سینگونیوم | بیا و یادبگیر

سینگونیوم

اولین المانی که در هنگام بحث درباره ی گیاهان به ذهنتان می رسد چیست؟ گل های زیبا، عطر خوش و دلپسند، شایدم برگ های نازک و نرم، تحقیقات اما نشان داده که پاسخ اکثر افراد در مواجه با این پرسش رنگ سبز است. رنگ سبزی که در بین عموم گیاهان مشترک است و شادابی و طراوت را تداعی می کند.

رنگ سبز جذابی که ظاهر منحصر به فردی به برگ های بسیاری از گونه های مختلف گیاهی داده و زمینه ساز زیبایی هر چه بیشتر آن ها شده است. رنگ سبزی که بی شک یکی از عوامل اصلی علاقه مندی طیف گسترده ای از مردم جهان به گیاهان غیر زینتی مثل سینگونیوم است.

سینگونیوم

سینگونیوم، گیاهی با انبوهی از نام ها و القاب گوناگون و بیش از 36 گونه ی مختلف که برای اولین بار در مناطق استوایی و گرمسیری برخی کشور های قاره ی آمریکا مثل بولیوی، اکوادور، برزیل و مکزیک پرورش داده شد.

گیاهی سریع الرشد که با ساقه های نرم و بالا رونده اش شناخته می شود و برای حیات نیاز دارد تا روی تنه ی گیاهان دیگر رشد و از آن ها به عنوان تکیه گاه استفاده کند.

البته که باید بدانید این نوع رفتار موجب نمی شود که سینگونیوم به عنوان یک انگل و خطر برای سایر گیاهان آپارتمانی شما شناخته شود. پس نباید از نگهداری آن در کنار دیگر گیاهان آپارتمانی خود هراسان باشید.

سینگونیوم | بیا و یادبگیر
سینگونیوم | بیا و یادبگیر

تفاوت گیاه سینگونیوم با فیلودندرون

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که در تشخیص این دو گیاه از هم کمی مشکل دارید حسابی حواستان را جمع کنید چون در این بخش می خواهیم عمده ترین تفاوت سینگونیوم با فیلودندرون را برای شما بازگو کنیم.

به طور معمول برگ های گیاه فیلودندرون پهن است و دمبرگ هایی کشیده و تیز دارد اما برخلاف آن سینگونیوم دارای برگ هایی کشیده است و دمبرگ هایش کوتاه و نه چندان تیز هستند.

سینگونیوم گیاهی سمی

همه ی گونه ها نه، اما برخی از اعضای خانواده ی سینگونیوم سمی هستند و باید از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور بماند. چون برگ های آن ها دارای مقادیری کلسیم اگزالات است که در صورت جویده شدن و خورده شدن می تواند باعث ایجاد اختلال در کار دستگاه گوارش شود و تهوع و استفراغ را با خود به همراه داشته باشد.

لذا تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان همیشگی توصیه می کند تا این گیاه را در محلی از منزل یا محل کار خود قرار دهید که از دسترس کودکان و حیوانات خانگی به دور باشد و خطری برای سلامت آن ها را ایجاد نکند.

گونه های مختلف گیاه سینگونیوم

همان گونه که در بخش قبلی به آن اشاره شد این گیاه زیبا دارای گونه های مختلفی است و طبق گفته ی منابع معتبر بیش از 36 گونه از آن تا به این لحظه شناخته و ثبت شده است که در این بخش تصمیم داریم تا به معرفی چند مورد از محبوب ترین و معروف ترینشان بپردازیم.

  • سینگونیوم پودوفیلوم

پودوفیلوم یکی از محبوب ترین، معروف ترین و پرطرفدار ترین گونه های سینگونیوم است و با 8 عضو پرجمعیت ترین خانواده در این مجموعه به حساب می آید. برگ های آن سبز و گاهی ابلق است و شکل ظاهری آن ها به مانند تصویر زیر تقریبا مشابه با یک قلب کشیده است.

سینگونیوم پودوفیلوم | بیا و یادبگیر
سینگونیوم پودوفیلوم | بیا و یادبگیر
  • سینگونیوم پودوفیلوم (سفید سلطنتی)

بزرگ ترین نشانه ی این گونه برگ های سفید آن است. برگ هایی که سطحشان با رگ برگ های سبز رنگ و نازکی پوشیده شده است. این گونه از سینگونیوم یکی از اعضای محبوب و پرطرفدار خانواده ی پودوفیلوم است و خواهان بسیاری در سرتاسر این کره ی خاکی دارد.

  • سینگونیوم صورتی

سینگونیوم صورتی محبوب ترین و مورد پسند ترین عضو در این خانواده است و افراد زیادی در جای جای این کره ی خاکی از آن برای زیباسازی محل کار و منزلشان استفاده می کنند.

