انبه | بیا و یادبگیر

انبه

جغرافیا ربط بسیاری به میوه ها و سبزی ها دارد، به طوری که هر اقلیم خاص خاستگاه برخی از میوه ها محسوب می شود. اما امروزه با پرورش و رشد گلخانه ای میوه ها و سبزیجات، آن ها نیز تحت تاثیر جهانی شدن قرار گرفته اند و برخی از آن ها خاصیت جهانی وطنی پیدا کرده اند.

وضعیت میوه ها و سبزیجات در دنیای امروز به شکلی شده که اگر در چله ی زمستان و در یک کشور سردسیر، توانستید میوه ی گرمسیری را احیانا مشاهده یا حتی میل کنید قطعا تعجب نخواهید کرد. این مقدمه بهانه ی امروز تیم سلامت بیا و یادبگیر برای نوشتن از سلطان میوه های گرمسیری یعنی انبه است.

انبه

  • معرفی

انبه، پادشاه میوه های گرمسیری، میوه ی ملی هند و پاکستان و فیلیپین، میوه ای خوشمزه و آبدار و شیرین، میوه ی مناطق گرمسیری آسیایی که از 4000 سال پیش تا کنون مورد استفاده انسان ها قرار دارد و طرفداران بیشماری را در سراسر این کره ی خاکی به خود اختصاص داده است.

میوه ی زرد و شیرین انبه به دور هسته ای نسبتا بزرگ پیچیده شده و بسیاری آن را از تیره ی میوه های دو بخشی می دانند. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید گیلاس، آلو، نارگیل و هلو هم میوه هایی هستند که در این گروه قرار می گیرند.

به واسطه ی طعم و مزه ی خاصی که دارد، این میوه به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده غذا مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این از انبه در تهیه آبمیوه، بستنی مربا و مارمالاد نیز استفاده می شود.

  • کشور های تولید کننده ی انبه

کشور هند بزرگ ترین تولید کننده و صادر کننده ی میوه انبه است. این کشور به طور متوسط هر سال میزان 24.7 میلیون تن از این میوه را تولید و راهی بازار جهانی می کند. در کنار هند و با اختلاف بسیار زیاد کشور های اندونزی و چین هم به تولید این میوه ی شیرین و آبدار می پردازند.ـ

طبق آمار منتشر شده توسط سازمان فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) کشور اندونزی با تولید 3.6 میلیون تن و کشور چین با تولید 2.4 میلیون تن به ترتیب در در رده های دوم و سوم تولید کنندگان میوه ی انبه هستند.

کشور های تولید کننده ی انبه | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی انبه | بیا و یادبگیر
  • کالری انبه

هر 100 گرم انبه دارای 60 کیلو کالری است که همین امر این میوه را به خوراکی کم کالری و مناسب برای همه ی افراد در سنین مختلف بدل کرده است. در همین راستا تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز توصیه می کند تا یه جای مصرف پفک و چیپس و تنقلات مضر از این دست میوه های پرخاصیت و انرژی زا استفاده کنید.

  • ویتامین های انبه

انبه میوه ای شیرین و انرژی زا است که می تواند قوای جسمانی شما را تقویت کند. این میوه ی زرد رنگ و خوشمزه سرشار از ویتامین های ث و ای و آ است و می تواند برای حفظ سلامت بدن شما بسیار مفید باشد.

در کنار ویتامین های متنوع و متعددی که دارد، مواد مغذی همچون پتاسیم، منیزیم و منگنز از جمله المان هایی هستند که در این میوه یافت می شوند و می توانند روند طبیعی سوخت و ساز بدن را حفظ کنند.

ویتامین های انبه | بیا و یادبگیر
ویتامین های انبه | بیا و یادبگیر

خواص انبه

  • سلامت دندان و استخوان با انبه

ویتامین آ و ویتامین ث موجود در این میوه می تواند برای حفظ سلامت استخوان ها، دهان و دندان بسیار موثر باشد. در کنار ویتامین های ذکر شده این میوه منبعی مناسب برای دریافت مواد مغذیی مثل کلسیم، منیزیم و آهن است که می تواند از پوکی استخوان در سنین بالا جلوگیری کند.

در کنار حفظ سلامت استخوان های بدن استفاده از هسته ی خشک شده آن نیز می تواند به تقویت لثه ها کمک کند و با حفظ سلامت دندان ها موجب رفع بوی بد دهان شود.

  • انبه برای سلامت پوست و مو

مصرف انبه می تواند طراوات و شادابی پوست را با خود به همراه داشته باشد. ویتامین ها و مواد مغذی موجود در این میوه می تواند منجر به آبرسانی بیشتر به پوست شود و رطوبت مورد نیاز آن را تامین کند.

در کنار پوست مصرف این میوه می تواند برای مو ها نیز بسیار مفید باشد. درخشندگی، مقابله با ریزش و جلوگیری از شوره سر از جمله مزایایی است که مصرف میوه ی انبه می تواند برای شما به ارمغان بیاورد.

خواص انبه | بیا و یادبگیر
خواص انبه | بیا و یادبگیر
  • تقویت معده با انبه

انبه یک ملین طبیعی است و می تواند برای تقویت روده و معده بسیار موثر باشد. مصرف این میوه زرد رنگ می تواند هضم مواد غذایی را برای دستگاه گوارش ساده تر کند و از یبوست جلوگیری کند.

