دراسنا | بیا و یادبگیر

دراسنا

خون سیاوشان، شاید با خود فکر کنید که این عبارت اشاره به یکی از داستان های شاهنامه دارد و اصلا چرا باید در بخش نگهداری گیاهان آپارتمانی در خصوص آن بحث شود اما اگر کمی صبر داشته باشید دلیل استفاده از این عبارت را برای شما بازگو خواهیم کرد.

خون سیاوشان لقبی است که گیاه دراسنا با خود به یدک می کشد. نامی که به دلایل مختلفی مثل شکل ظاهری خاص و فرم عجیب کنار هم قرار گرفتن شاخ و برگ های آن به این گیاه نسبت داده شده اما دلیل اصلی انتخاب این نام شیره ی سرخ رنگی است که زیر پوست و درون برگ های این گیاه جریان دارد.

حال که خیال همه همراهان بیا و یادبگیر از بابت درستی این مقاله راحت شد اجازه دهید تا با هم نگاهی کوتاه و البته جامع به این گیاه جذاب بیندازیم تا با روش های نگهداری و تکثیر آن به طور کامل آشنا شویم.

دراسنا

دراسنا، یکی از اعضای محبوب خانواده ی گیاه مارچوبه و اهل قاره ی گرم آفریقا با برگ های سبز رنگ و شمشیری شکل که گاهی در حاشیه های آن ها می توانید رنگ های قرمز، قهوه ای و یا زرد را نیز مشاهده کنید.

برگ های تیز و به اصطلاح خشن، ظاهری شبیه به نخل و مقاومت مثال زدنی این گیاه در برابر شرایط سخت محیطی، آن را به انتخابی ایده آل برای نگهداری در خانه ها و ادارات و شرکت ها و خلاصه تمامی محیط های سر بسته تبدیل کرده است.

اگر از دراسنای خود به خوبی نگهداری کنید این گیاه می تواند بیش از 1.5 متر رشد داشته باشد و از یک گیاه کوچک به یک درختچه ی زیبا تبدیل شود. آن را در باغ و باغچه بکارید تا بیش از 15 متر رشد کند و گل هایی زیبایش را برای شما به نمایش بگذارد.

دراسنا | بیا و یادبگیر
دراسنا | بیا و یادبگیر

آیا دراسنا سمی است؟

بله دراسنا گیاهی سمی است و باید از دسترس کودکان و حیوانات خانگی، به ویژه گربه و سگ دور نگه داشته شود. شیره ی درون برگ های این گیاه در صورت جویده شدن می تواند منجر به استفراغ، تهوع و گشاد شدن مردمک چشم شود و گاهی اوقات کاهش وزن را به خود به همراه داشته باشد.

گونه های مختلف دراسنا

گیاه دراسنا بیش از 120 گونه ی مختلف دارد که بسته به شرایط آب و هوایی در سراسر دنیا می توان آن ها را رویت کرد. در این بخش اما قصد داریم تا برخی از گونه های مطرح این گیاه را به شما همراهان همیشگی بیا و یادبگیر معرفی کنیم تا بتوانید با توجه به شرایط محیطی خود بهترین انتخاب را هنگام خرید اعضای این خانواده داشته باشید.

  • دراسنا بلالی

یکی از گونه های پرطرفدار این خانواده است و دارای برگ هایی پهن به رنگ های سبز با حاشیه های زرد رنگ است. با کمی رسیدگی و مراقبت از آن می توانید شکوفه های سفید رنگ و زیبای آن را نیز مشاهده کنید.

دراسنا بلالی | بیا و یادبگیر
دراسنا بلالی | بیا و یادبگیر
  • دراسنا کامپکت

از دیگر گونه های دراسنا است که دارای برگ های سبز رنگ و براقی است که زیبایی خاصی به محل کار یا منزل شما می دهد. این گیاه رشد کندی دارد و به نوعی گیاه رومیزی محسوب می شود و انتخابی مناسب برای تغییر فضای محل زندگی محسوب می شود.

