طالبی | بیا و یادبگیر

طالبی

بعضی از کسانی که میانه خوبی با گرما ندارند، شاه میوه ی نیمه ی اول سال را میوه های جالیزی می دانند. میوه های شیرین و آبداری که با آمدنشان به بازار طرفداران بیشماری را به سمت خود جذب می کنند. میوه هایی مثل طالبی که خوراک محبوب مردم در سراسر این کره ی خاکی در فصل ها گرم سال هستند.

طالبی

  • معرفی

با شروع فصل تابستان و تابیدن آفتاب گرم و سوزان به سرتاسر کره ی زمین نیاز انسان به آب بیش از هر زمان دیگری تشدید می شود. نیازی که انسان را به سمت میوه های آبدار فصل گرما سوق می دهد. میوه هایی مثل طالبی که به تامین آب مورد نیاز بدن کمک می کنند و آن را خنگ نگه می دارند.

در کنار هندوانه و خربزه، طالبی از جمله صیفی جات آبدار و شیرین دنیا است. میوه ای خوشمزه و خوش خوراک با پوستی خاص و منحصر به فرد که گوشت داخلی آن معمولا به رنگ های سبز یا زرد است. بین خودمان باشد اما معمولا گونه ای که گوشت زرد رنگی دارد شیرین تر است.

اگر صاحب یک آبمیوه فروشی باشید طالبی راست کار شما است. چون مردم در گرمای تابستان از محصولاتی که با استفاده از این میوه ی شیرین و آبدار تولید می شود استقبال فوقالعاده ای می کنند. آبمیوه، بستنی و یخ در بهشت از جمله خوراکی های دلچسب و خوش طعمی هستند که به کمک این میوه ی تابستانی تهیه می شوند.

  • کشور های تولید کننده ی طالبی

زادگاه اولیه این میوه کشور های فرانسه و الجزایر بوده اما به واسطه ی دادوستد و مهاجرت مهاجران به دیگر کشور های دنیا توانسته راه خود را به دیگر نقاط این کره ی خاکی هموار کند. اما از گذشته فاصله بگیریم و سری بزنیم به آمار و ارقامی که امروزه دراختیار داریم.

طبق آخرین آماری که از سوی سازمان فائو اعلام شده کشور چین با تولید سالیانه 13.8 میلیون تن بزرگ ترین تولید کننده این میوه در جهان است. در رده های دوم و سوم اما با اختلاف چشمگیری کشور های ترکیه و هند قرار دارند که به ترتیب هر کدام سالانه 1.72 میلیون تن و 1.33 میلیون تن از این میوه را تولید و راهی بازار می کنند.

اما رتبه ی چهارم، ایران با اختلاف ناچیزی نسبت به هند، رتبه ی چهارم را در لیست بلند بالای تولید کنندگان طالبی به خود اختصاص داده است. میزان تولیدات این میوه در ایران نزدیک به 1.28 میلیون تن است و بیشتر باغات آن در شهرستان ورامین واقع شده است.

کشور های تولید کننده ی طالبی | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی طالبی | بیا و یادبگیر
  • کالری طالبی

36 کیلو کالری در هر 100 گرم از این میوه، طالبی را به یکی از کم کالری ترین میوه های دنیا تبدیل کرده است. میزان کالری موجود در این میوه با میزان کالری موجود در خربزه تقریبا یکسان است و هر دو به یک اندازه بدن را تقویت می کنند.

پس اگر اهل ورزش و تندرستی هستید و در فصل گرم تابستان هوس یک لیوان آب طالبی خنک کردید خیالتان از بابت اضافه وزن و چاقی راحت باشد. چون نوشیدنی که میل می کنید کم کالری است و برای تقویت بدن بسیار مناسب است.

  • ویتامین های طالبی

تابستان است و به دنبال منبعی مناسب برای دریافت ویتامین های گروه ب هستید؟ می خواهید مواد مغذی مثل پتاسیم، منیزیم و فسفر را دریافت کنید؟ پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر میوه ی طالبی است.

این میوه ی خوش عطر و بو علاوه بر طعم شیرین و دلپسندی که دارد، ویتامین ها و مواد مغذی فراوانی را نیز در خود جای داده که می تواند در حفظ سلامت بدن و تقویت سیستم ایمنی بسیار موثر باشد.

تمامی شما همراهان بی نظیر بیا و یادبگیر می توانید لیست کامل ویتامین ها و مواد مغذی موجود در این میوه را در تصویری که در ادامه ی این بخش برای شما قرار داده شده مشاهده کنید.

ویتامین های طالبی | بیا و یادبگیر
ویتامین های طالبی | بیا و یادبگیر

خواص طالبی

  • خواص طالبی برای تقویت سیستم ایمنی

یک قاچ از این میوه قادر به تامین کل احتیاج روزانه ی ویتامین ث بدن است. بنابراین اگر در روز های گرم تابستان قصد تقویت سیستم ایمنی بدن خود را دارید، طالبی می تواند گزینه ی مناسبی برای شما باشد. مصرف این میوه سیستم ایمنی بدن را آماده ی مبارزه با ویروس ها و آنفولانزا می کند و سدی محکم در برابر آن ها می سازد.

  • خواص طالبی برای تنظیم فشار خون

پتاسیم، یکی از مهم ترین مواد مغذیی است که در اکثر میوه ها یافت می شود و در حفظ سلامت قلب و تنظیم فشار خون نقش موثری ایفا می کند. از جمله میوه هایی که با نوش جان کردن آن می توانید این ماده ی مغذی را دریافت کنید می توان به طالبی اشاره کرد.

