برگ انجیری | بیا و یادبگیر

برگ انجیری

برگ های هر گیاه دقیقا مانند اثر انگشت ما انسان ها یونیک و بی همتا هستند. هر کدام پیچ و تاب های مختص به خود را دارند و برخی بزرگ تر و برخی دیگر کوچک ترند.

به برگ های گیاه برگ انجیری نگاه کنید. برگ های پهن و سوراخ دار آن را ببینید که روی یک ساقه ی نسبتا قطور سوار شده اند. بدون شک این گیاه یکی از خاص ترین شکل برگ ها را در میان تمامی گیاهان موجود در این کره ی خاکی در اختیار دارد.

برگ انجیری

برگ انجیری معروف به پنیر سوییسی یکی از جذاب ترین گیاهانی است که هر کسی می تواند از آن در منزل نگهداری کند. به خاطر برگ های خاص و کم نظیری که دارد خوراک دکوراتیو ها و طراحان داخلی برای تغییر دکوراسیون و زیباسازی فضا است و این روز ها بازارش حسابی گل کرده است.

بومی مکزیک و از مقاوم ترین گیاهانی است که امکان نگهداری در محیط های بسته را دارد و به همین دلیل از آن در بسیاری از مکان های عمومی مثل بانک ها و پاساژ ها و ادارات برای زیباسازی محیط استفاده می کنند.

گیاه برگ انجیری | بیا و یادبگیر
گیاه برگ انجیری | بیا و یادبگیر

آیا برگ انجیری گیاهی سمی است؟

بله، برگ انجیری گیاهی سمی است و نباید در دسترس کودکان یا حیوانات خانگی قرار بگیرد. چون در برگ های آن مقادیر قابل توجهی از اسید اگزالیک وجود دارد که در صورت جویده شدن برگ های آن آزاد می شود و می تواند باعث بروز نشانه هایی مثل حالت تهوع و استفراغ و التهاب در دهان شود.

شرایط مراقبت و نگهداری از برگ انجیری

  • آب

بهترین زمان برای آبیاری برگ انجیری وقتی است که بخش رویی خاک آن به صورت کامل خشک شده باشد. پس اگر هنگام بازدید روزانه از این گیاه متوجه نم یا رطوبت در خاک شدید بهتر است تا فرایند آبیاری را کمی به تعویق بیندازید تا خاک آن کاملا خشک شود.

نه کم آبی و نه غرقاب کردن هیچکدام باب میل این گیاه نیست و هر دو می توانند به یک اندازه به آن آسیب برسانند. آبیاری باید در زمان مناسب و به اندازه ای انجام شود که آب از انتهای گلدان به زیر گلدانی منتقل شود. همچنین در انتها نیز باید آب موجود در زیر گلدانی را خالی کنید تا به ریشه ی گیاه آسیب نرسد.

  • نور

برگ انجیری به نور کامل نیاز دارد. یعنی باید آن را در محلی از منزل یا محل کار خود قرار دهید که در تمام طول روز به آن نور بتابد. البته این نور باید به صورت غیر مستقیم یا مایل باشد. چرا که نور مستقیم باعث سوختن و از بین رفتن برگ های این گیاه می شود.

همچنین اگر نور به اندازه ی کافی به آن نرسد تغییراتی مانند شل شدگی و زرد شدن برگ ها و از بین رفتن سوراخ های روی برگ ها را شاهد خواهید بود. پس از نگهداری آن در محیط های کم نور یا بی نور مثل اتاق خواب پرهیز کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از برگ انجیری | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از برگ انجیری | بیا و یادبگیر
  • دما

دمای اتاق مثل بسیاری از گیاهان آپارتمانی برای نگهداری برگ انجیری هم مناسب است و می تواند به رشد بهتر آن کمک کند. این گیاه در برابر تغییر دمای محیط مقاومت مطلوبی دارد و تغییر دما در بازه ی 15 تا 25 درجه ی سانتی گراد را به خوبی تحمل می کند.

