ازگیل | بیا و یادبگیر

ازگیل

میوه ی وحشی اصطلاحی است که به برخی از میوه ها که به صورت خودرو در طبیعت وجود دارند اطلاق می شود. این میوه ها با توجه به این که طرفدارانی به اندازه ی دیگر میوه ها ندارند کمتر توسط باغداران و کسانی که کشت زراعی میوه دارند مورد توجه قرار می گیرند و بیشتر به همان صورت خودرو در طبیعت بافت می شوند. ازگیل یکی از همین نوع میوه ها است.

ازگیل

  • معرفی

ازگیل میوه ی 3 هزار ساله ی جنگل های شمالی ایران محسوب می شود و به همین خاطر به آن در گویش گیلکی کونوس یا کنوس و در گویش مازندرانی کنهس و کندس نیز گفته می شود.

مانند زالزالک، ازگیل هم جزو میوه های وحشی به شمار می رود و به علت تقاضای کم مردم باغداران از کشت آن در باغات خودداری می کنند. چون اعتقاد دارند که تولید آن سود مناسبی ندارد.

بنابراین اگر از طرفداران این میوه هستید یا می خواهید برای یک بار هم که شده طعم و مزه ی آن را امتحان کنید باید با صبر و حوصله بازار میوه فروشان را در فصل های پاییز و زمستان برای تهیه ی آن جستجو کنید.

البته باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که این میوه هم به صورت کال و هم به صورت رسیده در بازار به فروش می رسد. نوع رسیده ی آن نرم و شیرین است و گوشتی قهوه ای رنگ دارد اما نوع کال یا نرسیده ی آن گوشتی سفید رنگ و طعمی گس دارد که توصیه می کنیم از نوش جان کردن آن پرهیز کنید چون هضمش برای معده دشوار است

عمده ی مصرف ازگیل به صورت خام است اما بسیاری از محلی های شمال کشور با استفاده از آن ترشی های خوشمزه ای درست می کنند که مورد استقبال بسیاری از توریست ها و گردشگرانی است که برای تفریح به این دو شهر شمالی ایران سفر می کنند.

  • کشور های تولید کننده ی ازگیل

همان طور که پیش تر بیان شد این میوه کشت زراعی ندارد و به دلیل تقاضای کم مردم اکثر باغداران از اختصاص باغات خود برای تولید ازگیل پرهیز می کنند. در نتیجه می توان گفت که این میوه هم مانند زغال اخته، عناب و فیجوا جنبه ی صادراتی چندانی ندارد.

اما اگر بخواهیم چند کشور را که به صورت گسترده به تولید این میوه می پردازند به شما همراهان بیا و یادبگیر معرفی کنیم باید به نام ها چون ارمنستان، ایران، ترکیه و یونان اشاره کنیم. همچنین کشور های جنوبی و جنوب شرقی اروپا نیز نیم نگاهی به تولید ازگیل دارند که در مقایسه با کشور های حاشیه دریای خزر ناچیز به حساب می آید.

  • کالری ازگیل

طبق آمار و اطلاعاتی که وبسایت های معتبر دنیا از این میوه ارائه کرده اند ازگیل میوه ای کم کالری است و در هر 100 گرم از آن میزان تقریبی 43 کیلو کالری وجود دارد. بنابراین هیچ مانعی در مصرف آن برای افرادی که از رژیم های غذایی استفاده می کنند وجود ندارد و منجر به اضافه وزن و چاقی نمی شود.

  • ویتامین های ازگیل

دوستداران ازگیل می توانند با نوش جان کردن این میوه ویتامین های گروه ب، ویتامین ث و اندکی ویتامین آ را دریافت کنند. همچنین مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی کلسیم، پتاسیم و فسفر به همراه کربوهیدرات و فیبر را نیز می توان از طریق خوردن این میوه به بدن تزریق کرد.

ویتامین های ازگیل | بیا و یادبگیر
ویتامین های ازگیل | بیا و یادبگیر

خواص ازگیل

  • ازگیل برای کاهش التهاب روده بزرگ

برای کمک به درمان عفونت های روده ی بزرگ همواره یکی از راهکار هایی که پزشکان به بیماران ارائه می کنند استفاده از میوه هایی است که خاصیت ضد التهابی دارند. چون به واسطه ی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی فراوانی که در آن ها موجود است روند درمان سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد.

ازگیل یکی از همین میوه ها است که علاوه بر آنتی اکسیدان ها و ویتامین های فراوانی که دارد، حاوی مقادیر زیادی تانن است که در درمان عفونت های روده بزرگ تاثیر به سزایی دارد و می توان به عنوان قابض و برطرف کننده ی التهاب معده از آن استفاده کرد.

خواص ازگیل | بیا و یادبگیر
خواص ازگیل | بیا و یادبگیر
  • خواص ازگیل برای کمک به درمان یبوست

برای کمک به دستگاه گوارش در انجام فرایند هضم و دفع مواد غذایی مصرف میوه ازگیل پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر به تمامی شما همراهان همیشگی است. این میوه به واسطه ی داشتن ماده ی مغذی فیبر مانند یک مسهل عمل می کند و فرایند هضم و دفع مواد غذایی را برای دستگاه گوارش ساده تر می کند.

در نتیجه معده و روده می توانند وظایف روزانه ی خود را به درستی انجام دهند و از بروز مشکلاتی چون نفخ، درد در ناحیه معده، اسهال و یبوست جلوگیری کنند.

