پاچیرا | بیا و یادبگیر

پاچیرا

در روزگاران قدیم مردی تنگ دست و فقیر در پی کسب ثروتی عظیم راهی جنگلی در نزدیکی روستای محل سکونتش شد. به جنگل که رسید بر روی چمن سبز نشست و دست به دعا برداشت. از خدا خواست که ثروتی تمام نشدنی به او اعطا کند. اما اجابتی ندید.

روز ها، ماه و سال ها در پی هم می گذشت و مرد فقیر هر روز برای رسیدن به خواسته اش به جنگل می رفت و دعا می کرد تا این که یک روز در حین دعا کردن چشمش به گیاهی خاص و عجیب خورد. نامش را پاچیرا گذاشت و آن را به عنوان نتیجه ی دعا هایش در نظر گرفت. سپس گیاه را از زمین کند و به سمت روستا روانه شد.

به روستا که رسید با نگاه عجیب مردم رو به رو شد. چند نفری به او نزدیک شدند از وی خواستند تا کمی از برگ های این گیاه عجیب را در ازای چند سکه به آن ها بدهد. مرد پذیرفت، سکه ها را گرفت و به هر کدام تعدادی برگ داد.

این داستان روز های بعد هم تکرار شد و بدین ترتیب مرد فقیر توانست به واسطه ی مراجعه ی مردم و تقاضای آن ها برای خرید برگ پول زیادی را به دست آورد و بالاخره به ثروت هنگفتی که همیشه آرزویش را داشت دست پیدا کند.

پاچیرا

پاچیرا، معروف به درخت ثروت و شانس، یکی از لوکس ترین و گران قیمت ترین گیاهان آپارتمانی حال حاضر دنیا که برای نخستین بار در بخش هایی از شرق آسیا و آمریکای مرکزی یافت شد.

درختچه ای کوچک با برگ های سبز و کشیده، ساقه هایی منعطف و در هم تنیده و سرعت رشد بالا که به واقع می توان از آن به عنوان نمونه ی کوچک شده و مینیاتوری درختان سر به فلک کشیده ی جنگلی یاد کرد.

گیاه پاچیرا | بیا و یادبگیر
گیاه پاچیرا | بیا و یادبگیر

آیا پاچیرا گیاهی سمی است؟

خیر پاچیرا در زمره ی گیاهان سمی جایی ندارد و برای انسان و حیوان کاملا بی خطر است. بنابراین با خیال راحت و آسوده از آن در هر کجایی از منزل یا محل کارتان که فکر می کنید مناسب است نگهداری کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از پاچیرا

  • آب

مانند هر گیاه دیگری پاچیرای دوست داشتنی هم از آب و آبیاری لذت می برد و بدش نمی آید که کمی خیس شود. پس سعی کنید تا در فصول گرم سال به طور میانگین هفته ای 2 مرتبه و در فصول سرد سال در هر هفته 1 بار آن را آبیاری کنید تا نیاز پاچیرا به این مایع حیاتی را برطرف کنید.

و اما چند نکته ی مهم، اول، تا زمانی به آبیاری پاچیرای خود ادامه دهید که ببینید خاک از آب اشباع شده است. دوم، به هیچ عنوان آب را به روی ساقه های پاچیرا نریزید چون این عمل می تواند منجر به رشد قارچ بر روی تنه ی آن شود.

سوم، از آب های چند روز مانده، جوشیده و یا آب باران برای آبیاری پاچیرا استفاده کنید. چون املاح موجود در آب لوله کشی می تواند سبب خرابی ریشه ی گیاه شما شود و چهارم، فراموش نکنید که چند دقیقه بعد از هر بار آبیاری، آب جمع شده در زیر گلدانی را خالی کنید تا ریشه های پاچیرا پوسیده نشوند.

  • نور

 محل قرار گیری پاچیرا را به گونه ای انتخاب کنید که این گیاه بتواند تنها از تابش نور غیر مستقیم خورشید بهرهمند شود. چرا که نور مستقیم خورشید می تواند به تدریج آب ذخیره شده در ساقه های آن را خشک کند و باعث نابودی این گیاه شود.

