میوه به | بیا و یادبگیر

بِه

از میان میوه هایی که جدای از طعم، عطر دلپذیری هم دارند باید به میوه به که در روز های سرد پاییز و زمستان با آن صورت خاکی و قیافه ی آبدارش میهمان تازه وارد میوه فروشی ها است اشاره کرد.

میوه به

  • معرفی

بِه گونه های زیادی دارد که در میان تمامی آن ها دو نوع بیشترین طرفدار را به خود اختصاص داده اند. بِه معطر و بِه آناناسی که ازقضا تست طعم میوه ی هر دوی آن ها ترش و مایل به گس و عطر و بویشان بسیار دلپذیر و خوشایند است.

با وجود این که اکثر طرفداران و علاقه مندان به میوه به آن را به صورت خام نوش جان می کنند، اما جالب است که بدانید بِه از آن دسته میوه هایی است که بعد از پخته شدن مزه ی بسیار بهتری پیدا می کند.

همچنین بد نیست که بدانید از پوست این میوه ی خوشمزه نیز چای و دمنوش های خوش عطری درست می شود که نوشیدن آن ها برای آرامش گرفتن ذهن و بدن بسیار موثر است.

علاوه بر خود میوه اما تخم های بِه نیز خواص دارویی فراوانی دارند و می توانند تسکینی بر سرفه، گلو درد و سرما خوردگی باشند. تنها کافی است که آن ها را در یک لیوان آب گرم قرار دهید تا کمی حالت ژله ای به خود بگیرند و سپس کل محتویات داخل لیوان را به یک باره سر بکشید.

  • کشور های تولید کننده ی میوه به

مجموع تولیدات بِه در دنیا به 700 هزار تن هم نمی رسد و کشور هایی که به تولید این میوه ی زرد و خوشمزه می پردازند اکثرا از همسایه های کشور عزیزمان ایران هستند.

طبق آمار، بزرگ ترین تولید کننده ی حال حاضر میوه به در جهان کشور ترکیه است که سالیانه چیزی نزدیک به 189 هزار تن از این میوه را تولید و راهی بازار های خارجی و همچنین داخلی خود می کند.

در کنار ترکیه کشور های چین و ازبکستان هم حضور پر رنگی در این عرصه دارند و رقابت تنگاتنگی را برای به دست آوردن رتبه ی نخست با ترکیه در پیش گرفته اند و هر کدام به ترتیب سالیانه 111 هزار تن و 96 هزار تن از این میوه را تولید و راهی بازار های جهانی می کنند.

اما جالب است بدانید که طبق گزارشات سازمان فائو ایران چهارمین کشوری است که به تولید و صادرات میوه به می پردازد و سالیانه حدود 88 هزار تن از این میوه را به بازار های داخلی و خارجی تزریق می کند.

از جمله معروف ترین بِه های ایرانی که بدون اغراق یکی از خوشمزه ترین و خوش عطر ترین بِه های دنیا هم هست، میوه به شهرستان کوثر واقع در اردیبل است.

کشور های تولید کننده ی میوه به | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی میوه به | بیا و یادبگیر
  • کالری به

هر 100 گرم بِه حدود 57 کیلو کالری انرژی دارد که این یعنی این میوه ی زرد و خوشمزه در تیره ی خوراکی های کم کالری طبقه بندی می شود و می توان از آن در انواع و اقسام رژیم های غذایی استفاده کرد.

بنابراین اگر شما دوست و همراه عزیز بیا و یادبگیر از رژیم های غذایی استفاده می کنید، می توانید با خیال راحت این میوه ی خوش بو را نیز در سبد غذایی روزانه ی خود جای دهید و به هیچ عنوان هم نگران چاقی یا اضافه وزن ناشی از مصرف آن نباشید.

  • ویتامین های به

ویتامین ث و ویتامین های گروه ب، دو گونه ی ویتامینی هستند که به وفور در میوه به یافت می شوند و می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت و بر حفظ کارکرد نرمال دیگر ارگان های بدن ما تاثیر گذار باشند.

