نارگیل | بیا و یادبگیر

نارگیل

مسافران در وسط دریا گرفتار شدند، کشتیشان غرق می شود و تنها چند نفر می توانند خود را به ساحلی ناشناخته برسانند. جزیره ای در وسط اقیانوس آرام با درختان سر به فلک کشیده، نجات یافتگان خیس و ناامید در پی یافتن چیزی برای خوردن و نوشیدن شروع به گشتن جزیره می کنند.

زمین جزیره چیزی ندارد اما سر و صدا و جیغ میمون ها مسافران را متوجه درختان سی و چند متری و نارگیل هایی می کند که آب گوارا و میوه ی آن ها نجات یافتگان را به زنده ماندن امیدوار می کند.

این مقدمه، تصویری آشنا از انیمیشن ها، فیلم ها و سریال های هالیوودی زیادی است که شاید بسیاری از آن ها را به عنوان خاطره های نارگیلی در ذهن داشته باشید.

نارگیل

  • معرفی

نارگیل، میوه ی درخت نخل کوکوس با هزاران سال قدمت که براساس داستان ها و نوشته ها، توسط مهاجران جزایر اقیانوس آرام به سایر نقاط دنیا انتقال پیدا کرده و توانسته طرفداران بسیاری را در سراسر این کره ی خاکی به خود اختصاص دهد.

میوه ای با پوستی سخت که در ابتدای امر سبز رنگ است اما وقتی که رسیده می شود رنگش به قهوه ای تغییر پیدا می کند و برای میل کردنش باید یک کشتی اساسی با آن بگیرید. درون این میوه اما خبری از سختی و سفتی نیست و تنها گوشت سفید رنگ و شیرین آن که مانند یک ظرف، آب نارگیل را در خود نگه داشته به چشم می خورد.

نارگیل میوه ای سرشار از مواد مغذی مثل آهن، منگنز، فسفر و روی، پروتئین هایی مثل تریپتوفان، ترئونین، ایزولوسین، سرین، فنیل آلانین، سیستین، لیزین و متیونین و چربی های اشباع شده است که می تواند سطح انرژی بدن را مانند یک موشک افزایش دهد.

به دلیل وجود همین میزان بالای مواد مغذی و پروتئین، از این میوه در صنایع آرایشی بهداشتی برای ساخت کرم ها و لوسیون های مراقبت از پوست و مو استفاده می شود.

علاوه بر این بسیاری از صنایع مواد غذایی هم از آن به صورت خام یا پودر شده برای تهیه میان وعده ها، شیرینی ها و ویتامینه ها و به صورت آبگیری شده برای طعم دادن به دیگر مواد خوراکی استفاده می کنند.

  • کشور های تولید کننده ی نارگیل

در مجموع یک سال، میزان تولیدات این میوه به بیش از 61 میلیون تن می رسد که بیش از نیمی از آن حاصل همکاری سه کشور اندونزی، هند و فیلیپین است.

این سه کشور به ترتیب و با تولید سالیانه 16.8 میلیون تن، 14.7 میلیون تن و 14.5 میلیون تن در رده های اول تا سوم جدول تولید کنندگان نارگیل جا خوش کرده اند و رقابتی نزدیک و تنگاتنگ را برای صادرات این میوه ی خوشمزه با یکدیگر در پیش گرفته اند.

کشور های تولید کننده ی نارگیل | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی نارگیل | بیا و یادبگیر
  • کالری نارگیل

در هر 100 گرم نارگیل تازه 350 کیلو کالری انرژی موجود است. حال اگر همین میزان را به صورت خشک شده مصرف کنید حدود 660 کیلو کالری انرژی دریافت خواهید کرد. نتیجه حاصل از این دو جمله این است که شما با یک میوه ی پر کالری رو به رو هستید.

پس اگر برای تناسب اندام خود از رژیم های مختلف غذایی استفاده می کنید یا برای کاهش وزن تلاش می کنید باید اندازه را در نوش جان کردن این میوه ی پر کالری نگه دارید تا با زیاده روی در مصرف آن دچار چاقی و اضافه وزن نشوید.

