گل شمعی | بیا و یادبگیر

گل شمعی

وجود گیاهان خاص و منحصر به فرد در هر مجموعه ی گل و گیاهی به مانند نگینی است که بر روی یک انگشتر قرار می گیرد. نگینی که جنبه ی بصری و زیبایی کلکسیون های گل و گیاه را بالا می برد و موجب جلب شدن نظر بینندگان بیشتری به سمت و سوی آن ها می شود. گل شمعی یکی از همین گیاهان خاص و منحصر به فرد است.

گل شمعی

گل شمعی، یک گیاه واقعا یونیک و بی همتا با گل های ستاره ای شکل و پنج پر که تنها یک نگاه کوتاه به آن کافی است تا شیفته و دلباخته اش شوید. یک گیاه رونده، همیشه سبز و چند ساله که هم می توان از آن در فضای بیرونی و هم در فضای داخلی خانه یا محل کار به راحتی نگهداری کرد.

در بسیاری از منابع با نام های پیچ مومی یا گیاه مومی از آن یاد می شود اما اکثر مراجع معتبر از اسامی گل شمعی و هویا برای اشاره به این گیاه متعلق به نواحی گرمسیری آسیایی استفاده می کنند.

اندازه اش برحسب نوع و گونه ی آن می تواند بین 1 تا 18 متر باشد و نکته ی جالب دیگری که در خصوص این گیاه باید بدانید این است که گل هایش به صورت خوشه های توپی شکل رشد می کنند و در هر خوشه هم 40 گل سفید یا قرمز وجود دارد.

هویا | بیا و یادبگیر
هویا | بیا و یادبگیر

آیا گل شمعی گیاهی سمی است؟

خیر هویا اصلا سمی نیست و هیچ خطر برای انسان و حیوان ندارد. بنابراین با خیال راحت آن را خریداری کنید و در هر کجای منزل یا محل کارتان که می خواهید قرار دهید چون قرار است حسابی از زیبایی وجودش لذت ببرید.

شرایط مراقبت و نگهداری از گل شمعی

  • آب

نیاز گل شمعی به آبیاری متوسط است. یعنی تنها زمانی باید آن را آبیاری کنید که دست کم نیمی از خاکش به طور کامل خشک شده باشد. بنابراین بهتر است تا به توصیه ی تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر اجازه دهید تا بین هر دو وعده آبیاری خاک این گیاه تا 50 درصد خشک شود.

همچنین به یاد داشته باشید که اصلا نباید خاک این گیاه را غرق در آب کنید. چون این عمل ریشه های آن را می پوساند و منجر به مردن هویای شما می شود. و اما نکته ی آخر این که بعد از هر مرتبه آبیاری هم فراموش نکنید که حتما آب جمع شده در زیر گلدانی را خالی کنید.

  • نور

گل شمعی خودتان را در محلی از منزل یا محل کارتان قرار دهید که نور خورشید در اکثر ساعات روز به صورت غیر مستقیم به آن بتابد. چون این چنین نوری است که می تواند این گیاه را برای رشد بهتر و به اجرا گذاشتن عمل گلدهی تهییج کند.

بر عکس نور غیر مستقیم اما نور مستقیم خورشید نه تنها منجر به رشد استاندارد و گلدهی هویا نمی شود بلکه زمینه ساز سوختن برگ ها و تخلیه آب موجود در آن ها نیز می شود. پس به هیچ عنوان نباید اجازه ی قرار گرفتن این گیاه در برابر چنین نوری را بدهید.

  • دما

محیط زندگی گل شمعی باید گرم و کمی مرطوب باشد. همچنین دمای محل نگهداری آن نباید خارج از بازه ی 18 تا 25 درجه ی سانتی گراد باشد. با احتساب این دو نکته می توان گفت که اگر از این گیاه در داخل منزل یا محل کار خود نگهداری می کنید همان دمای اتاق برایش مساعد است و نیازی نیست که در راستای تغییر دما اقدامی بکنید.

اما اگر فضای بیرونی را برای نگهداری از آن انتخاب کرده اید بهتر است تا به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی حتما با شروع فصل پاییز این گیاه را به فضای داخلی منزل یا محل کار خود انتقال دهید تا به واسطه ی وزش باد های سرد آسیب نبیند.

شرایط مراقبت و نگهداری از گل شمعی | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از گل شمعی | بیا و یادبگیر
  • خاک

برای بستر هویا از خاک های سبک و مناسب گیاهان آپارتمانی که در فروشگاه های گل و گیاه و همچنین گلخانه ها موجود است استفاده کنید. چون این نوع از خاک ها امکان تخلیه ی بی دردسر آب پس از آبیاری را می دهند و با ذخیره ی آب در خود زمینه را برای پوسیده شدن ریشه های این گیاه فراهم نمی کنند.

اما اگر خواستید که خودتان شخصا و به صورت دستی خاک مورد نیاز آن را درست کنید به پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر از ترکیب خاک لومی و پیت ماس استفاده کنید.

  • کود

برای رشد هر چه بهتر هویا لازم است تا در فصل های بهار و تابستان ماهیانه یک بار با استفاده از کود های مخصوص گیاهان زینتی گل شمعی خودتان را تقویت کنید.

