کراسولا | بیا و یادبگیر

کراسولا

کراسولا، یکی از آن گونه های گیاهی که به واسطه ی ظاهر جذاب و برگ های گوشتی و تپلی که دارد از گذشته تا به امروز همواره جزو محبوب ترین گیاهان آپارتمانی بوده و هست.

یکی از دوست داشتنی ترین اعضای خانواده ی ساکولنت ها که این روز ها بسیاری از علاقه مندان به نگهداری از گل و گیاه دست کم از یک نمونه ی آن در منزل یا محل کار خود مراقبت می کنند. گیاهی خاص که بی شک یا شما از طرفدارانش هستید و یا دوست دارید که از طرفداران آن باشید.

کراسولا

کراسولا گیاهی از خانواده ی ساکولنت ها و بومی مناطق گرمسیری قاره ی آفریقا است که به واسطه ی ظاهر جذاب و برگ های بیضی شکل و گوشتی که دارد مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به گیاهان آپارتمانی است.

این گیاه بیش از 150 گونه ی مختلف دارد که از میان تمامی آن ها کراسولا مخملی، کراسولا قاشقی و کراسولا خرفه ای از بقیه محبوب ترند و نظر طیف وسیع تری از دوستداران این خانواده را به خود جلب کرده اند.

هوادارانش این گیاه را نماد شانس و برکت می دانند و درخت آن را درخت ثروت می نامند و به همین دلیل هم معتقد هستند که نگهداری از کراسولا در منزل یا محل کار، برکت را با خود به همراه خواهد داشت.

مانند آلوئه ورا، سانسوریا و دیگر اعضای خانواده ی ساکولنت ها نگهداری از کراسولا هم ساده است که یعنی می تواند انتخابی مناسب برای افرادی باشد که قصد ورود به دنیای مراقبت و نگهداری از گیاهان آپارتمانی را دارند.

کراسولا | بیا و یادبگیر
کراسولا | بیا و یادبگیر

آیا کراسولا گیاهی سمی است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بله کراسولا گیاهی سمی است و می تواند برای حیوانات خانگی مثل سگ و گربه بسیار خطرناک باشد و منجر به ایجاد مسمومیت در آن ها شود.

بنابراین به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر آن را در محلی از منزل یا محل کار خود قرار دهید که از دسترس حیوانات خانگی به دور باشد. چرا که در صورت جویدن یا بلعیدن هر بخشی از این گیاه توسط سگ ها و گربه ها امکان بروز مشکلات مختلف گوارشی وجود دارد.

آیا کراسولا گیاهی سمی است؟ | بیا و یادبگیر
آیا کراسولا گیاهی سمی است؟ | بیا و یادبگیر

شرایط مراقبت و نگهداری از کراسولا

  • آب

همان طور که در بخش های پیشین به آن اشاره شد کراسولا عضوی از خانواده ی ساکولنت ها است و مانند دیگر اعضای این خانواده می تواند آب را در برگ های گوشتی خود نگه دارد.

پس اولین نکته ای که در خصوص آبیاری این گیاه باید ذکر شود این است که نباید آن را غرقاب کنید. چون غرقاب کردن باعث پوسیدن ریشه و از بین رفتن کامل این گیاه می شود.

نکته دوم اما این که مناسب است تا اجازه دهید بعد از هر بار آبیاری بخش رویی خاک این گیاه به عمق 1 الی 2 سانتی متر خشک شود و سپس برای آبیاری مجدد آن اقدام نمایید.

همچنین باید در نظر داشته باشید که این گیاه در فصول گرم سال به آبیاری بیشتری نیاز دارد و با شروع فصل های سرد مثل پاییز و زمستان نیاز آن به آبیاری کمتر و کمتر می شود.

بنابراین سعی کنید تا در بهار و تابستان دست کم در هفته 2 الی 3 مرتبه و در پاییز و زمستان هفته ای 1 الی 2 مرتبه کراسولای خود را آبیاری کنید تا نیاز آن به این ماده ی حیاتی را به طور کامل برطرف کنید.

  • نور

کراسولای خود را به مدت 5 ساعت در روز مقابل نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید تا بتواند به خوبی رشد داشته باشد و نواری قرمز رنگ در لبه ی برگ هایش ایجاد شود و نهایت کمال و زیبایی خودش را برای شما به نمایش بگذارد.

