نارنگی | بیا و یادبگیر

نارنگی

نیمه ی دوم سال در ایران فصل مرکبات است و با توجه به چهار فصل بودن سرزمینمان ایران، فصل مرکبات فصلی پر و پیمان از نظر برداشت انواع مرکبات در کشور به حساب می آید. در این میان اما جدالی همیشگی بین طرفداران دو تیره از معروف ترین مرکبات دنیا یعنی نارنگی و پرتقال وجود دارد.

جدالی درباره ی این که کدام یک از این دو می تواند شاه میوه های زمستانی لقب بگیرد. عنوانی که به نظر می رسد برای نارنگی با طعم ویژه و انواع مختلف آن، برازنده تر باشد.

نارنگی

  • معرفی

نارنگی، شاه مرکبات و میوه ی محبوب فصل های سرد سال، میوه ای نارنجی رنگ و خوشمزه که برخلاف سایر مرکبات به راحتی از پوست خود جدا می شود و برای نوش جان کردنش لازم نیست که با آن کلنجار بروید.

میوه ای که هم نوع ترش و هم نوع شیرینش به وفور در بازار های سراسر جهان موجود است و هر فردی می تواند مطابق با سلیقه ی خود یکی یا هر دو گونه ی آن را تهیه و نوش جان کند.

نارنگی از جمله میوه هایی است که می توان آن را به شکل های مختلفی نوش جان کرد و از طعم و مزه ی دلپذیری که دارد لذت برد. از مصرف آن به صورت خام یا آبگیری شده گرفته تا نوشیدن و خوردن مواد خوراکی لذیذی مثل آبمیوه ها، مربا ها و مارمالاد هایی که با استفاده از این میوه تهیه می شوند.

در کنار خود میوه، از پوست و برگ آن هم به واسطه ی رایحه ی خوشی که دارند در تهیه چای یا دمنوش استفاده می کنند که در حفظ آرامش اعصاب و همچنین داشتن خوابی راحت در شب هنگام بسیار موثر و مفید است.

  • کشور های تولید کننده ی نارنگی

نارنگی میوه ای است که کشور های زیادی سالیانه به تولید و صادرات آن می پردازند. اما طبق آماری که سازمان فائو (خواربار و کشاورزی ملل متحد) در سال 2019 در وبسایت خود منتشر کرده، کشور چین با تولید سالیانه 19.70 میلیون تن از این میوه در صدر جدول تولید کننده های آن قرار دارد.

در رتبه های بعدی این جدول هم می توان کشور های اسپانیا و ترکیه را مشاهده کرد که با اختلاف زیادی نسبت به چین، به ترتیب سالیانه 1.82 میلیون تن و 1.40 میلیون تن نارنگی تولید می کنند و رتبه های دوم و سوم را از آن خود کرده اند.

اما بد نیست در این میان سری هم به آمار تولید نارنگی در ایران بزنیم. ایران هم از جمله کشور هایی است که گوشه چشمی به بازار جهانی در این زمینه دارد و سالیانه بین 600 تا 800 هزار تن از این میوه را تولید و راهی بازار می کند. از میان شهر های مختلف ایران، مازندران بیشترین میزان تولید این میوه را به خود اختصاص داده است.

کشور های تولید کننده ی نارنگی | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی نارنگی | بیا و یادبگیر
  • کالری نارنگی

کالری نارنگی به ازای هر 100 گرم 53 کیلو کالری است. در نتیجه می توان آن را جزو میوه های کم کالری دسته بندی کرد و مجوز مصرفش در انواع و اقسام رژیم های غذایی را صادر کرد. لذا ورزشکاران یا افرادی که اقدام به کالری شماری می کنند، می توانند با خیال راحت این میوه را نوش جان و از طعم و مزه ی آن نهایت لذت ببرند.

  • ویتامین های نارنگی

نارنگی ویتامین ها و مواد مغذی فراوانی را در خود جای داده که از جمله معروف ترین آن ها ویتامین آ، ویتامین های گروه ب مثل (ویتامین ب5، ویتامین ب6 و فولات)، ویتامین ای، کلسیم، پتاسیم، فسفر و منیزیم است.

اما به جرات می توان گفت که عموم مردم از وجود این طیف وسیع از ویتامین ها و مواد مغذی موجود در این میوه بی خبرند و تنها به واسطه ی میزان عظیمی از ویتامین ث که در آن وجود دارد، نارنگی را تهیه و نوش جان می کنند.