سینگونیوم صورتی | بیا و یادبگیر
سینگونیوم صورتی | بیا و یادبگیر
  • سینگونیوم پودوفیلوم (پروانه سفید)

برگ های این گونه به رنگ سبز کم رنگ است و تقریبا به سفیدی تمایل دارد. در نتیجه به نور کمتری هم نسبت به سایر اعضای خانواده ی پودوفیلوم نیاز دارد و همین امر هم منجر شده تا خواهان بسیاری در کشور های آسیایی، اروپایی و آمریکای شمالی داشته باشد.

سینگونیوم پودوفیلوم (پروانه سفید) | بیا و یادبگیر
سینگونیوم پودوفیلوم (پروانه سفید) | بیا و یادبگیر
  • سینگونیوم (نوک پیکان)

دلیل انتخاب این نام برای این گونه شباهت بالای برگ های آن با نوک پیکان است. برگ های نوک پیکان به رنگ سبز پر رنگ است و کمی چرمی شکل به نظر می رسد و برای رشد نیاز به نور بیشتری نسبت به پروانه سفید دارد.

سینگونیوم (نوک پیکان) | بیا و یادبگیر
سینگونیوم (نوک پیکان) | بیا و یادبگیر

شرایط مراقبت و نگهداری از سینگونیوم

  • آب

برای آبیاری این گیاه باید از آب های بدون املاح یا جوشیده شده استفاده کنید. فراموش نکنید که اجازه دهید بین هر 2 مرتبه آبیاری خاک آن به اندازه 2 یا 3 سانتی متر در عمق خشک شود تا گیاه بتواند از آب بهترین و بیشترین استفاده را ببرد.

نکته ی دیگری که باید در خصوص آبیاری سینگونیوم به آن توجه داشته باشید این است که آبیاری بیش از اندازه یا به اصطلاح غرقاب کردن می تواند سبب پوسیدگی و آسیب دیدگی ریشه ی آن شود. لذا توصیه می شود تا همیشه به اندازه این گیاه را آبیاری کنید و موجبات خرابی ریشه اش را فراهم نکنید.

  • نور

مانند اکثر گیاهان آپارتمانی سینگونیوم نیز باید در برابر نور غیر مستقیم خورشید قرار بگیرد تا بتواند به خوبی رشد کند. چرا که نور مستقیم خورشید می تواند برگ های آن را بسوزاند و باعث از بین رفتن این گیاه شود. لذا توصیه می شود تا این گیاه را در محلی از منزل یا محل کار خود نگهداری کنید که نور مستقیم خورشید آن را اذیت نکند.

همچنین در نظر داشته باشید که میزان درخواست نور در گونه های مختلف این گیاه متفاوت است و گونه های رنگی آن بیشتر از گونه های غیر رنگی نیاز به نور خورشید دارند. پس اگر از گونه های رنگی مثل سینگونیوم صورتی نگهداری می کنید اجازه دهید تا اکثر ساعات روز از تابش نور غیر مستقیم خورشید لذت ببرد.

  • دما

نه خیلی سرد و نه خیلی گرم، بهترین دما برای نگهداری سینگونیوم دمای اتاق است. دمایی متعادل که گیاه می تواند در آن به بهترین شکل ممکن به رشد خودش ادامه دهد.

اما چرا دمای اتاق؟ چرا می گوییم نه خیلی سرد و نه خیلی گرم؟ چون گرمای بیش از حد و سرمای بیش از اندازه می تواند در رشد این گیاه اختلال ایجاد کند و مشکلاتی نظیر بی حالی، پژمردگی و یا توقف رشد را با خود به همراه داشته باشد.

شرایط مراقبت و نگهداری از سینگونیوم | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از سینگونیوم | بیا و یادبگیر
  • خاک

خاک این گیاه باید سبک باشد و زهکشی مناسبی هم داشته باشد تا امکان خروج آب بعد از آبیاری را بدهد. بهترین نوع خاک برای سینگونیوم از ترکیب پیت ماس، کمپوست و ماسه به دست می آید که علاقه مندان می توانند از آن به عنوان بستری ایده آل برای نگهداری این گیاه استفاده کنند.

  • کود

برای تغذیه ی این گیاه می توانید از کود های مایع استفاده کنید. بهترین زمان برای تقویت این گیاه فصل های بهار و تابستان است و شما دوستان و همراهان بیا و یادبگیر که از سینگونیوم نگهداری می کنید می توانید در این فصول ماهیانه 1 مرتبه آن را تغذیه کنید.

