خرمالو | بیا و یادبگیر

خرمالو

برخی میوه ها به محض یادآوری، طعم یا بوی آشنایی را تداعی می کنند که مختص خودشان است. خرمالو نیز از همین دست میوه هایی است که به محض نام بردن از آن بسیاری دهانشان ناخودآگاه جمع می شود و طعم گس میوه ی نارس یا پوست آن را به یاد می آورند.

خرمالو

  • معرفی

خرمالو، میوه ای که اگر یک بار آن را بچشید امکان ندارد که مزه اش را فراموش کنید. چرا که طعمی گس و مختص به خود دارد که در کمتر میوه ای می توان مشابه آن را یافت کرد.

این میوه ی خوش عطر و خوشمزه که اصل آن به کشور چین باز می گردد مخصوص شش ماهه ی دوم سال است و معمولا با شروع فصل پاییز با گونه های مختلف و متنوع گس و غیر گس خود که اکثرا در دو طیف رنگی زرد و قرمز هستند بازار را پر می کند.

خرمالو از آن دست میوه ها است که اکثر طرفدارانش ترجیح می دهند که آن را به صورت خام یا پخته شده نوش جان کنند. اما در این میان هستند عده ای که علاقه به مصرف محصولاتی مثل کیک، نوشیدنی، ژله، مربا و مارمالادی که با استفاده از این میوه تهیه می شود دارند.

با این تفاصیر اگر شما دوست و همراه عزیز بیا و یادبگیر جزو آن دسته افرادی هستید که علاقه به نوش جان کردن این میوه به صورت خام دارید بهتر است تا از نوع غیر گس آن استفاده کنید.

چرا که نوع گس این میوه دارای مقادیری تانین یا جوهر مازو است و مصرف آن می تواند سلامت بدن را تحت تاثیر قرار دهد. این در حالی است که نوع غیر گس خرمالو به دلیل این که کاملا رسیده، تانین خود را از دست داده است.

  • کشور های تولید کننده ی خرمالو

اگر نگاهی به لیست کشور های تولید کننده ی خرمالو در جهان بیندازیم، می توانیم در صدر آن نام کشور چین را مشاهده کنیم که با تولید سالیانه 3.21 میلیون تن بیشترین سهم را در بازار جهانی تولیدات و صادرات این میوه به خود اختصاص داده است.

در رتبه های بعدی نیز نام کشور های کره جنوبی و ژاپن به چشم می خورد که هر کدام به ترتیب و با تولید 320 هزار تن و 210 هزار تن رده های دوم و سوم را در لیست بلند بالای کشور های تولید کننده ی خرمالو از آن خود کرده اند.

کشور های تولید کننده ی خرمالو | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی خرمالو | بیا و یادبگیر
  • کالری خرمالو

خرمالو میوه ای انرژی زا و کم کالری است و می تواند برای ورزشکار ها انتخابی مناسب باشد. مقدار انرژیی که از نوش جان کردن 100 گرم از این میوه به بدن می رسد تقریبا با میزان انرژیی که از مصرف همین اندازه انگور به بدن تزریق می شود برابری می کند.

به طور متوسط هر 100 گرم از این میوه حدود 70 کیلو کالری دارد و می تواند انرژی مورد نیاز بدن را به خوبی تامین کند. بنابراین فرقی ندارد که شما از چه نوع رژیم غذایی استفاده می کنید، مصرف خرمالو برای تمامی افراد با هر نوع رژیم و سبک غذایی مناسب و مثمر ثمر است.

  • ویتامین های خرمالو

این میوه سرشار از مواد مغذی مثل منگنز، پتاسیم، کلسیم، فسفر و منزیم و همچنین دارای ویتامین های فراوانی مثل ویتامین های خانواده ی ب، ویتامین آ و ویتامین ث است.

برای مشاهده ی لیست کامل مواد مغذی، ویتامین ها و کالری موجود در این میوه تیم سلامت بیا و یادبگیر شما را دعوت به تماشای تصویری که در ادامه قرار داده شده می کند.

