یوکا | بیا و یادبگیر

یوکا

اکثر علاقه مندان به مراقبت و نگهداری از گل و گیاه، گیاهان کوچک و جمع و جوری را دوست دارند که می توان آن ها را در هر جایی از منزل یا محل کار مستقر و در صورت لزوم به سادگی جابجا کرد.

اما بی شک عده ی بسیاری هم در میانشان هستند که گیاهان بزرگ جثه را بیشتر می پسندند. گیاهانی مثل یوکا که زیبایی و وقار را با خود به همراه دارند و می توانند انرژی مثبت سرشاری را به محیطی که در آن قرار می گیرند تزریق کنند.

یوکا

یوکا گیاهی خاص و چشمگیر متعلق به بخش های جنوبی کشور آمریکا و مکزیک و نماد آرامش و همدردی است. برگ های آن بزرگ، نوک تیز و به رنگ سبز، گل هایش سفید و زنگوله ای شکل و اندازه اش گاه می تواند به بیش از 4.5 متر برسد. البته اگر در یاغ یا باغچه از آن نگهداری شود.

گیاه یوکا را با لقب جان سخت در دنیا می شناسند. چون می تواند در برابر انواع آفات و بیماری ها و همچنین مشکلاتی نظیر کم آبی از خود مقاومت مثال زدنی نشان دهد و سر بلند بماند. همین دلایل هم موجب شده تا یوکا به گزینه ای مناسب برای زیباسازی دکوراسیون شرکت ها، ادارات، خانه ها و پاساژ ها تبدیل شود.

این گیاه در جوانی و به هنگام شکوفایی، ساقه ای پوشیده از برگ های سبز و نوک تیز دارد. اما هر چه سن آن بالا تر می رود و افتاده تر می شود به تدریج برگ های اطراف ساقه ی آن می ریزد و پوسته ی چوبی ساقه اش نمایان می شود.

در کنار موارد فوق بد نیست این را هم بدانید که یوکا از آن دسته گیاهانی است که در تمام طول روز مشغول تصفیه و پاکسازی هوای اطراف خود است. لذا با قرار دادن آن در محیط های سر بسته ای مثل خانه یا ادارات می توانید در کنار لذت بردن از جذابیت های ظاهری این گیاه، از هوای تمیز و پاکیزه ی اطراف آن نیز استشمام کنید.

یوکا | بیا و یادبگیر
یوکا | بیا و یادبگیر

یوکا گیاهی سمی است

برگ های گیاه یوکا حاوی مقادیر بالایی از ماده ای به نام ساپونین است که ورود آن به معده و روده ی انسان ها و حیوانات می تواند موجب ایجاد مسمومیت شود.

برای همین هم تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان گرامی توصیه می کند تا حسابی مراقب کودکان و حیوانات خانگی خود باشید و آن ها را از این گیاه دور نگه دارید تا خطر سلامتشان را تهدید نکند.

یوکا گیاهی سمی است | بیا و یادبگیر
یوکا گیاهی سمی است | بیا و یادبگیر

شرایط مراقبت و نگهداری از یوکا

  • آب

پیش از آن که بخش رویی خاک گیاه یوکا خشک شود به هیچ عنوان آن را آبیاری نکنید. چون آبیاری در زمانی که خاک این گیاه نم یا رطوبت دارد می تواند منجر به آسیب دیدن ریشه ی آن شود.

برای این که متوجه شوید که زمان آبیاری یوکا فرا رسیده یا نه، کافی است یک تکه چوب نازک را به اندازه ی 5 سانتی متر درون خاک این گیاه فرو و سپس خارج کنید. اگر هنگام بیرون آمدن چوب، خاکی به آن نچسبیده بود می توانید با خیال راحت این گیاه را آبیاری کنید.

همچنین باید حتما این نکته را هم در نظر داشته باشید که بسته به فصلی که در آن قرار داریم میزان نیاز یوکا به آب متفاوت است. بدین ترتیب که در نیم سال ابتدایی که هوا گرم است، باید در هر هفته بین 2 الی 3 مرتبه این گیاه را آبیاری کنید.

