حسن یوسف | بیا و یادبگیر

حسن یوسف

حسن یوسف، گیاهی که تماشای آن یادآور خاطرات خوب گذشته است و لحظات شیرینی را برای اکثر ما ایرانیان تداعی می کند. تصویر گلدان های رنگارنگ این گیاه جذاب روی لبه های حوض پر از ماهی های قرمز خانه ی مادر بزرگ طراوت گذشته و لحظات خوش کنار هم بودن را یادآوری می کند.

حسن یوسف

حسن یوسف گیاهی خاص و خاطره انگیر با رنگ های متنوع و جذاب، از جمله گیاهان آپارتمانی است که از دیرباز در خانه ها و باغچه ها نگهداری می شد و زیبایی خاصی به محیط می داد. این گیاه زیبا به دلیل تنوع رنگ و گونه و نگهداری ساده یکی از گیاهان محبوب در دنیا است و بسیاری از علاقه مندان به گل و گیاه یکی از آن را در خانه یا محل کار خود دارند.

اگر از طرفداران پر و پا قرص حسن یوسف باشید، حتما لقب ملکه ای با دنباله های قرمز که برای آن به کار می رود را شنیده اید. این لقب به دلیل محبوبیت و جذابیت گونه ی سبز و سرخ رنگ این گیاه که مورد توجه بیشتر افراد علاقه مند به این گیاه است به آن داده شده است.

حسن یوسف | بیا و یادبگیر
حسن یوسف | بیا و یادبگیر

آیا حسن یوسف گیاهی سمی است؟

این گیاه برای انسان خطری ندارد و لمس برگ های آن باعث ایجاد حساسیت های پوستی نمی شود اما می تواند برای حیوانات خانگی مثل سگ و گربه خطر آفرین باشد. جویدن برگ های حسن یوسف می تواند در روند کار دستگاه گوارش حیوانات خانگی اختلال ایجاد کند و باعث تهوع و استفراغ در آن ها شود.

لذا تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز توصیه می کند تا این گیاه را همواره در محلی نگهداری کنید که دور از دسترس حیوانات خانگی باشد تا با آسیب دیدگی آن ها دچار مشکلات نشوید.

گونه های مختلف حسن یوسف

حسن یوسف گیاهی است که بیش از 100 گونه ی مختلف دارد که هر کدام رنگ، اندازه و شکل منحصر به فرد خود را دارند و معرفی همه ی آن ها در این مقاله نمی گنجد. اما تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر تصمیم دارد تا در این مقاله شما عزیزان را با برخی از معروف ترین گونه های این گیاه دلربا آشنا کند.

  • حسن یوسف هندوانه ای

نام این گونه به دلیل شباهت ظاهر برگ های آن با هندوانه انتخاب شده است. برگ های این گونه از حسن یوسف دارای حاشیه هایی سبز رنگ هستند و قسمت داخلی آن ها به رنگ سرخ است. به دلیل ظاهر جذابی که گونه ی هندوانه ای دارد مدت ها است یکی از محبوب ترین گونه های حسن یوسف در میان طرفداران گل و گیاه است.

حسن یوسف هندوانه ای | بیا و یادبگیر
حسن یوسف هندوانه ای | بیا و یادبگیر
  • حسن یوسف اژدها سیاه

اگر به ظاهر برگ های این گونه نگاهی بیندازید قطعا نامی بهتر از اژدها سیاه برای آن نخواهید یافت. برگ های این گونه از حسن یوسف شکلی مخملی دارد و رنگ آن نسبت به گونه های دیگر تیره تر و دارک تر است.

حسن یوسف اژدها سیاه | بیا و یادبگیر
حسن یوسف اژدها سیاه | بیا و یادبگیر
  • حسن یوسف آتشین

برگ های نارنجی رنگ با حاشیه هایی کمی تیره، این موارد ویژگی های ظاهری حسن یوسف آتشین هستند که بسیاری ترکیب رنگ های آن را نماد فصل پاییز می دانند و این گونه را گیاه فصل سوم سال می شناسند.

حسن یوسف آتشین | بیا و یادبگیر
حسن یوسف آتشین | بیا و یادبگیر
  • حسن یوسف واسابی

واسابی از معدود گونه های حسن یوسف است که برگ های آن تک رنگ است. برگ های این گونه به رنگ سبز روشن است و بیشتر شبیه به برگ های معمولی درختان است.

