دیفن باخیا | بیا و یادبگیر

دیفن باخیا

امروز تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر میزبان مسافری از قاره ی آمریکا و کشور برزیل است. مسافری که امروزه جزو محبوب ترین گیاهان زینتی و آپارتمانی محسوب می شود. مسافری که در عین زیبایی منحصر به فردی که دارد می تواند خطر آفرین باشد. مسافری از خانواده ی آراسه که در بین علاقه مندان به گل و گیاه با نام دیفن باخیا شناخته می شود.

دیفن باخیا

دیفن باخیا در کنار گیاهانی چون آگلونما و فیلودندرون، خانواده ای جذاب و چشم نواز به نام آراسه را تشکیل می دهد. خانواده ای که به واسطه صفات منحصر به فردی که دارند مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به گیاهان آپارتمانی هستند.

این گیاه جذاب بومی کشور برزیل و مناطق جنوبی قاره ی آمریکا است. اما امروزه می توان آن را در اکثر کشور هایی که آب و هوای گرمسیری دارند رویت کرد. دلیل آن ها سازگاری و علاقه ی دیفن باخیا با آب و هوای گرم است.

شکل ظاهری برگ های دیفن باخیا شباهت زیادی به زبان انسان دارد. به طور معمول برگ های این گیاه دارای حاشیه هایی به رنگ سبز، و رنگ قسمت داخلی آن ها به سفید متمایل می شود.

علاوه بر این دیفن باخیا تصفیه کننده ی هوا هم هست و می تواند محیط را از آلودگی ها و سموم مختلف پاک کند. به همین دلیل می توانید از این گیاه برای زیباسازی منازل و ادارات و شرکت ها استفاده کنید تا هم هوایی پاکیزه را استشمام کنید و هم از زیبایی منحصر به فرد آن برای تغییر دکوراسیون استفاده کنید.

دیفن باخیا | بیا و یادبگیر
دیفن باخیا | بیا و یادبگیر

دیفن باخیا سمی یا غیر سمی

در بسیاری از کتب دیفن باخیا را گیاه بی عقلی معرفی می کنند. چرا که جویده شدن برگ های این گیاه منجر به آزاد شدن شیره درون آن می شود و این شیره می تواند قدرت تکلم را از فرد بگیرد.

علاوه بر این کلسیم اگزالات موجود در برگ های این گیاه می تواند منجر به شکل گیری حساسیت و سوزش و ورم در ناحیه گلو و دهان شود. لذا تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز پیشنهاد می کند تا این گیاه را به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی خود نگهداری کنید تا آسیبی از سوی این گیاه به آن ها وارد نشود.

شرایط مراقبت و نگهداری از دیفن باخیا

  • آب

مانند آگلونما، دیفن باخیا هم روی آبیاری بسیار حساس است و نباید اجازه دهید تا خاک آن برای مدت زیادی خشک بماند. توصیه بیا و یادبگیر به شما کاربران گرامی بررسی وضعیت خاک این گیاه به صورت روزانه است تا در صورت خشک بودن، اقدام به آبیاری آن نمایید.

برای آبیاری دیفن باخیا باید از آب های بدون املاح و چند روز مانده استفاده کنید. به طور معمول در نیم سال ابتدایی این گیاه به 2 مرتبه آبیاری در هفته و در نیم سال دوم به یک مرتبه آبیاری در هفته نیاز دارد.

  • نور

قرار گیری این گیاه در سایه منجر به رشد علفی آن می شود. مناسب است دیفن باخیا خود را در برابر نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید تا بتواند رشد خوبی داشته باشد. اگر چه این گیاه می تواند نور مستقیم خورشید را هم تحمل کند اما به هیچ عنوان توصیه نمی شود که آن را در برابر نور مستقیم قرار دهید، چرا که باعث سوختن برگ های آن می شود.

شرایط مراقبت و نگهداری از دیفن باخیا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از دیفن باخیا | بیا و یادبگیر
  • دما

همان طور که پیش تر هم به آن اشاره کردیم دیفن باخیا با آب و هوای گرم رابطه ی خوبی دارد و می تواند در بازه ی دمایی 15 تا 25 درجه سانتی گراد به خوبی رشد داشته باشد.

در نظر داشته باشید که هوای سرد رشد دیفن باخیا را کند می کند و اگر این سرما به حدی باشد که گیاه نتواند آن را تحمل کند باید شاهد ریزش برگ ها، و به تدریج از بین رفتن گیاه خود باشید. لذا پیشنهاد می شود که این گیاه را همواره در دمای مناسب نگهداری کنید تا آسیبی به آن وارد نشود.

  • خاک

خاک مناسب برای دیفن باخیا می تواند ترکیبی از خاک رس، ذغال سنگ و پرلیت باشد. لازم به ذکر است که باید حتما خاک این گیاه را به خوبی زهکشی کنید تا آب اضافی از انتهای گلدان خارج شود و ماندگاری آب در خاک باعث رسوب و خرابی ریشه ی گیاه نشود.

شرایط مراقبت و نگهداری از دیفن باخیا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از دیفن باخیا | بیا و یادبگیر
  • کود

می توانید در فصل رشد (بهار و تابستان) این گیاه را با استفاده از کود مایع (حلال در آب) تغذیه کنید. تنها نکته ی مهمی که باید در زمان تقویت آن در نظر داشته باشید این است که به هیچ عنوان نباید در فصل زمستان دیفن باخیا را کود دهی کنید. چون گیاه در حال استراحت است و نباید مزاحم آن شد.

