نارنج | بیا و یادبگیر

نارنج

حیاط های قدیمی و مشجر در ذهن بسیاری از ما سرشار از خاطره هایی است که برخی از آن ها تصویر های قاب گرفته شده ای هستند که تا ابد از ذهنمان بیرون نمی روند. یکی از این تصاویر که شاید شما نیز تجربه کرده باشید تصویری زمستانی از درخت سبز و پر برگ نارنج است.

تصویری زمستانی از درختان سبز و پر برگی که برف آن ها را سپید پوش کرده و چراغ های نارنجی رنگ درخشانی که بر سر شاخه های درخت روییده است. این تصویری است که به بهانه ای آن تیم سلامت بیا و یادبگیر تصمیم دارد برای شما همراهان همیشگی از میوه ی نارنج بنویسد.

نارنج

  • معرفی

نارنج از جمله اعضای پر طرفدار خانواده ی مرکبات است که در کنار پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و گریپ فروت خواهان بسیاری دارد. عطر و طعم ویژه ی این میوه ی نارنجی موجب شده تا در بسیاری از کشور های دنیا آن را به عنوان یک چاشنی پر طرفدار بشناسند و برای خوش طعم کردن عذا ها از آن استفاده کنند.

غیر از استفاده از آب نارنج تازه به عنوان یک چاشنی فوقالعاده، از اسانس آن در صنایع دارو سازی و آرایشی بهداشتی نیز استفاده می شود. همچنین از شکوفه های این میوه که بسیار معطر است مربا، مارمالاد و عرق بهار نارنج تهیه می شود که خاصیت طبی بسیاری دارد.

اگر از طرفداران سفت و سخت سبزه عید هستید و قصد دارید خودتان آن را به عمل بیاورید، می توانید از دانه های نارنج برای این منظور استفاده کنید. تنها کافی است دانه های آن را کمی با آب بشویید تا حالت ژله ای آن از بین برود و به مدت 48 ساعت داخل آب قرار دهید. بعد از آن می توانید دانه ها را در خاک بکارید و یک سبزه ی زیبا برای خود داشته باشید.

  • کشور های تولید کننده ی نارنج

در حال حاضر طبق آماری که توسط سازمان فائو ارائه شده کشور برزیل با تولید سالیانه 14.7 میلیون تن، کشور چین با تولید 7.5 میلیون تن و کشور مکزیک با تولید سالیانه 4.1 میلیون تن، به ترتیب سه تولید کننده ی برتر نارنج در دنیا به شمار می روند و بازار این میوه را در اختیار خود دارند.

اما در ایران بیش از نیمی از تولیدات این میوه مربوط به استان های فارس و مازندران است. به خصوص استان فارس که در شهر های کازرون و جهرم بیش از 350 هکتار از باغات خود را به کاشت و تولید این میوه اختصاص داده است.

کشور های تولید کننده ی نارنج | بیا و یادبگیر
کشور های تولید کننده ی نارنج | بیا و یادبگیر
  • کالری نارنج

طبق آماری که تیم سلامت بیا و یادبگیر جمع آوری کرده، هر 100 گرم نارنج دارای میزان تقریبی 37 کیلو کالری است. پس می توان این میوه را در گروه میوه های کم کالری دسته بندی کرد و اجازه ورود آن را به انواع مختلف رژیم های غذایی داد.

  • ویتامین های نارنج

ویتامین ث و ویتامین آ مورد نیاز بدن را می توانید با نوش جان کردن این میوه به راحتی تامین کنید. همچنین مصرف این میوه می تواند مقادیر مناسبی از کلسیم، فسفر، پتاسیم، آهن و منیزیم را به بدن شما تزریق و سلامت بدن را حفظ کند.

