رامبوتان | بیا و یادبگیر

رامبوتان

تا به حال توتیای دریایی دیده اید؟ جانوری آبزی شبیه به یک توپ که سطح آن با خار های تیز و بلند و سمی پوشیده شده است. نه نه نه نه صبر کنید. مقاله ی پیش رو در خصوص توتیای دریایی نیست.

به آن اشاره کردیم چون شباهت بسیار زیادی به رامبوتان، میوه مورد بحث امروز ما دارد. با این تفاوت که بر خلاف توتیای دریایی مو های خار مانندی که سطح پوست این میوه را پوشانده نرم و کوتاه است و هیچ ماده ی سمی در آن ها وجود ندارد.

رامبوتان

  • معرفی

در جای جای این کره ی آبی مردم اسامی مختلفی به این میوه ی جذاب نسبت داده اند. برخی آن را سرخالو، برخی دیگر تاژین و بعضی هم آن را مژکی صدا می زنند. اما رامبوتان (در زبانی مالیایی به معنای میوه ی مو دار) نامی است که تمام مردم دنیا این میوه را با آن می شناسند و بر سرش با هم توافق دارند.

رامبوتان میوه ی جذاب مناطق گرمسیری قاره ی آسیا است. از منظر خاص بودن ظاهر، می توانیم آن را هم در کنار میوه های مثل دراگون فروت و استار فروت در یک سبد قرار دهیم. اما از نظر طعم و مزه آن چنان خاص و یونیک نیست و تقریبا مشابه با انگور (ترش و شیرین) است.

عمده ی مصرف آن به صورت خام است اما طبق بررسی هایی که تیم سلامت بیا و یادبگیر در خصوص آن به عمل آورده از رامبوتان در تهیه کنسرو و برخی سالاد ها هم استفاده می شود.

  • کشور های تولیده ی رامبوتان

کشت و تولید رامبوتان اغلب به صورت محدود در کشور های مالزی، اندونزی، تایلند و ویتنام انجام می شود و تنها به برخی از کشور های آسیایی و چند کشور اروپایی و آمریکایی صادر می شود.

در نتیجه به دلیل عدم تولیدات و صادرات مناسب هنوز نتوانسته نظر سازمان های آمارگیری نظیر فائو را به خود جلب کند و بنابراین نمی توان گفت که کدام کشور بیشترین میزان تولید را دارد.

  • کالری رامبوتان

هر 1 عدد رامبوتان 7 کیلو کالری و هر 100 گرم از آن حدودا 82 کیلو کالری دارد. با این حساب می توان رامبوتان را هم جزو میوه های کم کالری محسوب کرد و مجوز مصرف آن را برای تمامی اقشار جامعه از جمله ورزشکاران صادر کرد.

البته در صورتی که از رژیم های عذایی خاصی استفاده می کنید بهتر است تا پیش از مصرف این میوه حتما با مشاور تغذیه ی خود مشورت کنید. چرا که ممکن است استفاده از آن در بعضی رژیم های غذایی مجاز نباشد.

  • ویتامین های رامبوتان

ویتامین ث به علاوه ی ویتامین های گروه ب در کنار کلسیم، آهن، منیزیم و منگنز از جمله غنی ترین ویتامین ها و مواد مغذیی هستند که در میوه رامبوتان وجود دارند. کنجکاو هستید و لیست کامل تری از ویتامین ها و مواد مغذی می خواهید؟ به تصویری که در ادامه قرار داده شده نگاهی بیندازید تا پاسخ سوال های خود را دریافت کنید.

ویتامین های رامبوتان | بیا و یادبگیر
ویتامین های رامبوتان | بیا و یادبگیر

خواص رامبوتان

  • خواص رامبوتان برای پیشگیری از ابتلا به سرطان

یکی از مهم ترین خواص رامبوتان تاثیری است که مصرف آن در جلوگیری از ابتلا به گونه های مختلف سرطان دارد. ویتامین ث موجود در این میوه سیستم ایمنی بدن را تقویت و مانع از شکل گیری سلول های سرطانی می شود. همچنین می تواند سلول های سالم را نیز در برابر ابتلا به این بیماری حفظ کند.

علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در این میوه ی گرد و جذاب باعث نابودی و کاهش رادیکال های آزاد در بدن می شوند. رادیکال هایی که می تواند سبب ایجاد بیماری های مختلفی در بدن شوند و مشکلات متعددی را برای سلامت ما انسان ها درست کند.

  • کنترل قند خون به کمک مصرف رامبوتان

برای کنترل و کاهش سطح قند خون مصرف رامبوتان توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر به تمامی شما همراهان دوست داشتنی است. چرا که به واسطه ی داشتن مقادیر قابل توجهی از ماده ی مغذی فیبر می تواند سرعت جذب مواد قندی در جریان خون را چند برابر کند و از افزایش سطح قند خون جلوگیری کند.

همچنین برخی منابع معتبر این میوه را به عنوان یک عامل مفید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قندی مثل دیابت معرفی کرده اند و مصرف آن را به صورت ناشتا در کاهش و کنترل میزان قند خون بسیار مفید می دانند.

خواص رامبوتان | بیا و یادبگیر
خواص رامبوتان | بیا و یادبگیر
  • حفظ سلامت دستگاه گوارش به کمک رامبوتان

فیبر موجود در این میوه نه تنها برای کنترل قند خون بلکه برای حفظ سلامت دستگاه گوارش نیز بسیار مفید است و می تواند اختلال را از روند کار معده دور نگه دارد و حرکات روده را کنترل کند.

