بالنگ | بیا و یادبگیر

بالنگ

تجربه ی تست طعم و مزه ی بعضی از میوه ها گاه به صورت مستقیم امکان پذیر نیست و بسیاری از ما به واسطه ی مصرف محصولات جانبی که با استفاده از این میوه ها تهیه می شوند با آن ها آشنایی داریم.

اگر بخواهیم در این خصوص مثالی بارز بیاوریم قطعا بالنگ می تواند نمونه ای مناسب باشد. چرا که بیشتر از آن که هر کسی اصل میوه ی آن را از میوه فروشی ها تهیه و نوش جان کرده باشد از نوع خشک شده ی آن که در عطاری ها فروخته می شود یا مربای معروف و خوشمزه ی این میوه استفاده کرده است.

بالنگ

  • معرفی

بالنگ عضوی از خانواده ی مرکبات است. میوه ای فوقالعاده خوشمزه و خوش طعم با عطری ناب و دلپذیر که بیشتر از آن که به عنوان یک میوه شناخته شود به عنوان یک طعم دهنده از آن یاد می شود.

به همین دلیل اغلب مشتریان آن صنایع تولید مواد غذایی هستند که با استفاده از این میوه محصولاتی چون آبمیوه، مارمالاد و در راس همه ی آن ها مربا تولید و روانه ی بازار می کنند.

اما برگردیم به خود میوه ی بالنگ که در طب سنتی به آن اترج کبیر و در گویش های مختلف زبان پارسی به آن بادرنگ، بالنگو و بالنجو هم می گویند. شکل ظاهری این میوه شباهت بسیاری به کدو تنبل دارد.

از نظر رنگ پوست اما بیشتر به لیمو شیرین نزدیک است. با این تفاوت که مانند لیمو پوستی صاف و یک دست ندارد. همچنین طبق اطلاعات ثبت شده در خصوص این میوه وزن آن نیز گاه می تواند تا 1 کلیوگرم باشد.

  • کشور های تولید کننده ی بالنگ

خواستگاه اصلی میوه بالنگ کشور های شرقی و جنوبی شرقی قاره ی آسیا است. اما این که کدام یک از این کشور ها بیشترین میزان تولید این میوه را به خود اختصاص داده اند هنوز مشخص نیست و نمی توان در خصوص آن اظهار نظر کرد.

  • کالری بالنگ

در هر 100 گرم از این میوه به طور میانگین میزان 60 کیلو کالری موجود است. بنابراین از منظر کم کالری یا پرکالری بودن آن باید گفت که بالنگ جزو میوه های کم کالری محسوب می شود.

  • ویتامین های بالنگ

این عضو زرد رنگ و خوشمزه ی خانواده ی مرکبات سرشار از مواد غذایی مورد نیاز بدن است و کربوهیدرات، فیبر و انواع و اقسام ویتامین ها و مواد مغذی مختلف را می توانید با نوش جان کردن آن دریافت کنید.

بالنگ حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین ث است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مناسب است. همچنین منبعی عالی برای جذب ویتامین های گروه ب است و به واسطه مصرف آن می توان بخشی از نیاز روزانه ی بدن به ویتامین های این خانواده ی پر جمعیت را تامین کرد.

علاوه بر این به توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر برای دریافت مواد مغذیی چون کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم هم می توانید از میوه ی بالنگ استفاده کنید.

ویتامین های بالنگ | بیا و یادبگیر
ویتامین های بالنگ | بیا و یادبگیر

خواص بالنگ

  • بالنگ، ضد میکروب و ضد عفونت

به خاطر وجود آنتی اکسیدان و ویتامین ث در این میوه مصرف خوراکی آن به صورت منظم و روزانه می تواند منجر به از بین رفتن میکروب ها و عفونت های داخلی به خصوص در دستگاه گوارش شود.

  • مناسب برای درمان سرفه های خشک و گلودرد

برای درمان تب، گلودرد، کاهش سرفه های خشک و آزار دهنده و از بین بردن ترشحات پشت حلقی یا همان خلط و همچنین رفع مشکلات دستگاه تنفسی مصرف روزانه یک لیوان از ترکیب آب جوش + یک قاشق عسل + آب یک عدد میوه ی بالنگ پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر به تمامی شما همراهان گرامی است.

  • خواص بالنگ در تقویت کبد

مصرف میوه ی بالنگ از جمله پر تکرار ترین دستور نسخه هایی است که برای رفع مشکلات کبدی و تقویت این ارگان مهم و حیاتی بدن ما انسان ها توسط پزشکان طب سنتی تجویز می شود.

چرا که مصرف روزانه ی این میوه منجر به دفع هر چه بهتر و سریع تر سموم از کبد می شود. در نتیجه کبد می تواند با توان بالا تری به سراغ وظایف روزمره ی خود برود و دیگر خبری از بروز اختلالات کبدی نخواهد بود.

خواص بالنگ | بیا و یادبگیر
خواص بالنگ | بیا و یادبگیر
  • خواص بالنگ در حفظ سلامت دستگاه گوارش

بالنگ دارای مقادیر مناسبی از ماده ی مغذی فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین ث است که همگی در کنار هم می توانند در حفظ سلامت دستگاه گوارش تاثیر گذار باشند و منجر به بهبود وضعیت عملکرد آن شوند.

در اولین قدم با مصرف این میوه فیبر مورد نیاز بدن و به خصوص دستگاه گوارش تامین می شود که در نتیجه ی آن سموم و آلودگی های موجود در روده و معده پاک و فرایند هضم مواد غذایی برای آن ها ساده تر می شود.