ویتامین های نارنج | بیا و یادبگیر
ویتامین های نارنج | بیا و یادبگیر

خواص نارنج

  • نشاط آور

مصرف این میوه به شکل های مختلف، به خصوص عرق بهار نارنج که طبیعتی گرم و خشک دارد می تواند به تقویت مغز و افزایش شور و نشاط در بدن کمک کند و در افزایش اشتها و میل بیشتر به مواد غذایی موثر باشد. مصرف این میوه با ایجاد هورمون شادی در بدن می تواند از افسردگی پیشگیری کند و روحیه شاد تری را به شما هدیه دهد.

  • باز کننده ی مجاری تنفسی

یکی از ویژگی های مهم این میوه کمک به از بین بردن ترشحات سینوس و باز کردن گرفتگی مجاری تنفسی است. این مهم به واسطه ی منبع غنی از ویتامین ث که در نارنج موجود است میسر می شود و می تواند برای افرادی که سینوزیت دارند بسیار مفید واقع شود.

  • حفظ سلامت دستگاه گوارش با نارنج

این میوه برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و می تواند به شکل های مختلف از بروز بیماری های گوناگون دستگاه گوارش جلوگیری کند. اگر چه مقدار فیبر موجود در این میوه نسبت به سایر مرکبات بسیار کمتر است اما مصرف آن می تواند از بروز بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش مثل زخم معده، نفخ، عفونت گوارشی و سوهاضمه جلوگیری کند.

مصرف این میوه چه به صورت خام و چه به صورت عصاره یا عرق بهار نارنج می تواند از اسهال و یبوست، جلوگیری کند و به دستگاه گوارش در هضم بهتر مواد غذایی کمک کند و باعث خارج شدن سموم از سیستم گوارشی شود.

خواص نارنج | بیا و یادبگیر
خواص نارنج | بیا و یادبگیر
  • نارنج در طب سنتی

از نگاه طب سنتی نارنج طبیعتی سرد و خشک دارد و می تواند برای کمک به تصفیه خون، کمک به درمان ترشحات صفرا، نرم کردن سینه و تسکین سرفه، درمان مرض قند، درمان اختلال های کبدی، اختلال خواب و درمان افزایش فشار خون مورد استفاده قرار گیرد.

علاوه بر این می توان از عصاره ی این میوه به واسطه ی خاصیت ضد التهابی که دارد، برای کاهش تورم و کاهش درد مفاصل استفاده کرد و اختلالات مفاصلی مثل نقرس و روماتیسم را تحت کنترل در آورد.

  • نارنج برای پوست و مو

اگر می خواهید پوستی شفاف و تمیز داشته باشید، نارنج می تواند یک کمک بزرگ برای شما باشد. این میوه با افزایش میزان آب رسانی به پوست باعث مرطوب ماندن آن می شود و از خشک شدن و پوسته دادن آن جلوگیری می کند. پس می توان از این میوه به عنوان یک مرطوب کننده پوست طبیعی نام برد.

همچنین به واسطه ی داشتن خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی پوست آن، این میوه می تواند به شما در از بین بردن آکنه و جوش های مزاحم روی پوست صورت کمک کند و پوستی تمیز و بدون چربی را به شما هدیه دهد.

همچنین می توانید از این میوه برای کمک به تقویت و رشد بهتر مو های خود استفاده کنید. ماساژ دادن مو ها به کمک نارنج می تواند ضمن تقویت و پر پشت کردن مو ها از ریزش آن ها جلوگیری کند و موجب درخشنده تر شدن هر چه بیشتر مو ها شود.

خواص نارنج | بیا و یادبگیر
خواص نارنج | بیا و یادبگیر
  • تقویت سیستم ایمنی بدن به کمک نارنج

تقویت سیستم ایمنی بدن به خصوص در فصل زمستان همواره یکی از دغدغه های اصلی افراد مختلف است. برای این امر پیشنهاد تیم سلامت بیا و یادبگیر به شما همراهان گرامی استفاده از میوه ها، به خصوص مرکباتی است که ویتامین ث قابل توجهی دارند.

مصرف نارنج در فصول سرد سال می تواند ضمن تقویت سیستم ایمنی بدن از ابتلا افراد به سرما خوردگی، سینوزیت و آنفولانزا جلوگیری و شما را از مصرف دارو های شیمیایی بد مزه بی نیاز کند.