اما در صورتی که دمای محل نگهداری آن بیش از اندازه بالا (بالای 30 درجه ی سانتی گراد) یا زیادی پایین (پایین 10 درجه ی سانتی گراد) بیاید ممکن است شاهد مشکلاتی مثل توقف در رشد، بی حالی و پژمردگی و یخ زدگی ریشه آن باشید.

  • خاک

خاک برگ انجیری باید سبک باشد تا اجازه ی ذخیره شدن آب پس از آبیاری را در خود ندهد، باید غنی از مواد عالی باشد تا نیاز های ضروری گیاه برای ادامه ی حیات را تامین کند و باید زهکشی مناسبی داشته باشد تا امکان عبور آب و رسیدن هوا به ریشه را بدهد و منجر به خفگی گیاه نشود.

برای همین تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر پیشنهاد می کند تا حتی المقدور خاک این گیاه را از گلخانه ها یا فروشگاه های گل و گیاه تهیه کنید. همچنین اگر قصد ترکیب خاک به صورت دستی را دارید پیشنهاد می شود تا از خاک برگ و خاک باغچه برای ساخت بستر برگ انجیری استفاده کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از برگ انجیری | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از برگ انجیری | بیا و یادبگیر
  • کود

اگر می خواهید گیاهتان همواره شکوه و جلال خود را حفظ کند لازم است تا آن را با استفاده از کود های مناسب تقویت کنید. فرایند کود دهی باید در 6 ماهه ی اول سال ماهیانه 1 مرتبه و با استفاده از کود های مایع یا محلول در آب انجام و در 6 ماهه ی دوم متوقف شود تا گیاه بتواند استراحت مناسبی داشته باشد.

  • تعویض گلدان

سرعت رشد برگ انجیری از میزان متوسط کمی بالا تر است و در نتیجه نیاز به تعویض گلدان به صورت سالیانه دارد. البته اگر در انتهای سال با بررسی وضعیت ریشه متوجه شدید که هنوز جای رشد دارد و فعلا نیازی به تعویض گلدان نیست می توانید فرایند تعویض را یک سال به تعویق بیندازید.

شرایط مراقبت و نگهداری از برگ انجیری | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از برگ انجیری | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه برگ انجیری

مانند اکثر گیاهان آپارتمانی برگ انجیری را نیز می توان با استفاده از دو روش کاشت بذر یا قلمه از ساقه تکثیر کرد. در ادامه ی این بخش با تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر همراه باشید تا با مراحل انجام هر دو روش به طور کامل آشنا شوید.

  • تکثیر برگ انجیری به کمک کاشت بذر

برای این کار ابتدا باید بذر های گیاه برگ انجیری را تهیه کنید. ساده ترین روش برای تهیه بذر های این گیاه به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر مراجعه به فروشگاه های گل و گیاه یا گلخانه های سطح شهر است.

بعد از تهیه بذر کافی است تا گلدانی کوچک تهیه و آن را با کمپوست پر کنید. سپس بذر ها را در آن بکارید و سطح خاک را کمی مرطوب کنید. بعد از جوانه زدن بذر های می توانید آن ها را در گلدان های جداگانه ای بکارید.

تکثیر برگ انجیری به کمک کاشت بذر | بیا و یادبگیر
تکثیر برگ انجیری به کمک کاشت بذر | بیا و یادبگیر
  • تکثیر برگ انجیری به روش قلمه از ساقه

برای تکثیر برگ انجیری به روش قلمه از ساقه باید تا شروع فصل بهار صبر کنید. چون در این زمان به خصوص، گیاه شما در شاداب ترین شرایط ممکن قرار دارد و شانس موفقیت در فرایند تکثیر بسیار بالا است. حالا مراحل زیر را به دقت انجام دهید.

