بلوبری | بیا و یادبگیر

بلوبری

تا پیش از شروع قرن بیستم به ندرت می شد کشاورز یا باغداری را پیدا کرد که میلی به کشت این میوه داشته باشد اما امروز به دلیل تقاضای بیشتر و محبوبیت آن در میان مردم سراسر دنیا، تولید بلوبری به یک رقابت داغ در میان کشاورزان اروپایی و آمریکایی تبدیل شده است.

بلوبری

  • معرفی

برخی از بازاریان به آن زغال اخته آبی یا توت آبی می گویند اما اکثریت قریب به اتفاق این میوه را با نام بلوبری می شناسند. میوه ی لاکچری و گران قیمت این روز های بازار ایران که زادگاه آن فرسنگ ها دور تر و در قاره ی آمریکا است.

اکثر طرفداران بلو بری این میوه را برای تست طعم ترش و شیرین آن تهیه می کنند و از خواص درمانی فراوانی که دارد بی اطلاع هستند. اما لازم است بدانید که این میوه از خانواده ی شاتوت، توت فرنگی و زغال اخته است و نوش جان کردن آن می تواند در حفظ سلامت قلب و عروق تاثیر بسیاری داشته باشد.

فصل ورود این میوه ی پرطرفدار به بازار با گوجه سبز یکی است. یعنی هر دو همزمان و با شروع فصل بهار وارد بازار می شوند. پس اگر می خواهید در کنار طعم ترش گوجه سبز، مزه ی متضاد و شیرینی را هم بچشید پیشنهاد می کنیم تا حتما بلوبری را امتحان کنید.

اما جدای از مصرف آن به صورت خام و نوبرانه از این میوه در تهیه مربا، پنکیک، پودینگ، چای و دمنوش هم استفاده می شود که اگر کمی صبر و حوصله به خرج دهید می توانید با جستجو در اینترنت دستور پخت آن ها را پیدا کنید و یک میان وعده ی لذیذ برای خانواده و دوستانتان درست کنید.

  • کشور های تولید کننده ی بلوبری

اکثر تولیدات این میوه متعلق به کشور های حاضر در قاره ی آمریکا است. چرا که برای اولین بار این مردمان قاره ی آمریکا بودند که در سال 1930 شروع به پرورش بلو بری کردند. اما امروزه می توان تولیدات آن را در برخی از کشور های اروپایی و آسیایی هم (البته که به صورت محدود) مشاهده کرد.

بگذریم. سازمان فائو به تازگی بلوبری را وارد لیست میوه های صادراتی کرده و در همین راستا لیستی از کشور های تولید کننده ی آن برای عموم منتشر کرده که در آن ایالات متحده ی آمریکا، کشور پرو و کانادا به ترتیب با تولید 294 هزار تن، 180 هزار تن و 146 هزار تن در صدر قرار گرفته اند و به ترتیب رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند.

کشور های تولید کننده ی بلوبری | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی بلوبری | بیا و یادبگیر
  • کالری بلوبری

بلو بری میوه ای کم کالری است و می توان از آن در رژیم های مختلف غذایی استفاده کرد. به طور متوسط در هر 100 گرم از این میوه حدود 57 کیلو کالری وجود دارد که یعنی مصرف به اندازه ی آن منجر به شکل گیری هیچ گونه اضافه وزنی نمی شود.

البته تمام مواردی که در بالا مطرح شد تنها برای نوع تازه ی این میوه صدق می کند و اگر علاقه مند به مصرف آن به صورت خشک شده هستید باید بدانید که میزان کالری موجود در بلوبری خشک شده 4 برابر نوع تازه ی آن است و زیاده روی در خوردن آن نتیجه ای جز اضافه وزن و چاقی ندارد.

  • ویتامین های بلوبری

مانند دیگر میوه ها بلو بری نیز دارای انواع مختلفی از ویتامین ها و مواد مغذی مفید است که می توانند بدن را از بروز بیماری ها و خطرات مختلف حفظ کند. ویتامین های گروه ب، ویتامین ث و ویتامین کا از جمله ویتامین های موجود در این میوه و آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی از جمله مواد مغذی موجود در آن هستند.

ویتامین های بلوبری | بیا و یادبگیر
ویتامین های بلوبری | بیا و یادبگیر

خواص بلوبری

  • موثر در درمان عفونت های مجاری ادراری

بلوبری هم مانند سیب، هندوانه، خربزه، طالبی و انگور جزو میوه های آبدار محسوب می شود و مصرف آن می تواند به شکل های مختلف به حفظ سلامت ارگان های حیاتی بدن کمک کند.

ادرار آور است و می تواند به خروج سموم از بدن کمک کند و موجب حفظ سلامت کبد و کلیه ها شود. همچنین دارای ماده ی مغذی فیبر است و مصرف آن به صورت خام یا آبگیری شده می تواند در درمان مشکلات و عفونت های مجاری ادراری موثر واقع شود.

  • خواص بلوبری برای کنترل و کاهش اشتها

نوش جان کردن 1 فنجان از این میوه 2 ساعت پیش از صرف ناهار یا شام برای کنترل و کاهش اشتها پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر به آن دسته از افرادی است که قصد کاهش وزن خود را دارند. چون میزان بالای آب در این میوه منجر به پر شدن بخشی از معده می شود و در ادامه از میل به غذا و غذا خوردن می کاهد.

