برگ عبایی | بیا و یادبگیر

برگ عبایی

اگر بخواهیم در میان هزاران هزار گیاهی که امکان نگهداری از آن ها در منزل وجود دارد یکی را به عنوان سمبل و نماد مقاومت به شما همراهان بیا و یادبگیر معرفی کنیم قطعا آن گیاه، برگ عبایی است.

برگ عبایی

وقتی صحبت از مقاوم بودن یک گیاه آپارتمانی می شود قطعا برگ عبایی حرف های زیادی برای گفتن دارد. چرا که این گیاه بومی کشور چین می تواند تا هفته ها شرایط نامساعد آب و هوایی را به خوبی تحمل کند و به زندگی خود ادامه دهد.

بنابراین می توان از آن به عنوان انتخابی مناسب برای تازه کار ها و افراد کم تجربه که دانش چندانی در زمینه ی نگهداری از گیاهان آپارتمانی ندارند یاد کرد. اما بهتر است فعلا بحث درباره ی مقاومت را کنار بگذاریم و بیشتر به جنبه های بصری برگ عبایی بپردازیم. چون قطعا در بخش های بعدی بیشتر به این مقوله خواهیم پرداخت.

در ساختار ظاهری گیاه برگ عبایی چیزی به عنوان ساقه به مانند گیاه پول چینی، برگ انجیری، فیلودندرون و پپرومیا هندوانه ای وجود ندارد و برگ های همیشه سبز و با طراوت آن مستقیما از داخل خاک بیرون آمده اند. به طور متوسط طول برگ های این گیاه بین 40 تا 50 سانتی متر و در انتهای هر کدام دمبرگی نسبتا بلند و تیز قرار گرفته است.

در بحث گلدهی هم جالب است بدانید که گل های برگ عبایی بنفش رنگ هستند و روی خاک رشد می کنند اما به دلیل این که جنبه ی زینتی ندارند و سرعت رشد گیاه را کند می کنند معمولا باغبانان و اهالی فن توصیه می کنند تا با چیدن آن ها از افت سرعت رشد و نمو گیاه جلوگیری کنید.

گیاه برگ عبایی | بیا و یادبگیر
گیاه برگ عبایی | بیا و یادبگیر

برگ عبایی گیاهی غیر سمی

گیاه برگ عبایی سمی نیست و هیچ خطری برای گونه های انسانی و حیوانی ندارد اما بهتر است تا آن را در محلی به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید تا از احتمال بروز هر گونه خطر احتمالی بکاهید. در نظر داشته باشید که جویده شدن و خوردن برگ های این گیاه در مقادیر بالا می تواند منجر به بروز مشکلات در دستگاه گوارش شود.

شرایط مراقبت و نگهداری از برگ عبایی

  • آب

بهترین زمان برای آبیاری برگ عبایی وقتی است که خاک آن به عمق 2 الی 3 سانتی متر خشک شده باشد. آبیاری را به اندازه ای انجام دهید که آب از انتهای گلدان خارج و در زیر گلدانی جمع شود. همچنین در انتها نیز باید آب جمع شده در زیر گلدانی را خالی کنید تا آسیبی به ریشه ی گیاه نرسد.

نکته ی مهمی که باید در خصوص آبیاری این گیاه حتما مد نظر داشته باشید این است که برگ عبایی در برابر کم آبی و بی آبی بسیار مقاوم است و می تواند تا مدت ها بدون آبیاری به حیات خود ادامه دهد. اما با آبیاری بیش از اندازه یا غرقاب شدن به شدت مخالف است. چون آبیاری زیاد امکان تنفس را از ریشه ی آن می گیرد.

  • نور

اگر دوست دارید که برگ عبایی شما همواره شاداب و سرحال باشد به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر محل قرار گیری آن را به گونه ای انتخاب کنید که بتواند اکثر طول روز از نور فیلتر شده یا غیر مستقیم خورشید استفاده کند.

  • دما

سرمای و گرمای هوا برای این گیاه چندان تفاوت خاصی ندارد و تاثیری بر روند رشد آن نمی گذارد. اما مناسب است تا بازه دمایی محل نگهداری برگ عبایی را در محدوده ی 10 تا 30 درجه ی سانتی گراد تنظیم کنید تا از شکل گیری هر گونه پیشامد ناگهانی جلوگیری کنید.

در نظر داشته باشید که این گیاه تحمل سرمای هوا را دارد اما بهتر است تا اگر از آن در بیرون از منزل و در تراس یا باغچه نگهداری می کنید، در روز های سرد سال این گیاه را به محیط داخلی انتقال دهید تا دچار یخ زدگی نشود.

شرایط مراقبت و نگهداری از برگ عبایی | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از برگ عبایی | بیا و یادبگیر
  • خاک

ترکیبی از خاک باغچه، کمپوست و ماسه که به خوبی زهکشی شده باشد و امکان عبور آب پس از آبیاری و همچنین تنفس را به ریشه این گیاه بدهد بستری عالی برای نگهداری آن است.

  • کود

بهترین نوع کود برای تقویت گیاه برگ عبایی کود مایع یا محلول در آب است که می توانید به راحتی آن را از فروشنده های معتبر گل و گیاه در سطح شهر تهیه کنید.

همچنین مناسب ترین زمان برای تغذیه این گیاه نیم سال ابتدایی و به صورت هر 15 روز یک مرتبه است. در نیم سال دوم نیز باید فرایند کود دهی متوقف شود تا اختلالی در روند استراحت برگ عبایی ایجاد نشود.