  1. یک ساقه ی مناسب و نسبتا جوان را انتخاب کنید و آن را با استفاده از یک قیچی باغبانی از گیاه اصلی جدا کنید.
  2. توجه داشته باشید که طول ساقه باید دست کم 10 الی 15 سانتی باشد.
  3. قلمه را در یک گلدان جداگانه که دارای خاکی سبک هست بکارید.
  4. برای این که قلمه را سر پا نگه دارید، لازم است تا یک تکه چوب نازک را کنار آن قرار دهید و قلمه را به آن ببندید.
  5. قلمه را در دمای اتاق نگهداری کنید و همواره سطح خاک آن را مرطوب نگه دارید.
  6. جهت تامین رطوبت برگ انجیری کوچک می توانید یک کیسه ی پلاستیکی روی آن بکشید.
  7. البته باید در نظر داشته باشید که کیسه با قلمه بر خورد نکند و دارای چندین سوراخ برای ورود هوا به داخل باشد.
  8. بعد از 1 الی 2 ماه قلمه شروع به ریشه زایی می کند و در این زمان می توانید کیسه ی پلاستیکی را از روی آن بردارید.
  9. تبریک شما یک برگ انجیری جدید دارید.
تکثیر برگ انجیری به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر برگ انجیری به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های برگ انجیری

شته، شپشک، کنه، کدام یک بیشتر برگ انجیری را مورد هجوم قرار می دهند؟ دلیل زرد شدن یا قهوه ای شدن برگ های این گیاه چیست؟ چرا برگ های گیاه من کوچک است و رشد نمی کند؟ در این بخش پاسخ تمامی سوالات شما در خصوص آفات و بیماری های برگ انجیری را خواهیم داد.

  • رایج ترین آفات برگ انجیری کدام ها هستند؟

کنه ، شپشک و شته از جمله رایج ترین آفاتی هستند که گیاه برگ انجیری را مورد حمله قرار می دهند. هر کدام نشانه هایی دارند که با شناسایی آن ها می توان نوع آفت را تشخیص داد و راهکاری مناسب برای مقابله با آن در نظر گرفت.

  1. اگر شته به گیاه شما حمله کرده باشد برگ های آن حالت چسبناکی پیدا می کنند که برای رفع آن می توانید با استفاده از محلول آب و صابون شته ها را به آرامی و با استفاده از یک پارچه ی تمیز از روی برگ ها پاک کنید.
  2. در صورتی که شپشک آردآلود آفتی باشد که به گیاه شما حمله کرده، می توانید توده های سفید رنگ پنبه ای شکلی را روی برگ ها و ساقه و ریشه ی گیاه خود مشاهده کنید که برای رفع آن بهترین راهکار پاکسازی برگ ها با استفاده از پنبه الکلی است.
  3. اگر تار های سفید رنگی مثل تار عنکبوت را زیر برگ های گیاه خود مشاهده کردید یعنی با یک دسته از کنه ها رو به روی هستید که در حال آسیب رساندن به گیاه شما هستند. برای رهایی از شر این کنه های می توانید با استفاده از محلول آب و صابون برگ های گیاه خود را پاک کنید و هر دو هفته یک بار آن را سمپاشی کنید.
رایج ترین آفات برگ انجیری کدام ها هستند؟ | بیا و یادبگیر
رایج ترین آفات برگ انجیری کدام ها هستند؟ | بیا و یادبگیر
  • چرا برگ های برگ انجیری خشک و چروکیده می شوند؟

گرمای محیط نگهداری از جمله رایج ترین دلایلی است که منجر به خشکی و چروکیده شدن برگ های برگ انجیری می شوند. کمی از دمای محیط بکاهید یا با غبارپاشی رطوبت مورد نیاز گیاه را فراهم کنید.

  • چرا روی برگ های برگ انجیری لکه های سیاه ایجاد می شود؟

ایجاد لکه های سیاه روی برگ های این گیاه به دلیل سرمای بیش از اندازه ی محل نگهداری آن است. برگ انجیری تحمل دمای کمتر از 10 درجه ی سانتی گراد را ندارد بنابراین باید برای رفع این مشکل آن را به محلی انتقال دهید که دمایی متعادل و در محدوده ی 15 تا 25 درجه ی سانتی گراد داشته باشد.

  • دلیل قهوه ای شدن نوک برگ های برگ انجیری چیست؟

قهوه ای شدن نوک برگ ها به دلیل تشنه بودن گیاه برگ انجیری است. آن را آبیاری کنید و با غبار پاشی رطوبت مورد نیاز آن را بر طرف کنید. مشکل به زودی حل خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فیلودندرون
پیله آ پول چینی