گندمی | بیا و یادبگیر

گندمی

از دید بسیاری از مردم، شاید نگهداری از گیاهان آپارتمانی ماموریتی سخت و دشوار به نظر برسد. ماموریتی که ترجیح می دهند از کنار آن عبور کنند و آن را نادیده بگیرند. اما اگر کمی از وقت خود را در اختیار تیم بیا و یادبگیر قرار دهید و این مقاله که در خصوص گل گندمی نگارش شده را مطالعه کنید، به احتمال زیاد نظر خود را تغییر خواهید داد.

قبل از شروع به صحبت در خصوص گل گندمی باید به این نکته اشاره کنیم که نگهداری از گیاهان آپارتمانی سخت نیست، فقط کمی زمان بر است. اما این زمان بر بودن بسته به نوع گیاه متفاوت است. این مقاله را به گل گندمی اختصاص دادیم چون از آن دسته از گیاهانی است که زمان زیادی را از شما در طول روز نمی گیرد و شما را به دردسر نخواهد انداخت.

گندمی

گندمی که در میان علاقه مندان به گیاهان آپارتمانی به گیاه عنکبوتی هم شناخته می شود، گیاهی است که می توانید برای شروع کار با گل و گیاه از آن استفاده کنید. این گیاه توانایی تطبیق پذیری بالایی دارد و به سرعت می تواند خود را با محیط نگهداری هماهنگ کند. نگهداری از این گیاه چندان وقت گیر نیست و بیشتر به یک تفریح سالم شباهت دارد.

این گیاه بومی مناطق گرمسیری است و برای اولین بار در مناطقی از قاره ی آفریقا یافت شده است. از جمله ویژگی های جالب به توجهی که گندمی دارد سرعت رشد آن است. این گیاه سریع الرشد است و می توان با گذشت روز ها و هفته ها تغییرات مثبت را در آن مشاهده کرد.

تصفیه کننده بودن یکی از مهم ترین مزیت های این گیاه زینتی است. در گل گندمی چیزی به عنوان ساقه نمی توانید رویت کنید. برگ های 30 سانتی متری این گیاه مستقیما از خاک سر در می آورند که در اصطلاح یه این نوع گیاهان، گیاهی با ساقه ی زیر زمینی گفته می شود.

گندمی | بیا و یادبگیر
گندمی | بیا و یادبگیر

گندمی گیاهی غیر سمی

با خیال راحت و بدون دغدغه این گیاه را در هر محلی از منزل یا محل کار خود که می خواهید قرار دهید. گندمی گیاهی سمی نیست و برای انسان و حیوانات خطری به وجود نمی آورد. البته توجه داشته باشید که نباید اجازه جویدن برگ های این گیاه را توسط حیوانات خانگی یا کودکان بدهید. چرا که ممکن است باعث ایجاد اختلال در سیستم گوارشی آن ها شود.

گندمی گیاهی غیر سمی | بیا و یادبگیر
گندمی گیاهی غیر سمی | بیا و یادبگیر

شرایط مراقبت و نگهداری از گندمی

  • آب

غرقاب کردن این گیاه عملی ممنوعه است و نباید انجام شود. چون ریشه گندمی را می پوساند و باعث خشکیده شدن آن می شود. پیش از هر بار آبیاری باید سطح خاک گیاه کاملا خشک شده باشد.

به طور متوسط و طبق تجربه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر، این گیاه در هفته 2 الی 3 مرتبه به آبیاری نیاز دارد. البته این میزان برای فصول گرم سال است و در فصول سرد هفته ای 1 الی 2 مرتبه آبیاری برای آن کافی است.

هر نوع آبی برای گندمی مناسب نیست. بهترین آب برای این گیاه آبی است که دست کم 1 روز داخل ظرف مانده باشد و مواد اضافی و املاح آن از بین رفته باشند. استفاده از آب لوله کشی شهری برای این گیاه مناسب نیست و می تواند باعث قهوه ای شدن نوک برگ های آن شود.