  • تعویض گلدان

تا زمانی که ریشه ی برگ عبایی جا برای رشد داشته باشد و از انتهای گلدان آن بیرون نزده باشد می توانید فرایند تعویض گلدان آن را به تعویق بیندازید. اما در صورتی که بعد از مشاهدات خود احساس کردید که ریشه جایی برای رشد ندارد می توانید اقدام به تعویض گلدان برگ عبایی کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از برگ عبایی | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از برگ عبایی | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه برگ عبایی

برای تکثیر برگ عبایی بهترین و ساده ترین روش تقسیم بوته ی آن در فصل بهار است. فرایندی نه چندان وقت گیر و البته بسیار ساده که طی آن می توانید به راحتی یک گیاه جوان و نوپا برای خود داشته باشید.

  • تکثیر برگ عبایی به روش تقسیم بوته

برای این منظور لازم است تا گیاه خود را در فصل بهار به صورت کامل از گلدان خارج کنید و با استفاده از یک چاقوی تیز ریشه ی آن را دو قسمت تقسیم کنید. به طوری که هر بخش ریزوم و پیاز کافی برای ادامه ی حیات را داشته باشد.

بعد از جداسازی می توانید هر کدام را در یک گلدان جداگانه قرار دهید و به مدت دو هفته آن ها را در محلی خنک نگهداری کنید. فراموش نکنید برگ عبایی های نو پا را با استفاده از یک اسپری مه پاشی کنید تا رطوبت مورد نیاز آن تامین شود. بعد از تکمیل مدت زمان یاد شده می توانید گیاهان خود را به محل نگهداری جدید انتقال دهید.

تکثیر برگ عبایی به روش تقسیم بوته | بیا و یادبگیر
تکثیر برگ عبایی به روش تقسیم بوته | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های برگ عبایی

کمتر پیش می آید که آفت یا بیماری خاصی گریبان گیر برگ عبایی شود. عموما اکثر مشکلاتی که هنگام نگهداری از این گیاه به وجود می آید به دلیل عدم مراقبت صحیح از آن است که می توان با رعایت چند نکته ی ساده در مسیر رفع آن ها گام برداشت.

  • علت نشستن گرد و غبار روی برگ های برگ عبایی چیست؟

یکی از عادات بد این گیاه جذب بیش از اندازه ی گرد و غبار است که برای جلوگیری از آن اقدام خاصی لازم نیست و تنها باید هر چند وقت یک بار با استفاده از یک دستمال نم برگ های آن را تمیز کنید.

  • دلیل زرد شدن برگ های گیاه برگ عبایی چیست؟

آبیاری نامناسب و نرسیدن نور کافی به گیاه برگ عبایی، دو دلیل اصلی زرد شدن برگ های این گیاه هستند. لازم است آبیاری را تنها زمانی که بخش رویی خاک این گیاه خشک شد انجام دهید و محل نگهداری آن را به نوعی انتخاب کنید که نور خورشید به صورت غیر مستقیم در تمام طول روز به آن بتابد.

  • چرا برگ های گیاه برگ عبایی می ریزد؟

آبیاری بیش از حد می تواند دلیلی بر ریزش برگ های گیاه برگ عبایی باشد. فرایند آبیاری را دقیقا طبق دستورالعملی که در بخش آب آموزش داده شد در پیش بگیرید و تنها زمانی که بخش رویی خاک این گیاه به طور کامل خشک شد انجام دهید.

همچنین در صورتی که فرایند آبیاری را به درستی انجام می دهید اما باز هم گیاه به برگ ریزی ادامه می دهد، باید میزان زهکشی خاک آن را مورد ارزیابی قرار دهید. احتمال دارد که به خاطر زهکشی نامناسب امکان تنفس از ریشه گرفته شده باشد و همین امر سبب ریختن برگ های برگ عبایی شده باشد.

آفات و بیماری های برگ عبایی | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های برگ عبایی | بیا و یادبگیر
  • دلیل خیس بودن برگ های گیاه برگ عبایی چیست؟

اگر برگ های گیاه شما حالتی خیس یا آبکی به خود گرفته یعنی سرمای محیط نگهداری آن زیاد است. برای رفع این مشکل لازم است تا برگ عبایی خود را به محلی گرم تر انتقال دهید.

  • چرا برگ های گیاه برگ عبایی قهوه ای می شود؟

قرار گیری این گیاه در برابر نور مستقیم خورشید به مدت زیاد اصلی ترین عامل قهوه ای شدن برگ های آن است. برای جلوگیری از نمایان شدن چنین مشکلاتی تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر پیشنهاد می کند تا گیاه خود را در محلی قرار دهید که نور به صورت غیر مستقیم به آن بتابد.

علاوه بر این گاهی اوقات به دلیل آبیاری بیش از اندازه نیز ممکن است این لکه های قهوه ای رنگ روی لبه های برگ ها پدیدار شوند که برای رفع این مشکل لازم است تا آبیاری را برای مدتی متوقف و سپس طبق آموزشی که در بخش آب ارائه شد، فرایند آبیاری را در پیش بگیرید.

  • دلیل رنگ پریدگی برگ های برگ عبایی چیست؟

خاک ضعیفی که توان تامین نیاز های این گیاه را ندارد تنها دلیل رنگ پریدگی برگ های آن است. سعی کنید از خاک های غنی و مناسب برای گیاهان آپارتمانی برای برگ عبایی استفاده کنید تا از رنگ پریدگی برگ های آن جلوگیری کنید.

ترکیبی از خاک باغچه، ماسه و کمپوست یک بستر مناسب و البته پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به تمامی شما عزیزانی است که از این گیاه درمنزل یا محل کار خود نگهداری می کنید.

آفات و بیماری های برگ عبایی | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های برگ عبایی | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پپرومیا هندوانه ای
سینره