ویتامین های خرمالو | بیا و یادبگیر
ویتامین های خرمالو | بیا و یادبگیر

خواص خرمالو

  • خواص خرمالو در دفع سنگ کلیه

این میوه ادرار آور است و برای حفظ سلامت کبد و کلیه ها بسیار مناسب، مصرف آن کمک می کند تا بدن ضمن دریافت مواد مغذی مورد نیازش، از سموم و آلودگی ها نیز پاک شود. همچنین می تواند در دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه نیز بسیار کارآمد باشد و فرایند خروج آن ها از بدن را سرعت ببخشد.

  • خرمالو میوه ای انرژی زا

خرمالو یکی از میوه هایی است که به واسطه ی مقدار بالای قندی که در آن موجود است می تواند برای کودکان و جوانان بسیار مفید باشد و میزان انرژی آن ها را بالا ببرد.

به همین دلیل بسیاری از پزشکان مصرف این میوه را برای کودکان و افرادی که ورزش می کنند یا فعالیت سنگینی دارند توصیه کردند تا از خستگی و استرس ناشی از کار این گروه از افراد بکاهند.

پس اگر می خواهید همیشه پر انرژی باشید و از روزتان بهترین استفاده را ببرید، حتما از خرمالو در برنامه ی غذایی خود استفاده کنید. در انتها نیز جالب است که بدانید انبه، موز، آناناس و انگور از دیگر میوه های انرژی زایی هستند که می توانید برای افزایش سطح انرژی خود آن ها را نوش جان کنید.

خواص خرمالو | بیا و یادبگیر
خواص خرمالو | بیا و یادبگیر
  • خواص خرمالو برای تقویت بینایی

خرمالو دارای مواد مغذی و ویتامین های مختلفی مثل ویتامین آ، ویتامین ای و بتاکاروتن است که می تواند برای تقویت بینایی و پیشگیری از مشکلات چشمی در میانسالی موثر باشد.

علاوه بر این مصرف منظم آن می تواند احتمال ضعف بینایی و بروز بیماری های چشمی را نیز تا حد زیادی کاهش دهد و سلامت چشم ها را افزایش دهد.

  • موثر در درمان زخم های دهانی

پزشکان طب سنتی مصرف این میوه را بسیار توصیه کرده اند و خواص فراوانی را هم برای آن برشمرده اند. طبق نوشته ی کتب و منابع معتبر طب سنتی مصرف آب خرمالو می تواند برای درمان زخم به کار گرفته شود. همچنین استفاده از آن را برای درمان آفت دهان و گلو درد نیز بسیار مفید می دانند.

علاوه بر این، خرمالو از دیدگاه طب سنتی جزو خوراک های اشتها آور طبقه بندی می شود و برای تقویت و افزایش میل به غذا مورد استفاده قرار می گیرد. در نتیجه اگر دچار مشکلات کم اشتهایی هستید و میل به خوردن غذا ندارید می توانید با نوش جان کردن این میوه به تدریج اشتهای خود را باز کنید.

خواص خرمالو | بیا و یادبگیر
خواص خرمالو | بیا و یادبگیر
  • خواص خرمالو برای پوست و مو و ناخن

ویتامین آ موجود در این میوه می تواند برای پوست، مو و ناخن ما انسان ها بسیار موثر باشد و از شکننده شدن ناخن ها جلوگیری و منجر به شفافیت بیشتر آن ها شود، سبب قطور تر شدن مو ها و جلوگیری از ریزش آن ها شود و همچنین به جوانسازی و زیبایی پوست کمک و از شکل گیری چین و چروک روی آن جلوگیری کند.

  • هضم بهتر مواد غذایی به کمک خرمالو

خرمالو مواد مغذی فراوانی دارد که از جمله مهم ترین آن ها که برای دستگاه گوارش هم بسیار مفید قلمداد می شود فیبر است. فیبر موجود در این میوه به دستگاه گوارش کمک می کند تا مواد غذایی را راحت تر هضم کند و دچار مشکلاتی مثل زخم معده، یبوست و اسهال نشود.

همچنین به خاطر وجود اسید های مختلف موجود در این میوه مثل اسید مالیک، اسید تارتاریک و اسید سیتریک، مصرف روزانه ی آن می تواند ضمن تقویت معده سبب جذب حداکثری برخی ترکیبات مغذی مثل آهن و روی نیز بشود.

