بنجامین | بیا و یادبگیر

بنجامین

نگهداری از گیاهان آپارتمانی همیشه هم ساده و راحت نیست و گاهی اوقات نیاز به صرف زمان و دقت بسیار برای نتیجه گرفتن دارد. گیاه آپارتمانی که امروز قصد معرفی آن را داریم گیاهی است که نگهداری از آن کمی سخت تر از سایرین است و توجه بیشتری از سوی شما را می طلبد. گیاه مورد بحث امروز فیکوس بنجامین است.

اما پیش از شروع و ادامه این مقاله به شما همراهان عزیز بیا و یادبگیر توصیه می کنیم تا این مقاله را با دقت بیشتری مطالعه کنید تا بتوانید از پس این گیاه سر سخت و پر توقع به خوبی بر آیید و آن را شاداب و سر حال نگه دارید.

فیکوس بنجامین

بنجامین گیاهی حساس و سخت گیر، بومی مناطق شرق آسیا و بخش هایی از اروپا است. گیاهی که ممکن است بسیاری از شما همراهان بیا و یادبگیر آن را با نام فیکوس نیز بشناسید.

مانند بسیاری از گیاهان آپارتمانی دیگر مثل پتوس، گندمی، یوکا، دیفن باخیا و آلوئه ورا که تا این لحظه به شما معرفی شده، فیکوس بنجامین هم می تواند هوای اطراف خود را تصفیه کند و آلودگی های موجود در محیط را از بین ببرد.

این درختچه ی جذاب به واسطه ی ظاهر خاص و تنه ی جذابی که دارد مورد توجه بسیاری از طراحان داخلی قرار گرفته و آن را به یک انتخاب جذاب برای زیبا سازی فضا های مختلف مثل ادارات، پاساژ ها و شرکت های خصوصی تبدیل کرده است.

فیکوس گیاهی است که علاقه ی چندانی به حضور در فضا های بسته ندارد و قرار گیری در محیط باز را می پسندد و می تواند در محیط بیرونی تا بیش از 5 متر رشد کند و ارتفاع بگیرد. اما این به آن معنا نیست که نگهداری از آن در منزل یا محل کار امکان پذیر نیست.

فیکوس بنجامین | بیا و یادبگیر
فیکوس بنجامین | بیا و یادبگیر

فیکوس بنجامین گیاهی سمی

بنجامین در تیره ی گیاهان سمی قرار دارد و باید آن را در محلی از منزل یا محل کار قرار داد که از دسترس کودکان و حیوانات خانگی به دور باشد. جویده شدن برگ های این گیاه جذاب می تواند سبب اختلال در روند نرمال کار دستگاه گوارش شود و حالت تهوع و استفراغ را با خود به همراه داشته باشد.

فیکوس بنجامین گیاهی سمی | بیا و یادبگیر
فیکوس بنجامین گیاهی سمی | بیا و یادبگیر

گونه های مختلف فیکوس بنجامین

گل بنجامین انواع مختلفی دارد و تقریبا برای هر سلیقه ای گیاهی با شکل و ظاهر خاص دارد. تعداد گونه های این درختچه ی زیبا بسیار زیاد است و معرفی تک به تک آن ها در این مقاله امکان پذیر نیست. اما می توان به چند مورد خاص و پر طرفدار آن اشاره کرد و از ویژگی های ظاهری آن ها نکاتی را مطرح کرد.

  • بنجامین سیاه (Black)

این گونه دارای برگ های سبز رنگ و چرمی شکل است و دمبرگ های آن کمی تیز به نظر می رسد. برگ های بنجامین بلک در زمانی که گیاه جوان است به رنگ سبز روشن است و رفته رفته و با افزایش سن گیاه به سبز پر رنگ تغییر رنگ می دهند.

بنجامین سیاه | بیا و یادبگیر
بنجامین سیاه | بیا و یادبگیر
  • بنجامین ابلق

همان طور که از نامش پیدا است این گونه از بنجامین برگ های دو رنگی دارد و روی برگ های سبز رنگ آن لکه های سفید رنگی شکل می گیرد. به همین منظور نیاز به نور این گونه نسبت به سایر اعضای خانواده کمی بیشتر است.