ویتامین های نارنگی | بیا و یادبگیر
ویتامین های نارنگی | بیا و یادبگیر

خواص نارنگی

  • خواص نارنگی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

تقویت سیستم ایمنی مسئولیتی است که هر فردی در قبال بدن خود بر عهده دارد و باید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصل سرما نظیر آنفولانزا و سرما خوردگی انجام آن را جدی بگیرد.

برای این منظور می توان هم با استفاده از قرص و دارو های شیمیایی و هم با استفاده از مواد و خوراکی های طبیعی اقدام به تقویت سیستم ایمنی کرد که به توصیه ی تیم سلامت بیا و یادبگیر بهتر است تا از مواد و خوراکی های طبیعی برای این مهم استفاده کنید تا تنها مواد مورد نیاز بدنتان را دریافت کنید.

استفاده از میوه ها برای این مهم می تواند انتخابی بسیار مناسب باشد. میوه هایی مثل نارنگی، پرتقال، لیمو شیرین و کیوی که با تقویت سیستم ایمنی بدن امکان تکثیر و پخش ویروس ها را می گیرند و از بروز سرما خوردگی ها جلوگیری می کنند.

  • خواص نارنگی در حفظ سلامت دستگاه گوارش

نارنگی یکی از میوه هایی است که برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است. چون دارای مقادیری فراوانی از ماده ی مغذی فیبر است و می تواند در پاکسازی دستگاه گوارش موثر باشد و روند هضم و دفع مواد غذایی را ساده تر و از بروز بیماری هایی چون یبوست و نفخ جلوگیری کند.

خواص نارنگی | بیا و یادبگیر
خواص نارنگی | بیا و یادبگیر
  • موثر در درمان برونشیت

ویتامین آ و ویتامین ث موجود در این میوه از جمله موثر ترین مواد در درمان بیماری هایی چون برونشیت هستند و می تواند ضمن پاکسازی ریه ها، از التهاب آن ها نیز بکاهند و باعث کاهش تب و سرفه های ناشی از این بیماری شوند.

  • پیشگیری از اسپاسم

تشنج از جمله تجارب وحشتناکی است که امکان دارد هر موجودی اعم از حیوان و انسان به درگیر خود کند. تجربه ای تلخ که جدای از تاثیری که بر روی عضلات بدن می گذارد می تواند منجر به ایجاد اختلال در کار سیستم های عصبی بدن نیز بشود.

اصلی ترین دلیل رخداد آن هم ضعف در سیستم ایمنی بدن و کمبود برخی ویتامین ها و مواد مغذی است که می توان با مصرف نارنگی تا حد زیادی این کمبود ها را جبران و از بروز این بیماری جلوگیری کرد.

  • موثر در تشکیل و حفظ استحکام استخوان ها

این میوه به واسطه ی داشتن مقادیر قابل توجهی از ماده ی مغذی کلسیم و فسفر می تواند در تشکیل و استحکام استخوان های بدن ما انسان ها نقشی مفید ایفا کند و از شکنندگی و پوکی استخوان در میانسالی و کهنسالی جلوگیری نماید.

  • موثر در دفع راحت تر سنگ کلیه

نارنگی میوه ای است ادرار آور و برای پاکسازی بدن بسیار مفید که به واسطه ی مصرف آن می توان بدن را از سموم و آلودگی هایی که به صورت ناخواسته و توسط خوردن مواد خوراکی ناسالم وارد بدن شده پاک و از شکل گیری سنگ کلیه جلوگیری کرد.

خواص نارنگی | بیا و یادبگیر
خواص نارنگی | بیا و یادبگیر
  • مناسب برای داشتن خوابی راحت

نارنگی از جمله میوه هایی است که می تواند برای داشتن خوابی راحت و کافی به شما کمک کند. مصرف این میوه به صورت دمنوش یا چای و یا حتی به صورت خام می تواند خوابی شیرین را برای شما به ارمغان بیاورد.

  • کمک به تصفیه خون

نارنگی میوه ای است که می تواند خون را تصفیه کند و پزشکان طب سنتی آن را برای سلامت کبد بسیار مفید می دانند. مصرف این میوه ضمن کمک به کبد برای تصفیه خون می تواند میزان خون را نیز افزایش دهد و به پاکسازی آن کمک کند.