همین امر باعث می شود تا فرایند هضم و دفع مواد خوراکی برای دستگاه گوارش ساده تر و از بروز ناراحتی ها بیماری هایی چون زخم معده، اسهال (به ویژه اسهال خونی) و یبوست جلوگیری شود.

در کنار موارد ذکر شده مصرف این میوه باعث می شود تا دستگاه گوارش هم اسید معده ی کمتری تولید کند و روند کارکرد بی نقص تری داشته باشد که در نتیجه ی آن از احتمال بروز بیماری هایی جون هموروئید و بواسیر نیز به طرز چشمگیری کاسته می شود.

فراموش نکنیم که این میوه دارای خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی هم هست و می تواند منجر به خروج سموم، آلودگی ها و کرم های روده از بدن شود. پس اگر میوه فروشی های محل شما هم رامبوتان را عرضه می کنند حتما آن را تهیه و نوش جان کنید.

خواص رامبوتان | بیا و یادبگیر
خواص رامبوتان | بیا و یادبگیر
  • ضد میکروب و ضد باکتری

به دلیل خاصیت ضد میکروبی، ضد باکتریایی و ضد عفونی کنندگی این میوه از آن برای تسریع روند درمان برخی بیماری های دستگاه گوارش و از بین بردن عفونت های خارجی استفاده می کنند.

به این ترتیب که میوه ی آن را در ظرفی له می کنند روی محل ملتهب قرار می دهند تا درد و ورم آن را کاهش دهند. همچنین این میوه را به صورت خوراکی مصرف می کنند تا آلودگی های موجود در روده و معده را از بین ببرند.

  • موثر در جلوگیری از شکنندگی و پوکی استخوان

وجود ماده ی مغذی کلسیم به همراه منگنز و منیزیم در این میوه می تواند سلامت استخوان های بدن را تا حدی افزایش دهد و از شکننده شدن و پوکی استخوان در سنین بالا جلوگیری کند.

خواص رامبوتان | بیا و یادبگیر
خواص رامبوتان | بیا و یادبگیر
  • تقویت کننده ی سیستم ایمنی بدن

مانند اکثر میوه های موجود در بازار رامبوتان هم دارای مقادیری از ویتامین ث هست که می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. مصرف این میوه بدن را در برابر بیماری های ویروسی تقویت می کند و خطر ابتلا به بیماری های چون آنفولانزا را کاهش می دهد.

  • پیشگیری از سکته قلبی با استفاده از رامبوتان

به خاطر وجود پتاسیم در این میوه مصرف آن می تواند روند چرخش خون در بدن را بهبود دهد و از خطر لخته شدن خون در عروق یا مسدود شدن رگ های خونی بکاهد. در نتیجه خون بدون هیچ مشکلی در بدن به جریان در می آید و دیگر خبری از بیماری های چون سکته قلبی و گرفتگی عروق نخواهد بود.

همچنین به دلیل خواص ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی آن، مصرف این میوه به صورت خوراکی می تواند سبب کاهش فشار خون نیز شود. به این ترتیب که با از بین بردن التهاب و برداشتن فشار از روی رگ های انتقال دهنده خون امکان جریان بی دردسر این مایع قرمز رنگ در بدن را فراهم می کند.

خواص رامبوتان | بیا و یادبگیر
خواص رامبوتان | بیا و یادبگیر
  • رامبوتان برای کاهش وزن

جدای از میزان کالری کمی که این میوه دارد مصرف آن در کاهش وزن نیز بسیار موثر است. چرا که دارای مقادیر مناسبی از ماده ی مغذی فیبر است که به محض ورود به بدن باعث کاهش اشتها و القای حس سیری می شود.

پس اگر قصد کنترل یا کاهش وزن خود را دارید پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما استفاده از میوه ی رامبوتان است. چرا که علاوه بر کالری کم منجر به کاهش اشتها نیز می شود.

خواص رامبوتان | بیا و یادبگیر
خواص رامبوتان | بیا و یادبگیر

مضرات رامبوتان

  • احتمال شکل گیری آلرژی یا بروز حساسیت

تا این لحظه که تیم سلامت بیا و یادبگیر در حال نگارش این مقاله هست هیچ گزارشی مبنی بر ایجاد آلرژی و حساسیت بر اثر مصرف رامبوتان ارائه نشده است. پس بر اساس آمار می توانیم بگوییم که این میوه کاملا بی خطر است.

اما اگر بعد از مصرف آن کوچک ترین نشانه ای از خارش گلو، گرفتگی صدا، تنگی نفس و قرمزی گونه را در خود مشاهده کردید، پیشنهاد می کنیم تا بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

  • هسته رامبوتان را نخورید

هسته ی این میوه سمی است و نباید خورده شود. شاید با نگاه به ظاهر رامبوتان تصور کنید که مانند انگور میوه ای بدون هسته است اما باید بدانید که هسته ای کوچک دارد که مصرف آن می تواند عوارض خطرناکی داشته باشد. عوارضی که کمترین نشانه ی آن مسمومیت و ایجاد حالت تهوع و استفراغ است.

  • در مصرف رامبوتان زیاده روی نکنید

میزان فیبر در این میوه بالا است و مصرف بیش از اندازه ی آن می تواند سبب شکل گیری مشکلاتی چون اسهال شود. آن را به اندازه مصرف کنید تا دچار این چنین ناراحتی هایی نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

استار فروت
پشن فروت