بنجامین ابلق | بیا و یادبگیر
بنجامین ابلق | بیا و یادبگیر
  • بنجامین آمستل

این گونه دارای برگ هایی سبز و کشیده است و طبق مستندات بومی کشور هلند است و اولین بار در کشور گل های کشت شده است. شکل ظاهری برگ ها و تراکم بالای شاخه ها از جمله مهم ترین دلایل محبوبیت این گونه از بنجامین است.

  • بنجامین سبز

شکل ظاهری برگ های بنجامین سبز بیضی شکل است و رنگ آن ها سبز نیمه روشن است. یکی از نکات ظاهری جذاب این گونه از بنجامین نوع به هم تنیدگی ساقه ی آن است که به صورت رشته ای و به هم پیچ خورده رشد می کند.

بنجامین سبز | بیا و یادبگیر
بنجامین سبز | بیا و یادبگیر

شرایط مراقبت و نگهداری از فیکوس بنجامین

  • آب

توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان گرامی استفاده از آب بدون املاح برای این گیاه است. توجه داشته باشید که نباید از آب خنک یا گرم برای بنجامین استفاده کنید. آبی که برای آبیاری این گیاه باید استفاده شود آب ولرمی است که دست کم یک روز در بطری مانده است.

توصیه می شود تا اجازه دهید بین هر دو دفعه آبیاری خاک گیاه خشک شود. برای اطمینان از خشکی خاک می توانید سطح آن را با دست لمس کنید در صورتی که رطوبتی حس نکردید می توانید فیکوس خود را آبیاری کنید.

این درختچه ی زیبا در فصول گرم سال میزان آب بیشتری را می طلبد و با ورود به فصل سرما میزان نیاز آن به آب کمتر می شود. در بهار و تابستان می توانید هفته ای 2 یا 3 مرتبه و در فصل های پاییز و زمستان هفته ی 1 الی 2 مرتبه بنجامین خود را آبیاری کنید.

  • نور

فیکوس باید اکثر طول روز را در برابر نور فیلتر شده ی خورشید قرار بگیرد تا بتواند به خوبی رشد داشته باشد. این گیاه عاشق نور است و نرسیدن نور کافی به آن در روند حیات بنجامین اختلال ایجاد می کند.

توصیه بیا و یادبگیر به شما جلوگیری از قرار گرفتن فیکوس در برابر نور مستقیم خورشید است. نور مستقیم خورشید برگ های زیبایی این گیاه را خشک می کند، می سوزاند و باعث ریزش آن ها می شود.

  • دما

بازه ی دمایی 15 تا 25 بهترین دمایی است که می توان فیکوس را در آن نگهداری کرد. این گیاه تغییر دمای ناگهانی را دوست ندارد و قرار دادن آن در کنار وسایل سرمایشی و گرمایشی می تواند به آن آسیب بزند.

  • خاک

خاکی که بیا و یادبگیر برای نگهداری فیکوس به شما عزیزان پیشنهاد می کند خاکی سبک است که زهکشی مناسبی داشته باشد. خاک مناسب اجازه باقی ماندن آب اضافی بعد از آبیاری را نمی دهد و از پوسیدگی ریشه ی بنجامین جلوگیری می کند.

برای تهیه مناسب ترین خاک برای فیکوس می توانید به فروشنده های معتبر گل و گیاه در سطح شهر مراجعه کنید اما اگر قصد ترکیب خاک به صورت دستی را دارید می توانید از خاک برگ، خاک باغچه و ماسه استفاده کنید.

  • کود

زمان تقویت گیاه بنجامین نیم سال ابتدایی و در فصل های بهار و تابستان است. در نیم سال اول می توانید با استفاده از کود مایع بسته به نیاز گیاه و دستوری که روی بسته بندی کود نوشته شده ماهی 1 الی 2 مرتبه فیکوس را تغذیه کنید.

