آلو | بیا و یادبگیر

آلو

در میان خشکبار به عنوان تنقلاتی طبیعی و مفید، آلو با تنوع بسیارش طرفداران زیادی دارد. طرفداران این دسته از خشکبار با طعم شیرین، ملس و ترش بیشتر خانم ها هستند. اما یکی از علت های استقبال از خشکبار این میوه جدای از طعم ویژه، این است که آلو های خشک شده همچنان بخش زیادی از خواصشان را در خود دارند.

آلو

  • معرفی

با بیش از 2000 گونه ی مختلف که هر کدام طعم و رنگ و شکل و اندازه ی مختص به خود را دارند، آلو یکی از محبوب ترین میوه های جهان است. میوه ای تک هسته ای با ارزش غذایی فراوان که هم به صورت زراعی و هم به صورت جنگلی کشت و روانه ی بازار می شود.

موارد مصرف آن متعدد است و گونه های مختلف آن مثل آلو بخارا، آلو زرد ( قطره طلا) و آلو قرمز به شکل های خام و خشک شده مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این به دلیل ارزش غذایی بالای این میوه از آن در دستور پخت های ایرانی برای طعم دادن به خورشت ها و همچنین پخت خوراک هایی مثل آلو مسما نیز استفاده می شود.

در کنار موارد بالا از این میوه در تهیه لواشک هم استفاده می شود. خوراکی ترش و خوشمزه و از پرطرفدار ترین ها در زمینه ی ترشیجات که کافی است کمی روی آن نمک بریزید و آرام آرام نوش جان کنید تا طعم و مزه ی آن به دل و جان شما بنشیند.

  • کشور های تولید کننده ی آلو

آلو میوه ی پرطرفداری است و کشور های مختلفی به تولید و صادرات آن می پردازند. طبق گزارشاتی که سازمان فائو از تولیدات و صادرات این میوه در اختیار عموم قرار داده کشور چین که بسیاری از منابع معتبر آن را زادگاه این میوه می دانند بزرگ ترین تولید کننده ی میوه ی آلو است و سالیانه 6.5 میلیون تن از آن را تولید و روانه ی بازار جهانی می کند.

بعد از چین و با یک اختلاف بسیار زیاد کشور رومانی رده ی دوم را مال خود کرده و با تولید 760 هزار تن گوی سبقت را از سایرین ربوده است. جایگاه سوم نیز متعلق به کشور صربستان است که با تولید 580 هزار تن از این میوه در سال برای کسب رتبه ی دوم در تعقیب کشور رومانی است.

اما در ایران که طبق مستندات سازمان فائو پنجمین کشور در امر تولید و صادرات آلو است و سالیانه 380 هزار تن از این میوه را تولید می کند استان خراسان و توابع آن به خصوص شهر خرو به عنوان قطب آلوی ایران بیشتری سهم را در بازار کشت این میوه به خود اختصاص داده اند.

کشور های تولید کننده ی آلو | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی آلو | بیا و یادبگیر
  • کالری آلو

به طور میانگین 45 کیلو کالری در هر 100 گرم از این میوه وجود دارد و می توان آن را جزو میوه های کم کالری دسته بندی کرد. بنابراین شما همراه عزیز بیا و یادبگیر می توانید این میوه ی خوش خوراک را در هر نوع رژیم غذایی نوش جان کنید اما حواستان باشد که در مصرف آن زیاده روی نکنید، چون رونده است و می تواند باعث تحریک روده شود.

  • ویتامین های آلو

تیم سلامت بیا و یادبگیر برای شما همراهان گرامی لیستی کامل از ویتامین ها و مواد مغذی موجود در آلو تهیه کرده که می توانید در ادامه مشاهده کنید اما بد نیست بدانید که مصرف این میوه به خاطر داشتن مقادیری قابل قبولی از ویتامین های گروه ب، ویتامین کا و ویتامین ث توسط بسیاری از پزشکان و اطبا توصیه شده است.

همچنین نباید وجود مواد مغذی مثل پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن و کلسیم را که بدن برای حفظ سلامت ارگان های اساسی خود مانند قلب و عروق به آن ها نیاز دارد را از قلم انداخت.

ویتامین های آلو | بیا و یادبگیر
ویتامین های آلو | بیا و یادبگیر

خواص آلو

  • خواص آلو برای درمان یبوست

این میوه یکی از بهترین ملین های طبیعی است و با مصرف آن می توان در کمک به درمان یبوست گامی موثر برداشت. همچنین فیبر غذایی موجود در آن برای کنترل تحرکات روده مناسب است و می تواند به ساده تر شدن فرایند هضم و دفع مواد غذایی کمک کند.

علاوه بر این مصرف این میوه باعث پاکسازی روده و معده از آلودگی ها و سمومی که به واسطه ی خوردن مواد غذایی ناسالم وارد بدن شدند می شود و بدین ترتیب می تواند در حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید واقع شود.

  • آلو برای پیشگیری از ابتلا به سرطان

وجود ویتامین ث و ویتامین آ در کنار آنتی اکسیدان هایی مانند آنتو سیانین ها، کلروژنیک اسید و بتاکاروتن در این میوه باعث شده تا مصرف آن در پیشگیری از برخی سرطان ها نیز مفید باشد.

