گریپ فروت | بیا و یادبگیر

گریپ فروت

فصل سرما در کنار خاطره انگیزی بارش ریز باران های دل انگیز خدا، فصل به بازار آمدن مرکبات نیز هست. مرکباتی که به مثابه ی گنجینه هایی سرشار از ارزش های غذایی و خاصیت های درمانی هستند. در میان مرکبات اما برخی تنها به خاطر خاصیت درمانی و ارزش های غذایی که دارند مورد استفاده قرار گرفته و کمتر به عنوان میوه های خوراکی در سبد غذایی خانواده ها قرار می گیرند. گریپ فروت، یکی از مهم ترین این نوع از مرکبات است.

گریپ فروت

  • معرفی

گریپ فروت از جمله مرکبات قدیمی محسوب می شود و قدمت آن به بیش از 4000 سال می رسد. اولین بار این میوه در کشور های هند و مالزی تولید شد و به واسطه ی طعم و مزه ی دلپذیر و خواص دارویی که داشت توسط اسپانیایی ها به دیگر کشور های جهان نیز صادر شد.

از نظر ظاهری گریپ فروت را می توان به پرتقال تشبیه کرد. اما این میوه اندازه بزرگ تری نسبت به پرتقال دارد و گاه اندازه ی آن به بزرگی یک طالبی می رسد. از نظر طعم و مزه اما بیشتر شبیه به لیمو شیرین است و کمی به ترشی و تلخی گرایش دارد.

مانند لیمو شیرین، گریپ فروت نیز باید بلافاصله بعد از پوست کندن نوش جان شود، چرا که این میوه قلیایی است و اگر در معرض اکسیژن هوا قرار بگیرد تلخ می شود. البته باید بدانید که تلخ شدن آن تاثیری بر دستگاه گوارش انسان ندارد و خوردن آن مشکلی ایجاد نمی کند.

  • کشور های تولید کننده ی گریپ فروت

چین بزرگ ترین تولید کننده و صادر کننده ی گریپ فروت در جهان است و سالانه 4.9 میلیون تن از این میوه را تولید می کند. در کنار چین کشور های ویتنام و آمریکا نیز دیگر کشور هایی هستند که سهم مناسبی در بازار تولید این میوه به خود اختصاص داده اند. به ترتیب ویتنام با تولید 800 هزار تن و آمریکا با تولید 500 هزار تن جایگاه دوم و سوم را به تخصیص دادند.

اما در ایران، شهر مازندران که تولید کننده ی اکثر مرکبات ایران است بیش از 120 هزار تن از این میوه را تولید و راهی بازار می کند. مازندران که به شهر مرکبات ایران معروف است بیش از 80 هکتار از باغات خود را به تولید و کشت گریپ فروت اختصاص داده است.

کشور های تولید کننده ی گریپ فروت | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی گریپ فروت | بیا و یادبگیر
  • کالری گریپ فروت

در هر 100 گرم گریپ فروت میزان 33 کیلو کاری انرژی موجود است که به واسطه خواص درمانی فراوان، می تواند برای بدن بسیار مفید باشد. طبیعی است که طبق آمار این میوه در رسته میوه های کم کالری طبقه بندی می شود و می تواند در هر نوع رژیم غذایی گنجانده شود.

  • ویتامین های گریپ فروت

گریپ فروت هم از آن دسته میوه هایی است که برای مقابله با سرما خوردگی مصرف می شود. این میوه ویتامین ث فراوانی دارد و می تواند به طرز شگفت آوری سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. علاوه بر این می توانید با نوش جان کردن آن ویتامین های خانواده ب و مقادیر قابل توجهی منیزیم و پتاسیم را به بدن خود تزریق کنید.

ویتامین های گریپ فروت | بیا و یادبگیر
ویتامین های گریپ فروت | بیا و یادبگیر

خواص گریپ فروت

  • کاهش وزن به کمک گریپ فروت

شاید پر آوازه ترین خاصیت گریپ فروت که اکثر افرادی که با این میوه آشنایی دارند شنیده اند، کمک به کاهش وزن باشد. مصرف این میوه سرعت سوخت ساز بدن را افزایش می دهد و کمک می کند تا مواد غذایی با سرعت بیشتری به انرژی تبدیل شوند. این روند را در اصطلاح افزایش متابولیسم می نامند که می تواند در کاهش وزن تاثیر داشته باشد.

گریپ فروت به واسطه داشتن سطح پایین کربوهیدرات می تواند به بهینه سازی متابولیسم بدن کمک کند و با تبدیل سریع مواد خوراکی به انرژی سوخت و ساز بدن را تحت کنترل بگیرد. لذا توصیه بیا و یادبگیر به شما همراهان گرامی مصرف روزانه یک عدد از این میوه برای حفظ نشاط و سلامت بدن است.

  • گریپ فروت و سلامت دستگاه گوارش

اختلال در سلامت دستگاه گوارش می تواند باعث مختل شدن روند طبیعی بسیاری از فرایند ها در بدن شود. لذا حفظ سلامت دستگاه گوارش برای حفظ سلامت بدن بسیار با اهمیت است. مصرف گریپ فروت می تواند با کمک به هضم بهتر مواد غذایی و پاکسازی دستگاه گوارش از سموم به حفظ سلامت دستگاه گوارش بدن کمک کند.

مصرف گریپ فروت حرکات روده را کنترل می کند و باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش می شود. مصرف این میوه به دفع مواد بی اهمیت و جذب مواد مغذی مفید برای بدن کمک می کند و می تواند از بروز بیماری های دستگاه گوارش جلوگیری کند.

