زردآلو | بیا و یادبگیر

زردآلو

عنوان میوه ی چهار فصل همیشه به میوه هایی داده نمی شود که در هر چهار فصل سال به انواع مختلف حضور دارند. گاهی هم حضور میوه ها در هر فصل سال به صورت خشکبار یا کمپوتی اتفاق می افتد. به این ترتیب میوه های زیادی را می توان چهار فصل معرفی کرد.

زردآلو یکی از همین میوه ها است که وقتی فصل فروش نوبرانه ی آن می گذرد به شکل های دیگر مثل خشک شده و بدون هسته به صورت قیسی، یا کمپوتی مورد استفاده قرار می گیرد.

زردآلو

  • معرفی

زردآلو میوه ی زرد رنگ و البته شیرین فصل تابستان است که به واسطه ی لپ های گل انداخته و قرمزش و همچنین طعم و عطر خاصی که دارد طرفدارانی دو آتیشه را در سراسر دنیا به خود اختصاص داده است.

طرفدارانی که اکثرشان ترجیح می دهند که این میوه را به صورت تازه و نوبرانه میل کنند اما در میانشان هستند عده ای که دوست دارند آن را در هر چهار فصل سال نوش جان کنند.

به همین دلیل این میوه را به دو نیم تقسیم و هسته ی آن را جدا می کنند و زیر آفتاب قرار می دهند تا خشک شود و بتوانند در تمام طول سال آن را نوش جان کنند.

علاوه بر این موارد بسیاری از شرکت ها و کارخانه های صنایع غذایی هم توجه ویژه ای به زردآلو دارند و از آن در تهیه کمپوت، مربا و مارمالاد نیز استفاده می شود که هر کدام از این محصولات طرفداران مخصوص به خود را دارد و در هر 365 روز سال نظر مشتریان را به خود جلب می نمایند.

جدای از خود میوه اما مغز هسته زردآلو نیز مصرف خوراکی دارد و می توان از آن به عنوان یک میان وعده ی لذیذ در کنار نان بربری یا سنگک داغ به همراه پنیر یاد کرد.

  • کشور های تولید کننده ی زردآلو

این میوه بومی نواحی جنوبی قاره ی آسیا است و برای اولین بار در بخش های غربی کشور عزیزمان ایران و قسمت هایی از کشور چین کشت شده است. اما به تدریج و به دلیل علاقه ی مردم در دیگر کشور ها به آن، مسیر ورود زردآلو به سایر کشور های دنیا نیز هموار شد.

طبق آماری که سازمان فائو (سازمان کشاورزی ملل متحد) منتشر کرده در حال حاضر بزرگ ترین تولید کننده ی میوه ی زردآلو کشور ترکیه است. ترکیه با تولید 985 هزار تن از این میوه در سال در رده ی اول و کشور های ازبکستان و ایتالیا به ترتیب با تولید 532 هزار تن و 266 هزار تن در رده های دوم و سوم قرار گرفته اند.

کمی پایین تر و در رده ی پنجم این لیست و بعد از کشور الجزایر می توانید نام ایران را هم مشاهده کنید. ایران با تولید سالیانه نزدیک به 240 هزار تن زردآلو جزو 5 کشور برتر در تولیدات و صادرات این میوه ی زرد و خوشمزه است.

کشور های تولید کننده ی زردآلو | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی زردآلو | بیا و یادبگیر
  • کالری زردآلو

یک عدد زردآلو با اندازه ی متوسط حدود 20 کیلو کالری دارد. با مصرف 100 گرم از این میوه می توانید میزان تقریبی 48 کیلو کالری انرژی را دریافت کنید. حال اگر 1 عدد زردآلوی متوسط دورن کمپوت را میل کنید 250 کیلو کالری انرژی را به بدن خود تزریق کرده اید.

