گلابی | بیا و یادبگیر

گلابی

گلابی، از آن دسته میوه هایی که در شکل و رنگ، تنوع طیفی زیادی دارد. میوه ای که می توان آن را در رنگ های مختلف سبز و زرد و حتی گاهی نارنجی در بازار مشاهده کرد. دلیل این همه رنگ و شکل متنوع اما، تنها به دلیل جغرافیای گوناگون کاشت این میوه ی خوشمزه میسر شده است.

گلابی

  • معرفی

گلابی، میوه ی بومی مناطق غربی آسیا و شرقی اروپا و بخش های شمال غربی کوه های قفقاز که در فرهنگ ایرانی به عنوان شاه میوه خوانده می شود. میوه ای شیرین و آبدار با بیش از 3000 هزار گونه ی مختلف که هر کدام شکل و رنگ و طعم و اندازه ی خاص خود را دارند.

به سراغ ظاهر آن که برویم میوه ای چاق و شکم دار را خواهیم دید. گلابی مانند میوه هایی مثل سیب و پرتقال یک دست نیست و پستی و بلندی های زیادی را روی پوست آن می توان دید. اما همان طور که از قدیم گفتند نباید از روی ظاهر قضاوت کنیم. طعم و مزه این میوه بسیار دلنشین است و کمتر کسی را می توان یافت که آن را دوست نداشته باشد.

به طور معمول این میوه به صورت خام مصرف می شود اما امروزه با توجه به افزایش دستور های آشپزی جدید آن را به صورت پخته نیز مصرف می کنند که از میان شکل های مختلف سرو این میوه شاید کمپوت گلابی پرطرفدار ترین شکل مصرف این میوه به صورت پخته باشد.

علاوه بر این می توان با استفاده از پوست گلابی چای و دمنوش های عطری و خوشمزه ای درست کرد که به آرامش اعصاب کمک می کند و با بوی دلپذیری که دارد خانه را عطراگین می کند. همچنین می توان با استفاده از این میوه مربا ها و شیرینی های خوشمزه ای تهیه کرد و با طعم و مزه آن ها خاطرات خوشی را رقم زد.

  • کشور های تولید کننده ی گلابی

به دلیل علاقه ی مردم به این میوه در سراسر این کره ی خاکی کشور های بسیاری بر سر تولید و صادرات آن با هم رقابت می کنند که طبق آمار منتشر شده توسط سازمان فائو کشور چین در حال حاضر بزرگ ترین تولید کننده ی گلابی در جهان است.

در جدول رده بندی بزرگ ترین تولید کننده های این میوه کشور چین با تولید سالیانه 16 میلیون تن با اقتدار در رده اول و کشور های ایتالیا و آمریکا به ترتیب و با تولید 650 هزار تن و 632 هزار تن در رده های دوم و سوم این جدول قرار گرفته اند.

اما در ایران با توجه به آمار و ارقام می توان گفت شهرستان ارومیه پیشتاز تولید گلابی در کشور است و با زیر کشت قرار دادن 104 هزار هکتار از باغات خود، سالانه حدود 17 هزار کیلو گرم از این میوه را تولید و راهی بازار می کند.

کشور های تولید کننده ی گلابی | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی گلابی | بیا و یادبگیر
  • کالری گلابی

گلابی جزو میوه های کم کالری محسوب می شود و در هر 100 گرم آن حدود 57 کیلو کالری موجود است. در نتیجه علاقه مندان به این میوه ی خوشمزه می توانند آن را با مشورت پزشک در رژیم غذایی خود قرار دهند و بدون هیچ نگرانی از نوش جان کردن آن لذت ببرند.

  • ویتامین های گلابی

اگر به دنبال میوه هستید که با نوش جان کردن آن ویتامین های گروه ب و ث و مواد مغذی چون منیزیم، فسفر، پتاسیم و منگنز را دریافت کنید پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما میوه ی گلابی است.

ویتامین های گلابی | بیا و یادبگیر
ویتامین های گلابی | بیا و یادبگیر

خواص گلابی

  • گلابی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

گلابی سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن است و به واسطه ی ویتامین ث و آنتی اکسیدانی هایی که دارد می تواند سیستم ایمنی بدن را در برابر ویروس های و سرما خوردگی حفاظت و تقویت کند.

مصرف این میوه باعث افزایش تعداد گلبول های سفید در بدن می شود. در نتیجه ی این فرایند، در صورتی که در قسمتی از بدن ویروس یا بیماری شروع به گسترش کند گلبول های سفید به سرعت به آن منطقه اعزام و از پراکنده شدن بیماری در دیگر بخش های بدن جلوگیری می کنند.

  • گلابی میوه ای مدر و ملین

گلابی میوه ای ملین و مدر است و می تواند به خنک نگه داشتن بدن کمک کند. در طب سنتی مصرف این میوه برای کمک به درمان تب توصیه شده و در کنار آن می توان برای کمک به درمان عفونت، سنگ کلیه و پاکسازی مجاری ادراری از این میوه استفاده کرد.

علاوه بر این نوش جان کردن گلابی می تواند به هضم بهتر مواد غذایی توسط دستگاه گوارش کمک کند و از بروز بیماری های دستگاه گوارش مثل یبوست و اسهال جلوگیری کند.

خواص گلابی | بیا و یادبگیر
خواص گلابی | بیا و یادبگیر
  • درمان سر درد

با استفاده از گلابی می توان چای و دمنوش های بسیار خوشمزه ای درست کرد که برای رفع بی خوابی و سر درد های میگرنی بسیار مفید است و می تواند آرامبخش خوبی برای جسم و روح شما باشد.