  • مناسب برای درمان زخم های دهان

در طب سنتی استفاده از این میوه برای درمان زخم های دهان و تورم مخاط گلو توصیه می شود. برای این منظور تنها کافی است 50 گرم از برگ درخت آن را در 1 لیتر آب بحوشانید و با کمی از آن در شبانه روز چند مرتبه دهانتان را بشویید و غرغره کنید.

خواص ازگیل | بیا و یادبگیر
خواص ازگیل | بیا و یادبگیر
  • خواص ازگیل برای کمک به درمان کم خونی

وجود مقادیر مناسبی از ماده ی مغذی آهن در این میوه می تواند در کمک به درمان کم خونی موثر باشد. مصرف ازگیل به صورت منظم، بخشی از آهن مورد نیاز روزانه ی بدن ما انسان ها را تامین می کند و به این ترتیب مانع از بروز کم خونی می شود.

همچنین با تامین آهن مورد نیاز بدن، از کاهش سطح اکسیژن خون نیز جلوگیری می شود و دیگر از بی حالی و خستگی خبری نخواهد بود. چون همان طور که می دانید آهن موجود در بدن حامل اکسیژن است و کم خونی می تواند باعث کمبود اکسیژن در بدن شود.

  • کاهش فشار خون بالا به کمک ازگیل

مصرف این میوه برای افرادی که از مشکلاتی مثل فشار خون بالا رنج می برند بسیار مفید است. چون ازگیل دارای مقادیر قابل توجهی پتاسیم است که می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند و مانع از بروز مشکلات قلبی و عروقی شود.

علاوه بر این پتاسیم موجود در این میوه به همراه ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در آن می تواند در رفع التهاب رگ های انتقال دهنده ی خون تاثیر گذار باشد و فرایند چرخش خون در بدن را بهبود دهد.

خواص ازگیل | بیا و یادبگیر
خواص ازگیل | بیا و یادبگیر
  • ازگیل برای کاهش کلسترول خون

برای کمک به کنترل و کاهش کلسترول بد خون مصرف میوه ی ازگیل پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما همراهان و کاربران عزیز است. به خاطر وجود مواد مغذی مثل پتاسیم، منیزیم و پکتین در این میوه مصرف آن باعث کاهش کلسترول بدن خون می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

  • موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن

میزان ویتامین ث در این میوه اندک است اما می توان با نوش جان کردن آن به خوبی سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد و خط دفاعی بدن را در برابر بیماری های فصل سرما نظیر سرما خوردگی و آنفولانزا مستحکم تر کرد.

همچنین متخصصان طب سنتی مصرف چای ازگیل یا حتی غرغره کردن آن را برای ریشه کن کردن خلط های پشت حلق توصیه می کنند. بنابراین می توان برای تسریع روند بهبود سرما خوردگی یا عفونت های تنفسی علاوه بر خود میوه از چای یا دمنوش آن نیز استفاده کرد.

خواص ازگیل | بیا و یادبگیر
خواص ازگیل | بیا و یادبگیر
  • مناسب برای پیشگیری و مقابله با سرطان

به دلیل وجود آنتی اکسیدان و ویتامین ث در این میوه مصرف آن برای پیشگیری از ابتلا به گونه های مختلف سرطان در متون طب سنتی بسیار توصیه شده و پزشکان این مکتب خوردن ازگیل را راهی مناسب برای از بین بردن رادیکال های آزاد و جلوگیری از گسترش آن ها در بدن می دانند.

  • خواص ازگیل برای حفظ استحکام استخوان ها

برای حفظ سلامت و جلوگیری از شکننده شدن و پوکی استخوان ها در دوران کهنسالی و میانسالی مصرف مواد غذایی که دارای کلسیم هستند باید همواره در دستور کار قرار بگیرد. ازگیل از جمله همین مواد خوراکی است که منابع عظیمی از کلسیم را در خود جای داده و مصرف آن به صورت روزانه می تواند نیاز بدن به این ماده مغذی را تامین کند.

خواص ازگیل | بیا و یادبگیر
خواص ازگیل | بیا و یادبگیر

مضرات ازگیل

  • از مصرف هسته ازگیل پرهیز کنید

اگر چه هسته ی این میوه به عنوان سنگ شکن استفاده می شود اما به علت وجود عنصر سمی اسید سیانیدریک در این هسته بدون تجویز پزشک باید از خوردن آن پرهیز کرد. چون نه تنها سود و منفعتی برای بدن ندارد بلکه ممکن است باعث ایجاد سنگ در کلیه و سنگ صفرا نیز شود.

  • زیاده روی نکنید

پیش تر بیان کردیم که نوش جان کردن این میوه می تواند با پاکسازی روده و معده از سموم و آلودگی ها در کمک به درمان بیماری های دستگاه گوارش نظیر یبوست و اسهال موثر واقع شود.

اما در صورتی که بیش از اندازه و خارج از کنترل از آن استفاده شود نه تنها برای سلامت معده و روده کاری انجام نمی دهد بلکه خود عاملی بر بروز اسهال و دیگر ناراحتی های معده می شود.

علاوه بر این گرفتگی معده، ایجاد حالت تهوع و استفراغ، بروز دل درد و رسیدن آسیب به بافت های سلولی به دلیل دریافت بیش از اندازه ی ویتامین ث از دیگر مشکلاتی است که به واسطه ی مصرف بی رویه ی ازگیل ممکن است در بدن پدیدار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

زغال اخته
آلو