اما با ورود به نیم سال دوم و سرد شدن هوا باید این میزان را به هفته ای 1 مرتبه کاهش دهید. آخرین نکته ای هم که لازم است در این بخش به آن اشاره کرد این است که باید بعد از آبیاری حتما آب موجود در زیر گلدانی را تخلیه کنید.

  • نور

نور برای یوکا مانند آب برای انسان است. البته نوری که غیر مستقیم و فیلتر شده باشد و به برگ های آن آسیب نزند. این گیاه دوست دارد تا بیشتر طول روز را در برابر نور خورشید باشد و از آن لذت ببرد. پس بهتر است آن را در محلی از منزل یا محل کار خود قرار دهید که در طول روز بتواند نور خورشید را دریافت کند.

توجه داشته باشید که گیاه یوکا را نباید در برابر نور مستقیم خورشید قرار دهید. چون برگ های آن خشک می شود و می سوزد. از طرف دیگر نباید این گیاه را در محلی قرار دهید که نور به اندازه ی کافی به آن نرسد. چرا که نور ناکافی سبب کاهش سرعت رشد آن می شود و به سلامت گیاه آسیب می رساند.

شرایط مراقبت و نگهداری از یوکا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از یوکا | بیا و یادبگیر
  • دما

دمای اتاق برای نگهداری یوکا مناسب و برای رشد و بقای آن کافی است. اما به طور کل این گیاه دمایی بین 15 تا 25 درجه ی سانتی گراد را می خواهد و در آن می تواند به بهترین شکل ممکن رشد کند.

این گیاه همچنین می تواند سردی هوا را هم تا حدی تحمل کند اما این سرما نباید به کمتر از 5 درجه سانتی گراد برسد. چون چنین دمایی باعث کاهش سرعت رشد و سوخت و ساز این گیاه می شود و حیات نرمال آن را با اختلال مواجه می کند.

  • خاک

خاک سبک با زهکشی مناسب بهترین گزینه برای بستر یوکا است. لازم به ذکر است که خاک این گیاه باید به گونه ای باشد که آب را در خود ذخیره نکند تا امکان پوسیدگی ریشه ی آن را فراهم نشود.

برای همین امر هم می توانید کمی ماسه را با خاک آن ترکیب کنید و در گلدان بریزید. فراموش نکنید که خاک را تا حد امکان درون گلدان فشار دهید تا تمام منافذ را بپوشانید.

شرایط مراقبت و نگهداری از یوکا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از یوکا | بیا و یادبگیر
  • کود

این یوکا های جوان هستند که نیاز به کود دهی و تقویت مداوم دارند. برحلاف آن ها اما یوکا های پا به سن گذاشته آن چنان نیاز به تغذیه ندارند و خود می توانند نیاز های اولیه ای که دارند را از خاک به دست آورند.

بهترین زمان برای تقویت یک یوکای جوان فصل بهار و تابستان است. وقتی که گیاه بیدار و در حال رشد است. بنابراین شما دوستان و همراهان عزیز بیا و یادبگیر که از این گیاه در منزل یا محل کارتان نگهداری می کنید می توانید در این زمان و با استفاده از کود های مایع آن را تقویت کنید.

  • تعویض گلدان

همان طور که پیش تر به آن اشاره شد این گیاه سرعت رشد چندانی ندارد و می توان آن را برای مدت طولانی در یک گلدان نگهداری کرد. اما اگر خواهان رشد بهتر و بیشتر آن هستید به توصیه ی تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر هر 2 سال یک بار گلدان یوکای خود را تعویض کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از یوکا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از یوکا | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه یوکا

مانند سادگی در نگهداری، تکثیر یوکا نیز بسیار بی دردسر است و می توان به راحتی در منزل یا محل کار آن را گسترش داد. در این بخش قصد داریم تا به چند مورد از ساده ترین روش هایی که می توان با استفاده از آن ها این گیاه را تکثیر کرد اشاره کنیم.

