گل داوودی | بیا و یادبگیر

گل داوودی

تقریبا اواسط قرن پانزدهم میلادی بود که برای اولین بار در باغ های کشور چین کاشته شد. رنگ و لعابش به قدری چشمگیر بود که به سرعت در میان مردم این کشور محبوب و آوازه اش به گوش مردم کشور های همسایه هم رسید.

طولی نکشید که ساکنین قاره ی سبز هم خواهان حضور این گیاه جذاب در کشور هایشان شدند و به واسطه ی آن ها مردم دیگر سوی کره ی زمین یعنی ساکنین قاره ی آمریکا هم از حضور این گل در باغ ها و گلخانه های سرزمینشان استقبال کردند.

میزان تقاضا برای این گیاه به قدری بالا بود که در کمتر از 250 سال جایی از این کره ی خاکی باقی نمانده بود که ساکنینش به این گل زیبا دسترسی نداشته باشند یا آن را نشناسند.

موارد بالا قسمتی کوچک از تاریخچه ی زندگی پر فراز و نشیب گل طلایی بود. گلی که در میان اقوام و ملل های مختلف با اسامی و القاب گوناگونی از آن یاد می شود و این جا در ایران زمین طرفدارانش آن را با نام گل داوودی می شناسند.

گل داوودی

با بیش از 200 گونه ی یک ساله و چند ساله، با بیش از صد ها رنگ بندی متفاوت و متنوع و با بیش از ده ها نوع درختچه ای و بوته ای، گل داوودی یکی از محبوب ترین گیاهان زنده ی روی کره ی زمین است.

در کنار این طیف وسیع از تنوع در شکل و رنگ اما برخلاف بسیاری از گیاهان نازک نارنجی، گل داوودی ماندگاری بسیاری بالایی هم دارد که همین امر آن را به پایه ثابت کلاس های گل آرایی، تزئینات مراسم ها و رویداد ها، زیباسازی شهر ها روستا ها و از همه مهم تر دیزاین دسته گل عروس تبدیل کرده است.

داوودی همچنین از آن دسته گیاهانی است که در تمامی فصل های سال فرایند گلدهی را انجام می دهد. البته اگر در شرایط محیطی مناسبی از این گیاه نگهداری کنید و باز هم البته اگر به خوبی به آن رسیدگی و زمینه را برای شروع فرایند گلدهی آن مهیا کرده باشید.

گل داوودی | بیا و یادبگیر
گل داوودی | بیا و یادبگیر

آیا گل داوودی سمی است؟

بله گل داوودی گیاهی سمی است. تمامی قسمت های آن اعم از گل، برگ، ساقه و امثالهم برای حیوانات خانگی سمی هستند و در صورت خورده شدن می توانند موجب ایجاد ناراحتی دستگاه گوارش، شکل گیری التهابات، بروز حالت تهوع و استفراغ و همچنین مسمومیت شوند.

گل داوودی نماد چیست؟

در میان هر قوم و ملتی بسته به رنگ و گونه ای که دارد، گل داوودی می تواند نماد و نشانه ی یک یا چند مفهوم به خصوص باشد. نکته جالب اما اینجا است که در هیچ فرهنگ و باوری از آن به عنوان سمبلی برای بیان مفاهیم منفی استفاده نشده و هر جا که نام این گل بر زبان آمده برای اشاره به عناصر و اتفاقات مثبت بوده است.

به عنوان مثال مردمان بریتانیا این گیاه را نمادی بر دوستی و سلامتی می دانند. در باور شرق اما داوودی سمبلی بر خوشبینی و شانس است و ساکنین آن خطه معتقدند که نگهدارنده ی این گیاه شانس می آورد. همچنین گل داوودی در کشور ژاپن نیز نشانه ای برای اشاره به امپراطور و خانواده ی سلطنتی است.

