گیاه لیندا | بیا و یادبگیر

لیندا

قشنگ، زیبا، دلربا، این ها معانی و مترادف های کلمه ی لیندا هستند. کلماتی که بدون شک با دیدن گیاه لیندا و برگ های باریک و کشیده و آویزان آن در ذهن شما تداعی خواهند شد.

لیندا

لیندا، گیاهی زینتی و بومی مناطق گرمسیری که برای اولین بار در بخش های جنوبی قاره ی آمریکا و کشور مکزیک پرورش یافته است. گیاهی با ظاهری خاص و مختص به خودش که می تواند با شرایط مختلف آب و هوایی سازگار شود و آسیب نبیند.

به ظاهر آن که نگاه کنیم با برگ های سبز رنگ، فرفری و ضخیم آن رو به رو خواهیم بود که به صورت آویزان روی یک تنه ی قهوه ای رنگ و قطور سوار هستند. تنه ای که وظیفه ای آن ذخیره کردن آب و نجات گیاه در مواقع حساس و ضروری است.

در کنار نگهداری آب اما تنه ی لیندا به دلیل شکل ظاهری خاصی که دارد بسیار معروف و محبوب است. شکل ظاهری تنه ی این گیاه شباهت زیادی به پای فیل دارد و به همین دلیل برخی از منابع این گیاه را با نام پافیلی نیز معرفی می کنند.

لیندا را می توان جزو گروه درختچه ها نیز در نظر گرفت. درختچه ای که نیاز به نگهداری چندانی ندارد و می توان آن را برای زیبایی و تغییر دکوراسیون هر محیطی تهیه کرد. می توان این گیاه را در اندازه های کوچک برای خانه ها و در اندازه های بزرگ تر برای پاساژ ها و مراکز تجاری تهیه کرد.

لیندا | بیا و یادبگیر
لیندا | بیا و یادبگیر

آیا لیندا گیاهی سمی است؟

با خیال راحت لیندا را در هر بخشی از منزل یا محل کار خود که می خواهید قرار دهید. این گیاه هیچ خطری برای انسان ها و حیوانات خانگی ندارد و لمس کردن و جویده شدن برگ های آن توسط کودکان، سگ ها و گربه ها هیچ آسیبی به آن ها نمی رساند.

شرایط مراقبت و نگهداری از گیاه لیندا

  • آب

لیندا آبیاری بیش از اندازه را نمی پسندد و باید بین هر دو مرتبه آبیاری خاک آن کاملا خشک باشد. نکته ای که باید در خصوص این گیاه بدانید این است که ساقه آن می تواند آب را تا 1 سال در خود ذخیره کند پس با آبیاری زیاد ریشه ی آن را نپوسانید.

می توانید در فصول گرم سال در هفته 2 الی 3 بار و در فصول سرد سال هفته 1 مرتبه این گیاه را آبیاری کنید تا دچار خشکی نشود و از ذخیره ی آب خود مصرف نکند. همچین در نظر داشته باشید که بعد از هر بار آبیاری زیر گلدانی را بررسی کنید تا از خالی بودن آن اطمینان حاصل نمایید.

  • نور

این گیاه می تواند هم در برابر نور مستقیم و هم در برابر نور غیر مستقیم خورشید قرار بگیرد. اما توصیه می شود آن را در برابر نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید تا مجبور به جا به جایی آن به صورت مستمر نباشید. چرا که قرار گیری بیش از اندازه ی این گیاه در برابر نور مستقیم خورشید می تواند برگ های آن را بسوزاند.

نکته ی جالبی که باید در خصوص گیاه لیندا بدانید این است که می توانید این گیاه را در نیم سایه هم نگهداری کنید. اما بعد از مدتی باید دوباره آن را در برابر نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید.

البته باید بدانید که نباید لیندا را به یک باره در برابر نور خورشید قرار دهید و انتظار داشته باشید طبیعی رفتار کند. بهتر است چند روز آن را در برابر نور خورشید قرار دهید و بعد به سایه منتقل کنید تا کم کم به نور خورشید عادت کند.

شرایط مراقبت و نگهداری از گیاه لیندا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از گیاه لیندا | بیا و یادبگیر
  • دما

دمای اتاق می تواند گزینه ای مناسب برای نگهداری لیندا باشد اما اگر بخواهید بازه ای مشخص برای نگهداری آن در نظر داشته باشید پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان گرامی بازه ی 10 الی 25 درجه ی سانتی گراد است.

این گیاه در برابر تغییر دما بسیار مقاوم است و می تواند به زندگی خود ادامه دهد. لذا توصیه می شود تا در فصل های بهار و تابستان که هوا مساعد است آن را بیرون از منزل نگهداری کنید تا شرایط برای گلدهی آن مهیا شود. البته به شرط آن که هوای بیرون از منزل شب هنگام بیش از اندازه سرد نباشد.

در فصل های سرد نظیر پاییز و زمستان، می توانید لیندا را داخل منزل یا محل کار خود نگهداری کنید تا هوای سرد گزندی به آن وارد نکند. چون سرمای بیش از اندازه باعث خشک شدن و ریزش برگ های آن می شود.

  • خاک

برای گیاه لیندا می توانید از خاک مخصوص کاکتوس استفاده کنید. چرا که هم سبک است و هم به خوبی زهکشی شده و آب را در خود نگه نمی دارد. همچنین می توانید با مراجعه به فروشگاه های معتبر اقدام به خرید خاک لیمونی برای این گیاه کنید که ترکیبی از خاک رس، شن و مواد آلی است.

