کیوی | بیا و یادبگیر

کیوی

یکی از نشانه های شروع فصل سرما ورود میوه ی کیوی به بازار است. میوه ای با گوشت سبز رنگ و پوستی قهوه ای که با پرز های جذابی پوشیده شده و گویی لباس گرم بر تن کرده و آماده فصل سرما است.

کیوی

  • معرفی

کیوی، میوه ای خوش طعم و خوش عطر از کشور چین که امروزه به یکی از میوه های محبوب در دنیا تبدیل شده و مورد استقبال بسیاری از مردم در سر تا سر این کره ی خاکی قرار گرفته است. میوه ای تخم مرغی شکل با گوشتی سبز و پوستی قهوه ای که طعمی مابین پرتقال و توت فرنگی دارد.

این میوه برای اولین بار در کشور چین کشت شد و بعد ها توسط مهاجران به به دیگر کشور های اروپایی انتقال پیدا کرد و بالاخره در قرن بیستم وارد کشور نیوزلند شد و به خاطر شباهت عجیبی که به پرنده ی ملی این کشور داشت، نام کیوی را به آن دادند.

این میوه ی پر خاصیت فواید فراوانی دارد به همین دلیل به شکل های مخلتف مورد استفاده می گیرد. از مصرف آن به صورت خام گرفته تا استفاده از آن برای تهیه ی بستنی و آبمیوه همه و همه از جمله روش های مختلف مصرف کیوی هستند.

  • کشور های تولید کننده ی کیوی

همان طور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم این میوه بومی کشور چین است و طبیعی است که بزرگ ترین تولید کننده ی کیوی هم همین کشور باشد. این کشور هر سال نزدیک به 2 میلیون تن از این میوه را تولید و راهی بازار جهانی می کند. بعد از چین کشور ایتالیا و نیوزلند در رتبه های دوم و سوم قرار دارند که به ترتیب 562 و 414 هزار تن از این میوه را تولید می کنند.

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید طبق آمار سازمان فائو کشور عزیزمان ایران چهارمین تولید کننده ی میوه ی کیوی است و سالیانه 266 هزار تن از این میوه را تولید می کند. بیشتر باغات کیوی کشور مربوط به شمال ایران و به خصوص استان گیلان است. به طور متوسط هر سال 175 هزار تن کیوی در این استان تولید می شود.

کشور های تولید کننده ی کیوی | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی کیوی | بیا و یادبگیر
  • کالری کیوی

کیوی از تیره ی میوه های کم کالری است و می تواند در هر نوع رژیم غذایی سالمی قرار بگیرد. این میوه در هر 100 گرم 61 کیلو کالری دارد و به خاطر ویتامین ها و مواد مغذی فراوانی که دارد می تواند برای سلامت بدن بسیار مفید باشد.

  • ویتامین های کیوی

کیوی یک منبع عالی از ویتامین ها و مواد مغذی مختلف است و نوش جان کردن آن می تواند به شکل های مختلف نیاز های بدن را تامین کنند. میزان ویتامین ث موجود در این میوه حتی از پرتقال هم بیشتر است و می تواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر باشد.

علاوه بر ویتامین ث این میوه دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین ای و ویتامین کا است که می تواند در کنار مواد مغذی چون منیزیم، منگنز، فسفر و پتاسیم به حفظ سلامت بدن کمک کند.

ویتامین های کیوی | بیا و یادبگیر
ویتامین های کیوی | بیا و یادبگیر

خواص کیوی

  • کیوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

بسیاری تصور می کنند که پرتقال و لیمو شیرین و بهترین گزینه برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستند و به محض شروع اولین نشانه های سرما خوردگی آب این دو میوه را ترکیب و نوش جان می کنند. اما بد نیست بدانید که کیوی هم می تواند گزینه ای مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن در هنگام شکل گیری سرما خوردگی ها باشد.

یک عدد کیوی به اندازه ی مجموع یک پرتقال و یک لیمو شیرین ویتامین ث دارد و می تواند سیستم ایمنی بدن را به خوبی تقویت کند و بدن را در برار بیماری های ویروسی و سرما خوردگی و سینوزیت های مزاحم حفظ کند.

خواص کیوی | بیا و یادبگیر
خواص کیوی | بیا و یادبگیر
  • کنترل دیابت

این میوه می تواند گزینه ای مناسب برای کنترل سطح قند خون است و افرادی که مبتلا به دیابت هستند می توانند با خیال راحت آن را میل کنند. به دلیل داشتن مقادیر قابل توجهی فیبر، این میوه می تواند از افزایش قند خون بدن جلوگیری کند و در حفظ سلامت افراد مبتلا به دیابت موثر باشد.

خواص کیوی | بیا و یادبگیر
خواص کیوی | بیا و یادبگیر
  • کیوی برای سلامت پوست و مو

سلامت پوست و مو یکی از دغدغه های امروز دنیا است و کمپانی های مختلف سعی می کنند با استفاده از کرم ها و لوسیون های مختلف پوستی صاف و عاری از هر گونه آلودگی را به شما هدیه کنند. اما استفاده از کرم ها می تواند در کنار فایده، مضراتی را هم با خود به همراه داشته باشد.

کیوی میوه ای بسیار مغذی و دوستی عالی برای پوست و مو است. این میوه ویتامین ای دارد و می تواند برای جوانسازی پوست مورد استفاده قرار گیرد. نوش جان کردن این میوه می تواند ضمن کمک به دفع سموم بدن پوستی درخشان و سالم را به شما هدیه دهد.

