پاپایا | بیا و یادبگیر

پاپایا

وقتی کریستف کلمب برای اولین بار پاپایا را دید و از طعمش چشید نام میوه ی فرشتگان را به آن داد. چون به قدری نرم و لطیف بود و مزه ی شیرین و لذیذی داشت که هوش از سر این کاشف ایتالیایی برده بود.

پاپایا

  • معرفی

به گفته ی بسیاری از کارشناسان تغذیه، پاپایا به قدری مقوی است و خواص دارویی دارد که نوش جان کردن آن در هر چهار فصل سال از واجبات حفظ سلامت بدن به شمار می رود.

این میوه متعلق به بخش های جنوبی و مرکزی قاره ی آمریکا است. طعمی شیرین و دلپذیر دارد و گوشت نارنجی رنگش بافتی به لطافت بافت گوشت طالبی و گرمک دارد.

از نظر ظاهر، شباهت بسیاری به خربزه دارد اما بر خلاف این میوه ی اصیل ایرانی روی درخت رشد می کند و به همین خاطر بازاریان در ایران به آن نام خربزه درختی داده اند.

اگر کمی حوصله کنید و در بازار گشتی بزنید می توانید ببینید که این میوه هم به صورت رسیده و هم به صورت نارس یا کال به مردم عرضه می شود. نوع نارس این میوه که رنگ پوست آن ترکیبی از سبز و زرد است معمولا به صورت پخته مصرف می شود و عموما در تهیه دسر و شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد.

اما نوع رسیده ی آن که پوستی زرد رنگ دارد بیشتر به صورت خام یا آبگیری شده مصرف می شود و از جمله میوه های محبوب در میان صنف آبمیوه فروش ها به شمار می رود.

  • کشور های تولید کننده ی پاپایا

اگر چه پیش تر مطرح کردیم که این میوه بومی قاره ی آمریکا است و زادگاهش کشور مکزیک است اما در حال حاضر این کشور های آسیایی و اروپایی هستند که بیشترین میزان تولید و عرضه ی آن را در انحصار خود دارند.

طبق آخرین آماری که سازمان فائو از تولیدات و صادرات پاپایا در سال 2020 منتشر کرده، کشور هند با تولید سالیانه 6 میلیون تن از این میوه در صدر جدول تولید کنندگان پاپایا قرار گرفته است.

بعد از هند و با یک اختلاف بسیار قابل توجه کشور جمهوری دومنیکن با تولید 1.3 میلیون تن و کشور برزیل یا تولید 1.2 میلیون تن در رده های دوم و سوم این لیست قرار گرفته اند.

کشور های تولید کننده ی پاپایا | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی پاپایا | بیا و یادبگیر
  • کالری پاپایا

هر 1 عدد پاپایا متوسط دارای 215 کیلو کالری و هر 100 گرم از این میوه میزان تقریبی 43 کیلو کالری را در خود جای داده است. بنابراین می توانید با خیالی آسوده آن را نوش جان کنید و نگران هیچ گونه اضافه وزن یا چاقی نباشید.

  • ویتامین های پاپایا

پاپایا منبعی فوقالعاده عالی برای دریافت ویتامین ث مورد نیاز بدن است. میزان ویتامین ث در این میوه به قدری بالا است که می تواند نیاز روزانه ی بدن به این ویتامین را به طور کامل تامین کند.

اما غیر از ویتامین ث، این میوه دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین آ، ویتامین ای و ویتامین کا هم هست. البته نباید ویتامین های گروه ب را فراموش کرد. با مصرف این میوه می توانید بخشی از نیاز روزانه ی بدن به ویتامین ها گروه ب را نیز تامین کنید.

در کنار ویتامین های ذکر شده اما پاپایا در بحث مواد مغذی هم چیزی از میوه های دیگر کم ندارد و دارای کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم و روی هست که هر کدام می توانند به نوعی در حفظ روند نرمال کارکرد ارگان های مختلف بدن تاثیر گذار باشند.

ویتامین های پاپایا | بیا و یادبگیر
ویتامین های پاپایا | بیا و یادبگیر

خواص پاپایا

  • خواص پاپایا در جلوگیری از ابتلا به آسم

بتاکاروتن ماده ی مغذیی است که می تواند بدن را از ابتلا به بیماری هایی چون آسم حفظ کند. این ماده ی مغذی معمولا در میوه های نارنجی رنگی مثل هویج، کدو تنبل، پاپایا و زردآلو یافت می شود و می تواند در رفع اختلالات دستگاه تنفسی موثر باشد و از بروز بیماری آسم جلوگیری کند.

  • ضد التهاب و ضد عفونت

پاپایا دارای خواص ضد التهابی و ضد عفونتی است و مصرف آن چه به صورت خام و چه به صورت آبگیری شده می تواند در کاهش درد و ورم مفاصل، کاهش التهاب ریه و کاهش التهاب لوزه موثر واقع شود و از پیشروی عفونت و ورود آن به دیگر بخش های بدن جلوگیری کند.

خواص پاپایا | بیا و یادبگیر
خواص پاپایا | بیا و یادبگیر
  • خواص پاپایا در هضم بهتر مواد غذایی

به خاطر وجود مقادیر مناسبی از ماده ی مغذی فیبر در این میوه مصرف آن به صورت روزانه می تواند در حفظ سلامت دستگاه گوارش موثر باشد و روند هضم مواد غذایی توسط این ارگان را بهبود دهد.

