سیب | بیا و یادبگیر

سیب

هر زندگی سیبی است، گاز باید زد با پوست. این بند از شعر سهراب سپهری جدای از اهمیت ادبی، یک نکته ی مهم تغذیه ای نیز دارد و آن هم اهمیت گاز زدن سیب با پوست است. پوستی که عین زندگی است.

البته به شرط آن که خوب شسته شده باشد تا فیبر غذایی و فلاونوئید بسیار پوست آن جذب شود و باز البته به شرط آن که طبیعی باشد و انواع آفت کش ها روی پوست آن موجود نباشد.

سیب

  • معرفی

سیب یکی از متنوع ترین میوه ها و گیاهان موجود در طبیعت است. طبق آخرین آمار ها و گزارش های ارائه شده بیش از 7000 نوع طبیعی و اصلاح نژاد شده ی این میوه در جای جای این کره ی خاکی در دسترس ما انسان ها است که هر کدام اندازه، رنگ و طعم مختص به خود را دارند.

در طول تاریخ چند هزار ساله ی بشر از این میوه ی شیرین با القاب و اسامی مختلفی یاد شده که بعضی مثبت و برخی دیگر منفی قلمداد می شوند. بسیاری سیب را میوه دانایی می دانند و برخی هم آن را میوه ممنوعه می خوانند که همه به خاطر حضور این میوه ی خوش رنگ و لعاب در داستان ها و افسانه های اساطیری است.

علاوه بر این در میان اقوام و ملت های گوناگونی که در این کره ی خاکی زیست می کنند سیب نماد المان های مثبتی مثل صلح، زیبایی، سلامت، سعادت، شادی و نشاط، عشق، جوانی، بهار، جاودانگی و ازدواج هم هست و از درخت آن نیز به عنوان سمبلی برای باروری یاد می شود.

در میان تمامی رنگ ها و گونه های مختلف این میوه سیب قرمز برای ما ایرانیان جایگاه ویژه تری دارد. چرا که یکی از هفت سمبل جشن باستانی نوروز است و به نشانه ی سلامتی و تندرستی در کنار سبزه، سیر، سرکه، سمنو، سنجد و سکه روی سفره ی هفت سین قرار می گیرد.

اما برسیم به موارد و شکل های مصرف این میوه که بسیار هم متنوع و متعدد است. همان طور که قطعا تمامی شما همراهان بیا و یادبگیر می دانید رایج ترین شکل مصرف سیب به صورت خام است.

اما در این میان هستند افراد و صنایعی که از آن در تهیه مربا، مارمالاد، کمپوت، کیک، پای، آبمیوه و آبنبات نیز استفاده می کنند و محصولات و مشتقاتی تهیه می کنند که علاقه مندان بسیاری دارند.

همچنین بد نیست بدانید که در کنار خود میوه از پوست، برگ و هسته ی آن نیز استفاده های درمانی مختلفی می شود که در ادامه بیشتر به صحبت درباره ی آن ها خواهیم پرداخت.

  • کشور های تولید کننده ی سیب

در حال حاضر کشور چین با تولید 42.4 میلیون تن سیب با اختلاف بسیار زیادی نسبت به سایر رقبا در صدر جدول تولید کننده های این میوه ی شیرین قرار گرفته است. بعد از چین اما کشور آمریکا با 5 میلیون تن و کشور ترکیه با 3.6 میلیون تن رده های دوم و سوم این جدول را به خود اختصاص داده اند.

کشور های تولید کننده ی سیب | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی سیب | بیا و یادبگیر
  • کالری سیب

سیب میوه ی سلامتی است و می تواند در تمام رژیم های غذایی جای داشته باشد. در هر 100 گرم از این میوه میزان 52 کیلو کالری انرژی وجود دارد که تقریبا با میزان کالری موجود در نارنگی یکی و از میزان کالری موجود در پرتقال اندکی بیشتر است.

  • ویتامین های سیب

سیب از آن دسته میوه هایی است که می توان طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد مغذی را در آن جستجو کرد. از ویتامین هایی مثل ویتامین ث، ویتامین ای و ویتامین کا گرفته تا مواد مغذیی نظیر منگنز، فسفر، پتاسیم، کلسیم و آهن همه و همه را می توان در این میوه یافت کرد.