دراسنا کامپکت | بیا و یادبگیر
دراسنا کامپکت | بیا و یادبگیر
  • دراسنا پرچمی

گونه ی پرچمی عضو دیگری از خانواده بزرگ دراسنا است که می توان آن را از تیره گیاهان آپارتمانی دانست. از ویژگی های ظاهری آن می توان به برگ های سبز رنگ آن با حاشیه های قرمز اشاره کرد.

دراسنا پرچمی | بیا و یادبگیر
دراسنا پرچمی | بیا و یادبگیر
  • دراسنا رفلکسا

نسبت به گونه ی پرچمی نظم بیشتری در ساختار این گیاه دیده می شود و می توان آن را گیاهی منظم معرفی کرد. برگ های آن به صورت حلقوی هستند و با رنگ سبز با حاشیه های زرد رنگ زیبایی خود را به نمایش می گذارند.

دراسنا رفلکسا | بیا و یادبگیر
دراسنا رفلکسا | بیا و یادبگیر
  • دراسنا برگ لیمویی

نگهداری از این گونه هم مانند سایر اعضای این خانواده ساده است و شما را به دردسر نخواهد انداخت. برگ های این گونه به رنگ سبز پر رنگ و زرد است و با رسیدگی مناسب می تواند تا نزدیک به 2 متر در محیط های بسته مثل خانه یا اداره رشد کند.

شرایط مراقبت و نگهداری از دراسنا

  • آب

اگر چه اکثر فروشندگان دراسنا را گیاهی کم آب معرفی می کنند اما این به آن معنا نیست که گیاه سال تا سال رنگ آب را نبیند. کم آبی با بی آبی بسیار متفاوت است و می تواند عاملی برای از بین رفتن گیاه باشد. بهتر است روزانه خاک گیاه خود را بررسی کنید تا از مرطوب بودن آن مطلع شوید و به محض این که خاک گیاه خشک شد آن را آبیاری کنید.

در نظر داشته باشید که این گیاه خاک خشک را به خاک خیس ترجیح می دهد. پس با آبیاری زیاد به گیاه خود صدمه نزنید و آن را دچار بیماری و مشکلاتی از قبیل قارچ و پوسیدگی نکنید.

نکته ی دیگری که باید در این بخش به آن اشاره کنیم این است که دراسنا آب بدون املاح و مواد معدنی را ترجیح می دهد. بنابراین سعی کنید از آب جوشیده شده یا چند روز مانده برای آبیاری این گیاه استفاده کنید تا آسیبی به آن وارد نشود.

  • نور

نور یکی از دوستان مورد علاقه ی دراسنا است و این گیاه از وقت گذراندن با این دوست خوب بسیار لذت می برد. مناسب است گیاه خود را در برابر نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید تا بتواند بهره ی کافی را از آن ببرد.

به هیچ عنوان دراسنای خود را در برابر نور مستقیم خورشید قرار ندهید. چون نور مستقیم برگ های این گیاه را خشک می کند و می پوساند و منجر به از بین رفتن تدریجی آن می شود.

  • دما

دراسنا گیاهی است که تغییر دمای ناگهانی را نمی پسندد و دمای مورد علاقه ی آن بین 18 تا 25 درجه ی سانتی گراد است. توجه داشته باشید که سرمای زیاد می تواند به گیاه شما آسیب بزند و برگ های آن را از بین ببرد. پس بهتر است همواره دمای محیط را باب میل این گیاه جذاب قرار دهید تا آسیبی به آن وارد نشود.

  • خاک

خاک مناسب این گیاه ترکیبی از خاک برگ + خاک باغچه + پرلیت است که می تواند نیاز های دراسنا را بر طرف کند. لازم است تا خاک این گیاه را به خوبی زهکشی کنید تا آب را درون خود ذخیره نکند و باعث پوسیدگی ریشه ی آن نشود.

  • کود

در فصل رشد دراسنا، یعنی بهار می توانید به این گیاه کود بدهید. بهتر است کود را به صورت مایع به گیاه بدهید تا نیاز های آن به خوبی رفع شود. توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما همراهان گرامی تهیه کود مناسب این گیاه با مراجعه به فروشنده های معتبر گل و گیاه است.