حسن یوسف واسابی | بیا و یادبگیر
حسن یوسف واسابی | بیا و یادبگیر

شرایط مراقبت و نگهداری از حسن یوسف

  • آب

اگر برای اولین بار حسن یوسف را در خاک می کارید باید آب زیادی به آن بدهید به طوری که خاک آن کاملا در تصرف آب قرار گیرد. اما در دفعات بعد می توانید میزان آب را کمتر کنید. این گیاه همیشه تشنه است و باید خاک آن را مرطوب نگهدارید. به همین دلیل توصیه می شود هر زمان که بخش رویی خاک آن خشک شد اقدام به آبیاری کنید.

البته باید بدانید که آبیاری زیاد با غرقاب کردن متفاوت است. غرقاب کردن می تواند جلوی رسیدن اکسیژن به ریشه ی گیاه را بگیرد و زمینه ی پوسیدگی آن را فراهم کند. پس با آبیاری بیش از اندازه گیاه خود را خفه نکنید.

  • نور

حسن یوسف گیاهی است که نور فیلتر شده و غیر مستقیم خورشید را به نور مستقیم ترجیح می دهد و دوست دارد در طول روز 4 الی 5 ساعت را در برابر این نور قرار داشته باشد. لذا توصیه می شود اگر آن را در منزل یا محل کار خود نگهداری می کنید حتما آن را پشت پنجره ای قرار دهید که با پرده پوشیده شده است.

توجه داشته باشید که نور کم باعث می شود برگ های این گیاه حالت دو رنگ خود را از دست بدهند و به رنگ سبز در بیایند. از طرف دیگر هر چه نور بیشتری به این گیاه جذاب برسد رنگ های تند تری روی برگ های آن شکل می گیرد.

  • دما

حسن یوسف گیاهی است که بیشتر در مناطق گرمسیری این کره ی خاکی رشد می کند و با آب و هوای سرد میانه ی چندان خوبی ندارد. بهترین دما برای نگهداری این گیاه بازه ای مابین 20 الی 35 درجه ی سانتی گراد است و به این ترتیب می توان آن را به راحتی در دمای اتاق نگهداری کرد.

دمای کمتر از 10 درجه ی سانتی گراد برای این گیاه به هیچ عنوان مناسب نیست و می تواند در روند حیات آن اختلال ایجاد کند و سرعت رشد آن را کند و باعث از بین رفتن گیاه شود. لذا توصیه می شود که اگر حسن یوسف خود را بیرون از منزل نگهداری می کنید، در فصول سرد آن را به داخل منزل انتقال دهید تا از آسیب دیدگی آن پیشگیری کنید.

  • خاک

بهترین نوع خاک برای حسن یوسف خاک سبک است. چون زهکشی مناسبی دارد و اجازه عبور آب را می دهد و از ذخیره شدن آب در خاک جلوگیری می کند. شما عزیزان و همراهان بیا و یادبگیر می توانید با ترکیب خاک برگ، خاک باغچه و ماسه مناسب ترین خاک را برای گیاه خود تهیه کنید.

  • کود

فصل تقویت و کود دهی به حسن یوسف فصل های بهار و تابستان است که گیاه سر حال و در حال فعالیت است. در این دو فصل می توانید با استفاده از کود مایع ماهی 1 بار حسن یوسف خود را تغذیه کنید تا شاداب بماند. اما با شروع فصل پاییز و زمستان باید این فرایند را متوقف کنید تا گیاه بتواند استراحت کند.

  • تعویض گلدان

گیاه حسن یوسف به طور مداوم در حال رشد است و ریشه ی آن در تمام بخش های خاک گسترده می شود. پس طبیعی است که باید بعد از مدتی گلدان آن را تعویض کرد و اجازه رشد بیشتر را به آن داد. برای فهمیدن زمان تعویض گلدان باید انتهای گلدان را بررسی کنید تا در صورتی که ریشه از گلدان بیرون زده بود فرایند تعویض گلدان را عملی کنید.

نکته ی قابل توجهی که باید در خصوص این گیاه زیبا بدانید این است که اگر گلدان آن را تعویض نکنید و ریشه ی آن در تمام بخش های خاک پخش شود رشد آن متوقف می شود و تا زمان تعویض گلدان با گلدانی بزرگ تر فرایند رشد از سر گرفته نمی شود.

