وردپرس | بیا و یادبگیر

وردپرس چیست؟

طراحی سایت امروزه به یکی از دغدغه های اصلی کسب و کار های مختلف در سر تا سر این کره ی خاکی بدل شده و مدیران می خواهند بهترین و مناسب ترین مسیر را برای این مهم انتخاب کنند. مسیر که امروزه گذر بسیاری از مدیران وبسایت ها را به سیستم مدیریت محتوای وردپرس می اندازد.

اما این که چرا وردپرس تا این اندازه در میان طراحان سایت محبوب است و به پیشنهاد اول بسیاری از مجموعه های طراحی سایت تبدیل شده شاید، دلیل اصلی نگارش این مقاله توسط بیا و یادبگیر باشد.

وردپرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) است که همان طور که از نامش پیدا است در مدیریت محتوایی که در اختیار آن می گذارید شما را یاری می دهد. این محتوا می تواند هر چیزی باشد. از تصویر و متن ویدیو گرفته تا صوت و پادکست و مالتی کست، همه و همه به راحتی توسط این CMS مدیریت می شود.

وردپرس با زبان برنامه نویسی php نوشته شده و توسط پایگاه داده ی mysql پشتیبانی می شود. این سیستم مدیریت محتوا متن باز (Open Source) و کاملا رایگان است. پس اگر کمی با کد نویسی آشنا باشید می توانید به راحتی تغییرات مد نظر خود را اعمال کنید و به نوعی این CMS را برای خود شخصی سازی کنید.

اگر بخواهیم یک تعریف روان تر و به دور از اصطلاحات تخصصی از وردپرس داشته باشیم می توان گفت این CMS یک کارخانه ی سایت سازی است. یعنی محتوا را از کاربر دریافت و در خود ذخیره می کند تا هر زمان که کاربر به آن نیاز داشت بتواند از آن استفاده کند و طبق نظر خود آن را ویرایش کند.

وردپرس | بیا و یادبگیر
وردپرس | بیا و یادبگیر

چرا طراحی سایت با وردپرس

تمام تلاش بشر برای ساخت سیستم ها و تکنولوژی های پیشرفته تر فقط و فقط به خاطر داشتن یک زندگی ساده تر است. طراحی وردپرس نیز دقیقا به همین دلیل انجام گرفته است. تا پیش از بر سر زبان افتادن سیستم های مدیریت محتوا، برای طراحی سایت می بایست از کد نویسان و کمک می گرفتید.

کدنویسانی که سال ها تلاش کرده اند و زبان های مختلف برنامه نویسی را یاد گرفته اند و می توانند با استفاده از کد های مختلف یک ظاهر و پایگاه داده مناسب در بستر اینترنت ایجاد کنند. اما این روش به دلیل زمان بر بودن زیاد مورد توجه مدیران کسب و کار ها نبود و حتی اگر هم کار انجام می شد، نتیجه باب میل بسیاری از صاحبان مشاغل نبود.

اما با ورود سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس این روند به طور کلی تغییر پیدا کرد و دیگر خبری از کد های سخت و پیچیده نبود. امروزه می توان به راحتی و بدون حتی یک خط کد یک وبسایت شیک و جذاب را در کمتر از 1 هفته طراحی کرد و استارت یک کسب و کار آنلاین را زد.

چرا طراحی سایت با وردپرس | بیا و یادبگیر
چرا طراحی سایت با وردپرس | بیا و یادبگیر

قابلیت های وردپرس

هر چه از قابلیت های وردپرس در این بخش برای شما بگوییم کم است. این CMS به قدری دست طراحان وبسایت را باز گذاشته که امروزه به انتخاب اول هر طراح سایتی بدل شده است. اما در این بخش قصد داریم تا شما را با دو قابلیتی آشنا کنیم که بخش اعظمی از کد نویسی را از بین برده اند و امکانات بیشتری را در اختیار طراحان سایت قرار می دهند.

  • قالب وردپرس

قالب های وردپرسی یکی از مهم ترین قابلیت هایی هستند که این CMS به کاربران خود هدیه داده است. قالب ها را می توان اسکلت اصلی تشکیل دهنده ی ظاهر سایت معرفی کرد.

قالب های به طراحان وبسایت ها اجازه می دهند تا بدون دست بردن به هسته ی اصلی وردپرس و کد زنی، ظاهری زیبا را برای یک سایت ایجاد کنند که هم کاربر پسند باشد و هم بتواندـ نیاز صاحب سایت را تامین کند.

در ابتدا تعداد قالب های این سیستم مدیریت محتوا چندان زیاد نبود. چون اکثرا آن را برای وبلاگ ها استفاده می کردند و طراحان آن را برای طراحی یک سایت حرفه ای قبول نداشتند. اما از زمانی که این CMS خود را به عنوان یک سیستم طراحی سایت حرفه ای معرفی کرد شرکت ها و کمپانی های بسیاری اقدام به طراحی قالب برای آن نمودند.

