انجیر | بیا و یادبگیر

انجیر

سوگند به انجیر و زیتون در آیه ی ابتدایی سوره ی تین در قرآن نشان از اهمیت این میوه شگفت انگیز دارد. انجیر به عنوان میوه ای باستانی حتی در عهد عتیق نیز مورد اشاره قرار گرفته و در روایاتی از پیامبر (ص) و برخی از امامان به خوردن و خاصیت درمانی آن اشاره شده است. همچنین برخی منابع افلاطون را عاشق سر سخت این میوه ی مدیترانه ای معرفی کرده اند.

انجیر

  • معرفی

انجیر، میوه ای که گویی از دل داستان های قدیمی بیرون آمده تا با طعم جادویی خود ما را به یاد خاطرات خوب گذشته بیندازد. میوه ای با ظاهر و رنگی جذاب که نوید طعمی دلنشین را به ما می دهد. میوه ای که هم می توان آن را به صورت خشک و هم زمانی که تازه و آبدار است نوش جان کرد و از طعم و مزه ی آن نهایت لذت را برد.

ظاهر این میوه شبیه به بقچه های قدیمی مادر بزرگ ها است. بقچه هایی که پر از لباس های سالم و دست نخورده ای بود که نزدیک عید نوروز باز می شد و خاطرات شیرین گذشته را تداعی می کرد.

انجیر را می توانید در رنگ های مختلف در بازار مشاهده کنید اما عمدتا این میوه با رنگ های بنفش (انجیر سیاه) و زرد (کالیمیرنا) در بازار ایران به فروش می رود. علاوه بر مصرف آن به صورت خام از این میوه در تهیه ی انواع مربا، بستنی، دسر، کمپوت و مارمالاد نیز استفاده می شود.

نکته ی جالبی که بد نیست در خصوص انجیر بدانید این است که این میوه از جمله میوه های مورد علاقه ی کلئوپاترا ملکه و فرمانروای زیبای مصر باستان بوده است. پس هر زمان که آن را نوش جان می کنید به یاد داشته باشید که شما در حال مصرف میوه ای هستید که زمانی مختص فرامانروایان و زیبارویان بوده است.

  • کشور های تولید کننده ی انجیر

از معرفی بگذریم و به سراغ تولیدات این میوه ی شیرین برویم. چون هر چقدر هم که از ویژگی ها و موارد استفاده ی آن برای شما بگوییم کم گفتیم. بزرگ ترین تولید کننده های این میوه ی خوشمزه کشور های ترکیه، مصر و مراکش هستند که به ترتیب با تولید 230 هزار تن،201 هزار تن و 144 هزار تن رتبه های اول تا سوم تولید کننده های این میوه را در اختیار خود دارند.

طبق آمار و جدولی که سازمان فائو از تولیدات انجیر ارائه کرده کشور عزیزمان ایران هم با حضور در رتبه ی پنجم سهمی قابل قبول از تولیدات این میوه را به خود اختصاص داده و سالیانه حدود 70 هزار تن از این میوه را تولید و راهی بازار جهانی می کند.

کشور های تولید کننده ی انجیر | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی انجیر | بیا و یادبگیر
  • کالری انجیر

میزان کالری در این میوه به صورت تازه 74 کیلو کالری در هر 100 گرم است. این میزان در انجیر خشک شده به 107 کیلو کالری در 100 گرم ارتقاع پیدا می کند که با توجه به اعداد و ارقام ذکر شده می توان نوع تازه ی آن را در تیره ی میوه های کم کالری و نوع خشک آن را در تیره ی میوه های پر کالری دسته بندی کرد.

اگر چه نوع تازه ی این میوه را در دسته ی میوه های کم کالری قرار دادیم اما این نباید برای شما مجوزی بر مصرف بی رویه ی آن باشد. تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما همراهان گرامی توصیه می کند تا با مصرف به اندازه ی این میوه از چاقی و اضافه وزن ناخواسته ی خود جلوگیری کنید.

  • ویتامین های انجیر

ویتامین های گروه ب، ویتامین ث، ویتامین ای و ویتامین کا میهمانان دورهمی به نام انجیر هستند. در کنار ویتامین ها، مواد مغذی چون منیزیم، پتاسیم، کلسیم و منگنز نیز در این میوه وجود دارند که آن را به یک داروخانه ی سیار تبدیل کرده اند.

ویتامین های انجیر | بیا و یادبگیر
ویتامین های انجیر | بیا و یادبگیر

خواص انجیر

  • دفع سنگ کلیه

اگر از درد ناخوشایند سنگ کلیه رنج می برید می توانید از انجیر کمک بگیرید. این میوه انتخابی مناسب برای حفظ سلامت کلیه و کبد شما از سموم مختلفی است که روزانه و به واسطه ی نوش جان کردن خوراکی های ناسالم وارد بدن می شوند و سلامت بدن را تهدید می کنند.

البته توصیه می شود که پیش از شروع به استفاده از این میوه در جهت حفظ سلامت بدن حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید. چرا که مصرف زیاد از حد این میوه در افرادی که دارای سنگ کلیه هستند می تواند آسیب های مختلف دیگری را هم پدیدار کند.

  • بهبود بواسیر

اگر از بیماری بواسیر رنج می برید پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما استفاده از انجیر خشک است. این میوه کمک می کند تا دفع مدفوع کمتر و فشار از روی راست روده برداشته شود.