علاوه بر ویتامین های ذکر شده اما می توان با مصرف میوه به مواد مغذی فراوانی چون آهن، پتاسیم، منیزیم و فسفر را نیز به بدن تزریق کرد و گامی مثبت در حفظ سلامت قلب و عروق و دیگر ارگان های حیاتی بدن برداشت.

ویتامین های میوه به | بیا و یادبگیر
ویتامین های میوه به | بیا و یادبگیر

خواص به

  • خواص به در درمان التهابات

میوه به از جمله مواد خوراکی است که مصرف آن می تواند التهاب را در بخش های مختلف بدن از بین ببرد. چون بِه دارای منابع عظیمی از ویتامین ث است و می تواند علاوه بر تقویت سیستم ایمنی موجب افزایش تعداد گلبول های سفید هم شود و زمینه را برای از بین بردن هر چه سریع تر التهابات فراهم کند.

همچنین مطابق با گفته ی بسیاری از منابع معتبر سطح وب نوش جان کردن این میوه برای رفع التهاب در ناحیه دهان و دندان هم موثر است و می توان با مصرف آن سرعت التیام التهابات ناحیه دهانی و دندانی را افزایش داد.

  • خواص به در حفظ سلامت دستگاه گوارش

بِه میوه ای ملین است و می تواند برای دستگاه گوارش و سلامت آن بسیار موثر باشد. نوش جان کردن این میوه ی زرد و خوشمزه می تواند به پاکسازی و دفع بهتر مواد غذایی کمک کند و به نوعی باعث سبک شدن معده شود.

همچنین به واسطه ی فیبری که در آن موجود است مصرف میوه به می تواند سبب هضم هر بهتر مواد خوراکی هم شود و از بروز مشکلاتی مثل زخم معده یا درد در ناحیه ی شکمی پیشگیری کند.

علاوه بر این ها می توان با ترکیب بِه با عسل و میل کردن آن در صبحگاه از شکل گیری بیماری های دستگاه گوارش نظیر یبوست و اسهال نیز جلوگیری کرد و عفونت های موجود در روده و معده را تا حدی از بین ببرید.

خواص میوه به | بیا و یادبگیر
خواص میوه به | بیا و یادبگیر
  • تقویت کننده ی سیستم ایمنی بدن

این میوه ی دوست داشتنی و جذاب دارای ویتامین ث و آنتی اکسیدان هایی است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و از بروز سرما خوردگی یا آنفولانزا در فصل سرما جلوگیری کند.

  • خواص به برای پیشگیری از ابتلا به سرطان

آنتی اکسیدان ها و ویتامین ث موجود در میوه به می تواند به سیستم ایمنی بدن ما انسان ها در از بین بردن رادیکال های آزاد و سلول های سرطانی کمک شایان ذکری کند.

بدین ترتیب که با نوش جان کردن آن در قدم اول سیستم ایمنی جان تازه تری می گیرد و در قدم بعدی این سیستم ایمنی شارژ شده شروع به افزایش تعداد گلبول های سفید می کند و امکان رشد و تشکیل دوباره را از سلول های سرطانی می گیرد.

خواص میوه به | بیا و یادبگیر
خواص میوه به | بیا و یادبگیر
  • خواص به برای حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی

نوش جان کردن میوه به می تواند در حفظ سلامت قلب و عروق هم بسیار موثر باشد و از بروز مشکل و ناراحتی در این سیستم جلوگیری کند و از خطر ابتلا به سکته و گرفتگی عروق تا حد زیادی بکاهد.

همچنین به خاطر وجود منابع غنی از ماده ی مغذی پتاسیم در آن، مصرف روزانه ی این میوه می تواند در کنترل سطح فشار خون نیز بسیار کارآمد باشد و از بالا رفتن ناگهانی این شاخص پیشگیری کند.