مصرف این میوه می تواند ضمن تقویت سیستم ایمنی بدن از رشد و افزایش سلول های سرطانی جلوگیری کند و گلبول های سفید را برای مبارزه و از بین بردن رادیکال های آزاد تجهیز کند و تا حد زیادی از بروز گونه های مختلف سرطان جلوگیری کند.

خواص آلو | بیا و یادبگیر
خواص آلو | بیا و یادبگیر
  • خواص آلو برای سلامت قلب و عروق

آلو از جمله میوه هایی است که میزان پتاسیم در آن از حد معمول کمی بیشتر است. بنابراین مصرف منظم و روزانه ی آن می تواند در حفظ سلامت قلب و عروق تاثیر گذار باشد و از بروز سکته جلوگیری کند.

نوش جان کردن این میوه ی تابستانی موجب بهبود وضعیت گردش خون در بدن می شود و در ادامه با کاهش التهاب از روی رگ های انتقال دهنده ی خون از مسدود شدن و گرفتگی عروق جلوگیری می کند.

علاوه بر این به واسطه پتاسیم موجود در این میوه مصرف آن می تواند سبب کاهش کلسترول بد خون شود و وضعیت چرخش خون در بدن را بهبود دهد. بدین ترتیب احتمال بروز مشکلاتی چون سکته ی مغزی و قلبی نیز تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.

خواص آلو | بیا و یادبگیر
خواص آلو | بیا و یادبگیر
  • مناسب برای درمان بیماری های کبدی

در طب سنتی طبع آلوی شیرین سرد و تر و طبع آلوی خشک سرد شناخته می شود و مصرف روزانه ی آن در دو نوبت صبح و عصر برای درمان بیماری های کبدی توصیه می شود. البته افرادی که طبع سری دارند باید در مصرف این میوه اندازه را رعایت کنند.

  • تقویت کننده ی سیستم ایمنی بدن

مصرف این میوه در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز تاثیر گذار است و می تواند با افزایش تعداد گلبول های سفید موجب تقویت بدن در برابر ویروس ها، آنفولانزا و سرما خوردگی ها شود و سد محکمی در برابر این گونه از بیماری ها در بدن بسازد.

خواص آلو | بیا و یادبگیر
خواص آلو | بیا و یادبگیر
  • کاهش دهنده ی اکسیدان ها

اضافه کردن چند عدد آلوی خشک در تهیه غذا های خورشتی موجب کاهش تولید مواد سمی مثل اکسیدان ها می شود. بنابراین توصیه می شود تا همواره از این میوه در غذا های خورشتی خود استفاده کنید تا علاوه بر حفظ سلامت آن در خوشمزه تر کردن غذا نیز گامی مثبت برداشته باشد.

  • آلو برای لاغری و کاهش وزن

همان طور که پیش تر هم به این موضوع اشاره کردیم این میوه در تیره ی خوراکی های کم کالری قرار دارد می توان با مشورت پزشک از آن چه به صورت تازه و چه به صورت خشک و اسموتی در هر نوع رژیم لاغریی استفاده کرد.

اما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که این میوه رونده است و مصرف زیاد از حد آن می تواند منجر به بروز مشکلاتی چون اسهال شود. پس همواره به اندازه از آن استفاده کنید تا دچار مشکلاتی از این قبیل نشوید.

همچنین اگر طرفدار نوع خشک شده ی آن هستید این نکته را در نظر داشته باشید میزان کالری آلوی خشک شده به مراتب بیشتر از میزان کالری موجود در آلوی تازه است. بنابراین باید در مصرف آن اندازه را رعایت کنید تا دچار چاقی یا اضافه وزن نشوید.

خواص آلو | بیا و یادبگیر
خواص آلو | بیا و یادبگیر
  • موثر در درمان کم خونی

هم خود این میوه دارای ماده ی مغذی آهن است و هم مصرف آن می تواند در جذب آهن از سایر مواد غذایی توسط بدن موثر باشد. بنابراین اگر دچار کم خونی هستید و یا میزان سطح اکسیرن خونتان پایین است مصرف این میوه پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما همراه و دوست همیشگی است.

مصرف آلوی تازه میزان جذب آهن توسط بدن را افزایش می دهد و بدین ترتیب به مقابله با کم خونی می پردازد. همچنین با کاهش علائم کم خونی میزان سطح اکسیژن خون به صورت اتوماتیک افزایش پیدا می کند و در نتیجه ی آن دیگر از بی حالی و خستگی خبری نخواهد بود.

  • مناسب برای جلوگیری از پوکی استخوان

به دلیل وجود مقادیری از ماده ی مغذی کلسیم در آلو مصرف این میوه می تواند از بروز بیماری های مربوط به استخوان که شایع ترین آن ها پوکی استخوان است جلوگیری کند و در کنار آن به فرایند تشکیل استخوان نیز کمک کند.

خواص آلو | بیا و یادبگیر
خواص آلو | بیا و یادبگیر

مضرات آلو

  • زیاده روی نکنید

مقدار پتاسیم و اگزالات در این میوه بالا است و بیماران با پتاسیم خون بالا و دارای سنگ کلیه کلسیمی باید از مصرف زیاد آن خودداری کنند. علاوه بر این این میوه رونده است و باعث ایجاد شکم روش یا همان اسهال می شود. بنابراین همواره سعی کنید آن را به اندازه نوش جان کنید تا دچار مشکلات بعدی نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ازگیل
بلوبری