این میوه فیبر غذایی فراوانی دارد و می تواند برای حفظ سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید باشد. طبق مطالعات به عمل آمده توسط تیم سلامت بیا و یادبگیر مصرف یک قاشق چای خوری پوست انبه، دو مرتبه در روز می تواند از بروز اسهال جلوگیری کند.

  • تقویت قوای جنسی با انبه

این میوه سرشار از ویتامین ای است که می تواند برای تقویت قوای جنسی انتخاب مناسبی باشد و شما را از مصرف قرص ها و دارو های شیمیایی رها کند.

خواص انبه | بیا و یادبگیر
خواص انبه | بیا و یادبگیر
  • انبه برای تقویت سیستم ایمنی بدن

این میوه منبعی عالی برای جذب ویتامین ث است و می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و از بروز سرما خوردگی، آنفولانزا و بیماری های ویروسی پیشگیری کند.

  • مقابله با سرطان با کمک انبه

انبه می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت و تعداد گلبول های سفید را افزایش دهد. این فرایند می تواند از شکل گیری سلول های سرطانی و رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری کند و از بروز انواع مختلف سرطان مثل سرطان سینه و سرطان رحم پیشگیری کند.

  • حفظ آرامش و کاهش فشار عصبی

انبه میوه ای است که می تواند باعث آزاد سازی هورمون شادی در بدن شود و شور نشاط را با خود به همراه داشته باشد. در کنار رها سازی هورمون شادی این میوه می تواند منجر به آرامش اعصاب شود و به تقویت حافظه کمک کند.

خواص انبه | بیا و یادبگیر
خواص انبه | بیا و یادبگیر
  • کمک به درمان سرفه

اگر سرفه های خشک دارید یا از تنگی نفس و سردرد رنج می برید، توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما همراهان و کاربران عزیز مصرف میوه ی انبه است. این میوه ی شیرین طبعی گرم دارد و مصرف آن می تواند در رفع سرفه های خشک، تنگی نفس و سردرد موثر باشد.

  • خواص انبه برای سلامت قلب

این میوه دارای مقادیر قابل توجهی از ماده مغذی پتاسیم است که می تواند برای سلامت قلب بسیار موثر باشد. مصرف انبه می تواند برای گردش بهتر خون در بدن مفید باشد و با کاهش التهاب رگ های انتقال دهنده ی خون از بروز سکته و قلبی و مغری جلوگیری کند.

علاوه بر این مصرف این میوه می تواند در جذب فیبر، پکتین و پتاسیم موثر باشد و میزان کلسترول یا چربی خون را کاهش دهد و از ایجاد بیماری های قلبی عروقی پیشگیری کند.

خواص انبه | بیا و یادبگیر
خواص انبه | بیا و یادبگیر
  • رفع گلودرد

در طب سنتی از میوه و پوست انبه علاوه بر تهیه ترشی و مربا، عصاره ای درست می کنند که قابض است و گفته می شود غرغره ی این عصاره به صورت مخلوط با آب، برای درمان گلودرد بسیار موثر است.

  • کاهش وزن با انبه

کالری کم و میزان فیبر نسبتا بالا فاکتور هایی است این میوه را به یک گزینه ی عالی برای افرادی که قصد کاهش وزن را دارند تبدیل کرده است. نوش جان کردن این میوه می تواند منجر به کاهش جذب چربی در بدن شود که همین امر باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

خواص انبه | بیا و یادبگیر
خواص انبه | بیا و یادبگیر

مضرات انبه

  • اختلال دارویی

مصرف انبه با دارو های رقیق کننده ی خون مثل وارفارین به هیچ عنوان توصیه نمی شود. چرا که مصرف این دو ماده ی خوراکی با هم می تواند منجر به ایجاد اختلال در متابولیسم وارفارین شود و افرادی که از این دارو استفاده می کنند را با مشکل رو به رو کند.

  • ایجاد حساسیت

توصیه می شود پیش از مصرف این میوه پوست آن را به خوبی بشویید و سپس میوه را پوست بگیرید. چون پوست این میوه دارای ماده ای به نام اوروشیول است که می تواند باعث ایجاد حساسیت در افراد مختلف شود و مشکلاتی مثل تورم گلو، خارش و قرمزی پوست را با خود به همراه داشته باشد.

  • اگر نارسایی کلیوی دارید…

اگر نارسایی کلیوی دارید و یا به هر علتی کلیه های شما به خوبی کار نمی کنند، توصیه می کنیم تا از مصرف این میوه خودداری کنید. این میوه میزان پتاسیم قابل توجهی دارد و می تواند برای افرادی که از نارسایی کلیوی رنج می برند خطرناک باشد و منجر به شکل گیری آسیب های جبران ناپذیری در این افراد شود.

  • ناراحتی معده

توصیه بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز عدم مصرف این میوه به خصوص ترشی آن به صورت ناشتا است. نوش جان کردن این میوه با شکم خالی می تواند باعث ایجاد ناراحتی در ناحیه معده شود و سوزش و ترش شدن معده را با خود به همراه داشته باشد.

برای این که از ناراحتی معده جلوگیری کنید می توانید این میوه را بعد از صرف ناهار یا شام نوش جان کنید و یا ترشی آن را به همراه غذا میل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آووکادو
آناناس