مارچوبه | بیا و یادبگیر

مارچوبه

علیرغم این همه فعالیت و کاری که در امر اطلاع رسانی و آموزش در رابطه با گیاهان خوراکی در سراسر جهان انجام گرفته، شاید برایتان جالب باشد که هنوز هم هستند معدود گیاهان گمنامی که ما حتی اسم آن ها را نشنیده ایم.

گیاهانی که متاسفانه جای چندانی در سبد غذایی امروز مردمان این کره ی خاکی ندارند اما سرشار از مواد با ارزش غذایی بالا هستند. مارچوبه یکی از همین گیاهان گمنام است.

مارچوبه

  • معرفی

مارچوبه، یک گیاه علفی متعلق به مناطقی از جنوب قاره ی اروپا و همچنین بخش هایی از شمال قاره ی آفریقا که به تاریخ امروز جهان بیش از 2000 سال است که از آشنایی بشر با آن می گذرد.

در اوایل پیدایشش، عموم مردم از آن به عنوان دارو برای درمان بعضی بیماری ها استفاده می کردند. امروز اما از این گیاه نه به عنوان یک دارو بلکه به عنوان ماده ای خوراکی یاد می شود که برای طعم دادن و خوشمزه تر کردن سوپ ها مورد استفاده قرار می گیرد.

مارچوبه بیش از 3000 گونه ی مختلف در طیف های رنگی سبز و سفید و بنفش دارد که طعم و مزه ی بعضی از آن ها شیرین، برخی تلخ و دسته ای هم بی مزه است!!!

  • کشور های تولید کننده ی مارچوبه

چین، پرو و مکزیک سه تولید کننده ی اصلی مارچوبه ی دنیا هستند و هر کدام به ترتیب 8.6 میلیون تن، 1.7 میلیون تن و 1.1 میلیون تن از این سبزی لوکس و گران قیمت را برای عرضه به بازار جهانی تولید می کنند.

کشور های تولید کننده ی مارچوبه | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی مارچوبه | بیا و یادبگیر
  • کالری مارچوبه

مقدار انرژی موجود در هر 100 گرم از این سبزی حدودا برابر با 20 کیلو کالری است. بنابراین اگر بگوییم مارچوبه هم به مانند سبزیجاتی چون کلم، گل کلم و اسفناج در دسته سبزی های کم کالری قرار دارد پر بیراه نگفته ایم.

  • ویتامین های مارچوبه

مارچوبه میزبان طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد مغذی است و می تواند به شکل ویژه ای بر سلامت بدن ما انسان ها و ارگان های مهم و حیاتی آن تاثیر گذار باشد.

این عضو جذاب و لاکچری خانواده ی سبزیجات منبع فوقالعاده ای برای جذب ویتامین های گروه ب به خصوص تیامین (ب1)، ریبوفلاوین (ب2) و فولات (ب9) است و علاوه بر این موارد می تواند در تامین نیاز بدن به ویتامین آ، ویتامین ث و ویتامین کا نیز عملکردی مناسب داشته باشد.

همچنین برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن مثل آهن، منگنز، منیزیم، فسفر، روی و امثالهم نیز می توانید به پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر از مارچوبه این سبزی جذاب، دوست داشتنی و خوشمزه استفاده کنید.

ویتامین های مارچوبه | بیا و یادبگیر
ویتامین های مارچوبه | بیا و یادبگیر

خواص مارچوبه

  • مارچوبه برای حفاظت از بدن در برابر بیماری سرطان

اگر می خواهید سیستم ایمنی بدنتان را در برابر گونه های مختلف بیماری سرطان تقویت کنید و اجازه ی رشد و تکثیر را از سلول های آلوده ی این بیماری بگیرید به توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر از مارچوبه در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

چون این سبزی تمامی تجهیزات مورد نیاز بدن ما برای مبارزه با انواع مختلف بیماری سرطان را در اختیار دارد و می تواند به بهترین شکل ممکن سیستم ایمنی و گلبول های سفید را برای نابودسازی رادیکال های آزاد و همچنین سلول های سرطانی تجهیز کند.

  • خواص مارچوبه در کاهش فشار خون بالا

به لطف مقدار بالای پتاسیم در این سبزی، می توان با مصرف آن از فشار بالای خون نیز کاست و فرایند گردش خون در بدن را به نوعی سازماندهی کرد که قلب فشار کمتری را برای پمپاژ خون تحمل کند و دچار مشکل در اجرای برنامه ی روتین روزانه اش نشود.

خواص مارچوبه | بیا و یادبگیر
خواص مارچوبه | بیا و یادبگیر
  • خواص مارچوبه در اجرای بهتر فراید هضم

برای انجام هر چه بهتر پروسه ی گوارش، این دستگاه از شما مقدار مشخصی از ماده ی مغذی فیبر را در هر روز طلب می کند. در صورتی که در جواب به این خواسته پاسخ مثبتی بدهید فرایند گوارش بدون هیچ مشکلی انجام و در غیر این صورت ممکن است با چندین و چند مشکل ریز و درشت رو به رو شود.

حالا اگر می خواهید که عمل گوارشتان بدون هیچ اختلالی انجام بگیرد می توانید با مصرف سبزیجاتی مثل همین مارچوبه یا نعناع و یا میوه هایی مثل سیب و آلو که میزان فیبر قابل قبولی دارند بخشی از نیاز روزانه ی سیستم گوارشی به این ماده ی مغذی را تامین و خیال خود را از بابت انجام بی دردسر فرایند هضم و دفع مواد غذایی راحت کنید.

علاوه بر این با مصرف این خوراکی های حاوی فیبر می توانید برای همیشه از شر مشکلاتی چون ناراحتی های شکمی، درد معده، نفخ و از همه مهم تر اسهال و یبوست نیز رهایی پیدا کنید.

