نقشه سایت | بیا و یادبگیر

نقشه سایت

نقشه سایت چیه؟ به چه دردی می خوره؟ اصلا لازمه برای سایتم داشته باشمش؟ چطوری یکی برای سایتم بسازم؟

تمام حواستان را برای چند لحظه به این نوشته اختصاص دهید. فرض کنید شما بازرسی هستید که برای بررسی و کنترل کیفیت محصولات یک کارخانه ی بزرگ انتخاب شده اید. در لحظه ی ورود به کارخانه شما هیچ ایده ای برای این که بخش کنترل کیفیت در چه قسمتی از این کارخانه قرار دارد ندارید. حال چه باید بکنید؟

در این وضعیت دو راه پیش روی شما است. اول این که برای پیدا کردن بخش کنترل کیفیت شروع به گشتن در کارخانه کنید و قسمت های مختلف را برای پیدا کردن هدف خود جستجو کنید که استفاده از این روش وقت و انرژی زیادی را از شما می گیرد.

اما راه دوم، شما می توانید به راحتی و با مطالعه ی نقشه ی راهی که در ورودی کارخانه قرار داده شده، از یک مسیر مشخص به سمت بخش مورد نظر خود حرکت کنید. کاملا واضح است که استفاده از این روش زمان کمتری را از شما می گیرد و سرعت انجام کار ها را چندین و چند برابر می کند. مشابه همین داستان در وبسایت ها هم صدق می کند.

زمانی که ربات گوگل برای بررسی محتوا وارد یک وبسایت می شود در قدم اول برای جستجوی ساده تر و سریع تر به دنبال نقشه سایت می گردد و اگر نتواند آن را پیدا کند به صورت تصادفی شروع به بررسی مطالب می کند. در این وضعیت ممکن است بسیاری از مطالب و محتوا های وبسایت شما اصلا مورد بازدید خزنده های گوگل قرار نگیرد و راهی به نتایج جستجو پیدا نکند.

نقشه سایت چیست؟

نقشه سایت یا سایت مپ در واقع یک فایل با فرمت XML است که وظیفه ی اصلی آن نمایش تمامی محتوا های یک وبسایت به ربات گوگل و سایر بازدید کننده هایی است که با اهداف مختلف وارد یک سایت می شوند.

اگر بخواهیم تصویری واضح تر از سایت مپ داشته باشیم بد نیست نیم نگاهی هم به تعریفی که گوگل از این مفهوم ارائه داده بیندازیم. از نظر گوگل نقشه سایت فایلی است که دارای اطلاعاتی از صفحات، دسته بندی ها، پست ها، تصاویر، ویدیو ها و سایر رسانه های یک وبسایت است و رابطه ی میان آن ها را به تصویر می کشد.

امروزه گوگل و سایر موتور های جستجو از اطلاعات این نقشه برای بررسی هر چه دقیق تر وبسایت ها استفاده می کنند. به زبان ساده تر می توان گفت استفاده از این نقشه می تواند به موتور های جستجو و خزنده های آن ها کمک کند تا هوشمندانه تر وبسایت ها را مورد بررسی قرار دهند.

نقشه سایت چیست؟ | بیا و یادبگیر
نقشه سایت چیست؟ | بیا و یادبگیر

چرا هر وبسایت به یک سایت مپ نیاز دارد؟

این که چرا باید هر وبسایت حتما یک نقشه داشته باشد دلایل متعددی دارد. اما عمده ترین دلایل آن افزایش بازدید و ترافیک و آنالیز و بررسی بهتر سایت توسط موتور های جستجو است که در ادامه ی این بخش به طور کامل آن ها را به شما همراهان بیا و یادبگیر معرفی می کنیم.

  • افزایش ترافیک

وجود سایت مپ می تواند سرعت ایندکس شدن مطالب و محتوا های یک سایت را افزایش دهد. به کمک نقشه ی سایت خزنده ها می توانند به سرعت مطالب جدید را پیدا کنند و آن ها را مورد بررسی قرار دهند تا در صورت مناسب بودن، آن ها را در نتایج جستجو نمایش دهند.

