آلوئه ورا | بیا و یادبگیر

آلوئه ورا

آلوئه ورا، عضو کوچکی از خانواده ی ساکولنت ها که مدت ها است میهمان خانه های مردم در سر تا سر این کره ی خاکی است. دلیل آن اما، نه فقط به خاطر زیبایی و نگهداری ساده ی آن، بلکه به علت خواص دارویی فراوانی است که می توان از آن ها برای حفظ سلامتی استفاده کرد.

آلوئه ورا

آلوئه ورا، گیاهی از خانواده ساکولنت ها که با نام صبر زرد هم شناخته می شود. گیاهی گوشتی و آبدار که مدت زمان زیادی آب را در خود نگهداری می کند و تحمل کم آبی را دارد. همین ویژگی ها این گیاه را به یک گزینه مناسب برای نگهداری در منزل یا محل کار تبدیل کرده است.

در ازای نگهداری از آن، آلوئه ورا به شما هدایای مختلفی ارائه می کند. این گیاه در کنار زیبا سازی محیط منزل یا محل کار شما در تصفیه و پاکسازی هوا نیز موثر است و محیط را شاداب می کند. علاوه بر این داخل برگ های این گیاه ماده ای ژله ای است که می تواند برای حفاظت از پوست و مو استفاده شود که بیشتر مورد توجه صنایع است.

آلوئه ورا | بیا و یادبگیر
آلوئه ورا | بیا و یادبگیر

آیا آلوئه ورا گیاهی سمی است؟

از نظر سمی بودن یا نبودن، گیاه صبر زرد به دو دسته تقسیم می شود. دسته اول گونه ای است که مصارف دارویی دارد و سمی محسوب نمی شوند و دسته دوم گونه ای است که سمی هستند و خواص دارویی ندارند.

لذا توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز قرار دادن این گیاه در محلی است که به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی باشد تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.

آیا آلوئه ورا گیاهی سمی است؟ | بیا و یادبگیر
آیا آلوئه ورا گیاهی سمی است؟ | بیا و یادبگیر

شرایط مراقبت و نگهداری از آلوئه ورا

  • آب

بحث آبیاری در نگهداری گیاهان آپارتمانی یکی از مهم ترین ها است. به همین خاطر باید دقت کافی را به خرج دهید تا نا خواسته به گیاه خود آسیب نزنید. آلوئه ورا گیاهی است که خصوصیاتی مشابه با کاکتوس ها دارد و به آبیاری زیاد نیاز ندارد. پس با آبیاری بیش از حد به آن آسیب نزنید.

توجه داشته باشید که پیش از آبیاری ، خاک آن را بررسی کنید تا از خشک بودن آن اطمینان حاصل نمایید. به طور متوسط در فصل گرما می توانید این گیاه را هر هفته یا هر دو هفته یک بار آبیاری کنید تا به آن آسیبی نرسد. اما هر چه هوا رو به سردی می رود نیاز این گیاه به آبیاری کمتر می شود.

آلوئه ورا آب را در برگ های خود نگهداری می کند و لازم نیست آن را با آبیاری زیاد یا غرقاب کردن اذیت کنید. لازم است بعد از هر نوبت آبیاری، آب اضافی که در زیر گلدانی جمع شده را خالی کنید تا ریشه گیاه دچار خفگی نشود. همچنین باید توجه داشته باشید که اجازه ندهید این گیاه کم آب بماند. از جمله نشانه های بارز کم آبی در این گیاه نارک شدن برگ های آن است.

  • نور

آلوئه ورا خود را در محلی قرار دهید که نور به صورت غیر مستقیم یا فیلتر شده به آن بتابد. قرار دادن در پشت پرده در منزل می تواند گزینه ای مناسب برای این گیاه باشد. این گیاه دوست دارد که مدت زمان زیادی از طول روز را در برابر نور خورشید قرار داشته باشد.