همچنین در نظر داشته باشید که با توجه به این که پاچیرا از جمله گیاهانی است که همواره به سمت نور متمایل می شود بهتر است تا هر چند وقت یک بار گلدان آن را بچرخانید تا تمامی قسمت هایش بتوانند به طور یکسان از نور خورشید بهرهمند شوند.

  • دما

به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر سعی کنید تا همواره دمای محل نگهداری پاچیرا را در محدوده ی 18 تا 24 درجه ی سانتی گراد نگه دارید. چون در این بازه ی دمایی پاچیرا به بهترین شکل ممکن به رشد و نمو خودش ادامه می دهد.

علاوه بر این حتما آن را در موقعیتی دور از وسایل سرمایشی و گرمایشی نگهداری کنید تا دمای محیط اطرافش به واسطه ی آن ها مدام تغییر نکند و این گیاه زیبا از شما آزرده خاطر نشود.

شرایط مراقبت و نگهداری از پاچیرا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از پاچیرا | بیا و یادبگیر
  • خاک

برای بستر این گیاه از خاک های سبکی که زهکشی مناسبی هم دارند استفاده کنید. خاک هایی که امکان ذخیره شدن آب در خودشان را نمی دهند و موجبات پوسیدگی ریشه های پاچیرا را فراهم نمی کنند.

برای این منظور می توانید از خاک کاکتوس یا خاک های مخصوص گیاهان آپارتمانی که در فروشگاه های گل و گیاه به فروش می رسند و یا ترکیبی از خاک هلند و پرلیت (در این مورد برای زهکشی بهتر کمی ماسه در ته گلدان بریزید) استفاده کنید.

  • کود

اگر گیاهتان نوپا است و کمتر از یک سال سن دارد نیازی نیست که آن را کود دهی کنید. اما اگر پاچیرایی دارید که 2 سال یا بیشتر سن دارد لازم است با استفاده از کود های مناسب گیاهان آپارتمانی در نیم سال اول ماهیانه 2 مرتبه آن را تقویت کنید تا بتواند رشدی استاندارد داشته باشد.

به یاد داشته باشید که حتما فرایند کود دهی را مطابق با دستورالعملی که در پشت بسته ی کود نوشته شده انجام دهید تا ناخواسته با کود دهی زیاد یا کم زمینه را برای آسیب دیدگی گیاهتان فراهم نکنید. همچنین با ورود به نیم سال دوم این پروسه را متوقف کنید تا پاچیرای شما بتواند به خوبی به استراحتش بپردازد.

  • تعویض گلدان

بهترین فصل برای تعویض گلدان پاچیرا فصل بهار است. در این زمان شما می توانید با بررسی وضعیت ریشه ی این گیاه و میزان بیرون زدگی آن از انتهای گلدان تصمیم بگیرید که آیا می خواهید گلدانش را تعویض کنید و یا این که نه بر این باورید که ریشه های گیاهتان هنوز هم جا برای رشد دارند و نیازی به تعویض گلدان نیست.

شرایط مراقبت و نگهداری از پاچیرا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از پاچیرا | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه پاچیرا

برای تکثیر پاچیرا دو راه پیش روی شما است. راه اول تکثیر آن به روش قلمه از ساقه و راه دوم تکثیر با استفاده از بذر های این گیاه که در ادامه نحوه ی انجام هر دو روش را برای شما همراهان بیا و یادبگیر شرح خواهیم داد.

  • تکثیر پاچیرا به وسیله ی بذر

چند بذر سالم این گیاه را از گلخانه ها تهیه و آن ها را به مدت 1 روز درون ظرفی پر از آب قرار دهید تا برای جوانه زدن آماده شوند و پوسته ی سختشان نیز کمی نرم تر شود. سپس گلدانی را با خاک سبک پر کنید و بذر ها را در عمق 1 سانتی متری آن بکارید.

حال خاک را آبیاری کنید و گلدان را به مکانی با دمای متعادل (دمای اتاق) انتقال دهید و در محلی مستقر کنید که بذر ها بتوانند از نور غیر مستقیم خورشید استفاده کنند و جوانه بزنند.

