آزالیا | بیا و یادبگیر

آزالیا

گیاهان گلدار همواره جایگاه ویژه ای در میان علاقه مندان به گل و گیاه داشته و دارند. به خصوص آن هایی که گل هایی رنگارنگ و زیبا را در فصل گلدهی برای صاحبان خود به ارمغان می آورند و جدای از دلبری کردن، محیط نگهداری خود را نیز رنگ رویی تازه می دهند.

نمونه ی بارز یکی از همین گیاهان گلدار و جذاب آزالیا است. گیاهی که با گل های قرمز و آبی و زرد و صورتی خود چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند و هدیه عالی برای افرادی است که اهل باغ و باغچه و نگهداری از گل و گیاه هستند.

آزالیا

به آن گل صد تومانی یا خرزهره ی هندی هم می گویند. بیش از 50 گونه ی مختلف دارد که اکثر آن ها متعلق به شمال قاره ی آمریکا و جنوب قاره ی آسیا هستند و عمدتا در کشور های آمریکا و ژاپن و هند پرورش پیدا می کنند.

خانگی نیست و ترجیحش بر حضور در باغ و باغچه و به طور کل فضای بیرونی است تا بتواند وزرش باد های خنک را در میان شاخ و برگ هایش حس کند اما اگر نازش را بکشید و شرایط مد نظرش را فراهم کنید با کمی سخت گیری اجازه ی نگهداری خود در تراس یا بالکن منزل را هم به شما می دهد.

اهل سفر به نقاط مختلف دنیا و دوستدار نسیم های خنک است. برخلاف اکثر گیاهان و مانند بنت قنسول فصل زمستان را برای گلدهی مناسب می داند و مابقی روز های سال را بدون وقفه به تصفیه ی هوا مشغول است.

گیاه آزالیا | بیا و یادبگیر
گیاه آزالیا | بیا و یادبگیر

آزالیا سمی یا غیر سمی

آزالیا سمی نیست و تا به الان گزارشی مبنی بر مسمومیت به دلیل لمس یا خورده شدن برگ ها و گل های آن گزارش نشده است. پس با خیال راحت و بی نگرانی آن را در هر کجای منزل یا محل کار خود که می خواهید نگهداری کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از آزالیا

  • آب

بهترین نوع آب برای آبیاری گیاه آزالیا آبی بدون املاح است. برای این منظور می توانید از آب جوشیده ی مانده در کتری، آب باران یا آبی که چند روزی در یک ظرف مانده استفاده کنید.

آب را مستقیما به روی خاک این گیاه بریزید و از ریختن آب به روی گل ها و برگ های آن خودداری کنید. چون این عمل ممکن است در طولانی مدت باعث سوختن و از بین رفتن گل ها و برگ های آزالیا شود.

اما در صورتی که به دلیل تراکم بالای شاخ و برگ های این گیاه نتوانستید آب روی خاک آن بریزید می توانید از روشی که تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر برای آبیاری نخل مرداب آموزش داد برای آبیاری آزالیای خود استفاده کنید.

به این ترتیب که یک ظرف پر از آب (بدون املاح) را حاضر کنید و گلدان گیاه خود را درون آن قرار دهید و تا زمانی که سطح آب با حباب های ریز و درشت پر شده اجازه دهید گیاهتان در آب بماند. معمولا این فرایند 10 تا 15 دقیقه به طول می انجامد.

در انتها نیز به محض این که فرایند خروج حباب هوا از سطح آب متوقف شد می توانید گلدان گیاهتان را از ظرف آب خارج کنید. فراموش نکنید که اجازه دهید تا آب اضافی که طی این فرایند در خاک باقی مانده از انتهای گلدان خارج شود تا ریشه ی گیاه دچار پوسیدگی نشود.

  • نور

نور مورد نیاز آزالیا برای رشد و ادامه ی حیات نور غیر مستقیم اما زیاد است. یعنی نیاز دارد تا بیشتر طول روز در برابر نور غیر مستقیم خورشید قرار بگیرد. پس حتما آن را در محلی از منزل یا محل کار خود قرار دهید که بتواند اکثر ساعات روز از نور خورشید بهرهمند شود.

برای بازدهی بیشتر اما پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز قرار دادن آن در نیم سایه در فصل های گرم سال و نگهداری از آن در محلی با نور غیر مستقیم خورشید در فصل های سرد سال است.

  • دما

آزالیا برای گلدهی باید در هوای خنک قرار بگیرد. به طور معمول دمایی بین 15 تا 20 درجه ی سانتی گراد برای انجام فرایند گلدهی این گیاه مناسب است. اما هوای گرم و دمایی بیش از 22 درجه ی سانتی گراد می تواند فرایند گلدهی آن را با اختلال رو به رو کند.

شرایط مراقبت و نگهداری از آزالیا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از آزالیا | بیا و یادبگیر
  • خاک

خاک مناسب آزالیا باید سبک و با زهکشی مناسب باشد تا بتواند این گیاه را به خوبی در خود حفظ کند. برای تهیه خاک مناسب آن پیشنهاد می شود تا به فروشنده های معتبر گل و گیاه یا گلخانه ها مراجعه کنید.

  • کود

فصل بهار و پاییز فصل های مناسبی برای کود دهی آزالیا هستند. لازم است این گیاه را در این دو فصل ماهانه 1 مرتبه با استفاده از کود های کامل که حاوی مقادیری آهن هستند تقویت کنید. در فصل های تابستان و زمستان اما بهتر است تا این فرایند را متوقف کنید.

