پپرومیا هندوانه ای | بیا و یادبگیر

پپرومیا هندوانه ای

پپرومیا هندوانه ای، عضوی از خانواده Piperaceae و از جمله گیاهان لوکس و زینتی این روز های بازار که به واسطه ی طرح و نقش جذاب برگ هایش از محبوبیت ویژه ای در میان هواداران و علاقه مندان به گل و گیاه در سراسر دنیا برخوردار است.

پپرومیا هندوانه ای

مانند دیگر اعضای خانواده ی پپرومیا گونه ی هندوانه ای هم بومی بخش های جنوبی قاره ی آمریکا است و عموما در کشور های برزیل، بولیوی، اکوادور و ونزوئلا پرورش داده می شود.

برگ های آن همیشه سبز و بسیار شکننده هستند و طرح روی آن ها شباهت زیادی به پوست هندوانه دارد که دلیل استفاده از نام پپرومیا هندوانه ای برای این گیاه نیز به دلیل همین وجه تشابه با میوه ی هندوانه است.

سرعت رشد این گیاه بسیار آهسته و با شکوفایی گل هایش حتی کند تر هم می شود. به همین دلیل بسیاری از باغبانان و اهالی فن توصیه می کنند تا با جدا کردن گل ها پپرومیا هندوانه ای از کاهش سرعت رشد آن جلوگیری کنید.

البته باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که این گیاه در نهایت رشد خود می تواند اندازه ای بین 20 الی 30 سانتی متر داشته باشد. پس اگر گیاه شما کوچک و جمع و جور است اصلا نگران نباشید چون پپرومیا هندوانه ای یک گیاه مینیاتوری است و مناسب قرار گرفتن روی میز و قفسه و طاقچه است.

پپرومیا هندوانه ای | بیا و یادبگیر
پپرومیا هندوانه ای | بیا و یادبگیر

آیا پپرومیا هندوانه ای گیاهی سمی است؟

پپرومیا هندوانه ای هیچ خطری برای انسان ها و حیوانات ندارد و هیچ آسیبی به واسطه ی لمس برگ ها یا جویدن آن ها شامل حال کودکان و حیوانات خانگی نمی شود. پس با خیال راحت گلدان آن را در هر کجا که دوست دارید قرار دهید و از تماشای زیبایی آن نهایت لذت را ببرید.

شرایط مراقبت و نگهداری از پپرومیا هندوانه ای

  • آب

برای آبیاری پپرومیا هندوانه ای باید از آب های بدون املاح استفاده کنید. چون املاح و کلر موجود در آب های لوله کشی شهری می تواند روند طبیعی رشد این گیاه را با اختلال مواجه کند. برای این منظور پیشنهاد می کنیم تا از آب های جوشیده شده یا آب های چند روز مانده برای آبیاری آن استفاده کنید.

اما این که چه زمانی باید این گیاه را آبیاری کنید بستگی به خشکی خاک آن دارد. سعی کنید به صورت روزانه وضعیت خشکی خاک آن را مورد ارزیابی قرار دهید. با انگشتان خود خاک را لمس کنید. اگر نم یا رطوبتی حس نکردید می توانید گیاه خود را آبیاری کنید.

همچنین در زمان آبیاری این نکته را هم همواره در پس ذهن خود نگه دارید که آب باید مستقیما به روی خاک پپرومیا هندوانه ای ریخته شود. چرا که ریختن آب به روی برگ ها سبب آسیب دیدگی و در برخی موارد سیاه شدن برگ های این گیاه می شود.

  • نور

نور مورد پسند پپرومیا هندوانه ای نوری است که به صورت غیر مستقیم به آن بتابد. چون نور مستقیم و شدید خورشید می تواند منجر به سوختن برگ ها و نابودی این گیاه شود.

همچنین برای حفظ زیبایی و طرح خاص روی برگ های پپرومیا، این گیاه نیاز دارد تا روزانه 5 الی 7 ساعت را در برابر نور خورشید قرار داشته باشد. بنابراین باید آن را در محلی از منزل یا محل کار خود قرار دهید که بتواند اکثر طول روز از نور خورشید استفاده کند.

  • دما

بهترین بازه ی دمایی برای نگهداری پپرومیا هندوانه ای 20 الی 30 درجه ی سانتی گراد است. بنابراین می توانید به راحتی آن را در محیط های بسته ای مثل منزل نگهداری کنید، بی آن که مشکلی برای این گیاه به وجود آید.

اما در خصوص سردی هوا، باید بدانید که این گونه از پپرومیا به هیچ عنوان رابطه ی خوبی با سرما ندارد و در صورتی که محل نگهداری آن دمایی کمتر از 15 درجه ی سانتی گراد داشته باشد احتمال آسیب دیدگی و یخ زدگی ریشه ی آن محتمل است.

شرایط مراقبت و نگهداری از پپرومیا هندوانه ای | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از پپرومیا هندوانه ای | بیا و یادبگیر
  • خاک

استفاده از خاک های سبکی که امکان رسیدن هوا به ریشه را می دهند و آب را در خود ذخیره نمی کنند پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به تمامی شما عزیزانی است که از پپرومیا هندوانه ای مراقبت می کنید.

برای تهیه خاک مناسب این گیاه بهترین گزینه مراجعه به فروشگاه های گل و گیاه و تهیه خاک مناسب گیاهان آپارتمانی است اما در صورتی که قصد ترکیب خاک به صورت دستی را دارید پیشنهاد می کنیم تا از خاک برگ و پرلیت استفاده کنید.

