کرفس | بیا و یادبگیر

کرفس

اگر گذرتان به برخی از کلاس های بدنسازی یا ایروبیک افتاده باشد و ازقضا بعد از یک عرق ریزان حسابی سراغ بوفه ی باشگاه رفته باشید، شاید در کنار آب انواع مرکبات با آب کرفس نیز آشنا شده و احیانا تعجب هم کرده باشید.

چرا که عادت معمول غذایی ما، بیشتر این سبزی را به عنوان ماده ی اصلی خورشت کرفس می شناسد تا سبزی‌ای که بتوان آن را تازه تازه مصرف کرد و شاید بی خبر باشیم که آب این سبزی خوش طعم چه نقش موثری در کاهش وزن دارد.

اما جالب است که بدانید براساس آخرین گزارش های منتشر شده افرادی که یک لیوان آب کرفس به همراه لیمو ترش را به شکل هر روزه یا یک روز در میان هنگام استفاده از رژیم های کاهش وزن مصرف کرده اند، 1 تا 2 کلیوگرم کاهش وزن بیشتری علاوه بر میزان عادی داشته اند.

کرفس

  • معرفی

در میان جوامع ایرانی هر زمان که صحبت از کرفس به میان می آید ذهن اکثر افراد آشنا با این سبزی به سمت خورشت کرفس با طعم و مزه ی خاص و منحصر به فردش می رود. خورشتی که عموم مردم در مواجه با آن به دو شکل از خود واکنش نشان می دهند.

یا عاشق و دلباخته ی آنند و از این خورشت به عنوان غذای مورد علاقه ی خود یاد می کنند، یا چندان رابطه ی خوبی با آن ندارند و ترجیحشان بر این است که از خوردنش صرف نظر کنند.

اما اگر بخواهیم از خورشت کرفس کمی فاصله بگیریم و گستره ی دیدمان را کمی وسیع تر کنیم می توانیم ببینیم که این روز ها موارد استفاده از این سلطان سبزیجات بسیار بیش تر از پیش شده و از آن به شکل های خام، پخته یا آبگیری شده در تهیه انواع خوراک ها، آبمیوه ها، ترشی ها، سوپ ها و غذا های گیاهی استفاده می شود.

همچنین از ساقه های ترد و شیرین و آبدارش هم در کنار هویج و کاهو و دیگر سبزیجات به عنوان یک عصرانه ی سالم و مناسب برای کودکان یاد می شود و می توان به جای خوراکی های مضری مثل چیپس و پفک از آن ها استفاده کرد.

  • کشور های تولید کننده ی کرفس

براساس آمار و مستندات موجود در حال بزرگ ترین تولید کننده و صادر کننده ی کرفس جهان کشور اسپانیا است که به طور متوسط در هر سال 114 هزار تن از این سبزی را تولید و روانه بازار های جهانی می کند.

اما در رتبه های بعدی یعنی دوم و سوم سرزمین چکمه (کشور ایتالیا) و بریتانیا کبیر قرار دارند که هر کدام به طور میانگین در هر سال 97 و 54 هزار تن از این سبزی پر خاصیت را تولید و در بازار های داخلی و خارجی به فروش می رسانند.

کشور های تولید کننده ی کرفس | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی کرفس | بیا و یادبگیر
  • کالری کرفس

اکثریت قریب به اتفاق سبزیجات خوراکی های کم کالری محسوب می شوند و کرفس هم از این قاعده مستثنی نیست. اصلا به همین دلیل است که بسیاری از پزشکان و متخصصین تغذیه مصرف این گروه غذایی خاص را برای کنترل و کاهش وزن به مراجعین خود توصیه می کنند.

جالب است که بدانید که در هر 100 گرم از این سبزی خوشمزه میزان تقریبی 16 کیلو کالری موجود است که این مقدار با میزان کالری موجود در خیار که به گفته برخی منابع کم کالری ترین خوراکی حال حاضر دنیا است برابری می کند.

بنابراین اگر شما ورزشکار هستید یا از رژیم های غذایی متخصصان تغذیه استفاده می کنید، اگر به میزان کالری موجود در مواد غذایی که می خورید توجه ویژه ای دارید یا در اصطلاح کالری شماری می کنید، تیم سلامت بیا و یادبگیر مصرف این عضو خانواده ی سبزیجات را به شما توصیه می کند.

چرا که هم میزان کالری بسیار پایینی دارد و سبب چاقی و اضافه وزن شما نمی شود و هم به واسطه ی فیبر غذایی بالایی که دارد باعث کاهش اشتهای کاذب می شود از پرخوری های بی مورد جلوگیری می کند.

  • ویتامین های کرفس

کرفس یکی از منابع عالی برای تامین ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن ما انسان ها است. این سبزی خوش عطر دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین کا، ویتامین ث، ویتامین آ و ویتامین های گروه ب است و در بحث مواد مغذی هم می توان گفت که غنی از پتاسیم، کلسیم، فسفر و منیزیم است.

بنابراین نوش جان کردن آن هم می تواند موجب تقویت ارگان های مختلف بدن شود و هم زمینه را برای بهبود عملکرد و فعالیت هر چه بهتر آن ها فراهم کند.

ویتامین های کرفس | بیا و یادبگیر
ویتامین های کرفس | بیا و یادبگیر

خواص کرفس

  • خواص کرفس برای کاهش فشار خون

پتاسیم، سدیم و منیزیم سه عنصری هستند که در کنار هم می توانند فشار موجود بر رگ های انتقال دهنده ی خون را کاهش دهند، سبب چرخش استاندارد خون در بدن شوند و در انتها از افزایش فشار خون جلوگیری کنند.