  • تعویض گلدان

برای تعویض گلدان آزالیا اواخر فصل تابستان زمان مناسبی است. به طور تقریبی هر 2 سال یک بار می توانید در این زمان به خصوص اقدام به تعویض گلدان این گیاه با گلدانی که دهانه ای بزرگ تر دارد کنید. استفاده از گلدان های سفالی پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر برای نگهداری آزالیا است.

شرایط مراقبت و نگهداری از آزالیا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از آزالیا | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه آزالیا

روش های مختلفی برای تکثیر آزالیا وجود دارد که با توجه به توان و امکاناتی که در اختیار دارید می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید. اما در این بخش تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر تصمیم دارد تا مراحل تکثیر این گیاه به روش قلمه از ساقه را به شما همراهان عزیز به صورت گام به گام آموزش دهد.

  • تکثیر آزالیا به روش قلمه از ساقه

برای تکثیر آزالیا به روش قلمه از ساقه باید تا رسیدن فصل بهار صبر کنید تا این گیاه آماده ی انجام فرایند تکثیر شود و از خواب زمستانی بیدار شده باشد. حالا لازم است تا

  1. یک شاخه ی نه چندان کوتاه به طول 10 الی 15 سانتی متر را انتخاب و با استفاده از ابزار های باغبانی مثل قیچی یا چاقو آن را از گیاه مادر جدا کنید.
  2. سپس برگ های اضافی یا همان برگ های پایینی را از قلمه ی خود جدا کنید.
  3. در ادامه لازم است بستری مناسب از پیت ماس و پرلیت برای قلمه فراهم و قلمه را در آن بکارید.
  4. سعی کنید خاک همواره مرطوب باشد.
  5. قلمه را در مکانی گرم نگهدارید و با استفاده از روش غبار پاشی رطوبت مورد نیاز آن را حفظ کنید.
  6. بعد از 3 هفته که قلمه ها ریشه دادند می توانید آن ها را کم کم به محیطی با هوای خنک تر انتقال دهید.
تکثیر آزالیا به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر آزالیا به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های آزالیا

چه آفات و بیماری هایی سلامت آزالیا را تهدید می کنند؟ چطور باید متوجه بروز این مشکلات در گیاه خود شد؟ چگونه باید در برابر این خطرات گیاه خودتان را حفظ کنید؟ در این بخش که متعلق به شما همراهان بیا و یادبگیر است به پاسخ همین سوالات خواهیم پرداخت.

  • دلیل سیاه شدن برگ های آزالیا چیست؟

سردی بیش از اندازه ی هوا دلیل سیاه شدن برگ های آزالیا است. برای رفع این مشکل می توانید گلدان گیاه خود را به مکانی گرم تر انتقال دهید تا بعد از گذشت چند روز این مشکل به طور کلی رفع شود.

  • دلیل رنگ پریدگی آزالیا چیست؟

نور مستقیم خورشید اصلی ترین علت رنگ پریدگی گل ها و برگ های آزالیا است. مناسب است گیاه خود را همواره در برابر نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید تا برگ های آن دچار سوختگی و رنگ پریدگی نشوند.

آفات و بیماری های آزالیا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های آزالیا | بیا و یادبگیر
  • علت زردی برگ های آزالیا چیست؟

زرد شدن برگ های آزالیا دلایل متعددی دارد. ممکن است گیاه دچار کمبود آهن شده باشد. همچنین ممکن است ریشه ی آن دچار ضعف و بی حالی شده باشد. گاهی اوقات هم ممکن است زردی برگ ها به دلیل حمله ی کنه به گیاه باشد.

اگر مشکل از کمبود آهن باشد می توان با کود پاشی مواد آهن دار آن را رفع کرد. اگر علت زردی برگ های به خاطر بی حالی ریشه ی این گیاه باشد باید وضعیت خاک و زهکشی آن را بررسی کرد. لازم است خاکی که آزالیا را در آن می کارید سبک باشد و زهکشی مناسبی روی آن انجام شده باشد.

اما اگر مشکل به دلیل حمله ی کنه به گیاه باشد علاوه بر زردی، زیر برگ ها نیز می توانید چیزی مشابه با تار عنکبوت مشاهده کنید. در این حالت باید گیاه خود را با استفاده از کنه کش ها پاکسازی کنید و میزان رطوبت آن را کمی افزایش دهید.

  • چرا برگ های آزالیا می ریزد؟

در خصوص ریزش برگ های باید گفت که ریزش کم برگ ها در فصل پاییز امری طبیعی است و جای نگرانی نیست. همچنین ریختن برگ های کهنه و پیر نیز فرایندی است که گیاه برای دادن فرصت رشد به برگ های جوان در دستور کار خود قرار می دهد.

اما اگر برگ های جوان گیاه شما در حال ریختن هستند یعنی گیاه با مشکل خاصی رو به رو است و باید برای رفع آن اقدام مناسب کرد. به عنوان مثال ممکن است که گیاه شما به دلیل کم آبی یا آبیاری بیش از اندازه دچار ریزش برگ شده باشد.

همچنین ممکن است نرسیدن نور کافی یا قرار گیری آن در برابر نور مستقیم خورشید منجر به ریزش برگ های آن شده باشد که با مراجعه به آموزش هایی که در بخش نور و آب در همین مقاله ارائه شد می توانید از بروز این مشکلات جلوگیری کنید.

آفات و بیماری های آزالیا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های آزالیا | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اسطوخودوس
اکالیپتوس