شرایط مراقبت و نگهداری از گیاه لیندا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از گیاه لیندا | بیا و یادبگیر
  • کود

می توانید لیندا را در فصل های بهار و تابستان با استفاده از کود مایع کود دهی کنید. کود دهی باید به صورت ماهانه انجام گیرد چرا که این گیاه نیاز به کود دهی زیاد ندارد و می توان با زیاده روی در کود دهی به آن آسیب زد.

  • تعویض گلدان

با توجه به میزان رشد گیاه لیندا می توان اقدام به تعویض گلدان آن نمود. اگر گیاه شما رشد خوبی داشته می توانید در انتهای هر سال اقدام به تعویض گلدان آن کنید. در غیر این صورت توصیه می شود هر 2 الی 3 سال یک بار این فرایند را انجام دهید. تنها نکته ای که باید هنگام تعویض گلدان به آن توجه کنید این است که ریشه ی گیاه آسیب نبیند.

شرایط مراقبت و نگهداری از گیاه لیندا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از گیاه لیندا | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه لیندا

ساده فکر کنید چون ساده ترین روش ها هم می توانند بهترین روش ها باشند. درست مانند تکثیر گیاه لیندا که با استفاده از دو روش تنه جوش و کاشت بذر به راحتی قابل انجام است و نیازی به تکثیر به روش قلمه و خوابانیدن هوایی و از این دست روش های پر پیچ و خم نیست.

  • تکثیر لیندا با استفاده از تنه جوش

تنه جوش گیاهچه ی کوچکی است که روی ساقه ی گیاه ایجاد می شود و یکی از المان هایی است که با استفاده از آن می توان یک گیاه را تکثیر کرد. این تنه جوش ها بعد از مدتی که روی ساقه می مانند، کمی ورم می کنند که نشان دهنده ی آماده بودن آن ها برای استفاده است.

این تنه جوش ها را با استفاده از یک چاقوی تیز از گیاه مادر جدا می کنیم و آن ها را در خاک و در یک گلدان جداگانه می کاریم تا یک گیاه جدید برای خود داشته باشیم. می توانید برای ریشه زایی سریع تر و بهتر تنه جوش ها از هورمون ریشه زایی استفاده کنید. سپس گلدان ها را در مکانی با نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید و خاک آن را مرطوب نگه دارید.

  • تکثیر لیندا به کمک کاشت بذر

برای تکثیر گیاه لیندا با استفاده از روش کاشت بذر می توانید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  1. ابتدا باید بذر این گیاه را از فروشنده های معتبر در سطح شهر تهیه کنید.
  2. سپس بذر ها را به مدت 24 ساعت در یک کاسه آب گرم قرار دهید تا خوب خیس بخورد.
  3. هر یک از جوانه ها را در یک گلدان مجزا بکارید و آن ها را با خاک مناسب گیاه لیندا بپوشانید.
  4. سعی کنید خاک را مرطوب نگه دارید و روی آن را با استفاده از یک نایلون پوشانید.
  5. بعد از 1 الی 1.5 ماه که بذر ها جوانه زدند می توانید پلاستیک روی آن را بردارید.
  6. در این مرحله می توانید گیاه را در موقعیت جدید خود قرار دهید و آبیاری را در سطح خاک آن شروع کنید.
روش های تکثیر گیاه لیندا | بیا و یادبگیر
روش های تکثیر گیاه لیندا | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های گیاه لیندا

نگهداری گیاه لیندا هم مانند هر گیاه دیگری دردسر های خاص خود را دارد. آفات و بیماری ها مانند هر گیاه دیگر لیندا را نیز مورد حمله قرار می دهند و سعی در آسیب زدن به آن را دارند. اما کافی است چند تکنیک ساده را بلد باشید تا بتوانید با این آفات و بیماری های مقابله کنید و گیاه خود را در برابر حمله ی آن ها حفظ کنید.

  • علت زرد شدن برگ های گیاه لیندا چیست؟

عمده ی دلیل زرد شدن برگ های گیاه لیندا آبیاری بیش از اندازه است. این گیاه عادات و رفتار هایی مشابه با ساکولنت ها دارد و باید بین هر دو آبیاری خاک آن کاملا خشک باشد. پس با آبیاری بیش از حد ریشه ی آن را نپوسانید و به آن آسیب نزنید.

  • دلیل قهوه ای شدن حاشیه برگ های لیندا چیست؟

اگر تنها حاشیه برگ ها به رنگ قهوه ای تغییر رنگ داده، علت آبیاری کم است. اما اگر علاوه بر قهوه ای شدن حاشیه برگ ها مرکز آن ها هم به رنگ زرد تغییر رنگ داده، علت آبیاری زیاد است. توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز آبیاری این گیاه طبق اصول و قواعدی است که در بخش آب به آن اشاره شده است.

  • چرا برگ های گیاه لیندا خشک شده است؟

برگ های گیاه شما خشک شده و با کوچک ترین لمسی پودر می شود؟ گلدان آن را به محلی با دمای پایین تر انتقال دهید تا این مشکل به طور کامل بر طرف شود. هوای گرم یکی از دلایل خشک شدن برگ های لیندا است.

  • چرا برگ های لیندا می ریزد؟

هوای محیطی که گیاه را در آن نگهداری می کنید بیش از حد تحمل آن سرد است. توصیه می شود برای رفع این مشکل گلدان گیاه خود را به محلی گرم تر انتقال دهید.

  • چرا برگ های گیاه لیندا کم رنگ می شود؟

نور کم یا نا کافی و عدم تغذیه مناسب دو دلیل عمده ی کم رنگ شدن برگ های لیندا است. گیاه خود را در برابر نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید و آن را با استفاده از کود های مایع در فصل های بهار و تابستان ماهی یک مرتبه تقویت کنید.

آفات و بیماری های گیاه لیندا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های گیاه لیندا | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نخل ماداگاسکار
بابا آدم