مصرف این میوه فشار و التهاب را از روی رگ های انتقال دهنده ی خون در بدن بر می دارد و سبب گردش خون بهتر می شود. این فرایند از گرفتگی و مسدود شدن رگ های خونی جلوگیری کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی را تا حد زیادی کاهش می دهد.

خواص طالبی | بیا و یادبگیر
خواص طالبی | بیا و یادبگیر
  • کمک به هضم بهتر مواد غذایی

طالبی میوه ای آبدار، ملین و سرشار از فیبر است که می تواند برای بدن و به ویژه دستگاه گوارش بسیار مفید باشد. مصرف این میوه هضم مواد غذایی توسط دستگاه گوارش را روان تر می کند و آلودگی ها را از معده و روده می زداید.

با کاهش آلودگی های موجود در دستگاه گوارش و کنترل شدن حرکات روده فرایند هضم و دفع روند بهتری پیدا می کند و خطر ابتلا به بیماری هایی مثل اسهال و یبوست به طرز چشمگیری کاهش پیدا می کند.

  • طالبی برای مقابله با سرطان

این میوه منبعی غنی از ویتامین ث و آنتی اکسیدان هایی است که می توانند از بدن در برابر انواع مختلف سرطان محافظت کنند. مصرف این میوه ضمن تقویت سیستم ایمنی، رادیکال ها آزاد موجود در بدن را از بین می برد و اجازه ی تشکیل سلول های سرطانی و رشد آن ها را نمی دهد.

خواص طالبی | بیا و یادبگیر
خواص طالبی | بیا و یادبگیر
  • جلوگیری از کم آبی به کمک طالبی

رفع تشنگی و کم آبی، دفع سموم از بدن، حفظ سلامت کلیه ها، این خاصیت ها است که طالبی را به یکی از محبوب ترین میوه های فصل تابستان تبدیل کرده و بازار نوشیدنی ها و بستنی هایی که با استفاده از آن تهیه می شود را داغ کرده است.

  • حفظ سلامت پوست و مو

آنتی اکسیدان، ویتامین های گروه ب و بتاکاروتن، موادی هستند که برای پوست و مو فواید بیشماری دارند و می توانند در حفظ سلامت آن ها موثر باشند. نوش جان کردن میوه ی طالبی تمامی موارد ذکر شده را یک جا به بدن تزریق می کند و به رشد بهتر مو های سر و حفظ رطوبت پوست کمک می کند.

خواص طالبی | بیا و یادبگیر
خواص طالبی | بیا و یادبگیر
  • طالبی برای بارداری ایمن

فولات، ماده ای مغذی که برای بانوان باردار بسیار مفید است و دریافت آن در این دوران حساس می تواند به رشد بهتر جنین و تولد نوزادانی سالم و قوی کمک کند. میوه ی مورد بحث امروز یعنی طالبی می تواند یک منبع خوب برای دریافت این ماده مغذی باشد و سلامت نوزادان تازه متولد شدن را تضمین کند.

  • طالبی برای حفاظت از کلیه ها

همان طور که کمی پیش تر به آن اشاره کردیم این میوه آبدار است و مدر، که همین امر آن را به یکی از مفید ترین و بهترین خوراکی ها برای کلیه ها بدل می کند. مصرف این میوه سموم را از بدن پاک می کند و می تواند در دفع سنگ کلیه نیز موثر باشد.

خواص طالبی | بیا و یادبگیر
خواص طالبی | بیا و یادبگیر

خواص تخم طالبی

از میوه ی آن گفتیم حالا نوبت به تخم طالبی می رسد. تخم های این میوه سرشار از ماده ی مغذی فیبر است و می تواند برای سلامت دستگاه گوارش و هضم بهتر مواد غذایی مفید باشد. همچنین خاصیت سم زدایی و کرم زدایی آن ها می تواند بر رفع آلودگی های معده و روده بسیار تاثیر گذار باشد.

علاوه بر این به دلیل داشتن ویتامین ث، ویتامین ای و آنتی اکسیدان، تخم طالبی می تواند در رفع ترشحات پشت حلق و سرفه های ناشی از این ترشحات تاثیر گذار باشد و در مواردی به کاهش تب کمک کند و گرمای درونی بدن را کاهش دهد.

خواص تخم طالبی | بیا و یادبگیر
خواص تخم طالبی | بیا و یادبگیر

مضرات طالبی

  • اگر مبتلا به بیماری دیابت هستید…

آن دسته از افرادی که به بیماری دیابت یا همان مرض قند مبتلا هستند باید در مصرف این میوه حسابی جوانب احتیاط را رعایت کنند. چون قند موجود در آن به اندازه ای است که می تواند برای افراد مبتلا به دیابت خطر آفرین باشد.

  • در صورتی که ورم معده دارید…

مبتلایان به ورم معده نباید در مصرف این میوه زیاده روی کنند. چون دستگاه گوارش برای هضم آن با مشکل مواجه می شود و ممکن است مشکلاتی از قبیل زخم معده و درد در این ناحیه به وجود آید و در مواردی هم ممکن است آسیب های مختلفی به دستگاه گوارش وارد شود و سلامت این عضو حیاتی بدن را به خطر بیندازد.

  • ایجاد حساسیت و آلرژی

مانند هلو، پرتقال، تمشک و خربزه، نوش جان کردن طالبی هم می تواند نشانه هایی از آلرژی و حساسیت را در برخی افراد نمایان کند. نشانه هایی مثل ورم گلو، خارش چشم یا گلو، اسهال و استفراغ که تیم سلامت بیا و یادبگیر توصیه می کند تا به محض رویت آن ها به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

تمشک
خربزه