  • جلوگیری از پوکی استخوان به کمک گلابی

گلابی یکی از میوه هایی است که می تواند در تامین کلسیم مورد نیاز بدن نقش اساسی را ایفا کند و برای افرادی که از کمبود کلسیم رنج می برند موثر واقع شود. نوش جان کردن این میوه می تواند در کنار تزریق میزان مشخصی از ماده ی مغذی کلسیم از بروز پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه جلوگیری کند و استخوان ها را محکم و استوار کند.

  • گلابی و تنظیم فشار خون

افزایش یا کاهش فشار خون از عواملی است که می تواند سلامت بدن را به خطر بیندازد و افراد را دچار سکته قلبی کند. لذا کنترل فشار خون در افرادی که دچار این مشکلات هستند همواره از اولیت پزشکان و خانواده ها است.

مصرف گلابی، این میوه ی شیرین خوشمزه می تواند بدن را در کنترل و تنظیم فشار خون بدن یاری کند و از کاهش یا افزایش ناگهانی فشار خون جلوگیری کند.

خواص گلابی | بیا و یادبگیر
خواص گلابی | بیا و یادبگیر
  • افزایش سطح انرژی

این میوه دارای مقادیری قند مفید است که به سرعت جذب بدن می شود و سطح انرژی را افزایش می دهد. بنابراین اگر در طول روز احساس ضعف یا خستگی دارید، توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما مصرف این میوه خوش طعم و خوش عطر تابستانی است.

  • خواص گلابی برای پوست

اگر پوست چربی دارید گلابی می تواند راهی برای خلاصی از آن باشد. می توانید این میوه را با کمی عسل ترکیب کنید و 3 مرتبه در هفته به صورت ماسک روی پوست خود قرار دهید.

همچنین مصرف این میوه به صورت خام می تواند میزان آبرسانی به سطح پوست را افزایش دهد و با مرطوب نگه داشتن پوست از پیری زودرس و شکل گیری چین و چروک رو آن جلوگیری کند.

خواص گلابی | بیا و یادبگیر
خواص گلابی | بیا و یادبگیر
  • حفظ طراوت و شادابی لب ها

از جمله عواملی که شاید امروزه دامن گیری بسیاری از افراد شده باشد خشکی و پوست پوست شدن لب ها است که دلیل آن نرسیدن میزان آب کافی به این عضو از بدن است. مصرف این میوه ی شیرین می تواند میزان آبرسانی به لب ها را افزایش و از خشکی آن ها جلوگیری کند.

  • خواص گلابی برای مو

مو های خشک و زبری دارید و نمی دانید چطور آن را نرم درخشان کنید؟ ویتامین های گروه ب، آنتی اکسیدان و آهن و کلسیم عناصری هستند که می تواند به شما در رهایی از این وضعیت کمک کنند. عناصری که تمامی آن ها را می تواند در میوه ی گلابی یافت کنید.

مصرف این میوه چه به صورت ماسک مو و چه به صورت خوراکی می تواند از زبری، خشکی و ریزش مو ها جلوگیری کند و نرمی، درخشندگی و پر پشتی مو ها به شما هدیه دهد.

خواص گلابی | بیا و یادبگیر
خواص گلابی | بیا و یادبگیر
  • گلابی برای مبارزه با سرطان

ویتامین ها و مواد مغذی موجود در این میوه یک راه عالی برای مقابله و مبارزه با انواع مختلف بیماری سرطان است. نوش جان کردن این میوه به هر شکلی می تواند بدن را در برابر گونه های مختلف سرطان تقویت کند و از شکل گیری سلول های سرطانی جلوگیری کند و رادیکال های آزاد موجود در بدن را از بین ببرد.

  • حفظ سلامت قلب با مصرف گلابی

قلب یکی از حیاتی ترین اعضای بدن انسان ها است و حفظ سلامت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. پتاسیم یکی از مهم ترین مواد مغذیی است که وجود آن در بدن می تواند سلامت قلب را تضمین کند و تا حد زیادی از سکته قلبی و انسداد رگ های انتقال دهنده ی خون جلوگیری کند.

میوه ی گلابی یکی از خوراکی هایی است که می تواند بخشی از پتاسیم مورد نیاز بدن را تامین کند و منجر به بهبود وضعیت گردش خون در بدن شود و در ادامه فشار را از روی رگ های انتقال دهنده ی خون بردارد.

خواص گلابی | بیا و یادبگیر
خواص گلابی | بیا و یادبگیر

مضرات گلابی

  • ایجاد مشکلات گوارشی

کسانی که معده ی ضعیفی دارند یا از زخم معده رنج می برند بهتر است این میوه را با پوست میل نکنند. چرا که هضم آن برای معده بسیار دشوار می شود. بهتر است این دسته از عزیزان این میوه را به صورت کمپوت مورد استفاده قرار دهند.

  • اگر مبتلا به دیابت هستید…

اگر دیابت دارید توصیه می شود از مصرف این میوه پرهیز کنید، یا حداقل قبل از مصرف آن با پزشک معالج خود مشورت کنید. چرا که قند موجود در این میوه بالا است و می تواند سلامت بیماران مبتلا به دیابت را تحت الشعاع قرار دهد.

  • گلابی کال نخورید

سعی کنید این میوه را به صورت تازه استفاده کنید تا دستگاه گوارش بتواند به راحتی آن را هضم کند و فرایند های لازم را روی آن پیاده سازی کند. چون استفاده از نوع کال یا نرسیده ی این میوه می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

موز
انجیر