علاوه بر مواردی که مطرح شد اما هر رنگ این گیاه هم می تواند نماد عواطف و احساسات به خصوصی باشد. مثلا رنگ قرمز گل داوودی سمبل عشق، رنگ سفید آن نشان دهنده ی دوستی و وفاداری است و رنگ بنفش این گیاه نمادی بر اصالت و ماندگاری است.

گل داوودی نماد چیست؟ | بیا و یادبگیر
گل داوودی نماد چیست؟ | بیا و یادبگیر

شرایط مراقبت و نگهداری از گل داوودی

  • آب

نکته ی اول، اجازه ندهید که خاک این گیاه بیش از اندازه خشک بماند. چرا که خشکی خاک می تواند موجب خشکی و شکنندگی برگ ها و همچنین ریزش آن ها شود.

نکته ی دوم، گل داوودی را غرقاب نکنید. چون غوطه ور شدن خاک این گیاه در آب سبب نرسیدن هوا به ریشه ی آن و در ادامه پوسیدگی و گندیدگی ریشه ی داوودی می شود.

و اما نکته ی سوم، نیاز گل داوودی به آب در فصل های گرم سال یعنی بهار و تابستان کمی بیشتر از نیاز این گیاه به آب در فصول سرد سال یعنی پاییز و زمستان است.

با در نظر گرفتن تمامی این نکات توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به تمامی شما همراهان عزیزی که از این گیاه مراقبت می کنید این است که به صورت روزانه از خاک این گیاه بازدید به عمل آورید و هر زمان که احساس کردید خاک رطوبتی ندارد اقدام به آبیاری آن کنید.

  • نور

با توجه به این که اجرای فرایند گلدهی مستلزم دریافت نور زیادی است لازم است تا گل داوودی خود را در محلی از منزل یا محل کارتان قرار دهید که بتواند دست کم 6 الی 7 ساعت از نور غیر مستقیم خورشید بهرهمند شود.

  • دما

رابطه ی داوودی با گرما خوب و با سرما شکرآب است. لذا بهتر است تا محل نگهداری گل داوودی را به گونه ای انتخاب کنید که از گزند باد های تند و خنک در امان باشد و دچار آسیب دیدگی و یخ زدگی نشود.

شرایط مراقبت و نگهداری از گل داوودی | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از گل داوودی | بیا و یادبگیر
  • خاک

برای بستر گل داوودی از خاک های سبک و اسیدی استفاده کنید. چون برخلاف خاک های سنگین و قلیایی که امکان تنفس را از ریشه ی این گیاه می گیرند و باعث زرد و خشک شدن برگ های آن می شوند، خاک های سبک و اسیدی با فراهم کردن شرایط عبور بی دردسر آب زمینه را برای رشد هر چه بهتر داوودی شما مهیا می کنند.

ترکیبی از خاک لوم و شن یا مخلوطی از خاک باغچه در کنار کود دامی از جمله ترکیباتی است که شما همراهان بیا و یادبگیر می توانید از آن ها به عنوان بستر نگهدارنده ی گل داوودی استفاده کنید.

  • کود

توصیه می شود تا از کود های ازت و پتاس دار برای تقویت گل داوودی استفاده کنید تا این گیاه بتواند پروسه ی گلدهی خود را به بهترین شکل به نتیجه برساند. فراموش نکنید که پیش از تقویت گیاه خود با این نوع از کود ها حتما نحوه ی استفاده از آن ها را مطالعه کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید.

  • تعویض گلدان

با توجه به این که گل داوودی جزو گیاهان آپارتمانی محسوب نمی شود و بیشتر در باغ ها و باغچه ها از آن نگهداری می شود، مبحث تعویض گلدان در اینجا چندان جای بحث ندارد.

اما اگر شما دوست و همراه عزیز بیا و یادبگیر از این گیاه در منزل یا محل کار خود مراقبت می کنید بهتر است تا در صورت بیرون زدگی ریشه از انتها گلدان فرایند تعویض را در دستور کار گیاه خود قرار دهید.