  • تکثیر پاچیرا به روش قلمه از ساقه

نسبت به روش قبل این راهکار مطمئن تر است. بنابراین به توصیه ی تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر سعی کنید از این روش برای تکثیر گیاه پاچیرا استفاده کنید تا شانس موفقیت بیشتری داشته باشید.

  1. یک ساقه به طول 10 تا 15 سانتی متر را انتخاب و آن را با استفاده از قیچی باغبانی از گیاه مادر جدا کنید. سپس برگ های اضافی آن را بچینید و بلافاصله به طوری در یک لیوان آب قرار دهید که دست کم 2 سانتی متر از انتهای قلمه در آب باشد.
  2. حالا لیوان آب را به محلی که دمای متعادلی دارد انتقال دهید و در جایی بگذارید که قلمه بتواند از نور غیر مستقیم خورشید استفاده کند و فرایند ریشه زایی را به اجرا بگذارد.
  3. بعد از این که ریشه ی قلمه به قدر کفایت رشد کرد می توانید آن را از لیوان آب خارج و در یک گلدان که با خاکی سبک پر شده بکارید و هر روز از تماشای زیبایی و رشد آن لذت ببرید.
تکثیر پاچیرا به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر پاچیرا به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های پاچیرا

شپشک، شته و قارچ ها، این ها بزرگ ترین دشمنانی هستند که گیاه پاچیرای دوست داشتنی به صورت روزانه به مقابله با آن ها می پردازد و برای تضمین موفقیتش در این نبرد به کمک ما نیاز دارد.

اما این که ما به عنوان نگهدارنده ی این گیاه چطور و از کجا متوجه شویم که پاچیرا در حال نبرد با این آفات هست یا نه بحثی است که در این بخش می خواهیم در رابطه ی با آن مطالبی را مطرح کنیم.

  • چرا روی برگ ها و ساقه ی پاچیرا توده های سفید رنگ ایجاد می شود؟

وجود توده های سفید رنگ و پنبه ای شکل روی برگ ها و ساقه ی پاچیرا نشانه ی حمله ی شپشک آردآلود به این گیاه است. برای جلوگیری از پخش این شپشک در میان دیگر گیاهان آپارتمانی خود در قدم اول پاچیرای آسیب دیده را از سایر گیاهانتان جدا و سپس با استفاده از پنبه الکلی تمامی بخش های شپشک زده را به صورت مداوم تمیز کنید.

  • دلیل پوسیده شدن ریشه های پاچیرا چیست؟

آبیاری بیش از اندازه عامل اصلی پوسیده شدن و شکل گیری قارچ در ریشه های پاچیرا است که برای حل این مشکل لازم است تا ابتدا برای مدتی (تا خشک شدن کامل خاک) فرایند آبیاری را متوقف و سپس گیاه را از خاک بیرون آورده و ریشه های آسیب دیده را جدا کنید و مجددا آن را در خاکی تمیز بکارید و پروسه ی آبیاری را کلید بزنید.

آفات و بیماری های پاچیرا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های پاچیرا | بیا و یادبگیر
  • علت قهوه ای شدن برگ های پاچیرا چیست؟

علت قهوه ای شدن برگ ها در این گیاه هم به مانند پوسیده شدن، آبیاری بیش از حد است. سعی کنید میزان آبیاری را کنترل و دقیقا مطابق با آموزشی که در بخش آب ارائه داده شد انجام دهید تا از بروز این مشکل پیشگیری کنید.

  • چه عاملی باعث زرد شدن برگ های پاچیرا می شود؟

زرد شدن برگ های پاچیرا عمدتا به دلیل دریافت نور بیش از حد خورشید است و اگر برای رفع آن اقدامی نکنید می تواند عواقب ترسناک تری مثل سوخته شدن برگ ها و نابودی گیاه را به همراه داشته باشد.

در نظر داشته باشید که مناسب ترین نور برای رشد پاچیرا نور غیر مستقیم خورشید است. پس اگر نور خورشید به صورت مستقیم به سمت گیاهتان می تابد حتما فکری به حال تغییر موقعیت آن بکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

سینگونیوم
فستوکا