برای اطلاع از لیست کامل این ویتامین ها و مواد مغذی، تیم سلامت بیا و یادبگیر توجه شما را به تصویری که در ادامه ی این بخش قرار داده شده جلب می کند.

ویتامین های سیب | بیا و یادبگیر
ویتامین های سیب | بیا و یادبگیر

خواص سیب

  • خواص سیب برای پیشگیری از یبوست و اسهال

اگر می خواهید دستگاه گوارشی پاک داشته باشید به توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر روزانه یک عدد سیب نوش جان کنید. چرا که این میوه دارای منابعی غنی از ماده ی مغذی فیبر هست که برای سلامت دستگاه گوارش و همچنین هضم بهتر مواد غذایی مفید است و می تواند از بروز بیماری هایی مثل یبوست و اسهال جلوگیری کند.

  • خواص سیب برای کاهش کلسترول بد خون

بی دلیل نیست که سیب را میوه ی سلامتی می دانند و آن را نماد تندرستی معرفی می کنند. این میوه دارای مواد مغذی مختلفی است که می تواند ضمن کاهش کلسترول بد خون، در افزایش کلسترول خوب خون نیز موثر باشد.

همچنین به واسطه ی مقادیر قابل توجه پتاسیم در آن می تواند از فشار موجود بر رگ های انتقال دهنده ی خون بکاهد و به گردش هر چه بهتر این ماده ی قرمز رنگ در بدن کمک کند در حفظ سلامت قلب و جلوگیری از بروز بیماری های قلبی – عروقی نظیر حمله ی قلبی و سکته موثر واقع شود.

خواص سیب | بیا و یادبگیر
خواص سیب | بیا و یادبگیر
  • خواص سیب برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان

این میوه دارای مقادیر مناسبی از ماده ی مغذی کلسیم است که می تواند در پیشگیری از پوکی و شکنندگی استخوان موثر باشد و به سلامت استخوان ها در میانسالی و کهنسالی کمک کند.

علاوه بر استخوان ها اما مصرف این میوه می تواند در سلامت دندان ها نیز تاثیر به سزایی داشته باشد و منجر به سفیدی و تمیزی دندان ها شود و از احتمال پوسیدگی آن ها تا حد زیادی بکاهد.

  • خواص سیب در حفظ سلامت دستگاه تنفسی

اگر می خواهید دستگاه تنفسی سالمی داشته باشید به پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر روزی 1 عدد سیب نوش جان کنید. چرا که مصرف روزانه ی این میوه می تواند باعث کاهش التهابات دستگاه تنفسی شود، سینه را نرم و از خش خش آن هنگام تنفس پیشگیری کند، عملکرد ریه ها را بهبود دهد و از احتمال ابتلا به بیماری های تنفسی نظیر آسم بکاهد.

خواص سیب | بیا و یادبگیر
خواص سیب | بیا و یادبگیر
  • خواص سیب برای پیشگیری از ابتلا به سرطان

مصرف سیب علی الخصوص با پوست می تواند سیستم ایمنی بدن ما انسان ها را در برابر سرطان های مختلفی مثل سرطان روده و سرطان سینه تقویت کند و تا 25 درصد از احتمال ابتلا به تمامی گونه های مختلف سرطان در افراد بکاهد.

  • تقویت سیستم ایمنی بدن به کمک سیب

اگر چه کم اما سیب هم دارای مقادیری ویتامین ث است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. مصرف 1 عدد از این میوه به صورت روزانه می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت و از شکل گیری بیماری های ویروسی و همچنین سرما خوردگی جلوگیری کند.

خواص سیب | بیا و یادبگیر
خواص سیب | بیا و یادبگیر
  • موثر در درمان دیابت

مصرف روزانه 1 عدد از این میوه می تواند از بروز دیابت نوع 2 تا حد زیادی جلوگیری کند و در امر کنترل قند خون بدن موثر باشد. همچنین می تواند نوسانات و تغییرات قند خون را نیز تحت کنترل در بیاورد از افزایش ناگهانی آن جلوگیری کند.

  • پاک کننده ی بدن از سموم

همان طور که می دانید کبد ارگانی است که مسئولیت پاکسازی بدن از سموم و آلودگی ها را بر عهده دارد و به طور نرمال هم در حال انجام این فرایند هست. اما اگر می خواهید که این پروسه با سرعت و قدرت بیشتری در پیش گرفته شود نیاز است تا فیبر مورد نیاز این ارگان حیاتی بدن را تامین کنید.