تمامی قالب هایی که توسط شرکت های خصوصی و یا خود مجموعه ی وردپرس طراحی می شود در دو دسته ی رایگان (free) و غیر رایگان (premium) به کاربران ارائه می شود.

  1. قالب های رایگان قالب هایی هستند که کاربران می توانند به راحتی و با مراجعه به مخزن قالب های وردپرسی از آن ها استفاده کنند. این قالب ها در دسترس تمامی کاربران وردپرس قرار دارد و برای استفاده از آن ها نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای نیست. از جمله محبوب ترین قالب های رایگان وردپرسی می توان به قالب فلاکس اشاره کرد.
  2. قالب های غیر رایگان اما قالب هایی هستند که شرکت های خصوصی آن ها را طراحی می کنند و قابلیت های به مراتب بیشتری نسبت به قالب های رایگان دارند. از جمله معروف ترین قالب های غیر رایگان وردپرسی می توان به قالب زفایر اشاره کرد که علاوه بر پشتیبانی فوقالعاده ای که دارد امکانات فراوانی را نیز در اختیار طراحان سایت قرار می دهد.
قالب وردپرس | بیا و یادبگیر
قالب وردپرس | بیا و یادبگیر
  • افزونه وردپرس

افزونه ها را معماران وردپرس می نامند. معمارانی که با ورودشان به یک وبسایت امکانات فوقالعاده ای را به سایت اضافه می کنند و طراحان سایت را از کد نویسی های طولانی و خسته کننده خلاص می کنند. در کنار قالب ها، افزونه های وردپرسی مهم ترین دلیل محبوبیت این سیستم مدیریت محتوا در میان طراحان سایت هستند.

در حال حاضر طبق آماری که از وبسایت وردپرس منتشر شده است بیش از 59 هزار افزونه یا پلاگین رایگان در مخزن وردپرس موجود است که کاربران می توانند به راحتی آن ها را دانلود کنند و امکانات وبسایت خود را افزایش دهند.

مانند قالب ها، پلاگین ها هم دارای نسخه های غیر رایگانی هستند که توسط شرکت های مختلف طراحی شدند و امکانات بسیار بیشتری را نسبت به افزونه های رایگان در دسترس کاربران قرار می دهند. از جمله حرفه ای ترین افزونه های غیر رایگان وردپرسی عبارتند از:

  1. افزونه یوست سئو
  2. افزونه رنک مث سئو
  3. افزونه مداد زرد
  4. افزونه اسلایدر روولوشن
  5. صفحه ساز المنتور
  6. صفحه ساز WPBakery
افزونه وردپرس | بیا و یادبگیر
افزونه وردپرس | بیا و یادبگیر

مزایای طراحی سایت با وردپرس

حالا که با دو قابلیت اصلی وردپرس یعنی قالب و افزونه آشنا شدید لازم است تا بدانید چه دلایل موجب شده تا کاربران بسیاری این سیستم مدیریت محتوا را به سایر رقبا مثل جوملا و دروپال ترجیح دهند و آن را تا این اندازه مورد اطمینان بدانند.

  • رابط کاربری ساده

وردپرس به نوعی طراحی شده که هر فردی بتواند از آن استفاده کند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که برای کار با آن باید آموزش دیده باشید در غیر این صورت ممکن است دچار سردرگمی شوید.

توجه داشته باشید که وردپرس یک محیط طراحی سایت بدون کد نویسی است و شما به دانش کد نویسی نیاز ندارید ولی برای کار با آن باید حتما آموزش دیده باشید. در غیر این صورت حتما در مسیر خود با شکست مواجه می شوید.

  • فارسی سازی شده

این CMS به طور کامل از زبان شیرین فارسی پشتیبانی می کند و کاربران می توانند پنل مدیریتی خود را به صورت کاملا فارسی مشاهده کنند. بنابراین اگر زبان انگلیسی چندان خوبی ندارید به هیچ وجه نگران نباشید.

  • مدیریت ساده

همان گونه که پیش تر بیان شد این CMS به قدری جذاب و ساده طراحی شده که مدیریت آن بسیار ساده است و هیچ مشکلی با خود به همراه ندارد. لذا از هر کجای این کره ی خاکی و تنها با استفاده از یک کامپیوتر ساده می توانید به راحتی وبسایت خود را مدیریت کنید.

  • بهینه سازی طبق قوانین گوگل

این سیستم مدیریت محتوا طبق استاندارد های گوگل بهینه شده و رابطه ی خوبی با موتور های جستجو دارد و در زمینه ی سئو بسیار سرآمد است و از رقبای خود در این زمینه جایگاه بهتری دارد.

  • امنیت بالا

به لطف تیمی قدرتمند امنیت وردپرس بسیار بالا است. این CMS به طور مستمر هر 2 ماه یک بار آپدیت می شود و ایرادات و باگ های امنیتی موجود در آن رفع می شود. پس اگر از این سیستم مدیریت محتوا برای مدیریت وبسایت خود استفاده می کنید خیالتان از بابت امنیت راحت باشد.