  • ویتامین های نارگیل

وقتی صحبت از ویتامین های نارگیل می کنیم، با کوهی از ویتامین ها و پروتئین ها رو به رو هستیم که از جمله مهم ترین آن ها می توان به خانواده ی ویتامین های ب، ویتامین ث و ویتامین ای اشاره کرد.

از طرف دیگر اگر به سراغ مواد مغذی موجود در این میوه برویم می توانیم کلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر و روی را بیابیم که هر کدام به نوعی می توانند بدن را تقویت و موجب سالم ماندن ارگان های مختلف مثل قلب و کلیه ها و کبد شوند.

ویتامین های نارگیل | بیا و یادبگیر
ویتامین های نارگیل | بیا و یادبگیر

خواص نارگیل

  • خواص نارگیل در درمان بیماری های عفونی

از منظر علم پزشکی نارگیل در کمک به درمان بیماری های عفونی نظیر عفونت های ادراری، عفونت گلو، عفونت های گوارشی و برخی عفونت های دستگاه تنفسی نقش عمده ای دارد.

به این دلیل که میزان زیاد اسید لوریک موجود در آن منجر به شکل گیری خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی در این میوه شده که همین امر هم اجازه ی رشد و شکل گیری باکتری ها و ویروس ها را در بدن نمی دهد.

  • خواص نارگیل در کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب

پتاسیم موجود در این میوه کمی از کیوی بیشتر است و با موز برابری می کند. بنابراین می توان گفت که مصرف این میوه در حفظ سلامت قلب و عروق تاثیر گذار است و در جلوگیری از بروز مشکلاتی چون سکته قلبی یا گرفتگی رگ های خونی نقشی اساسی ایفا می کند.

همچنین می توان با میل کردن این میوه التهاب و فشار موجود بر رگ هایی که خون را در بدن به چرخش در می آورند را کاهش داد و زمینه ساز گردش بهتر خون در بدن شد و روند نرمال متابولیسم را حفظ کرد.

در کنار این موارد اما مصرف نارگیل می تواند در کاهش کلسترول بد خون نیز تاثیر گذار باشد و منجر به افزایش کلسترول خوب خون شود که این فرایند می تواند ضمن تضمین سلامت قلب خطر شکل گیری بیماری های قلبی – عروقی را هم تا حد زیادی کاهش دهد.

خواص نارگیل | بیا و یادبگیر
خواص نارگیل | بیا و یادبگیر
  • خواص نارگیل در تقویت سیستم ایمنی بدن

خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی نارگیل، این میوه را به انتخابی عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس ها و باکتری ها بدل کرده و به گفته ی بسیاری از منابع معتبر پزشکی در صورتی که درست و منظم مورد استفاده قرار گیرد می تواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصل سرما و همچنین آنفولانزا موثر باشد.

  • موثر در درمان و جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی

در کنار تقویت سیستم ایمنی بدن، با نوش جان کردن نارگیل بر تعداد گلبول های سفید نیز افزوده خواهد شد و بدین ترتیب امکان شکل گیری سلول های سرطانی در بدن به حداقل می رسد و رادیکال های آزاد دیگر نمی توانند بی دردسر به فعالیت های مخرب خود ادامه دهند.

خواص نارگیل | بیا و یادبگیر
خواص نارگیل | بیا و یادبگیر
  • موثر در افزایش سطح انرژی بدن

نارگیل بخورید و سطح انرژی روزانه ی خود را افزایش دهید. جالب است بدانید که مصرف این میوه میزان انرژی موجود در بدن را به میزان تقریبی 4 تا 5 درصد افزایش می دهد و از خستگی، بی حالی و کسلی جلوگیری می کند.

  • مناسب برای کاهش وزن

این میوه همچنین می تواند در کاهش وزن نیز به افرادی که قصد کم کردن سایز خود را دارند کمک کند و منجر به کمتر شدن اشتهای کاذب آن ها شود. البته با این پیش شرط که در مقادیر مشخص شده (اندازه ای که مشاور تغذیه توصیه کرده) مصرف شود.

خواص نارگیل | بیا و یادبگیر
خواص نارگیل | بیا و یادبگیر
  • خواص نارگیل در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان

پوکی استخوان از جمله مشکلاتی است که ممکن است هر فردی در میانسالی یا کهنسالی به آن دچار شود. مشکلی که می توان احتمال رخ دادن آن را تا حد زیادی با مصرف مواد غذایی کلسیم دار کاهش داد.