  • خواص نارنگی در حفظ سلامت قلب

این میوه یکی از منابع عالی برای دریافت پتاسیم است و می تواند به کنترل فشار خون کمک کند. پتاسیم موجود در نارنگی می تواند روند نرمال گردش خون در بدن را حفظ و فشار اضافی را از روی رگ های انتقال دهنده ی خون بردارد. همین امر موجب حفظ سلامت قلب و بهبود عملکرد آن و همچنین جلوگیری از بروز مشکلاتی چون سکته قلبی می شود.

  • موثر در حفظ سلامت مو ها

ویتامین آ موجود در این میوه یکی از موثر ترین مواد برای حفظ شادابی و رطوبت مو ها و همچنین از بین بردن چربی آن ها است. علاوه بر این می تواند از سفیدی زودرس مو ها جلوگیری و به رشد مو ها کمک و مانع از ریزش آن ها شود.

خواص نارنگی | بیا و یادبگیر
خواص نارنگی | بیا و یادبگیر
  • نارنگی یک اشتها آور طبیعی

اگر به دنبال راهی برای افزایش وزن خود هستید به توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر حتما از میوه نارنگی در سبد غذایی روزانه ی خود استفاده کنید. چرا که مصرف روزانه ی این میوه می تواند ضمن تقویت قلب و معده به افزایش اشتها نیز کمک کند و میل به غذا و غذا خوردن را در افراد  را بیشتر کند.

  • نارنگی برای پیشگیری از ابتلا سرطان

ویتامین های آ و ث و آنتی اکسیدان های موجود در این میوه می توانند عاملی موثر بر پیشگیری از ابتلای ما انسان ها به انواع مختلف سرطان باشند و ضمن تقویت سیستم ایمنی از تکثیر و بخش رادیکال های آزاد و سلول های سرطانی در بدن نیز جلوگیری کنند.

خواص نارنگی | بیا و یادبگیر
خواص نارنگی | بیا و یادبگیر

خواص پوست نارنگی

حال که با خواص نارنگی، این میوه ی خوشمزه تا حدودی آشنا شدید، بد نیست به سراغ پوست آن هم برویم. چرا که پوست این میوه هم خواص و فوایدی دارد که می تواند برای بدن ما انسان ها بسیار مفید باشد.

از جمله مهم ترین خواص پوست نارنگی خاصیت ضد سرطانی آن است. علاوه بر این می تواند در حفظ سلامت قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی هم موثر واقع شود.

همچنین می توان با استفاده از پوست این میوه چای یا دمنوش های خوشمزه ای درست کرد و پیش از خواب و به منظور حفظ آرامش و داشتن خوابی آسوده آن را نوش جان کنید.

خواص پوست نارنگی | بیا و یادبگیر
خواص پوست نارنگی | بیا و یادبگیر

مضرات نارنگی

  • ایجاد مشکل در دهان و دندان

اگر چه نارنگی میوه ای پر خاصیت است، اما باید بدانید که این میوه اسیدی است و مصرف زیاد آن می تواند موجب بروز مشکل در دهان و دندان شود. اسید موجود در این میوه باعث ضعیف شدن مینای دندان و در نتیجه حمله باکتری ها و ویروس ها به دهان و دندان می شود.

  • شکل گیری ناراحتی معده

بیش از اندازه مصرف کردن نارنگی می تواند باعث ایجاد ناراحتی در معده و همچنین احساس سوزش در این ارگان حیاتی بدن ما انسان ها شود. علاوه بر این می تواند سبب ایجاد زخم معده و درد در ناحیه ی شکمی نیز بشود. پس همواره در مصرف این میوه اندازه را رعایت کنید تا دچار مشکل نشوید.

همچنین به این نکته هم توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه ی این میوه می تواند سبب ایجاد حالت تهوع و بروز اسهال در بدن شود که این امر به دلیل کارایی نامناسب معده و بیش از اندازه بودن مواد مغذی و ویتامین ها رخ می دهد.

  • کم آب کردن بدن

پیش تر هم به این مورد اشاره کردیم که نارنگی میوه ای مدر است و می تواند بدن را از سموم پاک کند. اما همین میوه، در صورتی که بیش از اندازه مصرف شود می تواند با افزایش میزان ادرار باعث کاهش آب موجود در بدن و ضعف شود. پس از زیادی روی در مصرف آن جدا پرهیز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

گوجه فرنگی
هویج