیر به تمامی شما همراهان گرامی پیشنهاد می کند تا اگر طبع گرمی دارید از مصرف این میوه پرهیز کنید یا دست کم پیش از مصرف آن با پزشک خود این موضوع را در میان بگذارید.

  • ایجاد حساسیت و آلرژی

مصرف این میوه می تواند منجر به ایجاد آلرژی یا حساسیت در برخی از افراد شود. از جمله حساسیت هایی که مصرف فیجوا در پی دارد می توان به خارش پوست و گلو و گرفتگی صدا اشاره کرد. البته لازم است بدانید که احتمال بروز آلرژی و حساسیت از طریق مصرف این میوه بسیار اندک است و در 99 درصد اوقات مصرف آن مانعی ندارد.

  • زیاده روی نکنید

در مصرف این میوه اندازه را نگه دارید. فیجوا دارای فیبر غذایی و پتاسیم بالایی است و بیش از اندازه مصرف کردن آن می تواند به بدن آسیب بزند. بنابراین لازم است تا از مصرف بی رویه و بیش از اندازه ی آن جدا خودداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

هندوانه
زالزالک