  • تکثیر یوکا به وسیله ی پاجوش

زمانی که گیاه یوکا بالغ می شود پاجوش ها یا پاگیاه هایی در کنارش سر از خاک بیرون می آورند که می توان به سادگی از آن ها برای تکثیر این گیاه زیبا استفاده کرد. به این ترتیب که پاجوش ها یا پاگیاه ها را به همراه ریشه نازکیشان از گیاه مادر جدا کرده و در گلدانی جداگانه می کارید.

  • تکثیر یوکا به وسیله ی تنه جوش

تنه جوش هم مانند پاجوش یکی از المان های تکثیر گیاه یوکا است. فرق تنه جوش با پاجوش اما این است که پاجوش از خاک سر در می آورد و تنه جوش روی ساقه ها می روید. اگر این روش را برای تکثیر یوکا انتخاب کرده اید، تنها کافی است تنه جوش ها را با احتیاط از گیاه مادر جدا کنید و در گلدانی جداگانه بکارید.

روش های تکثیر گیاه یوکا | بیا و یادبگیر
روش های تکثیر گیاه یوکا | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های یوکا

در کنار گیاهانی چون حسن یوسف و اسپاتی فیلوم یوکا هم گیاهی بسیار مقاوم است و می تواند از خودش در برابر بیماری ها و آفات مختلف به خوبی حفاظت کند. اما این باعث نمی شود که این گیاه اصلا به هیچ بیماری مبتلا نشود و از حمله ی آفات مختلف به طور کامل در امان باشد.

در ادامه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر قصد دارد تا به چند مورد از شایع ترین مشکلات این گیاه و راه حل های آن اشاره کند تا در صورتی که گیاه شما هم به این مشکلات دچار شده بتوانید به سادگی آن را رفع کنید.

  • چرا برگ های گیاه یوکا در زمستان خشک می شوند؟

خشک شدن برگ ها در فصل زمستان به معنای بیش از حد گرم بودن محیطی است که این گیاه در آن نگهداری می شود. کمی دمای محیط را کاهش دهید و یا اگر این گیاه را در کنار وسایل گرمایشی مثل بخاری قرار داده اید فکری به حال تغییر مکانش کنید تا مشکل مرتفع گردد.

  • دلیل زرد شدن برگ های گیاه یوکا چیست؟

زرد شدن برگ های یوکا تنها یک دلیل دارد و آن هم نرسیدن نور کافی به آن ها است. مناسب است این گیاه را در محلی از منزل یا محل کار خود قرار دهید که بیشتر طول روز را در برابر نور غیر مستقیم خوشید باشد و بتواند زیبایی خود را حفظ کند.

  • دلیل لوله ای شدن برگ های یوکا چیست؟

دلایل مختلفی می تواند منجر به لوله ای شدن برگ های این گیاه شود که از جمله ی آن ها می توان به کم آبی، رطوبت پایین و خشکی خاک اشاره کرد. در کنار این موارد بیماری ها و آفات نیز می توانند دلیل دیگری بر لوله ای شدن برگ های یوکا باشند.

برای رفع این مشکل می توانید میزان آبیاری این گیاه را کمی افزایش دهید و خاک آن را مرطوب نگه دارید. همچنین در صورتی که مشکل از آفات باشد می توان با استفاده از سموم و آفت کش ها برای رفع مشکل اقدام کنید.

  • سوراخ شدن برگ های یوکا

سوراخ شدن برگ های این گیاه اکثرا به دلیل حمله ی نوعی سوسکچه رخ می دهد. سوسکچه آفتی است تیره رنگ با خرطومی دراز که دشمن اصلی گیاه یوکا محسوب می شود.

این آفت در ابتدای فعالیت خود به سراغ ساقه ها می رود و باعث خم شدن آن ها می شود و در ادامه به سراغ برگ ها می رود و آن ها را می خورد و سوراخ می کند. متاسفانه باید به این نکته اشاره کرد که در صورت ابتلای یوکا به این آفت راهی برای درمان وجود ندارد و گیاه شما به تدریج از بین خواهد رفت.

آفات و بیماری های یوکا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های یوکا | بیا و یادبگیر

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

جگن
سیکلامن