هر سه این مواد مغذی به وفور در کرفس یافت می شوند و هر فردی می تواند تنها با مصرف روزانه ی یک فنجان از آن از افزایش ناگاهی فشار خون خود جلوگیری کند.

  • خواص کرفس برای کاهش کلسترول خون

در کنار تاثیری که مصرف این سبزی بر فشار خون و کنترل آن دارد می تواند سبب کاهش کلسترول بد و همچنین افزایش کلسترول خوب خون نیز شود و بدین ترتیب بر سلامت قلب و عروق اثر گذار باشد.

تنها کافی است تا روزانه یک فنجان آب کرفس را نوش جان کنید تا ترشحات صفرای بدن شما افزایش یابد و از میزان کلسترول بد خون کاسته و در ادامه از گرفتگی و مسدود شدن رگ های خونی پیشگیری شود.

خواص کرفس | بیا و یادبگیر
خواص کرفس | بیا و یادبگیر
  • خواص کرفس برای مقابله و درمان التهابات

کرفس سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن است و مصرف آن باعث تقویت هر چه بیشتر سیستم ایمنی می شود و فرایند مقابله با التهابات و درد در بدن را سرعت می بخشد.

  • موثر در درمان سنگ کلیه و صفرا

توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر برای آن دسته از افرادی که از درد سنگ کلیه یا سنگ صفرا رنج می برند مصرف روزانه یک لیوان آب کرفس است. چرا که ویتامین ها و مواد مغذی موجود در این سبزی می توانند به تجزیه و از بین بردن سنگ کلیه و سنگ صفرا کمک کنند و درد و ناراحتی شما را برای همیشه از بین ببرد.

خواص کرفس | بیا و یادبگیر
خواص کرفس | بیا و یادبگیر
  • مناسب برای کاهش اضطراب و استرس

کرفس ضد استرس و اضطراب است. چرا که هم عطر و بوی دلپذیری را به مشام می رساند و هم سرشار از ویتامین های گروه ب است که برای آرامش اعصاب و تولید سروتونین و دوپامین مورد نیاز بدن بسیار لازم و ضروری هستند.

بنابراین اگر دچار این چنین مشکلات هستید و در روز بار ها و بار ها دچار اضطراب و استرس ناشی از کار و مشغله های زندگی خود می شود به توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر روزانه یک لیوان آب کرفس بنوشید.

خواص کرفس | بیا و یادبگیر
خواص کرفس | بیا و یادبگیر
  • کرفس برای پیشگیری از ابتلا به سرطان

اگر بگوییم کرفس دارای خاصیت ضد سرطانی است حرف خیلی بی راهی نزده ایم. چرا که هر آن چه که بدن برای مبارزه با رادیکال های آزاد و از بین بردن سلول های سرطانی بدان نیاز دارد در این عضو جذاب خانواده ی سبزیجات موجود است.

از ویتامین های مختلف مثل ویتامین ث و ویتامین آ گرفته تا آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی همه و همه در کرفس موجود است و بدن ما انسان ها به کمک آن ها می تواند سدی محکم و نفوذ ناپذیر در برابر گونه های مختلف سرطان علی الخصوص سرطان دستگاه گوارش بسازد.

  • خواص کرفس در درمان بیماری آسم

این سبزی دارای خاصیت ضد میکروبی است و دارویی طبیعی و مناسب برای درمان آسم و سرما خوردگی های ریوی به شمار می رود. علاوه بر این غرغره ی آب آن نیز می تواند در درمان گلودرد موثر باشد و سبب رفع خشکی گلو شود و دهان را ضد عفونی کند.

خواص کرفس | بیا و یادبگیر
خواص کرفس | بیا و یادبگیر
  • خواص کرفس برای حفظ سلامت کبد

کبد از جمله ارگان های حساس و حیاتی بدن ما انسان ها است که در طول روز ممکن است به دلایل مختلفی مثل نوشیدن آب خنک یا خوردن غذا ها و خوراکی های چرب بار ها و بار ها در روند نرمال و طبیعی فعالیت آن اختلال ایجاد شود.

حال برای جلوگیری از رویداد چنین اختلالاتی پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر استفاده از سبزی کرفس است. چرا که می تواند به سم زدایی از کلیه ها و کبد کمک کند و ضمن حفظ سلامت آن ها سبب شادابی دیگر ارگان های بدن شود و تندرستی را به ما هدیه دهد.

خواص کرفس | بیا و یادبگیر
خواص کرفس | بیا و یادبگیر

مضرات کرفس

  • تجمع سموم نباتی در آن بالا است

کرفس یکی از 12 گیاهی است که تجمع سموم نباتی در آن نسبتا بالا است. بنابراین افرادی که به این مسئله حساس هستند بهتر است تا از انواع ارگانیک این سبزی خوشمزه استفاده کنند.

  • اگر محدودیت مصرف نمک دارید…

هر ساقه ی متوسط این سبزی حدودا 35 میلی گرم سدیم دارد. در نتیجه مناسب است تا افرادی که محدودیت مصرف نمک دارند با مشورت با پزشک معالج خود اندازه ای مشخص برای خوردن آن منظور کنند.

  • ممکن است باعث بروز حساسیت یا آلرژی شود

اگر بعد از مصرف این سبزی دچار حساسیت یا آلرژی به خصوصی مثل گرفتگی صدا، خارش یا تنگی نفس و از این دست مشکلات شدید لازم است تا سریعا به پزشک مراجعه کنید. چرا که در صورت عدم توجه به این علائم ممکن است خطرات بزرگ تری سلامت بدن شما را تهدید کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

خرمالو
بِه