لذا تیم سلامت بیا و یادبگیر به تمامی شما همراهان گرامی توصیه می کند تا برای پیشگیری از بروز این مشکل و مشکلاتی مشابه مصرف نارگیل، این میوه سرشار از کلسیم را در برنامه ی غذایی روزانه ی خود جای دهید.

  • خواص نارگیل در حفاظت از سلامت دهان و دندان

رفع بوی بد و از بین بردن باکتری ها دهان، پاکسازی و سفیدی دندان ها و در مجموع حفاظت از سلامت عمومی دهان و دندان های خود را به نارگیل بسپارید و آب آن را به صورت روزانه و به عنوان دهان شویه غرغره کنید تا همیشه دهانی عاری از باکتری و میکروب و دندان هایی سفید و درخشان داشته باشید.

خواص نارگیل | بیا و یادبگیر
خواص نارگیل | بیا و یادبگیر
  • خواص نارگیل برای پوست و مو

اگر پوست چربی دارید یا بر عکس پوستتان خشک است و به دنبال روشی طبیعی برای مرطوب نگه داشتن آن هستید، به پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر از روغن نارگیل استفاده کنید.

چون این روغن در پاکسازی پوست و افزایش میزان آبرسانی به آن تاثیر به سزایی دارد. همچنین باعث می شود تا از پیری زودرس پوست جلوگیری شادابی و طراوت آن برای سال های سال حفظ شود.

همچنین اگر دچار ریزش مو هستید و می خواهید مو هایی نرم، درخشان و پر پشت داشته باشید به توصیه تیم سلامت بیا و یادبگیر کمی پیش از استحمام با استفاده از روغن نارگیل مو هایتان را ماساژ دهید تا صاف، درخشان و نرم تر شوند و ریزششان نیز کاهش یابد.

  • خواص نارگیل در هضم بهتر مواد غذایی

برای آن دسته از افرادی که در هضم و دفع مواد غذایی مشکل دارند یا دچار اختلالات دستگاه گوارش هستند و یا از بیماری های مثل یبوست و گرفتگی معده رنج می برند مصرف نارگیل می تواند بسیار مفید باشد.

اما چرا؟ چون این ماده خوراکی دارای مقادیر قابل توجهی از ماده ی مغذی فیبر است که می تواند ضمن پاکسازی دستگاه گوارش از سموم در زمینه ی هضم و دفع هر چه بهتر مواد غذایی توسط این ارگان نیز مثمر ثمر واقع شود.

خواص نارگیل | بیا و یادبگیر
خواص نارگیل | بیا و یادبگیر

مضرات نارگیل

  • می تواند سبب افزایش فشار خون شود

در صورتی که از این میوه برای مقاصد درمانی استفاده می کنید باید بدانید که توصیه شده تا در هر روز 2 تا 10 گرم روغن نارگیل توسط هر نفر مصرف شود که این مقدار می تواند موجب افزایش فشار خون افرادی شود که به فشار خون بالا مبتلا هستند.

در نتیجه افرادی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند باید در مصرف این ماده ی خوراکی احتیاط و حتما با پزشک معالج خود در خصوص میزان استفاده از آن مشورت کنند.

  • می تواند منجر به شکل گیری حساسیت یا آلرژی شود

استفاده از آب نارگیل می تواند در برخی افراد به ویژه کودکان ایجاد حساسیت و آلرژی کند. پس اگر حساسیت خاصی دارید حتما قبل از مصرف این میوه با پزشک خود مشورت کنید. در صورتی هم که پس از مصرف این ماده ی خوراکی علائم خاصی را در خود رویت کردید بلافاصله به یک پزشک عمومی مراجعه کنید.

  • ممکن است باعث افت فشار خون شود

مصرف بیش از اندازه از آب نارگیل می تواند منجر به تشدید علائم برخی بیماری ها و همچنین بروز مشکلاتی مثل شب ادراری و افت فشار خون شود. بنابراین اگر دچار چنین بیماری هایی هستید توصیه می شود در مصرف این خوراکی خوشمزه اندازه را رعایت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

بامیه
نعناع