خواص انجیر | بیا و یادبگیر
خواص انجیر | بیا و یادبگیر
  • انجیر برای حفظ سلامت قلب

انجیر بخورید و سلامت قلب خود را تضمین کنید. این میوه ی خوشمزه دارای مقادیر قابل توجهی از ماده ی مغذی پتاسیم است که می تواند به کاهش فشار از روی رگ هایی که مسئول انتقال خون در بدن هستند کمک کند و شکل طبیعی فرایند گردش خون در بدن را حفظ کند.

در کنار کنترل فشار خون، مصرف این میوه منجر به کاهش کلسترول و یا چربی بدن خون نیز می شود که همین امر خطر ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی را تا حد زیاد کاهش می دهد و امکان بروز سکته قلبی و مغزی را به صفر نزدیک می کند.

  • درمان یبوست به کمک انجیر

دستگاه گوارش خود را به کمک انجیر خشک پاکسازی کنید. مصرف این میوه به صورت خشک شده می تواند درمانی طبیعی برای یبوست و دیگر بیماری های دستگاه گوارش باشد که هضم مواد غذایی را با مشکل رو به رو می کنند.

این میوه یک ملین طبیعی است و به واسطه ی فیبری که دارد می تواند فرایند هضم مواد غذایی را بهبود ببخشد و سموم و مواد ناسالم موجود در روده ها را پاکسازی کند و در انتها دستگاه گوارشی تمیز را به شما هدیه بدهد.

خواص انجیر | بیا و یادبگیر
خواص انجیر | بیا و یادبگیر
  • تسکین دهنده

بر اساس تحقیقات اخیر، برگ درخت انجیر به دلیل داشتن ویژگی هایی چون ادرار آور بودن، تسکین دهندگی و دافع کرم روده بودن در طب سنتی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین دم کرده آن مسکن است و برای معالجه ی سرفه از آن استفاده می شود.

  • انجیر تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

این میوه حاوی انواع و اقسام ویتامین ها و مواد مغذی است که می تواند برای بدن بسیار مفید باشد. از جمله این ویتامین ها و مواد مغذی می توان به ویتامین ث اشاره کرد که با تقویت سیستم ایمنی بدن به پیشگیری و کمک به درمان بیماری های ویروسی و سرما خوردگی های می پردازد.

خواص انجیر | بیا و یادبگیر
خواص انجیر | بیا و یادبگیر
  • مقابله با سرطان

میوه ی انجیر می تواند بدن را در برابر انواع مختلف سرطان تجهیز کند و از شکل گیری سلول های سرطان و رادیکال های آزاد جلوگیری کند. به خصوص سرطان روده که معمولا به دلیل کمبود ماده ی مغذی فیبر خود را نمایان می کند و شروع به ضعیف کردن تدریجی بدن می کند.

  • تقویت استخوان به کمک انجیر

کلسیم، منیزیم و منگنز مواد مغذیی هستند که می توانند سلامت استخوان ها را تضمین کنند و از پوکی استخوان در سنین بالا جلوگیری کنند. این مواد مغذی که انجیر را به عنوان یکی از خانه های خود انتخاب کرده اند می توانند تراکم استخوان های بدن را بالا ببرند و احتمال شکستگی و آسیب دیدگی آن ها را تا حد زیادی کاهش دهند.

خواص انجیر | بیا و یادبگیر
خواص انجیر | بیا و یادبگیر
  • حفظ سلامت دهان و دندان

پیش تر هم به این موضوع اشاره کردیم که انجیر میوه ای تسکین دهنده است یعنی می تواند در مواقع لزوم میزان درد ناشی از التهاب را به طرز چشمگیری کاهش دهد. به همین جهت بسیاری از این میوه برای کاهش التهاب لثه ها و تسکین دردی که به واسطه ی این التهاب ها به وجود می آید استفاده می کنند.

خواص انجیر | بیا و یادبگیر
خواص انجیر | بیا و یادبگیر
  • انجیر و سلامت پوست و مو

جلوگیری از ایجاد چین و چروک روی پوست در جوانی، جوانسازی و آبرسانی بیشتر به پوست، درمان جوش و آکنه، افزایش میزان رطوبت پوست، این ها همه از معجزات و هدایای میوه ی انجیر هستند که به واسطه ی نوش جان کردن یا استفاده به صورت ماسک به شما ارزانی می شود.

علاوه بر پوست، مصرف این میوه می تواند در تقویت و مو های سر نیز نقشی محوری داشته باشد و منجر به رشد بهتر آن ها شود. همچنین استفاده از این میوه به صورت ماسک مو می تواند از شکل گیری شوره ی سر و در ادامه ی آن ریزش مو ها پیشگیری کند.

خواص انجیر | بیا و یادبگیر
خواص انجیر | بیا و یادبگیر

مضرات انجیر

  • آلرژی و حساسیت

اگر دچار آلرژی و حساسیت به برخی از مواد غذایی هستید پیشنهاد می کنیم تا پیش از نوش جان کردن میوه ی انجیر حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید. چرا که مصرف این میوه به خصوص در اندازه ی زیاد می تواند منجر به ایجاد حساسیت و آلرژی در افراد مختلف شود و افرادی که مستعد حساسیت هستند را با مشکل مواجه کند.

  • ناراحتی معده

به طور معمول استفاده از این میوه به همراه میوه های دیگر مشکلی ندارد. اما بهتر است از مصرف انجیر با میوه های اسیدی مثل پرتقال و گریپ فروت خودداری کنید. چرا که می تواند باعث نارحتی معده در افراد مختلف شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

گلابی
توت سفید