این روند باعث افزایش لینک های یک وبسایت در نتایج جستجو (SERPs) می شود و شانس آن را برای دیده شدن افزایش می دهد و ترافیک بیشتری را به سمت آن هدایت می کند.

  • بررسی ساده تر

وبسایتی را بدون سایت مپ تصور کنید. زمانی که خزنده ی گوگل برای بررسی وارد آن می شود هیچ ایده ای برای این که کدام محتوا ها جدید هستند و باید بررسی شوند ندارد و به صورت تصادفی یا رندم شروع به بررسی لینک ها می کند.

این روند باعث می شود تا هر چقدر هم که محتوا های ارزشمندی داخل سایتتان داشته باشید نتوانید به رتبه های برتر موتور های جستجو دست پیدا کنید و در اعماق نتایج جستجو باقی بمانید.

حال سایتی را تصور کنید که نقشه ای استاندارد و مناسب برای آن طراحی شده است. خزنده ها و ربات ها به محض ورود به چنین سایتی با مراجعه به نقشه، لینک های آنالیز نشده را پیدا می کنند و به سرعت به سراغ آن ها می روند.

  • اولویت در آنالیز سایت

موتور های جستجو در هر بازدید نقشه سایت را در اولویت کار خود قرار می دهند. یعنی خزنده های موتور های جستجو به محض ورود به یک وبسایت به سراغ نقشه ی سایت می روند تا لینک های جدید را شناسایی کنند و آن ها را مورد بررسی خود قرار دهند.

این فرایند برای درک دو هدف انجام می شود. اول این که موتور های جستجو متوجه شوند که سایت در حال فعالیت است و یک سایت بیهوده را آنالیز نمی کنند و دوم این که روند بررسی محتوا های جدید با سرعت بیشتری در پیش گرفته شود.

  • درک بهتر هدف سایت

سایت مپ می تواند به شناخت هر چه بیشتر وبسایت شما توسط موتور های جستجو کمک کند. نقشه سایت به موتور های جستجو کمک می کند تا وبسایت شما را در دسته بندی درست قرار دهند و در نتایج جستجو آن را به کاربران خود نمایش دهند.

چرا هر وبسایت به یک سایت مپ نیاز دارد؟ | بیا و یادبگیر
چرا هر وبسایت به یک سایت مپ نیاز دارد؟ | بیا و یادبگیر

نقشه ی سایت چه نوع فایلی است؟

بیشتر تمرکز تیم آموزش سئو بیا و یادبگیر در این مقاله بر روی نقشه ی سایتی است که مورد توجه ربات ها و خزنده ها است. اما بد نیست گریزی هم به شکل دیگری از سایت مپ بیندازیم و کمی با آن آشنا شویم.

از نظر ساختاری نقشه سایت را می توان به چندین دسته ی مختلف تقسیم کرد. اما امروزه بیش از 90 درصد وبسایت ها در بستر اینترنت از سایت مپ های HTML و XML استفاده می کنند.

  • HTML SiteMap

از این نوع نقشه برای نشان دادن ساختار وبسایت به کاربران استفاده می شود. به زبان ساده تر HTML SiteMap همان ظاهر و گرافیک سایت است که به کاربران نمایش داده می شود تا به قسمت های مختلف سایت دسترسی پیدا کنند.

  • XML SiteMap

این نوع نقشه مختص ربات ها و خزنده های موتور های جستجو است. XML SiteMap برای بررسی وبسایت ها توسط موتور های جستجو طراحی می شود تا روند بازدید آن ها را راحت تر و سریع تر کند.