خواص بلوبری | بیا و یادبگیر
خواص بلوبری | بیا و یادبگیر
  • بلوبری برای حفظ سلامت دستگاه گوارش

برای پاکسازی معده، پیشگیری از ابتلا به بیماری و کنترل حرکات روده مصرف این میوه می تواند راهکاری عالی باشد. چون بلو بری دارای مقادیر مناسبی از ماده ی مغذی فیبر است و مصرف آن به صورت روزانه می تواند منجر به دفع سموم از روده و معده شود.

با دفع سموم دستگاه گوارش وظایف روزانه ی خود را با کنترل بیشتری در پیش می گیرد و فرایند دفع و هضم مواد غذایی را بهتر انجام می دهد. در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری هایی چون اسهال و یبوست به کمترین میزان خود می رسد.

  • حفظ سلامت مغز

مصرف این میوه به صورت خام یا عصاره (آبگیری شده) برای مغز و سلامت آن مفید است و می تواند به تقویت حافظه ی کوتاه مدت، کاهش افت شناختی در زنان و جلوگیری از بیماری های حافظه در دوران کهنسالی بپردازد.

خواص بلو بری | بیا و یادبگیر
خواص بلو بری | بیا و یادبگیر
  • بلوبری برای کاهش کلسترول خون

بلوبری دارویی از دل طبیعت برای کنترل و کاهش سطح کلسترول خون است. نوشیدن یک لیوان آب این میوه دو مرتبه در هفته ضمن کاهش کلسترول بد خون، تا حد زیادی از خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گرفتگی عروق می کاهد و احتمال بروز سکته را به حداقل می رساند.

  • بلوبری برای کنترل سطح فشار خون

پتاسیم، منیزیم و منگنز، این ها مواد مغذی هستند که برای کاهش فشار و گردش بهتر خون در بدن لازم و ضروری هستند و بلو بری منبعی عالی برای دریافت تمامی آن ها است.

نوش جان کردن منظم این میوه به مدت 1 ماه فرایند گردش خون در بدن را بهبود می دهد، التهاب و گرفتگی را از روش رگ های خونی بر می دارد و منجر به کاهش فشار خون بالا و در ادامه تثبیت و حفظ سلامت قلب می شود.

خواص بلوبری | بیا و یادبگیر
خواص بلوبری | بیا و یادبگیر
  • بلوبری برای تقویت سیستم ایمنی بدن

میزان ویتامین ث موجود در این میوه با امثال پرتقال و نارنگی و لیمو شیرین و گریپ فروت قابل مقایسه نیست اما می توان از آن به عنوان یک تقویت کننده برای سیستم ایمنی بدن نام برد و برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا و سرما خوردگی نوش جان کرد.

  • مبارزه با سرطان به کمک بلوبری

به واسطه ی وجود انواع مختلف ویتامین ها و مواد مغذی علی الخصوص ویتامین ث در این میوه، مصرف آن می تواند از رشد و تکثیر سلول های سرطانی در بدن جلوگیری کند و خطر ابتلا به سرطان ها مری و روده را کاهش دهد.

خواص بلو بری | بیا و یادبگیر
خواص بلو بری | بیا و یادبگیر
  • خواص بلوبری برای پوست

برای از بین بردن آکنه، جوش و جای آن، باز کردن منافذ پوست و حفظ طراوت و شادابی آن استفاده از ماسک بلوبری پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر به تمامی شما همراهان همیشگی است.

برای این منظور چند عدد از این میوه را در یک ظرف قرار دهید و آن ها را له کنید. سپس یک قاشق غذای خوری عسل و دو قاشق غذای خوری ماست به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید. حال این ترکیب را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی پوست صورت خود قرار دهید و بعد آن را با آب ولرم بشویید.

خواهید دید که خشکی سطح پوستتان از بین می رود، رطوبت و طروات به آن باز می گردد و از چین و چروک های صورتتان کاسته می شود.

  • خواص بلوبری برای مو

در کنار خواصی که این میوه برای پوست دارد استفاده از آن به صورت ماسک می تواند در تقویت و جلوگیری از ریزش مو ها نیز موثر باشد. برای این منظور 30 دقیقه قبل از استحمام چند بلو بری را له کنید و کمی روغن زیتون به آن اضافه کنید و سپس این ترکیب را به خوبی هم زده و روی سر خود قرار دهید.

خواص بلوبری | بیا و یادبگیر
خواص بلوبری | بیا و یادبگیر

مضرات بلوبری

  • ایجاد یبوست و مشکلات گوارشی

به علت داشتن فیبر زیاد مصرف بیش از حد این میوه می تواند باعث بروز بیماری ها و مشکلات مختلفی در دستگاه گوارش شود که از شایع ترین آن ها می توان به یبوست اشاره کرد. لذا توصیه می شود تا با رعایت اندازه در مصرف آن از احتمال بروز این دست از مشکلات بکاهید.

  • ایجاد حساسیت و آلرژی

اگر به دارو ها یا تسکین دهنده ها حساسیت دارید قبل از مصرف این میوه حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید. چون بلوبری دارای مقادیر زیادی سالیسیلات است که می تواند برای افرادی که به آن حساسیت دارند ایجاد مشکل کند و باعث بروز انواع مختلف آلرژی ها شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آلو
دراگون فروت