شرایط مراقبت و نگهداری از گل داوودی | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از گل داوودی | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گل داوودی

پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر برای تکثیر گل داوودی استفاده از روش قلمه از ساقه است. روشی استاندارد که تقریبا تمامی باغبان ها و گلخانه دار ها برای تکثیر این گیاه پیشنهاد می کنند و انجام آن هم چندان دشوار نیست.

  • تکثیر گل داوودی به روش قلمه از ساقه

فصل ازدیاد و تکثیر گل داوودی بهار است. در این زمان به خصوص می توانید با استفاده از ساقه های علفی این گیاه، آن را تکثیر و تعداد گل های داوودی خود را افزایش دهید.

برای این منظور لازم است تا یک ساقه ی علفی به طول 7 تا 10 سانتی متر را انتخاب و آن را از گیاه اصلی جدا کنید. سپس ساقه را در هورمون ریشه زایی قرار داده و بعد در گلدانی که با کمپوست مخصوص قلمه زدن پر شده بکارید و در محیطی با دمای 15 درجه ی سانتی گراد از آن نگهداری کنید.

تکثیر گل داوودی به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر گل داوودی به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های گل داوودی

خیلی کم پیش می آید که گل داوودی به واسطه ی هجوم آفات آسیب ببیند. عمده مشکلات این گیاه ناشی از عدم نگهداری صحیح است که در این بخش به طور کامل به بررسی شایع ترین آن ها خواهیم پرداخت و راه حل هایی برای مقابله و پیشگیری از وقوعشان ارائه خواهیم کرد.

  • چرا گل داوودی گل نمی دهد؟

قبل از هر چیز باید بدانید که گل داوودی گیاهی آپارتمانی نیست. بنابراین اگر از آن در داخل منزل نگهداری می کنید احتمالا هیچگاه شروع فرایند گلدهی آن را نخواهید دید.

اما اگر از داوودی خود در فضایی باز مثل باغ یا باغچه نگهداری می کنید، دلیل گل ندادن آن می تواند به خاطر نرسیدن نور کافی یا فقیر بودن خاک این گیاه باشد که برای رفع این مشکلات می توانید گل داوودی خود را به مکانی پر نور تر انتقال دهید و خاک آن را با استفاده از کود دامی تقویت کنید.

  • چرا روی گل ها و برگ های گل داوودی تار عنکبوت ایجاد شده است؟

بسته شدن تار عنکبوت بر روی یا زیر برگ ها و گل ها یعنی این که گل داوودی شما مورد حمله ی کنه عنکبوتی قرار گرفته است که برای مقابله با آن در اولین قدم باید با استفاده از یک پارچه ی تمیز و نم دار تار های عنکبوت را از برگ ها و گل ها پاک کنید و سپس به وسیله کنه کش گیاه خود را سمپاشی کنید.

همچنین بد نیست تا اندکی میزان رطوبت گل داوودی خود را نیز افزایش دهید. چرا که گاه با افزایش رطوبت می توان شر کنه ها را تا حدی از سر گیاه کم کرد و موجب کاهش قدرت آفات شد.

  • علت خشکی و زرد شدن برگ های گل داوودی چیست؟

نور مستقیم خورشید از جمله دلایلی است که می تواند باعث زرد شدن و خشکی برگ های گل داوودی شود. لذا بهتر است تا در انتخاب محل استقرار این گیاه هوشیارانه عمل کنید تا از خشکی و زردی برگ های آن جلوگیری کنید.

همان طور که در بخش نور بدان اشاره کردیم نور مورد نیاز گل داوودی نوری است طبیعی و از جانب خورشید که به صورت غیر مستقیم یا فیلتر شده به آن تابیده شود.

آفات و بیماری های گل داوودی | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های گل داوودی | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لاله عباسی
سانسوریا