خواص گریپ فروت | بیا و یادبگیر
خواص گریپ فروت | بیا و یادبگیر
  • درمان افزایش فشار خون با گریپ فروت

مهم ترین و معروف ترین اثر درمانی این میوه، درمان افزایش فشار خون است. تحقیقات نشان داده است که مصرف 2 عدد گریپ فروت در روز کلسترول خون را به طور متوسط 10 درصد پایین می آورد.

در کنار کمک به کاهش کلسترول خون مصرف این میوه مقدار چربی خون مفید در بدن را افزایش می دهد. به همین دلیل استفاده از این میوه می تواند به جلوگیری از تصلب شرایین و سم زدایی و چربی زدایی از عروق کمک کند.

  • پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی

پتاسیم موجود در گریپ فروت می تواند می تواند زمینه ساز گردش خون هر چه بهتر در بدن شود و از بروز بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری کند. پس اگر می خواهید از بروز بیماری های چون حمله قلبی یا سکته جلوگیری کنید توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما استفاده از این میوه ی جادویی در سبد غذایی است.

خواص گریپ فروت | بیا و یادبگیر
خواص گریپ فروت | بیا و یادبگیر
  • تقویت سیستم ایمنی بدن با گریپ فروت

این میوه از جمله مرکباتی است که میزان ویتامین ث بالایی دارد و می تواند در کنار دیگر اعضای خانواده ی مرکبات مثل پرتقال و نارنگی و لیمو شیرین برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس ها و سرما خوردگی های فصل سرما مورد استفاده قرار گیرد.

  • کمک به آرامش بدن

گریپ فروت می تواند به حفظ آرامش بدن کمک کند و در کاهش اضطراب و استرس موثر واقع شود. به خصوص اگر آن را به صورت آبمیوه نوش جان کنید می تواند باعث ایجاد هورمون شادی در بدن شود و ذهن را سبک کند.

  • مناسب برای پوست و مو

گریپ فروت دارای مقادیری ویتامین ای است که برای پوست و مو بسیار مفید است و در صنایع آرایشی بهداشتی از این میوه برای ساخت کرم ها و لوسیون های مخصوص پوست و مو استفاده می شود.

محصولاتی که با استفاده از اسانس یا عصاره ی این میوه برای پوست تولید می شوند می توانند پوست صورت را از چربی های اضافی و اعصاب خورد کن خلاص کنند و منافذ آن را باز و به پوست اجازه نفس کشیدن دهند.

علاوه بر پوست، با استفاده از گریپ فروت، محصولات مختلفی در زمینه آرایشی و بهداشتی برای مو نیز تولید می شود که می تواند تاثیر به سزایی در رشد و تقویت آن داشته باشد. طبق اعلام منابع معتبر استفاده از آب این میوه می تواند به روشن شدن و براق شدن مو ها کمک کند و شوره های روی سر را از بین ببرد.

خواص گریپ فروت | بیا و یادبگیر
خواص گریپ فروت | بیا و یادبگیر
  • سلامت دندان و استخوان

کلسیم، منیزیم و فسفر موجود در گریپ فروت می تواند در حفظ سلامت دندان و استخوان موثر باشد. مصرف این میوه می تواند مقاومت استخوان ها و دندان ها را افزایش دهد و از بروز مشکلات دندان و پوکی استخوان در کهنسالی جلوگیری کند.

  • ضد میکروب – ضد قارچ

گفته می شود، هسته ی گریپ فروت خواص ضد میکروبی و ضد قارچی دارد و امروزه از عصاره ی هسته ی آن قرص و کپسول تهیه می شود. این میوه دارای مقادیر فراوانی ویتامین ث است که می تواند در از بین بردن قارچ ها و میکروب ها بسیار موثر باشد.

خواص گریپ فروت | بیا و یادبگیر
خواص گریپ فروت | بیا و یادبگیر
  • پیشگیری از سرطان با مصرف گریپ فروت

یکی دیگر از خواص این میوه پیشگیری آن از بروز سرطان های مختلف مثل سرطان گوارش، پروستات و سینه است. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه، ماده ای مناسب برای از بین بردن رادیکال های آزاد و سلول های سرطانی هستند و می توانند با تقویت سیستم ایمنی بدن از بروز چنین بیماری هایی جلوگیری کنند.

  • درمان عفونت ریه و بینی

گریپ فروت در طب سنتی هم بسیار مورد توجه است و گفته می شود که بخور عصاره ی آن به همراه آب گرم می تواند به باز شدن مجاری تنفسی کمک کند و عفونت و گرفتگی موجود در آن را از بین ببرد.

خواص گریپ فروت | بیا و یادبگیر
خواص گریپ فروت | بیا و یادبگیر

مضرات گریپ فروت

  • اختلال دارویی

این میوه با برخی از دارو ها رابطه چندان خوبی ندارد. لذا توصیه می شود اگر از دارویی هایی مثل مهار کننده ی کلسیمی، دارو های پایین آورنده ی چربی خون موسوم به استاتین ها، دارو های استروژنی، دارو های ضد ایدز، متادون، دارو های اعصاب و روان مثل میدازولام یا دیازپام، دارو های قلبی و از این دست دارو ها استفاده می کنید حتما از مصرف این میوه خودداری کنید.

  • ایجاد سنگ کلیه

مصرف بیش از اندازه ی گریپ فروت می تواند میزان اگزالات کلسیم در بدن را افزایش دهد و باعث ایجاد سنگ کلیه شود. لذا تیم سلامت بیا و یادبگیر به همه ی شما همراهان عزیز توصیه می کند تا این میوه را به اندازه مصرف کنید تا دچار مشکلاتی مثل سنگ کلیه نشوید.

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لیمو شیرین
انار