پیاز | بیا و یادبگیر

پیاز

حکایت پیاز در عادت غذایی و آشپزی ایرانی داستانی پر از اشک و آب چشم است. خوراکی که ذائقه ی ایرانی کمتر می تواند غذایی را بدون حضورش تحمل کند. البته که اگر این حضور به صورت نامحسوس باشد بهتر است. چرا که اکثر افراد به ویژه جوانان و نوجوانان از مشاهده ی عینی آن در غذا بیزارند.

پیاز

  • معرفی

یکی از قدیمی ترین سبزیجات شناخته شده ی این کره ی خاکی است. گونه های مختلفی در رنگ های زرد و سفید و بنفش دارد که برخی تند و بعضی دیگری شیرین هستند.

بدون اغراق یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی حال حاضر جهان است که مردم سراسر دنیا از آن به صورت روزانه در تهیه وعده های مختلف غذایی به شکل های سرخ شده، آب پز و یا حتی خام استفاده می کنند.

  • کشور های تولید کننده ی پیاز

به طور کلی در هر سال بیش از 4.5 میلیون تن پیاز در جهان تولید می شود که بیشتر این تولیدات مربوط به سه کشور چین و مالی و ژاپن است. هر کدام از این سه کشور به ترتیب 869 هزار تن، 684 هزار تن و 512 هزار تن از این سبزی پرتقاضا را در هر سال تولید و به بازار جهانی عرضه می کنند.

کشور های تولید کننده ی پیاز | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی پیاز | بیا و یادبگیر
  • کالری پیاز

در هر 100 گرم پیاز خام حدودا 40 کیلو کالری انرژی وجود دارد. بنابراین به خودی خود و بدون واسطه، این ماده ی خوراکی کم کالری محسوب می شود و هر فردی با هر نوع رژیم غذایی می تواند به صورت روزانه از آن استفاده کند.

  • ویتامین های پیاز

اگر به دنبال منبعی برای دریافت ویتامین های گروه ب و ویتامین ث هستید به توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر حتما در کنار وعده های مختلف غذایی روزانه ی خود پیاز میل کنید.

چون این ماده ی خوراکی دارای مقادیر قابل قبولی از این نوع ویتامین ها است و می تواند در تامین نیاز بدن به آن ها عملکردی موثر داشته باشد. در کنار ویتامین های مذکور همچنین با خوردن پیاز می توانید بخشی از نیاز روزانه ی بدن به مواد مغذیی چون منگنز، فسفر، کلسیم و منیزیم را هم تحت پوشش قرار دهید.

پس سعی کنید تا در صورت امکان دستور مصرف این سبزی خوشمزه را در برنامه ی غذایی روزانه ی خود قرار دهید تا بتوانید از ویتامین ها و مواد مغذی سرشار موجود در آن بیشترین بهره را ببرید.

ویتامین های پیاز | بیا و یادبگیر
ویتامین های پیاز | بیا و یادبگیر

خواص پیاز

  • خواص پیاز در پاکسازی بدن از میکروب ها

پیاز دارای خاصیت ضد میکروبی است و با مصرف خوراکی آن می توان سموم و آلودگی هایی که به واسطه ی خوردن مواد غذایی ناسالم مثل چیپس و پفک وارد بدن شده اند را از بین برد.

  • خواص پیاز در درمان و پیشگیری از ابتلا به گونه های مختلف سرطان

تحقیقات اخیر نشان داده افرادی که به صورت روزانه از گونه های مختلف پیاز به ویژه پیاز بنفش در وعده های غذایی ناهار و شام خود استفاده می کنند کمترین آمار ابتلا به سرطان های روده و سینه را دارند.

چون این عضو جذاب و خوشمزه ی خانواده ی سبزیجات دارای سطح بالایی از ویتامین ث، آنتی اکسیدان، آنتوسیانین و کوارستین است و می تواند به بدن در از بین بردن رادیکال های آزاد کمک کند و مانع از رشد و تکثیر سلول های سرطانی شود.

خواص پیاز | بیا و یادبگیر
خواص پیاز | بیا و یادبگیر
  • موثر در کاهش و رفع التهابات

از دیگر خواص پیاز می توان به ضد باکتری بودن آن اشاره کرد. جالب است بدانید که این سبزی تند و تیز دارای مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ث و فلاونوئید است که این ها در کنار هم می توانند التهاب شکل گرفته در بخش های مختلف بدن مثل ریه و بینی را کاهش دهند و باکتری های عامل التهاب را تضعیف و زمینه را برای نابود شدنشان فراهم کنند.

  • خواص پیاز برای تقویت سیستم ایمنی بدن

تاثیر هر پیاز به اندازه ی یک پنی سیلین است. جمله ای آشنا که احتمالا شما هم بار ها آن را از زبان پدران و مادران خود شنیده اید. جمله ای که شاید فکر کنید که والدینتان برای خوراندن این سبزی به شما به کار می برند اما لازم است که بدانید کاملا حقیقتی است و پشتوانه ی علمی دارد.

پیاز حاوی سلنیوم، آنتی اکسیدان، ویتامین ث و انواع و اقسام مواد های مغذی و مورد نیاز سیستم ایمنی بدن ما انسان ها است و با خوردن آن به صورت آبپز شده یا خام می توان در راستای تقویت سیستم ایمنی گامی مثبت برداشت.

بنابراین می توان از آن به عنوان عاملی بر تخفیف علائم بیماری های ویروسی، سرما خوردگی، آنفولانزا و حتی برخی گونه های کرونا یاد کرد و در کنار دارو های تجویز شده توسط پزشک از این سبزی نیز برای تسریع روند درمان این دست از بیماری ها استفاده کرد.