  • نور

برگ های گل گندمی توانایی قرار گیری در برای نور مستقیم خورشید را ندارند و آسیب می بینند. نور مستقیم برگ های نارک این گیاه زیبا را می سوزاند و از بین می برد. نور مناسب این گیاه نور فیلتر شده ی خورشید است. از نشانه های نور مناسب و کافی در این گیاه برجسته شدن رگه های داخل برگ های آن است.

بسیاری از فروشنده های گل و گیاه، گل گندمی را گیاهی کم توقع در برابر نور معرفی می کنند. اما باید بدانید که اگر این گیاه در برابر نور مناسب و به اندازه قرار نگیرد نوار سفید رنگ وسط برگ آن از بین می رود و برگ های آن به رنگ سبز تیره تغییر رنگ می دهند و کمی خود را به جلو می اندازند.

شرایط مراقبت و نگهداری از گندمی | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از گندمی | بیا و یادبگیر
  • دما

گندمی را در دمای اتاق قرار دهید تا به بهترین شکل ممکن رشد کند و با زیبایی خاص خود از شما سپاس گذاری کند. به طور کلی این گیاه می تواند بازه ی دمایی 15 تا 25 درجه سانتی گراد را به خوبی تحمل کند و در آن به حیات خود ادامه دهد.

گندمی تحمل آب و هوای سرد را هم دارد اما ترجیح آن قرار گیری در بازه ی دمایی است که پیش تر به آن اشاره شد. این گیاه توانایی تحمل دمای نزدیک به 0 را هم دارد اما اگر دما به زیر 0 برسد، فرایند نرمال و طبیعی رشد آن با اختلال رو به رو می شود. پس توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان نگهداری این گیاه در دمای مطلوب آن است.

  • خاک

بر خلاف بگونیا دوست داشتنی که باید در خاکی سبک کاشته شود، گندمی نیاز به خاکی کمی سنگین دارد. دلیل این امر هم گوشتی و سنگین بودن ریشه ی آن است. خاک باید به نوعی باشد که بتواند گیاه را در خود نگه دارد. توصیه می شود که خاک مناسب این گیاه را از فروشنده های معتبر گل و گیاه در سطح شهر تهیه کنید تا با خیال راحت گیاه خود را در آن قرار دهید.

  • کود

کود دهی و تقویت گندمی باید در نیم سال ابتدایی، یعنی فصل های بهار و تابستان انجام شود. فرایند کود دهی باید در نیم سال ابتدایی هر دو هفته 1 بار و با استفاده از کود های محول در آب انجام شود.

فراموش نکنید که قبل از کود دهی به این گیاه از مرطوب بودن خاک آن اطمینان حاصل نمایید. اگر در زمان کود دهی، خاک گل گندمی خشک باشد ریشه ی آن آسیب می بیند.

نیم سال دوم را گل گندمی به استراحت می گذراند و فعالیت های آن کمتر می شود. در همین راستا نیاز آن به تقویت و کود دهی نیز کمتر می شود. در نتیجه باید عمل کود دهی را در فصل های پاییز و زمستان موقتا قطع کرد.

  • تعویض گلدان

گل گندمی سرعت رشد بالایی دارد. بنابراین لازم است تا در انتهای هر سال وضعیت گلدان و ریشه آن را بررسی کنید. اگر ریشه از گلدان بیرون زده بود باید گلدان آن را با گلدانی با دهانه ی بزرگ تر تعویض کنید در غیر این صورت می توانید اجازه دهید یک سال دیگر هم در همان گلدان اولیه باقی بماند.

شرایط مراقبت و نگهداری از گندمی | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از گندمی | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه گندمی

تکثیر گل گندمی به قدری ساده و راحت است که هر فردی می تواند به راحتی و با کمترین تجربه آن را تکثیر کند. برای این گیاه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز دو روش گیاهچه و تقسیم بوته را پیشنهاد می کند که در ادامه می توانید آموزش مرحله به مرحله این دو روش را مطالعه کنید.

