کدو تنبل | بیا و یادبگیر

کدو تنبل

یکی از راه های توجه دادن به برخی از مواد غذایی استفاده از خلاقیت است. این مسئله که خلاقیت نشان دادن در مصرف برخی از مواد طبیعی اعم از سبزیجات و میوه جات نقش زیادی در استفاده ی درست و به اندازه ی آن ها در رده های مختلف سنی دارد امروزه برای اصناف مرتبط با مواد خوراکی امری مسلم است.

به این دلیل که در دنیای امروز بسیاری از فعالین این حوزه رابطه ی خلاقیت با میزان مصرف این مواد طبیعی لازم برای بدن را یک رابطه ی متناظر می دانند. یعنی هر چه خلاقیت بیشتری در دیزاین شکل و شمایل یک میوه یا سبزی و صیفی به خرج داده شود احتمال خورده شدن آن نیز افزایش می یابد.

این مسئله به ویژه در تغذیه ی امروز کودکان و نوجوانان سراسر جهان هم اهمیت به سزایی پیدا کرده و حالا شف های بسیاری در تهیه و طبخ این مواد طبیعی که شاید برجسته ترین آن ها کدو تنبل باشد این نکته ی مهم را در راس توجهات خود قرار می دهند.

کدو تنبل

  • معرفی

کدو تنبل، میوه ای نارنجی رنگ و بیضی شکل که به دلیل وزن زیادی که دارد آن را تنبل می نامند. میوه ای با پوستی ضخیم، گوشتی نارنجی رنگ و شیرین و بافتی نرم و پنبه ای که به باور بسیاری برای اولین بار توسط آمریکایی ها به جهانیان عرضه شده است. اما باید بدانید که این مکزیکی ها بودند که برای نخستین بار این میوه را اهلی کردند و به زیر کشت بردند.

کیک، سوپ، مربا، مارمالاد و شیرینی از جمله خوردنی های لذیذ و خوشمزه ای هستند که با استفاده از گوشت این میوه ی تنبل و دوست داشتنی تهیه می شوند. همچنین دانه های بو داده ی آن نیز به عنوان تنقلات مورد استفاده قرار می گیرد که به ویژه در میان ما ایرانی ها بسیار پرطرفدار است.

در کنار جنبه ی خوراکی کدو تنبل، این میوه نماد جشن هالووین هم هست. جشنی که سالیانه در بسیاری از کشور های اروپایی، آمریکایی و حتی آسیایی برگزار می شود و علاقه مندان زیادی هم دارد.

جشنی که در آن گوشت داخلی این میوه به طور کامل تخلیه و پوستش به شکل های ترسناک برش داده می شود تا به عنوان دکور این مراسم خاص در داخل یا خارج از خانه قرار داده شود و کمی محیط را هولناک کند.

  • کشور های تولید کننده ی کدو تنبل

همان طور که در بخش قبل به آن اشاره شد این میوه بومی قاره ی آمریکا است و اولین بار در بخش های جنوبی این قاره که دقیق تر آن می شود کشور مکزیک کشت شد.

اما در حال حاضر این کشور چین است که با تولید 7.4 میلیون تن از این میوه جایگاه اول برترین تولید کننده های کدو تنبل را به خود اختصاص داده و در رتبه های بعدی هم کشور های هند و اکراین با تولید 5.1 و 1.3 میلیون تن قرار گرفته اند و خبری از کشور های قاره ی آمریکا نیست.

کشور های تولید کننده ی کدو تنبل | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی کدو تنبل | بیا و یادبگیر
  • کالری کدو تنبل

به طور کل خانواده ی کدو ها به خصوص دو گونه ی کدو تنبل و کدو حلوایی جزو میوه هایی با کالری کم محسوب می شوند و می توان در هر نوع رژیم غذایی استانداردی از آن ها استفاده کرد.

جالب است بدانید که در هر 100 گرم کدو تنبل حدود 26 کیلو کالری انرژی موجود است که این یعنی مصرف به اندازه ی آن نه تنها هیچ ضرری برای ما انسان ها ندارد بلکه می تواند در بهبود وضعیت سلامت بدن ما نیز موثر باشد.

  • ویتامین های کدو تنبل

کدو تنبل منبعی غنی برای دریافت ویتامین آ است. علاوه بر این می تواند پایگاهی عالی برای جذب و دریافت سایر ویتامین های مورد نیاز بدن ما مثل ویتامین ث، ویتامین های خانواده ی ب و ویتامین ای و ویتامین کا باشد.