شرایط مراقبت و نگهداری از حسن یوسف | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از حسن یوسف | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه حسن یوسف

تکثیر و نگهداری حسن یوسف بسیاری ساده است. این گیاه با دو روش قلمه از ساقه و کاشت بذر به راحتی تکثیر می شود. پس اگر به تکثیر این گیاه جذاب علاقه مند هستید و یک نمونه از آن را در منزل یا محل کار خود دارید ادامه ی این بخش را به هیج عنوان از دست ندهید.

  • تکثیر حسن یوسف به روش کاشت بذر

برای تکثیر حسن یوسف با استفاده از بذر آن باید منتظر فصل بهار ماند. با فرا رسیدن فصل بهار می توانید بذر های این گیاه را از پرورش دهنده های گل و گیاه تهیه کنید و آن ها را در گلدانی که با خاک برگ پر شده بکارید. توجه داشته باشید بذر ها را روی خاک قرار دهید و کمی خاک روی آن بریزید تا مدفون شود.

در ادامه باید رطوبت مورد نیاز بذر ها را تامین کنید. برای این منظور می توانید بذر ها را به صورت مستمر غبار پاشی کنید یا این که یک کیسه ی پلاستیکی روی گلدان بکشید تا محیطی گلخانه ای ایجاد شود و رطوبت لازم بذر ها تامین شود. با دیدن اولین جوانه ها می توانید کیسه پلاستیکی را بردارید و جوانه ها را در گلدانی جداگانه کارید.

  • تکثیر حسن یوسف به روش قلمه از ساقه

تکثیر حسن یوسف با استفاده از این روش باید در فصل های تابستان و پاییز صورت گیرد. پس اگر در فصل های بهار یا زمستان هستید و می خواهید با استفاده از این روش گیاه خود را تکثیر کنید باید کمی صبر کنید تا زمان موعود فرا برسد.

  1. با فرا رسیدن فصل مورد نظر می توانید یک ساقه به طول 10 سانتی متر را انتخاب و آن را با استفاده از یک چاقوی تیز یا قیچی باغبانی از گیاه اصلی جدا کنید.
  2. در قدم بعدی باید قلمه را در آب قرار دهید تا فرایند ریشه زایی انجام شود.
  3. زمانی که فرایند ریشه زایی انجام شد می توانید قلمه را در خاکی سبک بکارید و در محلی گرم و پر نور قرار دهید.
روش های تکثیر گیاه حسن یوسف | بیا و یادبگیر
روش های تکثیر گیاه حسن یوسف | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های حسن یوسف

مانند یوکا حسن یوسف هم نسبت به آفات و بیماری های مختلف مقاوم است و می تواند از خود مراقبت کند. اما گاهی اوقات ممکن است این گیاه دلربا هم مانند همنوعان خود به بیماری دچار شود.

به همین دلیل در این بخش تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادگیر قصد دارد تا برخی از مهم ترین آفات و بیماری هایی که این گیاه را مورد حمله قرار می دهند به شما معرفی کند و راه مقابله با آن ها را به شما عزیزان آموزش دهد.

  • سفیدک کرکی

این نوع بیماری برای گیاهانی که داخل آپارتمان نگهداری می شوند رخ نمی دهد و بیشتر مخصوص گیاهانی است که در فضای باز و به خصوص گلخانه ها هستند. این بیماری خود را با ایجاد لکه روی برگ ها نمایان می کند و به تدریج موجب ریزش برگ ها می شود.

بهترین راه مقابله با این بیماری جدا کردن گیاه بیمار از بقیه گیاهان و کشیدن کیسه ی پلاستیکی روی آن است. حال می توانید با محلول های ضد قارچ این گیاه را به طور کامل اسپری کنید تا این بیماری به تدریج ریشه کن شود.

  • ریزش برگ های حسن یوسف

آبیاری نامناسب و دمای نامساعد دو دلیل اصلی ریزش برگ های حسن یوسف هستند که می توان به راحتی و با آبیاری درست و قرار دادن گیاه در محلی نسبتا گرم این مشکل را مرتفع کرد.

  • زرد شدن برگ های حسن یوسف

عموما زرد شدن برگ های حسن یوسف به دلیل طبیعت این گیاه و رشد برگ های جدید است و مشکل چندانی به شما نمی رود. اما گاهی ممکن است به دلیل نگهداری نامناسب مثل آبیاری بیش از اندازه این اتفاق رخ دهد که به سادگی و با کم کردن میزان آبیاری می توانید این مشکل را رفع کنید.

آفات و بیماری های حسن یوسف | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های حسن یوسف | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

گندمی
بنجامین