  • تعویض گلدان

در ابتدا لازم است بدانید که بهترین زمان برای عوض کردن گلدان دیفن باخیا فصل بهار است. چرا که بر خلاف دیگر فصول سال گیاه بیدار است و آمادگی تعویض گلدان را دارد.

بهتر است هر 1 الی 2 سال یک بار با بررسی وضعیت ریشه گیاه تصمیم به تعویض یا عدم تعویض گلدان گیاه بگیرید. زمانی که ریشه ی دیفن باخیا به قدر کافی در گلدان گسترش پیدا کرد و از زیر گلدان یا زیر خاک بیرون زد، می توانید اقدام به تعویض گلدان آن نمایید.

شرایط مراقبت و نگهداری از دیفن باخیا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از دیفن باخیا | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه دیفن باخیا

تکثیر دیفن باخیا شاید یکی از چالش هایی باشد که اکثر افرادی که از آن نگهداری می کنند با آن دست و پنجه نرم می کنند. اما تکثیر این گیاه چندان هم دشوار نیست و می توان با روش قلمه از ساقه به سادگی آن را تکثیر کرد.

  • تکثیر دیفن باخیا به روش قلمه از ساقه

پیش از این که به سراغ آموزش مراحل تکثیر برویم لازم است این نکته را به شما کاربران گرامی یادآور شویم که بهترین زمان برای تکثیر دیفن باخیا اواسط فصل بهار است. با فرا رسیدن زمان مناسب می توانید…

  1. یک ساقه ی مناسب با اندازه ی 10 الی 15 سانتی متر انتخاب و با استفاده از یک چاقوی تیز یا قیچی باغبانی آن را از گیاه مادر جدا کنید. سپس برگ های آن را هرس می کنیم تا برگ های اضافی آن مانع قلمه زدن نشود.
  2. یک لیوان آب تمیز تهیه و قلمه را داخل آن قرار دهید تا عمل ریشه زایی صورت گیرد.
  3. لازم است هر چند روز یک بار آب را عوض کنید تا گیاه دچار آسیب و بیماری نشود.
  4. ظرف را در محلی با نور کافی قرار دهید تا در عمل ریشه دهی مشکلی پیش نیاید.
  5. بعد از ریشه دهی می توانید گیاه را در یک گلدان جداگانه با خاک زهکشی شده بکارید تا یک گیاه جدید برای خود داشته باشید.
تکثیر دیفن باخیا به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر دیفن باخیا به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های دیفن باخیا

نگهداری دیفن باخیا به منزله رویارویی با آفات و بیماری های آن هم هست و اگر یک نمونه از این گیاه زیبا را در منزل یا محل کار خود دارید باید نحوه ی مقابله با آن ها را بدانید.

در این بخش تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر قصد دارد تا پاسخ سوال های پر تکرار شما کاربران عزیز در خصوص آفات و بیماری های دیفن باخیا را به شما بدهد تا در صورت حمله آفات و بیماری ها، بتوانید بهترین راه مقابله را انتخاب کنید.

  • علت زرد شدن برگ های دیفن باخیا

اگر برگ های گیاه شما زرد شده دلیل آن می تواند آبیاری زیاد، پایین بودن دما و قرار گیری در برابر نور نامناسب باشد. اگر دلیل زرد شدن برگ ها آبیاری نامناسب باشد، باید زمان و میزان آبیاری را سر و سامان دهید.

مناسب است پیش از هر مرتبه آبیاری اجازه دهید تا خاک گیاه به اندازه 2 تا 3 سانتی متر خشک شود. برای اطمینان از خشکی خاک تنها کافی است تا با دست خود خاک را لمس کنید و در صورت خشک بودن آن اقدام به آبیاری نمایید.

گاهی اوقات ممکن است دمای نامناسب دلیل زرد شدن برگ های دیفن باخیا باشد که برای رفع آن می توانید دمای محیط را کمی تغییر دهید. دمای معمول اتاق می تواند گزینه ی مناسبی برای این گیاه باشد.

در صورتی که دلیل زردی برگ های به خاطر نور نامناسب باشد می توانید دیفن باخیا خود را در محلی با نور مناسب قرار دهید. سعی کنید گیاه خود را در محلی قرار دهید که نور به صورت مایل یا فیلتر شده به آن بتابد.

علت زرد شدن برگ های دیفن باخیا | بیا و یادبگیر
علت زرد شدن برگ های دیفن باخیا | بیا و یادبگیر
  • علت ریزش برگ های دیفن باخیا

بی آبی یا کم آبی می تواند بزرگ ترین دلیل برای ریختن برگ های دیفن باخیا باشد. طبق دستوری که در بخش آب و در همین مقاله آموزش دادیم باید زمانی که خاک گیاه خشک شد آن را آبیاری کنید. آبیاری را به اندازه ای انجام دهید که آب در زیر گلدانی جمع شود. سپس آب موجود در زیر گلدانی را خالی کنید.

علاوه بر کم آبی، آبیاری بیش از اندازه هم می تواند دلیلی بر ریزش برگ های دیفن باخیا باشد. آبیاری بیش از حد می تواند منجر به پوسیدگی و گندیدگی ریشه ی گیاه، و ضعف گیاه می تواند منجر به ریزش برگ ها شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آگلونما
شفلرا