خواص خرمالو | بیا و یادبگیر
خواص خرمالو | بیا و یادبگیر
  • خواص خرمالو در درمان سرما خوردگی

ویتامین ث و ویتامین آ موجود در این میوه می تواند برای کمک به درمان سرما خوردگی موثر باشد. مصرف خرمالو در کنار میوه هایی چون پرتقال، نارنگی و لیمو شیرین می تواند سیستم ایمنی بدن ما انسان ها را تقویت کند و روند بهبودی بیماری های ویروسی نظیر آنفولانزا را سرعت دهد.

  • خواص خرمالو برای سلامت قلب

این میوه دارای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی بسیاری مثل پتاسیم، منگنز و منیزیم است که برای حفظ سلامت قلب و جلوگیری از افزایش کلسترول خون لازم و ضروری هستند.

همچنین وجود مقدار بالای پتاسیم در این میوه می تواند با باز کردن عروق به گردش بهتر خون در بدن کمک کند و به کاهش فشار خون منجر شود. لذا توصیه می شود تا افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند حتما خرمالو را در سبد غذایی خود قرار دهند.

خواص خرمالو | بیا و یادبگیر
خواص خرمالو | بیا و یادبگیر
  • موثر در کاهش ورم و التهاب

بدن ما برای مقابله با التهاب و درد های داخلی و خارجی نیاز به جذب ویتامین ها و ترکیبات مغذی فراوانی دارد که یکی از مهم ترین آن ها ویتامین ث است که می توان مقادیر عظیمی از آن را با مصرف میوه ها و سبزیجات مختلفی مثل خرمالو یا کاهو دریافت کرد.

با تامین ویتامین ث مورد نیاز بدن، سیستم ایمنی با قدرت بسیار بیشتری به سراغ میکروب ها و باکتری هایی که موجب ایجاد التهاب شده اند می رود و با سرعت بالا تری هم اقدام به نابودی آن ها می کند.

  • مبارزه با سرطان به کمک خرمالو

با مصرف روزانه ی این میوه، بدن بخش بزرگی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مورد نیازش را به دست می آورد و می تواند سیستم ایمنی قوی تر داشته باشد و به راحتی سلول های سرطانی و رادیکال های آزاد را از بین ببرد و از گسترش و ورود آن ها به دیگر نقاط جلوگیری کند.

خواص خرمالو | بیا و یادبگیر
خواص خرمالو | بیا و یادبگیر

مضرات خرمالو

  • ممکن است موجب ایجاد اسهال شود

توجه داشته باشید که تا حد امکان از مصرف نوع گس این میوه خودداری کنید. چرا که خرمالوی گس دارای مقادیری تانین است که برای سلامت بدن مناسب نیست.

همچنین اگر نوع گس این میوه به صورت ناشتا مصرف شود اسهال و به هم ریختگی معده را نیز با خود به همراه خواهد داشت. لذا بهتر است تا حد امکان از نوش جان کردن خرمالوی گس پرهیز کنید.

  • بهتر است بیماران دیابتی خرمالو نخورند

همان طور که پیش تر هم به آن اشاره داشتیم این میوه دارای مقادیر بالایی از قند است. همین امر هم مصرف آن را برای بیمارانی که به دیابت مبتلا هستند خطر آفرین می کند.

لذا بهتر است تا حتی المقدور از مصرف این میوه پرهیز کنید. اما در صورتی هم که قصد خوردن آن را داشتید لازم است تا پیش از نوش جان کردنش حتما با پزشک معالج خود مشورت و از مجاز بودن مصرف اندک آن اطمینان حاصل نمایید.

  • از خوردن پوست خرمالو پرهیز کنید

خرمالو از آن دسته از میوه ها است که پوستش نباید خورده شود. پس همواره پیش از مصرف این میوه پوست آن را جدا کنید. چرا که تانیک اسید موجود در پوست این میوه می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی، ایجاد سنگ در معده و انواع و اقسام ناراحتی های معده شود و درد را با خود به همراه داشته باشد.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

کاهو
کرفس