فستوکا | بیا و یادبگیر

فستوکا

فستوکا، گیاهی برای تمامی خاص پسندان، برای همه ی تنوع طلبان، برای آن هایی که دوستدار زیبایی هستند، برای خوش سلیقه ها، برای افرادی که به دنبال تجربه های نو و جدید هستند و می خواهد هر لحظه از زندگیشان را زندگی کنند، برای من، برای شما و برای هر کسی که به نگهداری از گل و گیاه علاقه دارد.

فستوکا

فستوکا، یک گیاه چند ساله و مقاوم که به واسطه ی سرعت رشد پایین و شرایط نگهداری ساده ای که دارد با سرعت فزاینده ای در حال جلب نظر علاقه مندان به گل و گیاه در سراسر دنیا است و روز به روز بر تعداد افرادی که تصمیم به نگهداری از آن می گیرند افزوده می شود.

یک گیاه همیشه سبز و زیبا که می تواند انتخابی مناسب برای تغییر دکوراسیون هر محیطی باشد و رنگ روی جدیدی به خانه ها، ادارات، شرکت ها و کلیه محیط های سربسته بدهد.

گل فستوکا | بیا و یادبگیر
گل فستوکا | بیا و یادبگیر

فستوکا کاملا غیر سمی

گل فستوکا یک گیاه کاملا بی خطر برای انسان و حیوان است. بنابراین می توانید با خیالی راحت از آن در منزل نگهداری کنید و دغدغه ای هم از بابت به خطر افتادن سلامتی کودکان و حیوانات خانگی خود نداشته باشید.

شرایط مراقبت و نگهداری از فستوکا

  • آب

برای آبیاری فستوکا لازم است تا از آب های بدون املاح استفاده کنید. اما اگر بنا به هر دلیلی چنین آبی در دسترس شما نبود هر از چند گاهی می توانید با آب لوله کشی شهری هم نیاز این گیاه به آب را برطرف کنید.

توجه داشته باشید که فستوکا در برابر خشکی خاک مقاوم است اما خیس بودن خاک می تواند به آن صدمه بزند. بنابراین حتما در انجام امر آبیاری اندازه را رعایت و از غرقاب کردن و یا آبیاری دم به دقیقه ی این گیاه پرهیز کنید.

به گفته ی اکثر وسایت های مطرح حوزه ی گل و گیاه بهترین زمان برای آبیاری فستوکا وقتی است که بخش رویی خاک آن کاملا خشک شده باشد. پس همواره پیش از آبیاری این گیاه حتما به کمک انگشتان خود خاک آن را لمس و از نبود نم یا رطوبت در خاک اطمینان حاصل نمایید.

همچنین به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر سعی کنید تا آب را نه بر روی برگ های پر تراکم این گیاه بلکه مستقیما به روی خاک آن بریزید تا ناخواسته سبب آسیب دیدن و سوختن برگ های فستوکا نشوید.

  • نور

اگر این گیاه را در گلدان کاشته اید و در منزل از آن نگهداری می کنید بهتر است محل استقرارش را به نحوی انتخاب کنید که در اکثر ساعات روز بتواند از نور غیر مستقیم خورشید استفاده کند.

اما اگر آن را در باغ یا باغچه ی کوچکتان کاشته اید مناسب است شرایطی را برایش فراهم کنید تا همواره در نیم سایه باشد و نور مستقیم و تیز خورشید برگ هایش را نسوزاند.

  • دما

دمای محل نگهداری فستوکا باید همواره متعادل باشد. یعنی نه خیلی سرد باشد که زمینه ساز یخ زدگی ریشه و برگ های این گیاه شود و نه آنقدر گرم باشد که موجب بی حالی و پژمردگی آن شود.

برای همین منظور پیشنهاد می شود تا اگر از این گیاه در فضای داخلی منزل یا محل کار خود نگهداری می کنید حتما آن را در مکانی به دور از وسایل سرمایشی و گرمایشی قرار دهید تا به واسطه ی ساطع شدن باد های گرم و سرد آسیب نبیند.

همچنین توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به آن دسته از عزیزانی که از گیاه فستوکا در فضای بیرونی منزل مراقبت می کنند نیز انتقال این گیاه به محیط داخلی به جهت جلوگیری از سرما زدگی در پاییز و زمستان است.

شرایط مراقبت و نگهداری از فستوکا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از فستوکا | بیا و یادبگیر
  • خاک

خاک های مناسب گیاهان آپارتمانی می توانند تمامی نیاز های گیاه فستوکا را پوشش دهند. بنابراین می توانید با خیال راحت این گونه از خاک ها را از فروشگاه های گل و گیاه یا گلخانه ها تهیه و به عنوان بستر فستوکا از آن ها استفاده کنید.

  • کود

برای کود دادن به این گیاه عجله نکنید. چرا که نیاز آن چنانی به تقویت ندارد و اگر خاکی مناسب و غنی برایش تهیه کرده باشید می تواند تا مدت ها نیاز های غذایی خودش را از آن تامین کند.

اما اگر احساس می کنید که فستوکای شما پژمرده، رنگ پریده و بی حال است می توانید با استفاده از کود های محلول در آب مخصوص گیاهان آپارتمانی به صورت ماهانه آن را تقویت کنید تا دوباره شاداب و سرحال شود.

فقط به یاد داشته باشید که مانند دیگر گیاهان آپارتمانی پروسه ی کود دهی را در نیم سال دوم متوقف کنید تا فستوکای شما بتواند به دور از دغدغه و فشار به استراحت بپردازد.