جدای از ویتامین های ذکر شده اما این میوه می تواند در تامین پتاسیم، آهن، منگنز، فسفر و ده ها ماده ی مغذی دیگری که ارگان های حیاتی بدن ما برای ادامه ی فعالیت خود به آن ها نیاز دارند هم موثر واقع شود.

ویتامین های کدو تنبل | بیا و یادبگیر
ویتامین های کدو تنبل | بیا و یادبگیر

خواص کدو تنبل

  • خواص کدو تنبل برای مقابله با سرطان

اسید های چرب اشباع نشده به همراه کاروتنویید های موجود در کدو تنبل یک منبع عالی برای مقابله با انواع مختلف بیماری سرطان مثل سرطان پروستات، سرطان ریه و سرطان روده هستند.

برای همین هم بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز توصیه می کند تا حتما این میوه ی تنبل را در سبد غذایی خود قرار دهید تا احتمال شکل گیری سلول های سرطانی در بدنتان را به صفر نزدیک کنید.

خواص کدو تنبل | بیا و یادبگیر
خواص کدو تنبل | بیا و یادبگیر
  • خواص کدو تنبل در جلوگیری از ابتلا به بیماری قلبی

پتاسیم ماده ی مغذی است که برای سلامت قلب لازم و ضروری است. کدو تنبل تقریبا به اندازه ی کیوی و کمی کمتر از موز پتاسیم دارد و در نتیجه می تواند به خوبی نیاز بدن به این ماده ی مغذی را تامین کند.

مصرف این میوه موجب می شود تا از تخریب دیواره ی عروق جلوگیری و کلسترول بد خون افزایش پیدا نکند. همین مسئله هم باعث کم شدن فشار از روی رگ های خونی می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و همچنین سکته را تا حد زیادی کاهش می دهد.

  • موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن

اگر چه کم اما کدو تنبل هم دارای مقادیری ویتامین ث هست و می تواند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشد و بدن ما را در برابر سرما خوردگی ها و آنفولانزا های مختلف حفظ کند و سبب افزایش تعداد گلبول های سفید خون شود.

این میوه همچنین می تواند با نرم کردن سینه، سرفه های ناشی از سرما خوردگی های فصل سرما را نیز از بین ببرد و بهتر از دارو شیمیایی به حفظ سلامت بدن در این زمینه کمک کند.

خواص کدو تنبل | بیا و یادبگیر
خواص کدو تنبل | بیا و یادبگیر
  • حفظ سلامت چشم ها با کمک کدو تنبل

کدو تنبل ویتامین ها و مواد مغذی متعددی دارد که در میان تمامی آن ها ویتامین آ از نظر میزان سرآمد است. ویتامینی که بسیاری از ارگان های حیاتی بدن به خصوص چشم های ما برای داشتن عملکردی بهینه به آن نیاز دارند.

بنابراین اگر خواستار حفاظت از سلامت چشم های خود هستید و می خواهید که از ابتلای آن ها به بیماری های مختلف چشمی در میانسالی و کهنسالی جلوگیری کنید حتما و حتما مصرف روزانه کدو تنبل را در برنامه ی غذایی خود بگنجانید.

  • خواص کدو تنبل برای حفظ سلامت روده و معده

کدو تنبل یک منبع عالی برای دریافت فیبر است و می تواند برای سلامت معده و دستگاه گوارش بسیار مفید باشد. فیبر موجود در این میوه می تواند ضمن پاکسازی روده و کمک به دفع سموم از دستگاه گوارش جلوی شکل گیری بیماری های مختلف معده مثل زخم معده را نیز بگیرد و سلامت دستگاه گوارش را تضمین کند.

علاوه بر این می تواند به هضم هر چه بهتر مواد غذایی توسط دستگاه گوارش نیز کمک کند و در ادامه از بروز بیماری هایی چون یبوست که این روز ها بسیاری از مردم دنیا را گرفتار خود کرده جلوگیری کند.

خواص کدو تنبل | بیا و یادبگیر
خواص کدو تنبل | بیا و یادبگیر
  • خواص کدو تنبل در کاهش وزن

همان طور که در بخش های قبلی همین مقاله به آن اشاره شد، کدو تنبل میوه ای کم کالری است و می تواند در رژیم های مختلف غذایی قرار بگیرد و در کاهش یا کنترل وزن به شما کمک کند.