توجه داشته باشید که قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید می تواند به این گیاه آسیب بزند. چرا که نور مستقیم، آب موجود در برگ های این گیاه را تبخیر می کند و باعث ایجاد لکه های قهوه ای روی برگ ها و کدر شدن آن ها و در نهایت از بین رفتن آلوئه ورا می شود.

  • دما

دمای بین 15 تا 25 درجه سانتی گراد، بهترین شرایط دمایی برای این گیاه است و آلوئه ورا می تواند در این شرایط بهترین بازدهی را داشته باشد. این گیاه متعلق به نواحی گرمسیری است و آب و هوای نسبتا گرم را می پسندد. پس اگر در مناطق سردسیر زندگی می کنید و به این گیاه علاقه مند هستید حتما آن را در منزل نگهداری کنید.

آلوئه ورا گیاهی است که رابطه ی خوبی با آب و هوای سردسیر ندارد و بیشتر علاقه به قرار گیری در آب و هوای گرم دارد. سردی هوا باعث یخ زدگی این گیاه و کند شدن رشد آن و در نهایت از بین رفتن آن می شود. لذا توصیه می شود در شهر هایی که آب و هوای سرد دارند و باران زیاد می بارد این گیاه را در منزل خود نگهداری کنید تا آسیبی به آن نرسد.

شرایط مراقبت و نگهداری از آلوئه ورا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از آلوئه ورا | بیا و یادبگیر
  • خاک

خاک این گیاه باید سبک باشد، یعنی آب را در خود ذخیره نکند و اجازه ی خروج راحت آب و تنفس را به ریشه ی گیاه بدهد. همچنین خاک باید به خوبی زهکشی شده باشد تا آب اضافی بعد از آبیاری به راحتی از آن خارج شود. توصیه می شود برای این گیاه از خاک مخصوص کاکتوس استفاده کنید که هم سبک هست و زهکشی مناسبی دارد.

  • کود

بهترین نوع کود برای آلوئه ورا کود های محلول در آب یا کود مایع است. مناسب است این گیاه را در نیم سال ابتدایی هر ماه یک مرتبه با استفاده از این کود تقویت کنید تا همیشه شاداب بماند. اما به محض ورود به نیم سال دوم باید فرایند کود دهی را متوقف کنید تا گیاه بتواند استراحت کند.

  • تعویض گلدان

گلدان آلوئه ورا باید به صورت سالیانه و در فصل بهار تعویض شود تا ریشه ی آن جا برای رشد داشته باشد. پیشنهاد می شود برای گیاهان کوچک از گلدان های کوچک استفاده کنید، چرا که زهکشی در آن ها ساده تر است و گیاه با آن رابطه ی بهتری بر قرار می کند.

نباید از گلدان های سفالی برای آلوئه ورا استفاده کنید، زیرا سرما را بیشتر در خود نگه می دارند و می توانند به ریشه گیاه آسیب بزنند و باعث یخ زدگی آن شوند. توصیه می شود از گلدان های سرامیکی یا پلاستیکی برای این گیاه استفاده کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از آلوئه ورا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از آلوئه ورا | بیا و یادبگیر

خواص درمانی برگ آلوئه ورا

  1. ژل داخل برگ آلوئه ورا می تواند درمانی موثر برای زخم ها و مشکلات پوستی مثل جای جوش، سوختگی یا بریدگی باشد. تنها کافی است ماده ی ژله ای داخل برگ آن را خارج و روی محل مورد نظر بمالید.
  2. علاوه بر ترمیم، ژل داخل برگ های آلوئه ورا می تواند برای کاهش میزان درد و التهاب نیز مورد استفاده قرار گیرد. کمی از ژل این گیاه را روی محلی از پوست که التهاب دارد یا دچار سوزش شده بمالید تا معجزه ی آن را حس کنید.
خواص درمانی برگ آلوئه ورا | بیا و یادبگیر
خواص درمانی برگ آلوئه ورا | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه آلوئه ورا

در این بخش قصد داریم تا دو روش ساده و کار ساز برای تکثیر گیاه آلوئه ورا به شما عزیزان آموزش دهیم تا بتوانید در منزل و به ساده ترین شکل گیاه جدیدی برای خود ایجاد کنید. این دو روش به شرح زیر هستند.