  • کود

برای تقویت پپرومیا هندوانه ای می توانید از کود های محلول در آب و مناسب برای گیاهان آپارتمانی استفاده کنید. فرایند کود دهی باید در فصل های بهار و تابستان به صورت دو ماهانه (هر دو ماه یک بار) انجام شود و در فصل های پاییز و زمستان متوقف شود تا گیاه بتواند استراحت کند.

  • تعویض گلدان

با توجه به رشد آهسته ی این گیاه نیازی به تعویض گلدان آن به صورت سالیانه نیست. پیشنهاد می شود تا هر 2 یا 3 سال یک بار وضعیت ریشه ی آن را مورد ارزیابی قرار دهید و در صورتی که ریشه جا برای رشد نداشت یا از انتهای گلدان بیرون زده بود اقدام به تعویض گلدان آن کنید.

همچنین در نظر داشته باشید که از گلدان های بزرگ برای این گیاه استفاده نکنید. چرا که گلدان های بزرگ رطوبت را برای مدت بیشتری در خود نگه می دارند و چنین فرایندی می تواند پپرومیا را آزرده خاطر کند.

شرایط مراقبت و نگهداری از پپرومیا هندوانه ای | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از پپرومیا هندوانه ای | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه پپرومیا هندوانه ای

برای تکثیر پپرومیا هندوانه ای چندین و چند روش ساده وجود دارد که بسته به امکانات، توانایی و تجربه می توانید یکی از آن ها را انتخاب و گیاه خود را تکثیر کنید.

  • تکثیر پپرومیا هندوانه ای به روش تقسیم بوته

تکثیر به روش تقسیم بوته یکی از راهکار های مناسب برای تکثیر پپرومیا است. برای تکثیر به این روش لازم است تا گیاه را با احتیاط از گلدان خارج کنید و توپ ریشه ی آن را با استفاده از دست یا یک چاقوی تیز و تمیز به دو قسمت تقسیم کنید و هر کدام را در گلدانی جداگانه قرار دهید.

اما پیش از انجام فرایند تکثیر باید این دو نکته را حتما مد نظر داشته باشید. اول این که فرایند تقسیم بوته باید در اوسط فصل بهار انجام بگیرد و دوم این که تقسیم باید به گونه ای انجام شود که هر بخش پیاز و ریشه ی کافی برای ادامه ی حیات را داشته باشد.

  • تکثیر پپرومیا هندوانه ای به روش قلمه از ساقه

برای این کار لازم است تا یک ساقه به طول 7 تا 10 سانتی متر را انتخاب و با استفاده از یک قیچی باغبانی آن را با احتیاط از گیاه مادر جدا کنید. سپس برگ های اضافی را بچینید، به طوری که تنها 2 الی 3 برگ در راس ساقه باقی بماند.

حالا می توانید آن را در خاک مناسب (پرلیت + خاک برگ) بکارید. فرایند ریشه زایی ممکن است بین 1 تا 2 ماه به طور بینجامد. در این مدت خاک گیاه را همواره مرطوب نگه دارید و اجازه ندهید که قلمه خشکی خاک را تجربه کند.

تکثیر پپرومیا هندوانه ای به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر پپرومیا هندوانه ای به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های پپرومیا هندوانه ای

زرد شدن برگ ها، پژمرده شدن گیاه، شکل گیری کپک روی ساقه ها، کدام یک از این موارد سلامت پپرومیا هندوانه ای را بیشتر از سایرین تهدید می کند؟ چطور باید برای مقابله با آن ها اقدام کرد؟ در این بخش به پاسخ تمامی این سوالات خواهیم پرداخت.

  • دلیل سبز شدن برگ های پپرومیا هندوانه ای چیست؟

اگر برگ های گیاه شما سبز شده یا حالت پوست هندوانه ای خود را از دست داده یعنی نور به اندازه ی کافی به آن نرسیده است. اگر چنین نشانه ای را در گیاه خود مشاهده کردید باید سریعا آن را به محلی پر نور تر انتقال دهید تا مشکل برطرف شود.

  • چرا برگ های پپرومیا هندوانه ی سفید می شود؟

دلیل سفید شدن برگ های پپرومیا هنداونه ای تابیده شدن نور مستقیم و با شدت زیاد به برگ های آن است. اگر طی مشاهدات روزانه ی خود از این گیاه با چنین پدیده ای رو به روی شدید فورا آن را به محلی کم نور تر انتقال دهید تا مشکل برطرف شود.

آفات و بیماری های پپرومیا هندوانه ای | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های پپرومیا هندوانه ای | بیا و یادبگیر
  • علت سیاه شدن برگ های پپرومیا هندوانه ای جیست؟

آبیاری زیاد یا ریخته شدن آب روی برگ ها هنگام آبیاری از جمله دلایلی هستند که منجر به سیاه شدن برگ های پپرومیا می شوند. برای رفع این مشکل پیشنهاد می کنیم تا روند آبیاری را تنها وقتی در دستور کار خود قرار دهید که بخش رویی خاک این گیاه کامل خشک شده باشد.

همچنین از ریختن آب به روی برگ ها خودداری کنید. بهتر است تا آب را مستقیما به روی خاک بریزید و اجازه دهید تا گیاهتان با کمک ریشه هایش از آن استفاده کند.

  • دلیل ایجاد کپک های قهوه ای روی ساقه ی پپرومیا هندوانه ای چیست؟

این کپک های قهوه ای رنگ نوعی قارچ هستند که به دلیل سردی هوا روی ساقه های گیاه ایجاد می شوند. برای از بین بردن آن ها، پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر استفاده از قارچ کش ها و سپس انتقال گیاه به مکانی با دمای بالا تر است.

آفات و بیماری های پپرومیا هندوانه ای | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های پپرومیا هندوانه ای | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پیله آ پول چینی
برگ عبایی