در ادامه و با از بین رفتن آلودگی ها و هضم بهتر مواد غذایی، از احتمال بروز بیماری های دستگاه گوارش نظیر زخم معده، درد معده، اسهال و یبوست نیز به طرز چشمگیری کاسته می شود.

علاوه بر این به دلیل وجود ویتامین ث و آنتی اکسیدان در این میوه در صورتی که عفونتی در معده یا روده وجود داشته باشد با مصرف این میوه به مرور زمان از بین می رود.

  • رفع بوی بد دهان به کمک بالنگ

به کمک این میوه می توانید برای همیشه از شر بوی بد دهان خلاص شوید. تنها کافی است که صبح به صبح یک لیوان آب ولرم را با آب یک عدد میوه ی بالنگ ترکیب کنید و به صورت ناشتا بنوشید.

این ترکیب علاوه بر این که منجر به رفع بوی بدن دهان می شود می تواند از لثه و دندان هم در برابر میکروب ها و بیماری ها محافظت کند و مانع از بروز مشکلاتی چون خونریزی لثه شود.

  • بالنگ، تقویت کننده ی سیستم ایمنی بدن

بالنگ یک تقویت کننده ی عالی برای سیستم ایمنی بدن است و می تواند به خوبی گلبول های سفید را در برابر بیماری ها، سرما خوردگی ها و ویروس های تجهیز کند.

نوشیدن چای یا دمنوشی که با استفاده از این میوه تهیه شده یک دارویی عالی و البته طبیعی برای درمان عفونت های گلو که منجر به سرفه و گلودرد می شوند هست و می تواند به تسریع روند درمان این دست از بیماری های کمک کند.

خواص بالنگ | بیا و یادبگیر
خواص بالنگ | بیا و یادبگیر
  • خواص بالنگ برای مقابله با گونه های مختلف سرطان

کارتنوئید ها، آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید های موجود در این میوه به شدت برای مبارزه ی بدن با گونه های مختلف بیماری سرطان و همچنین تجهیز و تقویت گلبول های سفید لازم و ضروری هستند.

با رسیدن این مواد مغذی به بدن سلول های سرطانی شانس کمتری برای تکثیر دارند و گلبول های سفید می توانند سریع تر رادیکال های آزاد را از بین ببرند. در نتیجه خطر ابتلا به گونه های مختلف سرطان علی الخصوص سرطان ریه و سرطان معده به کمترین میزان خود می رسد.

  • موثر در درمان افسردگی

طعم و عطر میوه ی بالنگ خود به تنهایی می تواند منجر به شاد شدن روحیه افراد و آزادسازی هورمون شادی در بدن شود. اما با نوش جان کردن آن به صورت خام یا آبگیری شده مقدار قابل توجهی سیترونلال وارد بدن شما می شود که برای کاهش مشکلات عصبی مفید است و می تواند در درمان افسردگی موثر واقع شود.

  • خواص بالنگ در داشتن خواب راحت

اگر از بی خوابی های شبانه رنج می برید و به دنبال راهی برای درمان آن هستید پیشنهاد می کنیم تا از چای یا دمنوش بالنگ استفاده کنید. چون مصرف چای یا دمنوش این میوه کمی پیش از رفتن به رخت خواب می تواند از بار ذهنی شما بکاهد و خوابی راحت و آرام را برایتان به ارمغان بیاورد.

خواص بالنگ | بیا و یادبگیر
خواص بالنگ | بیا و یادبگیر
  • بهبود وضعیت گردش خون در بدن

به واسطه ی وجود مقادیر قابل توجهی از ماده ی مغذی پتاسیم در این میوه مصرف آن می تواند در بهبود وضعیت گردش خون نقش موثری را ایفا کند. همچنین مصرف منظم و روزانه ی میوه ی بالنگ می تواند از مسدود شدن رگ های خونی نیز جلوگیری کند و خطر بروز سکته قلبی و مغزی را کاهش دهد.

  • کاهنده ی طبیعی درد

در طب سنتی از بالنگ استفاده های شایانی می شود. به عنوان مثال از دم کرده ی پوست زرد و خشک شده ی آن به عنوان مسکن قوی صفراوی استفاده می شود و مالیدن روغن پوست آن برای رفع بی حسی، فلجی، لقوه، رعشه، درد مفاصل، سیاتیک، امراض سرد عصبی و درد کلیه و مثانه توصیه شده است.

خواص بالنگ | بیا و یادبگیر
خواص بالنگ | بیا و یادبگیر

مضرات بالنگ

  • از مصرف بیش از اندازه ی بالنگ خودداری کنید

زیاده روی در مصرف میوه ی بالنگ و همچنین مربای آن به دلیل دیر هضم بودن می تواند موجب بروز مشکلات مختلفی از جمله معده درد و سنگینی معده برای مدت زمان طولانی شود. لذا به توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر همواره اندازه را در مصرف این میوه و محصولاتی که با استفاده از آن تهیه می شود رعایت کنید.

  • اگر مبتلا به بیماری های…

مصرف این میوه برای افرادی که طبع گرمی دارند مضر است. همچنین کسانی که مبتلا به بیماری های مغزی، صرع و قولنج معده هستند باید پیش از نوش جان کردن این میوه با پزشک معالج خود در این باره مشورت کنند. چرا که ممکن است با مصرف بالنگ بیماری آن ها تشدید شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آلبالو
خیار