  • تکثیر گندمی با استفاده از گیاهچه

زمانی که گندمی بزرگ می شود و سن و سالی از آن می گذرد گیاهچه های کوچکی روی ساقه های مسن آن ایجاد می شود که یک گزینه ی عالی برای تکثیر این گیاه به شمار می رود. این گیاهچه ها را با احتیاط از گیاه مادر جدا کنید و در کنار گیاه مادر روی خاک قرار دهید و بخش انتهایی آن را کمی با خاک بپوشانید.

بعد از مدتی این گیاهچه ها شروع به جوانه زدن می کنند که با دیدن جوانه ها می توانید آن ها را از گلدان گیاه مادر خارج کنید و در گلدانی جداگانه که با خاکی نسبتا سنگین پر شده قرار دهید و به مدت 10 الی 15 روز در محلی خنک نگهداری کنید. بعد از اتمام زمان معین شده می توانید گلدان های خود را در محل مد نظر خود قرار دهید.

تکثیر گندمی با استفاده از گیاهچه | بیا و یادبگیر
تکثیر گندمی با استفاده از گیاهچه | بیا و یادبگیر
  • تکثیر گندمی به روش تقسیم بوته

توصیه می شود این روش را در زمان تعویض گلدان برای تکثیر گندمی انتخاب کنید. چرا که باید گیاه را به طور کامل از داخل گلدان خارج کنید و با استفاده از یک چاقوی تیز، توپ ریشه ی آن را به دو قسمت مساوری تقسیم کنید و هر کدام را درون یک گلدان مجزا قرار دهید. نکته ای که در انتها باید بدانید این است که بعد از تقسیم بوته به مدت 12 روز گیاهتان را در محلی خنک نگهداری کنید.

تکثیر گندمی به روش تقسیم بوته | بیا و یادبگیر
تکثیر گندمی به روش تقسیم بوته | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های گندمی

به طور معمول بیماری ها و مشکلات در گل گندمی مربوط به برگ های آن است که در این بخش قصد داریم به چند مورد از شایع ترین آن ها بپردازیم.

  • زرد شدن برگ های گندمی

زرد شدن برگ های گندمی فقط و فقط یک دلیل دارد و آن هم نور نا مناسب و نا کافی است. گیاه نباید در محلی قرار بگیرد که نور به اندازه کافی به آن نتابد. پس اگر گیاه خود را در اتاق خواب یا محلی از منزل یا محل کار خود قرار دادید که نور کافی به آن نمی رسد، حتما جای آن را تغییر دهید.

  • قهوه ای شدن برگ های گندمی

خیس بودن بیش از اندازه ی خاک (مرطوب بودن مداوم) می تواند عامل قهوه ای شدن برگ های گل گندمی شود. این گیاه دوست ندارد که در خاک بیش از اندازه خیس قرار داشته باشد و این نارضایتی را با تغییر رنگ برگ هایش به شما نشان می دهد.

  • قهوه ای شدن نوک برگ های گندمی

اگر نوک برگ ها قهوه ای شد، به احتمال زیاد آبی که برای آن استفاده کرده اید مناسب نیست و دارای موادی است که گندمی آن ها را دوست ندارد. بهترین نوع آب برای این گیاه آبی است که چند روز مانده و مواد و املاح خود را از دست داده است.

  • کم رنگ شدن رگه های سطحی برگ

این مشکل هم به علت کم آبی در گیاه نمایان می شود و می توان با آبیاری به اندازه آن را رفع کرد. در زمان آبیاری به میزانی این گیاه را آبیاری کنید که آب در زیر گلدانی جمع شود و در انتها آب موجود در زیر گلدانی را خالی کنید تا ریشه احساس بهتری داشته باشد.

آفات و بیماری های گندمی | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های گندمی | بیا و یادبگیر

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

بگونیا
حسن یوسف