این گیاه همچنین می تواند نور مستقیم این غول سرخ را نیز تا حدودی تحمل کند اما باید بدانید که قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید می تواند آب موجود در برگ های آن را از بین ببرد و منجر به سوختن کراسولا شود.

شرایط مراقبت و نگهداری از کراسولا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از کراسولا | بیا و یادبگیر
  • دما

کراسولا گیاهی است که میل به آب و هوای گرم دارد و سرما را نمی پسندد. لذا بهتر است این گیاه را در محیطی با دمای 15 الی 25 درجه ی سانتی گراد (دمای اتاق) قرار دهید تا در پروسه ی رشد و نمو آن اختلالی ایجاد نشود.

همچنین اگر آن را بیرون از منزل نگهداری می کنید توصیه بیا و یادبگیر به شما انتقال این گیاه در فصل سرما به درون منزل است. چون دمای زیر 10 درجه ی سانتی گراد موجب یخ زدگی ریشه و برگ های کراسولا می شود.

  • خاک

خاک کاکتوس پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز برای نگهداری کراسولا است. چون خاکی سبک است و زهکشی مناسبی دارد و می تواند بستری مناسب برای این گیاه زیبا باشد.

اما اگر می خواهید خودتان خاک مناسب آن را شخصا درست کنید می توانید با ترکیب خاک باغچه با ماسه و کود یا مخلوط خاک برگ، کوکوپیت و پرلیت بستری مناسب برای کراسولای خود آماده کنید.

  • کود

یکی از بهترین کود ها برای تقویت کراسولا کود مایع است. چون این نوع کود سبب تقویت بهتر خاک، رشد سریع تر ریشه ها و جذب حداکثری مواد مغذی خاک توسط گیاه می شود. پس به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر حتما از کود های مایع برای تقویت کراسولای خود استفاده کنید.

در خصوص زمان انجام این فرایند اما فصل های بهار و تابستان بهترین و تنها گزینه های پیش روی شما است. به این دلیل در این بازه ی زمانی کراسولا کاملا بیدار و سرحال است و آمادگی استفاده از تقویت کننده ها را دارد.

پس در 6 ماهه ی اول سال هر ماه یک مرتبه این گیاه را با کمک کود های مایع تغذیه و با شروع 6 ماهه ی دوم این فرایند را متوقف کنید تا کراسولا بتواند با آرامش خاطر کامل به استراحت بپردازد.

  • تعویض گلدان

سرعت رشد کراسولا بسیار آهسته است. این گیاه در طول هر سال تنها 5 الی 10 سانتی متر رشد می کند. پس طبیعی است که نیاز به تعویض گلدان به صورت سالیانه نداشته باشد و بتواند تا چندین سال در یک گلدان باقی بماند.

اما مناسب است تا در انتهای هر سال وضعیت ریشه های آن را مورد بررسی قرار دهید تا اگر ریشه های این گیاه از انتهای گلدان بیرون زده بود برای تعویض گلدان اقدام کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از کراسولا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از کراسولا | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه کراسولا

برای تکثیر کراسولا هم می توان از برگ و هم از ساقه ی آن قلمه زد و یک گیاه نو پا به وجود آورد. در ادامه ی این بخش هر دوی این روش ها را به صورت قدم به قدم به شما همراهان بیا و یادبگیر آموزش خواهیم داد تا بتوانید در منزل و با کمترین زحمت ممکن یک گیاه جدید برای خود داشته باشید .

  • تکثیر کراسولا به روش قلمه از برگ

  1. یک برگ مناسب را انتخاب و آن را به همراه ساقه ی کوچکش با استفاده از قیچی باغبانی از گیاه اصلی جدا کنید.
  2. قلمه را به مدت چند روز در محلی گرم قرار دهید تا در محل برش یک لایه نازک ایجاد شود.
  3. حال می توانید قلمه را در خاک کاکتوس بکارید، به طوری که برگ از خاک بیرون باشد.
  4. فراموش نکنید خاک قلمه را مرطوب نگه دارید تا فرایند ریشه زایی به طور کامل انجام شود.
  • تکثیر کراسولا به روش قلمه از ساقه