همان طور که می بینید به خودی خود و به صورت خام این میوه کالری چشمگیری ندارد و در دسته ی میوه های کم کالری قرار می گیرد اما اگر قصد نوش جان کردن آن به صورت کمپوت شده یا خشک شده را دارید باید در مصرف آن اندازه را نگه دارید تا به چاقی و اضافه وزن دچار نشوید.

  • ویتامین های زردآلو

لیست کامل ویتامین ها و مواد مغذی موجود در زردآلو کمی پایین تر و در انتهای این بخش برای شما همراهان عزیز بیا و یادبگیر به صورت یک تصویر قرار داده شده است. اما بد نیست اشاره ای به چند مورد از آن ها که بیشترین سهم یا درصد را در این میوه به خود اختصاص داده اند کنیم.

از جمله ویتامین هایی که با مصرف این میوه می توانید دریافت کنید باید به ویتامین ث، ویتامین کا، ویتامین های گروه ب و ویتامین آ اشاره کرد. همچنین منیزیم، پتاسیم، فسفر و منگنز هم از جمله چندین و چند مواد مغذیی است که می توان با خوردن زردآلو به بدن تزریق کرد.

ویتامین های زردآلو | بیا و یادبگیر
ویتامین های زردآلو | بیا و یادبگیر

خواص زردآلو

  • خواص زردآلو برای مقابله با سرطان

به واسطه ی موجود بودن ویتامین های مختلفی مثل ویتامین ث، ویتامین آ و ویتامین کا در این میوه، زردآلو دارای خاصیت ضد سرطانی است و پزشکان مصرف آن را برای پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه و سرطان لوزالمعده توصیه می کنند.

مصرف این میوه جلوی رشد سلول های سرطانی در بدن را می گیرد و سیستم ایمنی را در برابر رادیکال های آزاد تقویت و آن را برای حمله و از بین بردن سلول های سرطانی آماده می کند.

خواص زردآلو | بیا و یادبگیر
خواص زردآلو | بیا و یادبگیر
  • خواص زردآلو برای سلامت قلب

برای کاهش فشار خون بالا و پیشگیری از بروز بیماری های قلبی مصرف زردآلو می تواند راهکاری مناسب باشد. چرا که پتاسیم موجود در آن می تواند روند چرخش خون در بدن را سامان می دهد و از گرفتگی و مسدود شدن رگ های خونی جلوگیری می کند.

همچنین مصرف این میوه سطح کلسترول بد خون را نیز کاهش می دهد و از ایجاد رسوب در رگ های انتقال دهنده ی خون پیشگیری می کند که در نتیجه ی آن سلامت قلب حفظ می شود و احتمال بروز بیماری های قلبی – عروقی به پایین ترین میزان خود می رسد.

  • خواص زردآلو برای کمک به درمان یبوست

فیبر موجود در این میوه فرایند هضم مواد غذایی را برای دستگاه گوارش ساده تر و از ایجاد نفخ و ورم روده پیشگیری می کند. همچنین با پاکسازی و کمک به دفع سموم و انگل های روده ای از دستگاه گوارش فرایند دفع را نیز برای این ارگان راحت تر و از بروز بیماری هایd چون اسهال و یبوست جلوگیری می کند.

خواص زردآلو | بیا و یادبگیر
خواص زردآلو | بیا و یادبگیر
  • خواص زردآلو برای پوست

بتاکاروتن ماده ی مغذی است که برای سلامت پوست مفید است و می تواند از ایجاد لک و پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری کند و مانع از خشک شدن آن شود. این ماده ی مغذی به وفور در زردآلو یافت می شود و مصرف آن به صورت خوراکی می تواند سلامت پوست را حفظ کند.

علاوه بر این به دلیل داشتن ویتامین ث، این میوه دارای خاصیت ضد التهابی هم است و استفاده از آن به شکل ماسک صورت می تواند در کمک به درمان و کاهش علائم بیماری های پوستی مثل اگزما موثر واقع شود.