  • تعویض گلدان

اولا باید بدانید که مناسب ترین نوع گلدان برای این گیاه گلدان های سفالی است. چون این نوع از گلدان ها جریان هوای بهتری را در اطراف ریشه های هویا ایجاد می کنند و باعث خشک شدن سریع تر خاک پس از آبیاری می شوند.

دوما لازم است تا حتما مابین هر دو مرتبه تعویض گلدان دست کم 3 یا 4 سال فاصله بیندازید. چون که متراکم بودن ریشه های این گیاه تضمینی بر اجرای فرایند گلدهی آن است.

سوما باید حتما پروسه ی تعویض گلدان را در سه ماهه ی اول سال یعنی فصل بهار انجام دهید. چون این تنها زمانی است که گل شمعی آمادگی انجام این فرایند را دارد.

شرایط مراقبت و نگهداری از گل شمعی | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از گل شمعی | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گل شمعی

برای شمایی که از این گیاه در محل کار یا منزلتان نگهداری می کنید و می خواهید بدون دردسر و خیلی راحت آن را تکثیر کنید بهترین راهکار، تکثیر به روش قلمه از ساقه است که در ادامه ی این بخش می توانید با مراحل انجام آن به صورت کامل آشنا شوید.

  • تکثیر گل شمعی به روش قلمه از ساقه

برای تکثیر گل شمعی به این روش ابتدا لازم است تا یک ساقه ی جوانی که طولی حدودا 10 الی 15 سانتی متر دارد را انتخاب و آن را از گیاه اصلی جدا کنید. سپس ساقه را در یک لیوان پر از آب قرار دهید تا عمل ریشه دهی را انجام دهد.

بعد از انجام عمل ریشه دهی هم قلمه را در گلدانی که با خاکی سبک پر شده بکارید و به صورت مداوم خاک آن را مرطوب کنید تا بتواند رشدی ایده آل و استاندارد داشته باشد. تمام.

تکثیر گل شمعی به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر گل شمعی به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های گل شمعی

هویا از آن دسته گیاهانی است که سر و کار زیادی با حشرات و آفات دارد و به راحتی به بیماری های مختلف مبتلا می شود. بنابراین اگر یک نمونه از این گیاه را در اختیار دارید و می خواهید همواره آن را سالم و سلامت ببینید بهتر است مطالب موجود در این بخش را که در رابطه با مشکلات نگهداری گل شمعی نگارش شده به دقت مطالعه کنید.

  • چرا برگ های گل شمعی قرمز می شود؟

دلیل قرمز شدن برگ های این گیاه تابش طولانی مدت نور مستقیم خورشید به آن است. به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر گلدان گل شمعی خود را به محلی انتقال دهید که نور به صورت فیلتر شده یا غیر مستقیم به آن بتابد تا این مشکل به مرور زمان رفع شود.

  • علت بی حالی و برگ پریدگی گل شمعی چیست؟

عدم آبیاری صحیح اصلی ترین عاملی است که منجر به بی حالی و رنگ پریدگی هویا می شود. سعی کنید به اندازه و درست دقیقا مطابق با آموزش های ارائه شده در بخش آب این گیاه را آبیاری کنید تا ریشه هایش آسیب نبینند و باعث پژمردگی آن نشوند.

  • دلیل گل ندادن گل شمعی چیست؟

دو دلیل می تواند شرایط را برای عدم گلدهی این گیاه فراهم کند. دلیل اول، نرسیدن نور کافی به آن است که اگر علت گل ندادن هویا این باشد می توانید با منتقل کردن این گیاه به مکانی پر نور تر این مشکل را مرتفع کنید.

دلیل دوم اما کاشت این گیاه در گلدانی با دهانه بزرگ است که اگر علت گل ندادنش این باشد لازم است تا گلدان کوچک تری را برای آن انتخاب کنید تا با افزایش تراکم ریشه ها در اطرافش بتواند عمل گلدهی را در دستور کارش قرار دهد.

آفات و بیماری های گل شمعی | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های گل شمعی | بیا و یادبگیر
  • چرا برگ های گل شمعی چروک می شود؟

دلیل چروک شدن برگ های این گیاه رطوبت پایین و آبیاری ناکافی است که برای رفع آن لازم است تا با یک برنامه ی آبیاری مدون از خشک شدن و خشک ماندن خاک آن جلوگیری کنید و گاهی هم با استفاده از اسپری آیپاش روی برگ های این گیاه را غبارپاشی کنید تا رطوبت مورد نیازش تامین شود.

  • علت ریزش برگ های گل شمعی چیست؟

اصلی ترین عامل ریزش برگ های این گیاه کاهش دمای محیط نگهداری آن است. سعی کنید تا همواره این گیاه را در محلی با دمای متعادل (محدوده 18 تا 25 درجه ی سانتی گراد) نگهداری کنید تا مانع از بروز چنین رویدادی شوید.

همچنین به هیچ عنوان اجازه ی قرار گرفتن این گیاه در محیطی که دمایی کمتر از 10 درجه ی سانتی گراد دارد را هم ندهید. چون حضور در چنین محیطی می تواند موجب یخ زدگی ریشه های گیاه شما بشود و رشد آن را کند و به تدریج سبب مرگش شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فستوکا