  1. برای تکثیر به این روش نیاز است تا ساقه ای با اندازه تقریبی 10 سانتی متر در اختیار داشته باشید.
  2. ساقه را با احتیاط از گیاه مادر جدا و برگ های پایینی آن را حذف کنید، به طوری که تنها 2 الی 3 برگ در راس آن باقی بماند.
  3. سپس قلمه را در محلی گرم قرار دهید تا محل برش خشک شود پینه ببندد.
  4. حال می توانید قلمه را در بستری از پیت ماس و خاک برگ بکارید.
  5. خاک قلمه را مرطوب نگه دارید.
  6. بعد از گذشت 3 الی 4 هفته فرایند ریشه زایی به مراحل انتهای خود می رسد. در این زمان می توانید با کراسولای نو پای خود مانند یک گیاه بالغ رفتار کنید و از آن مانند یک گیاه کامل نگهداری کنید.
روش های تکثیر گیاه کراسولا | بیا و یادبگیر
روش های تکثیر گیاه کراسولا | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های کراسولا

کراسولا گیاهی است که مورد توجه بسیاری از آفات و بیماری ها است و می تواند به سرعت آلوده شود. به همین دلیل نباید آن را در کنار گیاهان بیمار قرار داد و امکان حلمه ی آفات را فراهم کرد. رایج ترین مشکلاتی که می تواند برای این گیاه دوست داشتنی دردسر ساز شود عبارتند از:

  • حمله ی شپشک آردآلود به کراسولا

برای از بین بردن این آفت ابتدا باید آن را بشناسید. شپشک آردآلود توده ای سفید رنگ و پنبه ای شکل است که روی برگ ها، ساقه و ریشه ی گیاه ایجاد می شود و شیره اش را میمکد و باعث ضعیف شدن آن می شود. برای از بین بردن آن بهترین راه استفاده از پنبه الکلی و یا حشره کش های سیستماتیک است.

  • تشکیل سفیدک های پودری روی برگ های کراسولا

این مشکل نیز معمولا به دلیل حمله ی قارچ ها رخ می دهد که توصیه می شود تا با کنترل میزان رطوبت گیاه و همچنین پرهیز از غبار پاشی روی برگ ها و گل های آن زمینه را برای کاهش و از بین بردن قارچ ها فراهم کنید.

آفات و بیماری های کراسولا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های کراسولا | بیا و یادبگیر
  • پوسیدگی ریشه ی کراسولا

رطوبت بالا، خاک نامناسب و آبیاری بیش از اندازه می تواند از دلایل پوسیدگی ریشه ی این گیاه باشد. توصیه می شود طبق آموزشی که در بخش های خاک و آب در همین مقاله مطالعه کردید، با آبیاری به اندازه و استفاده از خاک مناسب اجازه ی پوسیده و گندیده شدن ریشه ی کراسولا را ندهید.

  • نازک شدن برگ های کراسولا

همان طور که می دانید داخل برگ های کراسولا پر از آب است و چنین مشکلی به دلیل قرار گرفتن آن در برابر نور مستقیم خورشید یا کم آبی به وجود می آید. لذا توصیه می شود تا اندکی بر میزان آبیاری آن افزوده و گلدانش را نیز به محلی انتقال دهید که بتواند از نور غیر مستقیم یا فیلتر شده ی خورشید بهرهمند شود.

  • ریزش برگ های کراسولا

کود دهی و تقویت بیش از اندازه منجر به زرد شدن برگ ها و در ادامه ریزش آن ها می شود. سعی کنید با استفاده از کود های مایع یا کود مخصوص ساکولنت ها هر ماه 1 مرتبه این گیاه را تغذیه کنید تا از تغییر رنگ و ریختن برگ های آن جلوگیری کنید.

علاوه بر این گاهی هم ممکن است که ریزش برگ ها به دلیل تغییر مکان گیاه یا شکوفایی آن رخ داده باشد که معمولا بعد از یک دوره ی کوتاه و با عادت کردن گیاه به محیط جدید، این مشکل به خودی خود رفع خواهد شد.

آفات و بیماری های کراسولا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های کراسولا | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

سیکلامن
پاپیتال