  • تعویض گلدان

با توجه به سرعت رشد کندی که گیاه فستوکا دارد اصلا نیازی نیست که به طور سالیانه گلدانش را تعویض کنید. پس به هیچ عنوان دل نگران این مسئله نباشید و از بابت آن ذهنتان را درگیر نکنید..

اما لازم است تا بعد از 2 الی 3 سال از سکونت این گیاه در یک گلدان برای رشد بهتر آن هم که شده عمل تعویض گلدان را پیاده سازی و گلدانی با دهانه ی بزرگ تر برای فستوکای خود فراهم کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از فستوکا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از فستوکا | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه فستوکا

به دو روش بسیار ساده می توانید فستوکای خود را در منزل یا محل کارتان تکثیر و بر تعداد آن بیفزایید. روش اول تکثیر از طریق کاشت بذر و راهکار دوم تکثیر به روش تقسیم بوته است که در ادامه می توانید مراحل انجام هر کدام را مطالعه و متناسب با امکانات و توانمندی های خود یکی را برای تکثیر فستوکا انتخاب کنید.

  • تکثیر فستوکا از طریق کاشت بذر

برای تکثیر گل فستوکا از طریق کاشت بذر ابتدا لازم است تا بذر های این گیاه را از یک فروشگاه معتبر و با سابقه ی گل و گیاه تهیه کنید. به این دلیل بر معتبر بودن محل خرید تاکید داریم چون می خواهیم خیالمان از بابت سالم بودن بذر ها راحت باشد.

بذر ها را تهیه کردید؟ بسیار خوب، حالا آن ها را به مدت 24 ساعت در ظرفی پر از آب قرار دهید تا خیس بخورند. سپس یک گلدان با دهانه ی تقریبی 10 سانتی متر بردارید و با خاکی سبک پر کنید و بذر ها را در آن بکارید. توجه داشته باشید که بذر ها باید در عمق 1 سانتی متری خاک کاشته شوند.

بعد از کاشت بذر ها خاک را مرطوب کنید و روی گلدان را هم با یک نایلون پلاستیکی بپوشانید. فراموش نکنید که حتما چند سوراخ روی نایلون ایجاد کنید تا از رشد قارچ در خاک جلوگیری کنید.

این شرایط را به مدت 2 هفته حفظ کنید و بعد از جوانه زدن بذر ها آن ها را به گلدان های مجزایی انتقال دهید و مانند یک گیاه بالغ از آن ها نگهداری کنید.

  • تکثیر فستوکا به روش تقسیم بوته

برای تکثیر به روش تقسیم بوته نیاز دارید که یک نمونه ی بالغ (2 یا 3 ساله) از گیاه فستوکا را در اختیار داشته باشید. اگر چنین پیش نیازی را دارید می توانید در اواسط فصل بهار گیاهتان را از داخل گلدان خارج و توپ ریشه ی آن را به آرامی و به طوری که آسیب نبیند به دو نیم تقسیم و هر کدام را در گلدانی مجزا بکارید و مانند یک گیاه بالغ از آن ها نگهداری کنید.

روش های تکثیر گیاه فستوکا | بیا و یادبگیر
روش های تکثیر گیاه فستوکا | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های فستوکا

مطابق با اکثر مقالات هم دسته در انتهای این نوشته نیز به بررسی آفات و بیماری هایی که سلامت گیاه فستوکا را تحت تاثیر قرار می دهند خواهیم پرداخت و راهکار هایی برای مقابله با آن ها به شما دوستان و همراهان همیشگی بیا و یادبگیر ارائه خواهیم داد.

  • دلیل سبز شدن برگ های فستوکا چیست؟

دلیل تغییر رنگ برگ های این گیاه از آبی به سبز کمبود نور دریافتی است. اگر خواستار آبی شدن دوباره ی برگ های این گیاه هستید آن را به محلی پر نور تر انتقال و اجازه دهید که گذر زمان موجب ترمیم رنگ برگ های فستوکای شما شود.

  • علت خارج شدن فستوکا از فرم ایده آلش چیست؟

اگر احساس می کنید که فستوکای شما پژمرده و بی حال است و به اصطلاح رنگ و رویش رفته یعنی خاک آن عاری از هر گونه مواد معدنی و مورد نیاز این گیاه برای رشد است.

برای رفع این مشکل در قدم اول اقدام به تعویض خاک کنید و در قدم بعدی با استفاده از کود های مایع مناسب گیاهان آپارتمانی فستوکای خود را تغذیه کنید تا دوباره به فرم ایده آلش باز گردد.

آفات و بیماری های فستوکا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های فستوکا | بیا و یادبگیر
  • چرا برگ های فستوکا زرد می شود؟

علل متعددی را می توان برای این مسئله برشمرد اما در اکثر اوقات این مشکل به واسطه ی آبیاری بیش از اندازه که موجب پوسیده شدن ریشه های فستوکا می شود رخ می دهد.

برای پیشگیری از بروز این مشکل سعی کنید تا پروسه ی آبیاری را دقیقا مطابق با آموزش هایی که در بخش آب ارائه داده شد در پیش بگیرید و از آبیاری بیش از حد و غرقاب کردن این گیاه خودداری کنید.

همچنین اگر مدتی می شود که گیاهتان با این مشکل دست و پنجه نرم می کند بهتر است تا زمان خشک شدن کامل خاک آن آبیاری را متوقف، سپس گیاه را از خاک خارج و ریشه های پوسیده اش را جدا کرده و در خاکی تمیر بکارید و مجددا فرایند آبیاری آن را از سر بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پاچیرا
گل شمعی