  • موثر در درمان عفونت های مجاری ادراری

مارچوبه مدر است و می تواند میزان حجم ادرار را افزایش دهد و بدین ترتیب در خروج سموم و آلودگی های بدن نقش موثری را ایفا کند و زمینه ساز پاکسازی کلیه ها و کبد شود.

این سبزی همچنین دارای خاصیت ضد سنگ نیز می باشد و می تواند در خارج کردن و یا در اصطلاح دفع سنگ کلیه تاثیر گذار باشد. بنابراین اگر از درد های ناشی از سنگ کلیه رنج می برید و برای دفع آن به دنبال کمک می گردید به توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر یک یا دو عدد مارچوبه ی تازه در هر روز نوش جان کنید.

خواص مارچوبه | بیا و یادبگیر
خواص مارچوبه | بیا و یادبگیر
  • خواص مارچوبه در حفظ سلامت قلب

همان طور که پیش تر گفتیم این این سبزی به دلیل پتاسیم بالایی که دارد می تواند فرایند چرخش خون در بدن را سامان بدهد و از فشار خون بالا نیز بکاهد.

اما نکته ی دیگری که باید در رابطه ی با آن بدانید این است که در ادامه ی روند بالا مارچوبه می تواند از مسدود شدن رگ های خونی و همچنین لخته شده خون نیز جلوگیری کند و از احتمال بروز مشکلاتی چون سکته قلبی و مغزی تا حد زیادی بکاهد.

  • خواص مارچوبه در کاهش وزن

مارچوبه از آن دسته خوراکی هایی است که به واسطه ی میزان بالای پروتئینی که در خود جای داده می تواند متابولسیم یا همان سوخت و ساز بدن را افزایش دهد و منجر به کاهش وزن شود.

علاوه بر این به دلیل وجود ماده ی مغذی فیبر در این سبزی با مصرف آن مدت زمان بیشتری احساس سیری خواهید کرد و بدین ترتیب از پرخوری و اضافه خوری شما نیز جلوگیری خواهد شد.

پس اگر برنامه ای برای کاهش وزن خود دارید و یا این که می خواهید وزنتان را کنترل و از بالا رفتنش جلوگیری کنید حتما از مارچوبه در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

خواص مارچوبه | بیا و یادبگیر
خواص مارچوبه | بیا و یادبگیر
  • خواص مارچوبه برای عبور امن از دوران بارداری

تمامی مادران باردار برای متولد کردن نوزادان سالم به فولات (ویتامین ب9) نیازمند هستند و چه بهتر که این ویتامین به واسطه ی مصرف خوراکی های طبیعی مثل میوه ها و سبزیجاتی چون آناناس، مارچوبه و امثالهم جذب بدن شود.

  • خواص مارچوبه برای پوست

تحقیقات اخیر نشان داده که آن دسته از افرادی که از مارچوبه به صورت منظم و روزانه در اندازه های مشخص و توصیه شده استفاده می کنند پوستی درخشان تر، سالم تر و به دور از لک و آکنه دارند.

چون این سبزی خوش طعم دارای انبوهی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مورد نیاز پوست هست که در کنار هم می توانند موجب آبرسانی بیشتر و همچنین حفظ طراوت و شادابی این لباس طبیعی و دائمی بدن ما انسان ها شوند. به واسطه ی همین آبرسانی بیشتر نیز دیگر خبری هم از چین و چروک و خشکی ترک خوردگی پوست نخواهد بود.

خواص مارچوبه | بیا و یادبگیر
خواص مارچوبه | بیا و یادبگیر
  • خواص مارچوبه برای مو

علاوه بر پوست این عضو جذاب خانواده ی سبزیجات می تواند برای مو های ما نیز بسیار پرخاصیت واقع شود و موجب درخشندگی و خوش حالتی آن ها شود و از ریزش و کم پوشت شدنشان جلوگیری کند.

پس اگر از ریزش مو هایتان خسته شده اید و می خواهید موهایی پرپشت، درخشان و خوش حالت داشته باشید حتما روزانه یک فنجان مارچوبه را در کنار وعده های مختلف غذایی خود میل کنید.

خواص مارچوبه | بیا و یادبگیر
خواص مارچوبه | بیا و یادبگیر

مضرات مارچوبه

  • می تواند اثر گذاری برخی دارو ها را کم کند

مقدار پتاسیم و ویتامین کا موجود در این سبزی نسبتا زیاد است. لذا بهتر است تا بیماران با محدودیت مصرف پتاسیم و همچنین افراد تحت درمان با داروی های ضد انعقادی تا حد امکان از خوردن آن پرهیز و یا دست کم پیش از نوش جان کردنش حتما با پزشک معالجشان در رابطه با میزان مصرف این سبزی مشورت کنند.

  • ممکن است موجب بروز واکنش آلرژیک شود

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به بعضی از میوه ها و سبزیجات مثل پیاز، آووکادو، کاهو، کرفس، خیار و خلاصه از این دست خوراکی ها آلرژی دارید و پزشکتان دستور منع مصرف آن ها را به شما داده بهتر است تا از مصرف مارچوبه نیز خودداری کنید. چرا که احتمال می رود با مصرف این سبزی دچار واکنش های آلرژیک مختلفی شوید.

  • می تواند منجر به کم آب شدن بدن شود

با توجه به این که این سبزی دارای خاصیت ادرار آوری است، اگر در مصرفش اندازه را رعایت نکنید و هر چقدر که دلتان خواست از آن میل کنید به احتمال بسیار زیاد بدن شما دچار کم آبی خواهد شد. لذا توصیه می شود تا حتما در مصرف آن اندازه را نگه دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نعناع
پیاز