میوه سیب یکی از منابعی است که می توان به کمک آن بخشی از نیاز روزانه ی کبد به این ماده ی مغذی را تامین و زمینه را برای خروج هر چه بهتر سموم از بدن فراهم کرد.

خواص سیب | بیا و یادبگیر
خواص سیب | بیا و یادبگیر
  • خواص سیب برای پیشگیری از ابتلا به هموروئید

مصرف این میوه می تواند با کاهش التهاب رگ های انتقال دهنده ی خون در ناحیه مقعدی از بروز بیماری هموروئید جلوگیری کند. پس اگر از این بیماری رنج می برید حتما با مشورت با پزشک معالج خود مصرف روزانه ی سیب را در سبد غذاییتان قرار دهید.

  • مناسب برای حفظ سلامت پوست و مو

سیب برای پوست انسان بسیار مفید است و می تواند مزایای فراوانی را با خود به همراه داشته باشد. مصرف روزانه ی این میوه می تواند میزان آبرسانی به پوست را افزایش دهد و از خشک شدن سطح پوست جلوگیری کند. البته اگر پوستی چرب و روغنی دارید باید در مصرف این میوه اندازه را نگه دارید.

علاوه بر این مصرف سیب می تواند در شادابی و سلامت پوست هم موثر باشد و باعث درخشندگی و نرم تر شدن آن شود و از پیری زودرس پوست و همچنین شکل گیری جوش و آکنه بر روی آن و بروز مشکلات پوستی نیز جلوگیری کند و پوستی صاف و تمیز را به شما هدیه می دهد.

در کنار مزایایی که نوش جان کردن این میوه برای پوست دارد، مصرف خوراکی آن می تواند برای مو ها نیز بسیار موثر باشد. سیب می تواند نقش یک تقویت کننده طبیعی مو را برای شما بازی کند و جلوی ریزش مو های شما را بگیرد. علاوه بر این می تواند با تقویت ریشه ی مو، رشد مو ها را افزایش دهد و از ایجاد شوره روی سر جلوگیری کند.

خواص سیب | بیا و یادبگیر
خواص سیب | بیا و یادبگیر
  • مناسب برای کاهش احتمال ابتلا به آب مروارید

سیب به دلیل داشتن ویتامین های مختلف مثل ویتامین ث و آنتی اکسیدان ها می تواند از بروز برخی بیماری های چشمی مثل آب مروارید هم پیشگیری کند. البته این به آن معنی نیست که به طور کلی جلوی شکل گیری آب مروارید را می گیرد، بلکه به آن معنی است که می تواند خطر ابتلا به این بیماری را تا حدودی کم کند.

  • خواص سیب در کاهش وزن و لاغری

به دلیل وجود مقادیر مناسبی از ماده ی مغذی فیبر در این میوه مصرف آن می تواند در القای حس سیری به بدن مفید واقع شود و از پر خوری های بی دلیل جلوگیری کند و در سوختن چربی های انباشته شده و در نهایت لاغری و کاهش وزن موثر باشد.

مضرات سیب

  • به هیچ عنوان هسته ی سیب را نخورید

اگر چه هسته های سیب می توانند در برخی موارد برای بدن مفید باشند، اما طبق مطالعات و بررسی های به عمل آمده توسط تیم سلامت بیا و یادبگیر از منابع معتبر سطح وب مصرف زیاد از حد آن می تواند باعث بروز برخی مشکلات در بدن شود.

چون هسته های این میوه دارای ماده ای به نام سیانوژن هستند که در صورت مصرف زیاد باعث ایجاد مسمومیت و در ادامه مشکلات خطرناک تر دیگری می شوند.

  • در مصرف سیب زیاده روی نکنید

مصرف بیش از اندازه ی این میوه می تواند سلامت دستگاه گوارش شما را به خطر بیندازد و مشکلاتی مثل یبوست را با خود در پی خواهد داشت. لذا توصیه می شود تا همواره این میوه ی خوش خوراک را به اندازه مصرف کنید تا روند نرمال و طبیعی کار دستگاه گوارش خود را محتل نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

هویج
کاهو