خواص پیاز | بیا و یادبگیر
خواص پیاز | بیا و یادبگیر
  • خواص پیاز در حفظ سلامت قلب

وقتی خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی پیاز را در کنار هم می گذارید و به آن کمی پتاسیم اضافی می کنید دیگر باید خیالتان از بابت بیماری های قلبی، گرفتگی عروق و سکته راحت راحت باشد.

چون این سه عنصر با هم و در کنار هم پروسه ی گردش خون در بدن را به طور کامل اصلاح می کنند و مانع از بروز التهاب در رگ های خونی می شوند. در نتیجه این فعالیت ها از احتمال مسدود شدن رگ ها و حتی لخته شدن خون به طرز چشمگیری کاسته می شود و وضعیت سلامت قلب همواره خوب می ماند.

  • خواص پیاز در جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان

به واسطه ی کلسیمی که این سبزی ترد و خوشمزه در خود جای داده می توان از آن به عنوان یک داروی طبیعی برای جلوگیری از البتلا به پوکی استخوان در میانسالی یاد کرد. پس اگر به آن حساسیت ندارید و از خوردنش لذت می برید سعی کنید تا با مصرف روزانه اش در راستای افزایش تراکم استخوان های بدنتان گامی مثبت بردارید.

خواص پیاز | بیا و یادبگیر
خواص پیاز | بیا و یادبگیر
  • خواص پیاز در تقویت معده و ساده سازی فرایند هضم

اگر کمی به سمت بالا اسکرول کنید و نگاهی دوباره به جدول ویتامین ها و مواد مغذی پیاز بیندازید می توانید ببینید که این سبزی دارای مقادیر قابل قبولی از ماده ی مغذی فیبر هم هست.

بنابراین می توان از پیاز به عنوان عاملی موثر در حفظ سلامت دستگاه گوارش، معده و همچنین روده یاد کرد و آن را کمک حال این ارگان های حیاتی بدن در انجام وظایف روزانه‌شان دانست.

علاوه بر این به خاطر وجود پروبیوتیک در این سبزی می توان از آن به عنوان دارویی طبیعی برای پاکسازی روده و معده از باکتری های غیر مفید و مضر نیز یاد کرد و با استفاده اش مانع از شکل گیری یبوست شد.

البته لازم به ذکر است که نباید در خوردن آن زیاد روی کنید. چون این عمل می تواند منجر به نفخ، درد معده، زخم معده و بروز سردرد های میگرنی شود.

  • موثر در درمان بیماری های تنفسی

به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی این سبزی، می توان از آن برای تسکین بیماری های تنفسی استفاده کرد و روند درمان مشکلاتی دستگاه تنفسی را سرعت بخشید.

پس اگر شما دوست و همراه بیا و یادبگیر هم دچار مشکلات تنفسی هستید و می خواهید هر چه سریع تر از شر آن خلاص شوید با مشورت با پزشک معالج خود حتما در کنار دارو های تجویز شده مصرف روزانه ی پیاز را هم در دستور کار خود قرار دهید.

خواص پیاز | بیا و یادبگیر
خواص پیاز | بیا و یادبگیر
  • خواص پیاز در حفظ سلامت دهان و دندان

به توصیه ی تیم سلامت بیا و یادبگیر برای تسکین درد دندان، ضد عفونی کردن دهان و از بین بردن باکتری هایی که می توانند سبب پوسیده شدن دندان ها شوند روزانه یک عدد پیاز خام میل کنید.

چون این سبزی در کنار خواص ضد میکروبی، ضد باکتریایی و ضد عفونی کنندگی که دارد حاوی ترکیبات سولفور نیز هست و می تواند باکتری های مضر موجود در دهان شما را از بین ببرد و زمینه ساز سالم ماندن دهان و دندان هایتان شود.

  • خواص پیاز برای حفاظت از سلامت پوست و مو

اگر می خواهید پوستی درخشان، مرطوب، جوان و عاری از هر گونه لک و آکنه داشته باشید به پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر از ماسک پیاز استفاده کنید.

1 قاشق غذا خوری آرد، 1 قاشق غذا خوری آب پیاز تازه و 1 قاشق غذا خوری شیر را با هم ترکیب کنید تا غلیظ شود و به صورت ماسک به مدت 15 تا 20 دقیقه روی پوست صورتتان قرار دهید تا همیشه پوستی درخشان داشته باشید.

همچنین می توانید برای از بین بردن آکنه و جای جوش نیز یک قاشق غذا خوری آب این سبزی را با یک قاشق غذا خوری روغن زیتون مخلوط و روی پوست صورتتان بمالید و بعد از 20 دقیقه آن را با آب ولرم بشویید.

علاوه بر پوست اما برای تقویت و رشد بهتر مو ها، رفع شوره ی سر و شادابی و درخشان تر شدن مو ها هم می توانید از آب این سبزی استفاده و مو هایتان را 15 دقیقه پیش از رفتن به حمام با آن ماساژ دهید.

خواص پیاز | بیا و یادبگیر
خواص پیاز | بیا و یادبگیر

مضرات پیاز

  • ممکن است باعث ایجاد حالت تهوع شود

زیاده وری در مصرف این سبزی ممکن است باعث ایجاد حالت تهوع، سردرد، سوزش معده و سوزش سردل شود. لذا به توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر سعی کنید در مصرفش اندازه را نگه دارید و زیاد از حد آن را به صورت خام نخورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مارچوبه