همچنین مصرف کیوی می تواند میزان آب رسانی به پوست را افزایش دهد و آن را مرطوب نگه دارد. این فرایند می تواند به حفظ سلامت پوست کمک کند سرعت بازسازی آن هنگام آسیب دیدگی را بالا ببرد.

تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما عزیزان توصیه می کند که برای جلوگیری از شل شدن پوست از کیوی استفاده کنید. مصرف این میوه می تواند از شل شدگی پوست در میانسالی پیشگیری کند و پوستی با طراوت را برای شما به ارمغان بیاورد و از پیری زودرس آن جلوگیری کند.

از سوی دیگر مصرف این میوه می تواند پوست را از ایجاد جوش و آکنه حفظ کند و به زیبایی آن کمک کند. کیوی منبع ویتامین ث است و می تواند با از بین بردن سموم موجود در پوست، پوستی یک دست و تمیز را برای شما دست و پا کند.

در کنار پوست این میوه خوشمزه برای مو هم بسیار مفید است و می تواند به واسطه آنتی اکسیدان هایی که دارد از ریزش مو ها پیشگیری کند و موجب درخشندگی و نرمی آن شود. علاوه بر این بیا و یادبگیر توصیه می کند تا برای حفظ مو ها از شوره ی سر نیز این میوه ی سبز رنگ را در نظر داشته باشید.

خواص کیوی | بیا و یادبگیر
خواص کیوی | بیا و یادبگیر
  • مبارزه با سرطان به کمک کیوی

ویتامین ث، فیبر، ویتامین ای و مواد مغذی فراوان دیگری که در این میوه موجود است، آن را به یک انتخاب بی نظیر برای مبارزه با انواع مختلف سرطان به ویژه سرطان روده تبدیل کرده است. توصیه می شود روزانه یک عدد از این میوه را میل کنید تا خطر ابتلا به این بیماری به حداقل برسد.

  • حفظ سلامت قلب

پتاسیم موجود در این میوه کمی کمتر از موز است و می تواند برای حفظ سلامت قلب بسیار موثر واقع شود. مصرف این میوه می تواند از لختگی خون جلوگیری کند و با برداشتن فشار از روی رگ های انتقال دهنده ی خون، فرایند گردش خون در بدن را بهبود ببخشد.

خواص کیوی | بیا و یادبگیر
خواص کیوی | بیا و یادبگیر
  • حفظ سلامت دستگاه گوارش با کمک کیوی

اگر می خواهید دستگاه گوارشی سالم داشته باشید حتما میوه ی کیوی را در سبد غذایی خود قرار دهید. این میوه به دلیل داشتن مقادیر قابل توجهی فیبر می تواند به دستگاه گوارش در کنترل حرکات روده کمک کند و هضم غذا را برای این سیستم راحت تر کند.

هر چه دستگاه گوارش بهتر کار کند و سموم را از بدن خارج کند و هضم غذا را بهتر انجام دهد، امکان بروز بیماری هایی چون یبوست و اسهال نیز به حداقل می رسد.

  • از بین بردن آفت دهان

آفت دهانی مشکلی است که ممکن است برای هر انسانی به وجود آید. آفت دهانی نوعی زخم است که بر دیواره های داخلی دهان، روی لثه ها یا روی زبان ممکن است ایجاد شود با خود درد را به همراه داشته باشد. به طور معمول دوره درمان این نوع زخم بین 1 هفته تا 10 روز است اما می توان این روند را به کمک کیوی سرعت داد.

مصرف این میوه به خاطر داشتن ویتامین ث می تواند به بهبود هر چه سریع تر آفت دهانی کمک کند و زمان ترمیم این نوع زخم را کاهش دهد.

  • پیشگیری از پوکی استخوان

کلسیم ماده ی مغذیی است که برای استخوان های بدن بسیار مناسب است و می تواند از شکنندگی و پوکی آن ها در دوران میانسالی و کهنسالی جلوگیری کند. مصرف روزانه 1 عدد کیوی می تواند کلسیم مورد نیاز بدن را تامین کند و از پوکی استخوان پیشگیری کند.

خواص کیوی | بیا و یادبگیر
خواص کیوی | بیا و یادبگیر

مضرات کیوی

  • زیاده روی نکنید

تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز توصیه می کند از مصرف بیش از حد کیوی پرهیز کنید. این میوه ویتامین ها و مواد مغذی بسیاری دارد که مصرف بیش از اندازه آن ها نه تنها برای بدن مفید نیستند بلکه می توانند باعث ایجاد اختلال در روند طبیعی کار ارگان های مختلف بدن شوند و مشکلات مختلفی را ایجاد کنند.

بسیاری از افراد از کیوی به عنوان ملین طبیعی استفاده می کنند و برای کمک به درمان سفتی شکم آن را میل می کنند. اما باید بدانید که به دلیل داشتن فیبر بالا، مصرف بیش از اندازه ی آن می تواند منجر به ایجاد اسهال شود. لذا توصیه می شود که همواره اندازه را در مصرف این میوه ی سبز و خوش طعم نگه دارید.

  • آلرژی و حساسیت

کیوی میوه ای است که ممکن است مصرف آن در افراد مختلف ایجاد آلرژی یا حساسیت کند و عوارضی مثل خارش گلو، سرفه های خشک و درد و ورم در ناحیه شکمی را با خود به همراه داشته باشد. لذا توصیه می شود در صورتی که پس از مصرف این میوه چنین علائمی را مشاهده کردید به سرعت به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نارنج
کدو حلوایی