  • تکثیر آلوئه ورا با استفاده از پاجوش

پاجوش گیاهی نو پای کوچکی است که دقیقا در وسط قاعده گیاه مادر ایجاد می شود. این فرایند هر 6 ماه یک بار انجام می شود و می توانید در این زمان برای ایجاد یک گیاه جدید اقدام کنید. تنها کافی است که پاجوش را با استفاده از یک قیچی باغبانی یا یک چاقوی تیز از گیاه مادر  به همراه ریشه ی آن جدا کنید و در گلدانی با دهانه ی 10 سانتی متر بکارید.

  • تکثیر آلوئه ورا به روش قلمه از برگ

برای تکثیر آلوئه ورا با استفاده از این روش باید یک برگ مناسب که طولی 7 تا 10 سانتی متری دارد را انتخاب و با استفاده از یک چاقوی تیز آن را از گیاه مادر جدا کنید. سپس آن را در محلی گرم نگهداری کنید تا یک لایه نازک در محل برش ایجاد شود. این لایه از بروز بیماری جلوگیری می کند

بعد از ایجاد این لایه ی نازک می توانید قلمه را در هورمون ریشه زایی قرار دهید تا سرعت فرایند ریشه زایی افزایش یابد. سپس می توانید قلمه ی خود را در خاک مخصوص کاکتوس بکارید و اجازه دهید 3 الی 4 هفته در خاک بماند تا عمل ریشه زایی تکمیل شود.

روش های تکثیر گیاه آلوئه ورا | بیا و یادبگیر
روش های تکثیر گیاه آلوئه ورا | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های آلوئه ورا

  • ایجاد لک قهوه ای روی برگ های آلوئه ورا

از جمله شایع ترین دلایلی که ممکن است باعث ایجاد لک های های قهوه ای روی برگ های آلوئه ورا شود قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید است. نور مستقیم خورشید آب داخل برگ های این گیاه را از بین می برد و باعث ایجاد لک های قهوه ای یا ریزش آن ها می شود. لذا توصیه می شود محل قرار گیری آن را تغییر دهید تا نور به صورت مایل به آن بتابد.

دیگر علت ایجاد لک های قهوه ای روی برگ های آلوئه ورا قرار گیری آن در دمای کمتر از 10 درجه ی سانتی گراد است. نباید آلوئه ورا را در هوای سرد قرار دهید. پس اگر در محل زندگی شما هوا سرد است و یا بارندگی زیاد است توصیه می شود این گیاه را در محیط داخلی خانه ی خود نگهداری کنید.

کم آبی هم می تواند باعث ایجاد لک های قهوه ای روی برگ های آلوئه ورا شود. مناسب است هر 1 الی 2 هفته یک مرتبه گیاه خود را آبیاری کنید تا به بهترین شکل از آن استفاده کند. فراموش نکنید که آب اضافی بعد از آبیاری که در زیر گلدانی جمع می شود را خالی کنید.

  • لزج شدن برگ های آلوئه ورا

این مشکل به علت آبیاری زیاد رخ می دهد. سعی کنید همواره آلوئه ورای خود را به میزان کافی آبیاری کنید تا گیاه آب اضافی را پس نزند و دچار بیماری های مختلف و حجوم آفات نشود. مناسب است گیاه خود را تنها زمانی که خاک آن به اندازه ی 2 الی 3 سانتی متر خشک شده آبیاری کنید.

آفات و بیماری های آلوئه ورا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های آلوئه ورا | بیا و یادبگیر

5 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

بگونیا