پاپیتال | بیا و یادبگیر

پاپیتال

بریتانیا، اواخر تابستان سال 1996، مشغول قدم زدن در خیابان های زیبای این کشور بارانی بودم که بویی خوش مشامم را پر کرد. بویی دلپذیر، دلپسند و مطبوع که مرا سرمست کرده بود و مدام به سمت خود صدا می زد.

ردش را گرفتم. بوییدم و بوییدم تا بالاخره سرمنشاء آن را یافتم. این عطر خوش متعلق به گیاهی بود که صاحب یکی از خانه های محل در باغچه ی کوچک و زیبایش کاشته بود تا به واسطه ی رونده بودن آن بتواند نرده ها و پرچین های رنگ و رو رفته اش را از دید عموم پنهان کند.

گیاهی که اهالی آن محل با نام های پیچک انگلیسی یا پیچک اروپایی ازش یاد می کردند اما با مطالعاتی که بعد ها در کتابخانه ی بزرگ بریتانیا در رابطه با آن داشتم متوجه شدم که نامش پاپیتال است.

این دلنوشته کوتاه بخشی از یادداشت های یک جهانگرد ناشناس بود که با پای پیاده سراسر اروپا را گشت تا بتواند با رسوم، آداب و فرهنگ های مردمان ساکن در قاره ی سبز بهتر و بیشتر آشنا شود.

به همین بهانه ی زیبا هم امروز تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر تصمیم گرفت تا به سراغ این پیچک جذاب و دوست داشتنی برود و از شروط نگهداری، راهکار های تکثیر و نحوه ی مقابله با آفات و بیماری هایش مطالبی را برای شما عزیزان بگوید.

پاپیتال

پاپیتال گیاهی سریع الرشد، همیشه سبز و مقاوم است که در چند سال اخیر استفاده از آن برای نماسازی و زیباسازی دیوار ها و عایق بندی ها بسیار باب شده به پیشنهاد اول اکثر طراح های دکوراسیون داخلی تبدیل شده است.

گیاه مورد علاقه ی بریتانیایی ها است. به سرعت با هر محیطی سازگار می شود، ساقه های سفت و محکمی دارد و ترجیحش بر این است که در اواسط تابستان تا اواخر پاییز فرایند گلدهی را انجام دهد.

گیاه پاپیتال | بیا و یادبگیر
گیاه پاپیتال | بیا و یادبگیر

پاپیتال یک گیاه سمی

برای پرندگان و برخی حیوانات نه اما برای ما انسان ها و حیوانات خانگی ما این گیاه به شدت سمی است و خوردن، جویدن و بلعیدن هر قسمتی از آن (حتی شکوفه و میوه) می تواند منجر به ایجاد حالت تهوع، اسهال و استفراغ، دلپیچه و همچنین نقص در عملکرد صحیح دستگاه گوارش شود.

لذا به پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر حتما مکانی مناسب برای استقرار گیاه پاپیتال خود در نظر بگیرید تا به طور ناخواسته سلامت کودکان و حیوانات خانگی خود را به خطر نیندازید.

شرایط مراقبت و نگهداری از پاپیتال

  • آب

پروسه ی آبیاری پاپیتال بسیار ساده و تنها نیازمند رعایت چند نکته ی ساده است. نکاتی که اگر به خوبی به آن ها توجه شود و رعایتشان کنید قطعا در این زمینه مشکلی نخواهید داشت. در غیر این صورت با مشکلات متعدد و متنوعی رو به رو خواهید شد که رفع آن ها خود صبر ایوب می خواهد.

نکته ی اول این که تنها وقتی این گیاه را آبیاری کنید که بخش رویی خاک آن کاملا خشک شده باشد. نکته ی دوم این که آبیاری را به وسیله ی آب باران، آب جوشیده یا آبی که چند روز در ظرفی مانده انجام دهید. چون آب لوله کشی دارای املاح بسیاری است که می تواند به پاپیتال شما صدمه برساند.

نکته ی سوم این که آب را مستقیما به روی خاک این گیاه بریزید. چون ریختن آب روی برگ ها و گل های پاپیتال می تواند سبب آسیب دیدن این گیاه شود و نکته ی چهارم این که حتما بعد از هر مرتبه آبیاری، آب جمع شده در زیر گلدانی را سریعا تخلیه کنید تا ریشه های پاپیتال بتوانند تنفسی راحت و عمیق داشته باشند.

  • نور

بهترین نوع نور برای گیاه پاپیتال نور غیر مستقیم و طبیعی خورشید است. چون نه آنقدر داغ است که منجر به سوختن برگ های این گیاه شود و نه آنقدر بی اثر است که سبب پژمردگی و بی حالی پاپیتال شما شود.

  • دما

اگر می خواهید گیاهتان همواره روی فرم و سرحال باشد بهتر است از آن در محیطی که دمایش عددی مابین 18 تا 23 درجه ی سانتی گراد هست نگهداری کنید.

همچنین به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر از قرار دادن آن در کنار وسایل سرمایشی و گرمایشی نیز پرهیز کنید تا در روند رشد نرمال آن تداخل ایجاد نکنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از پاپیتال | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از پاپیتال | بیا و یادبگیر
  • خاک

برای بستر این پیچک جذاب انگلیسی از خاک های سبکی که زهکشی مناسبی دارند استفاده کنید. چون چنین نوع خاکی احتمال خرابی و پوسیدگی ریشه ی گیاه پاپیتال را به حداقل می رساند و دست کم از این بابت خیالتان را راحت می کند.