البته باید بدانید که هیچ اطلاعاتی در بستر اینترنت به صورت 100 درصد امن نیست و همیشه امکان دسترسی افراد مختلف به آن موجود است. حتی اگر یک وبسایت با استفاده از کد طراحی شده باشد باز هم امکان سرقت اطلاعات دور از ذهن نیست.

  • سرعت بالا

این روز ها که حرف اول و آخر را سرعت می زند، کند بودن یک سیستم باعث شکست آن می شود. تیم طراحی وردپرس به لطف کد نویس های حرفه ای خود توانسته این CMS را به صورت کاملا بهینه تولید کند به طوری که می تواند با سرعت بالا محاسبات لازم را انجام و نتیجه را به کاربر نمایش دهد.

مزایای طراحی سایت با وردپرس | بیا و یادبگیر
مزایای طراحی سایت با وردپرس | بیا و یادبگیر

طراحی سایت با وردپرس یا کد نویسی

برای این که تصمیم گرفت با چه ابزاری اقدام به طراحی سایت کرد باید فاکتور های مختلفی مثل زمان، هزینه و نیاز مشتری مورد بررسی قرار گیرد. لازم است بدانید که طراحی سایت با کد نویسی زمان به مراتب بیشتری را می طلبد و هزینه ی بالا تری را برای مشتری خواهد داشت.

اما از طرف دیگر طراحی سایت به کمک وردپرس زمان کمتری را از طراح خواهد گرفت و هزینه ی آن کمتر از طراحی سایت با کد است. البته این بدان معنا نیست که هر سایتی که با وردپرس طراحی شود ارزان است. بسته به نوع طراحی و زمانی که برای کار صرف می شود ممکن است تا چند ده میلیون برای طراحی سایت هزینه دریافت شود.

طراحی سایت با وردپرس یا کد نویسی | بیا و یادبگیر
طراحی سایت با وردپرس یا کد نویسی | بیا و یادبگیر

آیا می توان هر سایتی را با وردپرس طراحی کرد؟

در جواب این سوال باید گفت خیر نمی توان هر سایتی را با این CMS طراحی کرد. وردپرس برای طراحی وبسایت های آموزشی، خبری – مجله ای، فروشگاهی، شرکتی و به طور کل وبسایت هایی که تا کنون یک نمونه از آن ها ساخته شده طراحی شده است.

اما اگر وبسایتی که کاربر می خواهد نمونه ی مشابهی ندارد و مقوله ای کاملا جدید است باید به صورت تخصصی و با کد نویسی آن را طراحی کرد. بد نیست بدانید که به طور کل امروزه 80 درصد نیاز کاربران را می توان با وردپرس تامین کرد و در اکثر موارد نیازی به کد نویسی نیست.

آیا می توان هر سایتی را با وردپرس طراحی کرد؟ | بیا و یادبگیر
آیا می توان هر سایتی را با وردپرس طراحی کرد؟ | بیا و یادبگیر

اپلیکیشن وردپرس

اگر تا به این جای مقاله هیجان زده نشدید می خواهید مزایای بیشتری از وردپرس بدانید نگران نباشید. این شرکت یک موبایل اپلیکیشن قدرتمند نیز طراحی کرده که مدیران سایت به کمک آن و از طریق تلفن های هوشمند یا تبلت ها می توانند وبسایت خود را مدیریت کنند.

این اپلیکیشن به مدیران سایت این اجازه را می دهد که از طریق موبایل با تبلت پست های جدیدی را در وبسایت انتشار دهند، جواب کامنت ها را بدهد، وضعیت بازدید ها را ارزیابی کند و به طور کل بتواند وبسایت خود را مدیریت کند.

چه بیزینس های موفقی از وردپرس استفاده می کنند؟

شاید از خود بپرسید که آیا بیزینس های موفق در دنیا، به وردپرس اعتماد می کنند و کسب و کار خود را با استفاده از این CMS در بستر اینترنت قرار می دهند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله بیزینس های موفق فراوانی از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند که در ادامه قصد داریم به معرفی چند مورد از معروف ترین آن ها بپردازیم.

وبسایت خبری Microsoft، وسایت Sony Music، وبسایت Katy Perry، وبسایت Walt Disney، وسایت Coca-Cola، وبسایت Angry Birds از جمله معروف ترین سایت هایی هستند که به این CMS اعتماد کردند و در حال حاضر از آن برای معرفی بیزینس خود در سطح وب استفاده می کنند.

چه بیزینس های موفقی از وردپرس استفاده می کنند؟ | بیا و یادبگیر
چه بیزینس های موفقی از وردپرس استفاده می کنند؟ | بیا و یادبگیر
کلام آخر

در انتها باید گفت که بیا و یادبگیر امیدوار است که توانسته باشد در این مقاله تا حدودی به سوال های شما همراهان عزیز در خصوص وردپرس پاسخ داده باشد و توانسته باشد تا شما را برای تصمیم گیری در این زمینه یاری کند. اما اگر باز هم سوالی در این خصوص در ذهن شما باقی مانده می توانید در کامنت ها آن را مطرح کنید تا به شما پاسخ دهیم.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

قالب زفایر