چطور یک سایت مپ ایجاد کنیم؟

برای انجام هر کاری روش های متعددی پیش روی شما است و طراحی و ساخت نقشه سایت هم از این قاعده مستثنی نیست. اما برای این که روند ساده تری را برای این منظور در پیش داشته باشید می توانید از پیشنهاد های تیم آموزش سئو بیا و یادبگیر برای طراحی یک نقشه سایت استاندارد استفاده کنید.

  • طراحی نقشه سایت با کدنویسی

اگر با تگ نویسی XML آشنا هستید، می توانید با استفاده از کد های XML یک نقشه سایت مناسب و استاندارد ایجاد کنید. البته باید با نوع و ساختار یک سایت مپ استاندارد آشنا باشید. در غیر این صورت استفاده از این روش اصلا به شما پیشنهاد نمی شود.

  • طراحی نقشه سایت با کمک وبسایت های سازنده

اگر به کدنویسی تسلط ندارید اصلا نگران نباشید. چون وبسایت های مختلف در بستر اینترنت به صورت رایگان و غیر رایگان اقدام به ساخت سایت مپ می کنند که می توانید نهایتا با پرداخت هزینه ای ناچیز یک نقشه سایت استاندارد و مناسب برای کسب و کار اینترنتی خود خریداری کنید.

  • طراحی نقشه سایت با استفاده از ابزار های سئو

اما اگر کاربر سیستم مدیریت محتوای وردپرس هستید تنها کاری که لازم است انجام دهید نصب یکی از ابزار های سئو آن است. با نصب یک ابزار سئو حرفه ای یک سایت مپ استاندارد به صورت اتوماتیک برای وبسایت شما ساخته می شود و تنها کاری که بعد از آن باید انجام دهید ثبت آن در گوگل سرچ کنسول است.

برای ساخت یک سایت مپ استاندارد در سایت های وردپرسی پیشنهاد تیم آموزش سئو بیا و یادبگیر نصب یکی از افزونه های سئو مثل یوست یا رنک مث است. توجه داشته باشید که نسخه ی رایگان هر دو افزونه می تواند فرایند ساخت نقشه سایت را برای شما عملی کند.

چطور یک سایت مپ ایجاد کنیم؟ | بیا و یادبگیر
چطور یک سایت مپ ایجاد کنیم؟ | بیا و یادبگیر

آیا می توان از نمایش برخی لینک ها در نقشه سایت جلوگیری کرد؟

به صورت پیش فرض هر محتوایی که داخل سایت قرار می گیرد دارای یک لینک است که این لینک به صورت اتوماتیک داخل نقشه سایت قرار می گیرد. اما گاهی اوقات ممکن است محتوای سایت شما ضعیف باشد یا از سایت های دیگر کپی شده باشد. در این صورت بهتر است گوگل آن محتوا را ایندکس نکند تا امتیاز منفی برای سایت شما در نظر گرفته نشود.

برای انجام این امر می توانید یک تگ no index در محتوای خود قرار دهید. همچنین اگر از کاربران CMS وردپرس هستید می توانید به راحتی و با قرار دادن تگ no index در بخش seo meta tag یک پست یا صفحه را از دید خزنده های موتور های جستجو پنهان کنید.

نقشه سایت | بیا و یادبگیر
نقشه سایت | بیا و یادبگیر
کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تا تمام آن چیزی که لازم است در خصوص نقشه سایت بدانید را به شما کاربران عزیز آموزش دهیم. از دلایل اهمیت وجود سایت مپ گرفته تا روش های ساخت و طراحی یک نقشه سایت استاندارد و حرفه ای، همه و همه در این مقاله مورد بحث قرار گرفت.

اما نکته ای که در انتهای این مقاله لازم است حتما ذکر شود این است که تا حد امکان از تگ no index برای محتوا های خود استفاده نکنید. سعی کنید با تولید محتوا های یونیک و ارزشمند، استفاده از این تگ را به حداقل برسانید تا زمانی که برای تولید یک محتوا صرف کرده اید بیهوده قلمداد نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ابزار سئو
ریدایرکت