اما جدای از میزان کالری کم این میوه می تواند اشتهای کاذب شما را نیز کم کند و مانع از خوردن افراطی مواد غذایی شود. بنابراین اگر قصد کاهش وزن خود را دارید به پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر و البته با مشورت پزشک تغذیه ی خود مصرف کدو تنبل را نیز در سبد غذایی روزانه ی خود قرار دهید.

  • خواص کدو تنبل در حفظ سلامت مو

کدو تنبل سرشار از ویتامین های آ و ب است و مواد مغذیی مثل آهن و روی و پتاسیم را در خود جای داده است و همین امر این میوه ی سنگین وزن و خوشمزه را به یک داروی مناسب برای حفاظت از سلامت مو های ما بدل می کند.

مصرف خوراکی این میوه می تواند با حفظ روند نرمال گردش خون در بدن، منجر به افزایش رشد مو ها و تقویت و درخشندگی آن ها شود. همچنین لازم است بدانید که عصاره ی این میوه می تواند با کنترل میزان آبرسانی به مو ها به ترمیم مو های آسیب دیده کمک و از ایجاد شوره و ریزش مو ها پیشگیری کند.

خواص کدو تنبل | بیا و یادبگیر
خواص کدو تنبل | بیا و یادبگیر
  • خواص کدو تنبل برای پوست

کدو تنبل می تواند برای پوست های خشک و چرب بسیار مناسب باشد و از خشکی و چربی بیش از اندازه ی پوست جلوگیری کند. علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در این میوه می توانند با کلاژن سازی و حفظ وضعیت کشسانی پوست از پیری و افتادگی زودرس پوست نیز جلوگیری کنند.

  • خواص کدو تنبل در درمان افسردگی

مصرف کدو تنبل می تواند در درمان افسردگی هم موثر باشد. شاید این جمله عجیب به نظر برسد اما مصرف این میوه می تواند با آزاد سازی هورمون شادی در بدن افسردگی و استرس را از شما دور کند و آرامش را به شما هدیه دهد.

خواص کدو تنبل | بیا و یادبگیر
خواص کدو تنبل | بیا و یادبگیر

مضرات کدو تنبل

  • ممکن است خواص آن از بین برود…

یک نکته ی مهم که باید در خصوص مصرف کدو تنبل در نظر داشته باشید این است که بهترین طریقه ی سرو آن به صورت آب پز و تازه است و نباید آن را سرخ کرد یا بیش از اندازه پخت. چون این عمل باعث از بین رفتن بخش عظیمی از ارزش غذایی آن می شود و دیگر نمی تواند برای بدن ما مفید باشد.

  • نامناسب برای افرادی که نارسایی کلیوی یا قلبی دارند

این میوه پتاسیم بالایی دارد و برای بیمارانی که مبتلا به نارسایی کلیه یا نارسایی قلبی هستند مناسب نیست و حتی می تواند در برخی موارد برای آن ها خطر آفرین هم باشد.

لذا تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما همراهان همیشگی توصیه می کند تا در صورتی که به این بیماری ها مبتلا هستید پیش از مصرف کدو تنبل با پزشک معالج خود مشورت کنید.

  • می تواند منجر به ایجاد اختلال در کار دستگاه گوارش شود

مصرف بیش از اندازه ی کدو تنبل می تواند باعث ایجاد اختلال در کار دستگاه گوارش شود و تهوع، استفراغ و سوزش معده را به همراه داشته باشد. بنابراین بهتر است تا در مصرف آن اندازه را رعایت کنید تا دچار چنین مشکلاتی نشوید.

  • ممکن است سبب بروز آلرژی یا حساسیت شود

بروز آلرژی یا حساسیت ممکن است در هر فردی با مصرف هر ماده ی خوراکی دیده شود. طبق گزارشات ثبت شده، مصرف بیش از اندازه ی کدو تنبل نیز می تواند منجر به ایجاد حساسیت و آلرژی در افراد مختلف شود.

لذا در صورتی که بعد از مصرف این میوه دچار حساسیت هایی مثل گرفتگی بینی، خارش گلو تنگی نفس یا تورم در ناحیه لب و دهان شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

گل کلم
بامیه