برای ساخت ماسک زردآلو کافی است تا چند زردآلوی تازه را له کنید و آن ها را با کمی شیر و یک قاشق غذا خوری عسل ترکیب کنید. حالا این ماسک را روی صورت خود قرار دهید و با انگشتان خود به آرامی پوست صورتتان را ماساژ دهید.

خواص زردآلو | بیا و یادبگیر
خواص زردآلو | بیا و یادبگیر
  • موثر در حفظ آرامش

طبق تحقیقاتی که تیم سلامت بیا و یادبگیر از منابع معتبر موجود در سطح اینترنت به عمل آورده مصرف زردآلوی تازه می تواند در کمک به درمان بیماری های عصبی، بی خوابی، خستگی و فراموشی بسیار موثر باشد.

دلیل آن هم وجود انواع مختلف ویتامین های گروه ب در این میوه است. ویتامین هایی که در کنار طعم شیرین و بوی خوش این میوه باعث آزادسازی هورمون شادی در بدن می شوند و حس آرامش و آسایش را به بدن القا می کنند.

  • مناسب برای خانم های باردار

مصرف این میوه در دوران بارداری می تواند به حفظ سلامت مادر و جنین کمک کند. به این دلیل که دارای مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی آهن، مس و فولات است که می تواند خطرات دوران بارداری را کاهش دهد و از تولد نوزادانی با نواقص مختلف جلوگیری کند.

خواص زردآلو | بیا و یادبگیر
خواص زردآلو | بیا و یادبگیر
  • خواص زردآلو برای مو

مصرف زردآلو در حفظ سلامت مو های سر نیز بسیار تاثیر گذار است و می تواند از ریزش آن ها جلوگیری کند. همچنین به دلیل داشتن ویتامین آ و ویتامین ای، مصرف این میوه میزان آبرسانی به پوست سر را هم افزایش می دهد و با تامین رطوبت مورد نیاز پوست سر از خشکی و شوره ی سر جلوگیری می کند.

  • خواص زردآلو در حفظ سلامت استخوان ها

کلسیم موجود در زردآلو در حفظ سلامت استخوان های بدن نقش به سزایی دارد. به خصوص برای کودکانی که در سن رشد هستند و بانوانی که دوران بارداری خود را سپری می کنند مصرف این میوه می تواند بسیار موثر باشد و بروز ضعف در ساختار استخوان های این دو گروه خاص جلوگیری کند.

خواص زردآلو | بیا و یادبگیر
خواص زردآلو | بیا و یادبگیر

مضرات زردآلو

  • احتمال دارد سبب ایجاد مسمومیت شود

مانند مغز هسته ی هلو مغز تلخ هسته زردآلو هم دارای ماده ی سمی به نام سیانوژن است و خوردن بیش از 2 عدد از آن می تواند موجب مسمومیت فرد مصرف کننده شود. از طرف دیگر خوردن هسته ی این میوه به وسیله ی زنان باردار و کودکان نیز اصلا توصیه نمی شود. چرا که می تواند سلامت آن ها را به خطر بیندازد.

پس بهتر است یا از نوش جان کردن آن صرف نظر کنید یا در صورت لزوم حتما تحت نظر پزشک و طبق دستورات او هسته های تلخ این میوه را میل کنید.

  • اگر سنگ کلیه دارید…

زردآلوی تازه حاوی مقدار زیادی اگزالات است که می تواند برای افرادی که سنگ کلیه دارند مضر باشد. در نتیجه بهتر است که این دسته از افراد در مصرف این میوه احتیاط کنند یا به اصطلاح انداره را نگه دارند تا آسیبی به خود وارد نکنند.

  • می تواند موجب ناراحتی معده شود

توصیه می شود تا از مصرف ناشتای این میوه به جد پرهیز کنید. چون خوردن آن با شکم خالی باعث ایجاد درد در ناحیه معده می شود و نشانه هایی چون دل پیچه و درد شکم را با خود به همراه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اسفناج
بروکلی