  • تعویض گلدان

نیازی نیست که هر سال برای تعویض گلدان فیکوس بنجامین اقدام کنید. این گیاه رشد چندانی در طی سال ندارد و می تواند برای مدت طولانی در یک گلدان باقی بماند. اما اگر نشانه هایی مثل رشد برگ های ریز و یا بیرون زدگی ریشه از انتهای گلدان را مشاهده کردید لازم است که گلدان آن را با یک گلدان بزرگ تر تعویض کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از فیکوس بنجامین | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از فیکوس بنجامین | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه بنجامین

اگر می خواهید یک بنجامین جوان برای خود داشته باشید راه های مختلفی پیش روی شما است. اما قلمه از ساقه بهترین و پر استفاده ترین روشی است که با استفاده از آن می توان این درختچه ی زیبا را تکثیر کرد.

  • تکثیر بنجامین به روش قلمه از ساقه

برای قلمه زدن بهترین زمان اواسط فصل بهار که گیاه در فعال ترین شکل خود است. وقتی که زمان مناسب فرا رسید یک ساقه به طول تقریبی 20 سانتی متر را انتخاب و آن را با استفاده از یک قیچی باغبانی از گیاه اصلی جدا کنید.

سپس برگ های پایینی را جدا کنید تا تنها چند برگ در راس آن باقی بماند و بعد آن را در محلی گرم قرار دهید تا محل برش خورده به صورت کامل خشک شود و در ناحیه ی برش خورده لایه ای نازک شکل بگیرد.

حال می توانید قلمه ی خود را در خاک مناسب ( ترکیب کمپوست، خاک اره و ماسه) بکارید و با استفاده از یک کیسه ی پلاستیکی روی آن را بپوشانید تا رطوبت مورد نیاز آن تامین شود.

در انتها و پس از تکمیل فرایند ریشه دهی می توانید کیسه ی پلاستیکی را از روی گیاه بردارید و آن را به محل دلخواه خود انتقال دهید. تبریک حالا شما یک بنجامین جوان برای خود دارید.

تکثیر بنجامین به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر بنجامین به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های بنجامین

برای افرادی که به نگهداری گیاهان آپارتمانی می پردازند، مبارزه با آفات و بیماری ها یکی از دغدغه های اساسی است. اما این که برای مقابله با هر آفت یا بیماری از چه روشی استفاده کنیم، سوالی است که در ادامه این بخش قصد آموزش آن را داریم.

  • زرد شدن برگ های فیکوس بنجامین

حلمه ی آفت می تواند یکی از مهم ترین دلایل زرد شدن برگ های فیکوس باشد که برای آن باید از آفت کش ها و سموم مخصوص آفات استفاده کرد. در کنار آفت، آبیاری بیش از اندازه نیز می تواند یکی دیگر از دلایل زردی برگ های فیکوس باشد که می توانید با کاهش میزان آبیاری و عمل به دستوراتی که در بخش آبیاری به آن اشاره شد این مشکل را مرتفع سازید.

  • سیاه شدن برگ های فیکوس بنجامین

اگر لکه ها به صورت خشک باشد دلیل آن سردی هوا است و می توان به سادگی و با تغییر دمای محیط این مشکل را حل کرد. اما اگر لکه های روی برگ های خیس بود دلیل آن حمله ی قارچ به گیاه است که برای رفع آن باید برگ های آلوده را جدا کرد و از قارچ کش ها برای پاکسازی آن استفاده کرد.

  • شپشک آردآلود

اگر روی برگ ها یا تنه ی گیاه توده های پنبه ای شکل مشاهده کردید بدانید که فیکوس شما مورد حمله ی شپشک آردآلود قرار گرفته است. مقابله با این آفت کمی سخت و زمان بر است و صبر زیادی را می طلبد.

برای از بین بردن این آفت لازم است گیاه بیمار را از باقی گیاهان آپارتمانی خود جدا کنید و محل های آلوده را با استفاده از پنبه الکلی تمیز کنید. همچنین می توانید از آفت کش های سیستماتیک برای از بین بردن شپشک آردآلود استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

حسن یوسف
ساکولنت