  • تعویض گلدان

سینگونیوم گیاهی است که رشد سریعی دارد و به طور معمول نیاز به تعویض سالیانه ی گلدان دارد. اما توصیه می شود تا در انتهای هر سال با بررسی انتهای گلدان و میزان بیرون زدگی ریشه تصمیم به تعویض و یا عدم تعویض گلدان این گیاه بگیرید.

روش های تکثیر گیاه سینگونیوم

روش های متعددی برای تکثیر گیاهان آپارتمانی وجود دارد که متناسب با نوع و گونه ی گیاه می توان از آن ها استفاده کرد. در رابطه با سینگونیوم، پیشنهاد اکثر اهالی فن تکثیر به روش قلمه از ساقه است. راهکاری که در آن شانس موفقیت بسیار بالا است.

  • تکثیر سینگونیوم به روش قلمه از ساقه

برای تکثیر سینگونیوم باید تا شروع فصل بهار صبر کنید و اجازه دهید تا گیاه از خواب زمستانی خود بیدار و برای عمل تکثیر کاملا آماده شود. سپس…

  1. یک ساقه به طول 7 الی 10 سانتی متر را انتخاب و به آرامی از گیاه مادر جدا کنید و به مدت 24 ساعت در محلی با دمای اتاق قرار دهید تا انتهای آن پینه ببندد.
  2. بعد از پینه بستن، قلمه را در خاک مناسب (در قسمت خاک ترکیب مناسب ذکر شده است) بکارید.
  3. برای حفظ رطوبت قلمه روی گلدان آن را با یک کیسه ی پلاستیکی بپوشانید و برای جلوگیری از افزایش بیش از حد رطوبت هم روی کیسه ی پلاستیکی چند سوراخ ایجاد کنید.
  4. یک تا یک ماه و نیم زمان لازم است تا فرایند ریشه زایی قلمه در این وضعیت انجام شود.
  5. بعد از گذشت زمان ذکر شده می توانید کیسه ی پلاستیکی را برداشته و گیاه خود را در محلی با نور و دمای مناسب قرار دهید. (شرایط نوری و دمایی گیاه پیش تر و در همین مقاله ذکر شده است)
تکثیر سینگونیوم به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر سینگونیوم به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های سینگونیوم

پیشگیری از ابتلای گیاهان آپارتمانی به آفات و بیماری های مختلف همواره از دغدغه های اصلی افرادی است که به نگهداری گیاهان آپارتمانی می پردازند. اما بیاید صادق باشیم همیشه هم که نمی توان با نگهداری اصولی از شیوع آفات و بیماری های مختلف در گیاهان پیشگیری کرد، گاهی نیاز است تا به مقابله با آن ها بپردازیم.

  • علت قهوه ای شدن برگ های سینگونیوم چیست؟

علت اصلی قهوه ای شدن برگ های سینگونیوم گرمای بیش از اندازه ی هوای محیط است. توصیه می شود از قرار دادن این گیاه در نزدیکی وسایل گرمایشی خودداری کنید و در صورتی که این نشانه را در گیاه خود مشاهده کردید فورا محل نگهداری آن را تغییر دهید تا بتواند هوای خنک تری را تجربه کند و سرحال بیاید.

  • دلیل زرد شدن برگ های سینگونیوم چیست؟

زرد شدن برگ ها می تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما یکی از اصلی ترین دلایل آن حمله ی کنه به این گیاه است. کنه می تواند باعث ضعیف شدن سینگونیوم و زرد شدن و ریزش برگ های آن شود. برای رفع این مشکل لازم است تا در اولین قدم گیاه آلوده را از سایر گیاهان خود جدا و سپس با استفاده از سموم و کنه کش ها آن را پاکسازی کنید.

  • علت دراز شدن ساقه ی سینگونیوم چیست؟

نور ناکافی یا قرار گیری بیش از اندازه در سایه دلیل اصلی رشد بیش از اندازه ی ساقه ی این گیاه است. برای جلوگیری و اتمام رشد بیش از اندازه ی ساقه ها توصیه می شود تا همواره آن را در محلی قرار دهید که بتواند از نور غیر مستقیم خورشید برای مدت 4 الی 5 ساعت در روز استفاده کند.

  • چرا برگ های سینگونیوم رشد نمی کند؟

اگر برگ های گیاه شما کوچک است و رشد نرمالی ندارد باید آن را کود دهی کنید. برای حل این مشکل به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر با استفاده از کود های محلول در آب ماهیانه یک بار سینگونیوم خود را تقویت کنید تا بتواند رشد خوبی داشته باشد و جلوه ی منزل یا محل کار شما را تغییر دهد.

آفات و بیماری های سینگونیوم | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های سینگونیوم | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پاپیتال
پاچیرا