در کنار کمک به هضم بهتر مواد غذایی، نوش جان کردن آن منجر به کاهش آلودگی های موجود در دستگاه گوارش نیز می شود و به این ترتیب از بروز ناراحتی های دستگاه گوارش مثل سوزش و درد در این ناحیه و همچنین اسهال و یبوست جلوگیری می کند.

  • خواص ضد سرطانی پاپایا

وجود ویتامین ث فراوان به همراه ویتامین آ در پاپایا، این میوه را به دارویی عالی برای پیشگیری از ابتلا به گونه های مختلف سرطان از جمله سرطان روده و سرطان معده تبدیل کرده است.

نوشیدن یک لیوان آب این میوه به صورت روزانه می تواند از سرعت تکثیر سلول های سرطانی بکاهد و منجر به از بین رفتن رادیکال های آزاد موجود در بدن شود.

خواص پاپایا | بیا و یادبگیر
خواص پاپایا | بیا و یادبگیر
  • پاپایا برای تقویت سیستم ایمنی بدن

میزان ویتامین ث موجود در یک پاپایا متوسط بسیار بیشتر از نیاز روزانه ی بدن به این ویتامین است. بنابراین مصرف آن می تواند به خوبی سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و مانع از بروز بیماری هایی چون سرما خوردگی، آنفولانزا شود.

لذا به پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر در روز هایی که خبری از پرتقال و لیمو شیرین در بازار نیست می توانید پاپایا بخورید و سیستم ایمنی بدن خود را به کمک این میوه ی بهشتی تقویت کنید.

  • مناسب برای کنترل و کاهش فشار خون بالا

از جمله دلایلی که منجر به افزایش فشار خون در بدن می شود کمبود پتاسیم است. کمبود پتاسیم در بدن باعث می شود تا روند گردش خون سرعت معمول خودش را از دست بدهد و رگ های خونی فشار بیش از اندازه ای را تجربه کنند.

با مصرف میوه ی پاپایا می توانید تا حدی از نیاز روزانه ی بدن به این ماده ی مغذی را تامین کنید و روند چرخش خون در بدن را بهبود دهید و از احتمال بروز بیماری های چون فشار خون بالا بکاهید.

خواص پاپایا | بیا و یادبگیر
خواص پاپایا | بیا و یادبگیر
  • خواص پاپایا در حفظ سلامت قلب

جدای از مزایایی که پتاسیم در کنترل و کاهش فشار خون بالا دارد می تواند در حفظ سلامت قلب هم تاثیر گذار باشد. به این ترتیب که با حفظ روند گردش خون نرمال در بدن از گرفتگی عروق یا لخته شدن خون جلوگیری می کند و خطر بروز سکته قلبی و مغزی را به کمترین میزان خود می رساند.

  • موثر در کاهش استرس و القای حس آرامش

اگر دچار استرس یا اضطراب هستید مصرف یک لیوان آبمیوه ی پاپایا پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما همراهان و دوستان گرامی است. عطر و بوی دلپذیر، طعم شیرین و از همه مهم تر وجود مقادیر قابل توجهی از ویتامین های گروه ب در این میوه می توانند به خوبی اضطراب و استرس را از شما دور کنند.

خواص پاپایا | بیا و یادبگیر
خواص پاپایا | بیا و یادبگیر
  • موثر در رفع حالت تهوع

پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر برای رفع حالت تهوع صبحگاهی نوشیدن یک لیوان آبمیوه با ترکیبی از آناناس و پاپایا است. البته در خصوص خانم های باردار پیشنهاد می کنیم تا پیش از انجام این کار حتما با پزشک خود مشورت کنند تا خطری سلامت آن ها و جنینشان را تهدید نکند.

  • پاپایا برای کاهش وزن

به خاطر وجود مقادیر زیادی آب در این میوه به همراه منابع سرشاری از فیبر، نوش جان کردن آن می تواند منجر به القای حس سیری در بدن شود و از میزان اشتها بکاهد. بنابراین اگر قصد کاهش وزن خود را دارید پیشنهاد می کنیم تا حتما از این میوه البته با مشورت با مشاور تغذیه ی خود استفاده کنید.

خواص پاپایا | بیا و یادبگیر
خواص پاپایا | بیا و یادبگیر

مضرات پاپایا

  • زیاده روی نکنید

مانند هر میوه ی دیگر مصرف پاپایا هم می تواند برای بدن بسیار مفید باشد اما به شرط این که در مصرف آن اندازه رعایت شده باشد. چون مصرف بیش از اندازه ی این میوه می تواند به اندام ها مختلف بدن از جمله مری و دستگاه گوارش آسیب بزند و روند طبیعی فعالیت آن ها را با اختلال همراه کند.

  • اگر سطح قند خون شما پایین است…

پاپایا میوه ای است که می تواند میزان قند خون را کاهش دهد. پس طبیعی است که افراد با قند خون پایین باید از مصرف آن خودداری کنند. چرا که می تواند باعث ضعف، غش و بی حالی آن ها شود.

  • دانه های پاپایا را مصرف نکنید

دانه ها یا هسته های سیاه رنگ این میوه سمی هستند و به هیچ عنوان نباید آن ها را مصرف کرد. چرا که منجر به ایجاد مسمومیت های مختلف و یا در مواردی سبب فلج شدن فرد یا ایجاد بیماری های قلبی می شوند.

  • تا حد امکان از خوردن پاپایا نارس پرهیز کنید

اگر علاقه مند به نوش جان کردن نوع کال یا نارس این میوه هستید باید حتما پیش از مصرف آن را بپزید. چون پاپایای کال دارای لاتکس است که جزو مواد ناسالم برای بدن ما انسان های محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پشن فروت
کنار