  • کود

به مانند هر گیاه دیگری، پاپیتال هم برای ادامه ی حیات و شکوفایی نیاز به کود و کود دهی دارد. برای همین منظور به پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر در فصل های بهار و تابستان ماهانه دو مرتبه مقداری کود مایع را در آب آبیاری این گیاه حل کنید و به پای آن بریزید.

و اما نکات مهمی که باید در رابطه با بحث کود دهی گیاه پاپیتال حتما به آن ها توجه داشته باشید. اول، توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید در زمانی که خاک این گیاه خشک است به آن کود بدهید. چون این عمل ریشه ی پیچک شما را می سوزاند و از بین می برد.

دوم، بهتر است از کود های با پایه ی نیتروژن برای تغذیه پاپیتال خود استفاده کنید و سوم، باید پروسه ی تقویت گیاه را در نیم سال دوم متوقف کنید تا خللی در استراحت و خواب آن ایجاد نکنید.

  • تعویض گلدان

اگر گیاه شما جوان و در مرحله ی رشد است (1 یا 2 ساله است) بهتر است تا سالی دو مرتبه برای تعویض گلدان آن اقدام کنید تا رشد استاندارد تری داشته باشد و دچار مشکل نشود.

اما اگر گیاه شما از مرحله ی رشد عبور کرده (3 سال یا بیشتر دارد) می توانید به صورت سالیانه و در اواسط فروردین ماه هر سال برای تعویض گلدان آن اقدام کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از پاپیتال | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از پاپیتال | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه پاپیتال

بهترین شیوه ی تکثیر با توجه به شرایط پاپیتال یعنی رشد سریع و ساقه های محکم آن استفاده از روش قلمه زنی از ساقه است که شما دوستان و همراهان همیشگی بیا و یادبگیر می تواند قدم به قدم مراحل انجام آن را در ادامه ی این بخش مطالعه کنید.

  • تکثیر پاپیتال به روش قلمه از ساقه

برای این که احتمال موفقیت پیاده سازی و انجام این روش بیشتر شود بهتر است تا فصل های بهار و تابستان را برای انجام آن انتخاب کنید. چون در این دو فصل عمل ریشه زایی با سرعت بالاتری انجام می شود.

  1. یک ساقه ی جوان، محکم و سالم را انتخاب و آن را به وسیله ی یک چاقوی تیز و استرلیزه یا یک قیچی مخصوص باغبانی از گیاه مادر جدا کنید.
  2. سپس قلمه را در محیطی با دمای تعادل نگه دارید تا انتهای آن خشک شود پینه ببندد.
  3. حالا قلمه را بردارید و در خاکی سبک، غنی و مرطوب بکارید و در محلی قرار دهید که نور خورشید به صورت غیر مستقیم یا فیلتر شده به آن بتابد.
  4. تبریک شما صاحب یک پاپیتال جدید شدید.
تکثیر پاپیتال به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر پاپیتال به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های پاپیتال

دیدن یک پاپیتال که به حمله ی آفات دچار یا به بیماری های مختلف مبتلا شده هم آزار دهنده است و هم بسیار نادر، چرا که این گیاه با مقاومت بالایش شناخته می شود و بروز چنین مشکلاتی یعنی که پاپیتال برای مدت طولانی در حال مقابله با آفات و بیماری ها بوده و ما اصلا متوجه آن نبوده ایم.

  • علت زرد شدن برگ های پاپیتال چیست؟

علت زرد شدن برگ های پاپیتال را نمی توان تنها به یک عامل واحد نسبت داد. چرا که فاکتور های بسیاری مثل دمای نامناسب (بیش از حد پایین یا بالا) هوای محیط، کود دهی زیاد و سوز و سرمای بیش از اندازه می توانند در زرد شدن برگ های این گیاه تاثیر گذار باشند.

به همین دلیل هم توصیه می کنیم تا برای پیشگیری از بروز و همچنین رفع این مشکل شرایط استانداردی مطابق با آموزش هایی که در این مقاله ارائه شد برای نگهداری پاپیتال فراهم کنید.

  • دلیل قهوه ای شدن برگ های پاپیتال چیست؟

قهوه ای شدن برگ های پاپیتال نشانه ای بر آبیاری زیاد و عدم تنفس مناسب ریشه ی این گیاه است که برای برطرف کردن آن پیشنهاد می کنیم تا خشک شدن کامل خاک پروسه ی آبیاری را کاملا متوقف و سپس مطابق با دستورالعمل هایی که در بخش آب ارائه شده فرایند آبیاری را در پیش بگیرید.

آفات و بیماری های پاپیتال | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های پاپیتال | بیا و یادبگیر
  • چرا روی برگ های پاپیتال لکه های قهوه ای ایجاد می شود؟

اگر در هنگام مشاهدات روزانه ی خود از گیاه پاپیتال متوجه شدید که لکه های دایره ای شکل و قهوه ای رنگ روی برگ ها در حال شکل گیری است بدانید باکتری زانتانوماس به گیاهتان حمله ور شده و قصد نابود کردن آن را دارد.

برای مقابله با آن در قدم اول برگ و ساقه ی آسیب دیده را به طور کامل از گیاه خود جدا کنید و سپس با استفاده از محلول آب و سرکه بخش های دیگر را اسپری کنید تا از آلودگی پاک شوند.

  • چرا برگ های پاپیتال چروک می شود؟

اصلی ترین دلیل چروک شدن برگ های این گیاه گرمای بیش از حد محل نگهداری آن است که می توانید با انتقال گلدان پاپیتال به محیطی خنک تر این مشکل را نیز مرتفع کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

کراسولا
سینگونیوم