  • رفع بوی بد دهان

یکی از مشکلاتی که شاید افراد بسیاری با آن دست و پنجه نرم می کنند، بوی بدن دهان است. به خصوص صبح ها که باید به محل کار رفت و با همکاران دیدار کرد. نوش جان کردن یک فنجان آب نارنج به صورت روزانه به مدت 3 الی 4 هفته می تواند ضمن کمک به حفظ بهداشت دهان و دندان، بوی بد دهان را نیز کاهش دهد.

خواص نارنج | بیا و یادبگیر
خواص نارنج | بیا و یادبگیر
  • آرام بخش طبیعی

نارنج به عنوان میوه ای آرام بخش در دنیای پزشکی شناخته می شود و می تواند ذهن شما را از درگیری های روزانه خالی کند. بو و عطر این میوه خود یک مسکن طبیعی شمرده می شود و نوش جان کردن آن به صورت آبمیوه می تواند اضطراب و استرس را از شما دور کند و در داشتن خوابی آرام موثر باشد.

  • پیشگیری از سرطان

لیمونین و میرسن، دو ماده ای که در میوه ی نارنج یافت شده می توانند در پیشگیری از ایجاد تومور های بدخیم موثر واقع شود. ویتامین ها و مواد مغذی موجود در این میوه می تواند سلول های سرطانی و رادیکال های آزاد را از بین ببرد و از بروز سرطان های مختلف و تومور ها پیشگیری کند.

خواص نارنج | بیا و یادبگیر
خواص نارنج | بیا و یادبگیر
  • نارنج میوه ای مناسب برای خانم های باردار

خانم های باردار می توانند با مصرف این میوه میزان جذب آهن در بدن را افزایش دهند و از کم خونی در این دوران مهم جلوگیری کنند. علاوه بر این مصرف نارنج در این دوران می تواند با کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن مانع بزرگی در برابر سرما خوردگی ها و بیماری های ویروسی باشد.

خواص پوست و برگ نارنج

نارنج میوه ای است که علاوه بر خود آن، از پوست و برگ آن نیز می توان استفاده های جالبی کرد. از پوست این میوه می توان برای کنترل تحرکات روده و از بین بردن سموم و انگل های موجود در سیستم گوارش استفاده کرد. همچنین در برخی منابع ذکر شده که می توان از پوست این میوه برای کاهش سردرد استفاده کرد.

برگ های خوش بوی این میوه خاصیت آرام بخش دارند و می توانند از تشنج، سردرد های میگرنی و بی خوابی جلوگیری کنند. همچنین می توان برای درمان مشکلات و نا آرامی های کبدی، برگ این میوه را در آب گرم جوشاند و میل کرد. دم کرده برگ این میوه یک ضد عفونی کننده ی طبیعی است و می تواند بدن را از سموم پاکسازی کند.

خواص پوست و برگ نارنج | بیا و یادبگیر
خواص پوست و برگ نارنج | بیا و یادبگیر

مضرات نارنج

  • به اندازه مصرف کنید

اگر چه نارنج میوه ای خوش خوراک است و آدم از نوش جان کردن آن سیر نمی شود، اما باید اندازه را در مصرف آن نگه داشت. بیش از اندازه مصرف کردن این میوه می تواند عوارض مختلفی مثل سردرد، بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون را با خود به همراه داشته باشد. لذا توصیه بیا و یادبگیر به شما مصرف به اندازه ی این میوه ی خوشمزه است.

  • تداخل دارویی

این میوه با برخی از دارو ها تداخل دارد و می تواند در روند کار آن ها وقفه بیندازد یا اثر آن ها را دو چندان کند. به خصوص دارو های ضد افسردگی و مسکن که مصرف صحیح آن ها در طی روند درمان بسیار حساس است. لذا توصیه ما به شما پرهیز از مصرف این میوه تا زمان اتمام دارو ها است.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

انار
کیوی