در کنار موارد مطرح شده در بالا بد نیست این نکته را هم بدانید که مصرف میوه به می تواند منجر به کاهش کلسترول بد خون هم بشود و با افزایش کلسترول خوب خون قلب را سالم نگه دارد، گردش خون در بدن را نظم دهد و از شکل گیری التهاب در رگ های انتقال دهنده ی خون جلوگیری کند.

  • موثر در رفع استرس و اضطراب

مصرف چای یا دمنوش بِه چند ساعت پیش از خواب می تواند به داشتن خوابی آرام و راحت کمک کند. چرا که به واسطه ی داشتن منابع قابل توجهی از ویتامین های گروه ب میوه به دارای خاصیت ضد استرسی است و می تواند به حفظ آرامش ذهن و بدن در هنگام خواب کمک کند.

خواص میوه به | بیا و یادبگیر
خواص میوه به | بیا و یادبگیر
  • مناسب برای درمان گلودرد و خش خش سینه

در طب سنتی از بِه دانه (تخم های میوه به) برای درمان گلودرد استفاده می شود و اهالی فن این حوزه آن را برای تسکین سرفه های خشک، نرم کردن سینه و از بین بردن خلط پشت حلق تجویز و توصیه می کنند که کمی پیش از خواب چند عدد تخم بِه را درون یک استکان آب جوش قرار دهید و به محض این که حالت ژله ای پیدا کردند آن ها را میل کنید تا با سرفه و خس خس سینه برای همیشه خداحافظ کنید.

  • خواص به در رفع حالت تهوع و استفراغ

اگر دچار استفراغ یا تهوع هستید مصرف بِه ترش می تواند برای شما مفید باشد. چرا که نوع ترش این میوه به واسطه ی داشتن مقادیر بیشتری از ویتامین های گروه ب می تواند در کنترل تحرکات روده نقش موثر تری را ایفا کند و از استفراغ و تهوع شما جلوگیری کند.

خواص میوه به | بیا و یادبگیر
خواص میوه به | بیا و یادبگیر
  • خواص به برای پوست

آنتی اکسیدان های موجود در میوه به می تواند برای سلامت پوست بسیار موثر باشد و از شکل گیری لک های پوستی و آکنه روی آن جلوگیری کند. مصرف این میوه همچنین برای مقابله با پیری زودرس پوست و پیشگیری از شکل گیری چین و چروک روی پوست نیز توصیه بسیاری از پزشکان زیبایی است.

  • خواص به برای مو

در کنار پوست مصرف میوه به برای حفظ سلامت مو هم بسیار مفید است. چون می تواند با کمک به گردش بهتر خون در بدن و خون رسانی بیشتر به مو ها به رشد بهتر و درخشندگی آن ها کمک می کند و از ریزش مو ها جلوگیری می کند.

خواص میوه به | بیا و یادبگیر
خواص میوه به | بیا و یادبگیر

مضرات به

  • از مصرف نوع خام میوه به پرهیز کنید

مصرف میوه به، به صورت خام توصیه نمی شود. چرا که هضم آن برای دستگاه گوارش کمی دشوار است و می تواند باعث سوزش در ناحیه معده شود. لذا به توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر تا حد امکان این میوه را به صورت پخته شده نوش جان کنید.

  • در خوردن میوه به زیاده روی نکنید

به اندازه از این میوه ی خوش خوراک مصرف کنید تا دچار مشکلاتی چون یبوست نشوید. اگر چه میوه به می تواند برای دستگاه گوارش بسیار مفید باشد و به سلامت آن کمک کند اما مصرف زیاد از حد آن هم می تواند منجر به بروز اختلال در روند نرمال کارکرد این ارگان شود.

  • بیش از حد بِه دانه نخورید

دانه های میوه به دارای ماده ای به نام سیانوژیک هستند و به همین دلیل هم باید با نظارت پزشک مصرف شوند. چون مصرف بی حساب و کتاب آن ها می تواند باعث ایجاد مسمویت های حاد شود و زندگی فرد استفاده کننده را به خطر بیندازد. لذا توصیه می شود تا این ماده ی خوراکی را حتما با مشورت پزشک معالج خود مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

کرفس
اسفناج