  • تعویض گلدان

توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما کاربران عزیز تعویض گلدان دراسنا به صورت سالیانه است. اگر چه این گیاه رشد کند و آهسته ای دارد اما بهتر است فرایند تعویض گلدان به صورت سالیانه و در فصل بهار انجام شود تا روند رشد گیاه به خوبی دنبال شود.

شرایط مراقبت و نگهداری از دراسنا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از دراسنا | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه دراسنا

اگر موافق باشید در این مقاله به جای آموزش چندین روش مختلف برای تکثیر دراسنا، یک روش را به شما آموزش دهیم. البته به صورت کامل و با ذکر تمامی جزئیات تا بتوانید بدون کمک گرفتن از فرد دیگری و به تنهایی یک گیاه جدید برای خود ایجاد کنید.

  • تکثیر دراسنا به روش قلمه زدن

  1. ابتدا یک ساقه ی مناسب به طول 10 الی 12 سانتی متر انتخاب و با استفاده از قیچی باغبانی یا یک چاقوی تیز و تمیز آن را از گیاه اصلی جدا می کنیم.
  2. قلمه را با استفاده از آب یا هورمون ریشه زایی، ریشه دار می کنیم و در ادامه برگ های پایینی و نزدیک به محل جداسازی را هرس می کنیم تا فقط برگ های بالایی بماند.
  3. قلمه های ریشه دار شده را در گلدان های جداگانه می کاریم و برای تامین رطوبت مورد نیاز آن ها، با استفاده از یک کیسه ی پلاستیکی روی گیاه را می پوشانیم تا محیطی گلخانه ای برای آن فراهم کنیم.
  4. مناسب است گیاه را در مکانی خنک در خانه و به دور از نور خورشید قرار دهید.
  5. بعد از 1.5 الی 2 ماه قلمه به اندازه ای قوی می شود که می توانید کیسه ی پلاستیکی را از روی آن برداشته و آن را در یک گلدان جدید بکارید و به محل نگهداری دلخواه منتقل کنید.

آفات و بیماری های دراسنا

اگر دراسنای شما هم با آفات و بیماری های مختلف دست و پنجه نرم می کند و نمی دانید چطور گیاه خود را از شر آن ها خلاص کنید، این بخش می تواند حسابی به کار شما بیاید و نکات ارزشمندی را به شما کاربر بیا و یادبگیر آموزش دهد.

  • چرا ساقه های دراسنا بیش از اندازه رشد می کنند؟

اگر گیاه شما برگ هایی بلند تر از حد معمول یا رنگ پریده دارد، نشان دهنده ی نرسیدن نور کافی به آن است. در این حالت می توانید گیاه را در مکانی قرار دهید که نور کافی به آن برسد تا با تامین نیاز مشکل آن رفع شود.

  • دلیل قهوه ای شدن برگ های دراسنا

در قدم اول باید بدانید که لکه های قهوه ای ممکن است در بخش های مختلف برگ های دراسنا مشاهده شود و هر کدام می تواند دلیل مجزایی برای خود داشته باشد. اما عمدتا دلیل شکل گیری لکه های قهوه ای آبیاری نامناسب این گیاه است.

  1. اگر محل ایجاد لکه های قهوه ای روی برخی از برگ ها بود، دلیل آبیاری دیر به دیر است که باعث خشکی خاک شده است. برای حل این مشکل می توانید زمان آبیاری را اصلاح کنید و با آبیاری هدفمند گیاه خود را از شر این لکه های قهوه ای رنگ خلاص کنید.
  2. در صورتی که نوک یا حاشیه های برگ ها محل تشکیل لکه های قهوه ای بود، مشکل از نوع آبی است که برای آبیاری گیاه استفاده شده است. برای رفع این مشکل می توانید از آب های جوشیده یا چند روز مانده برای آبیاری دراسنا استفاده کنید.
آفات و بیماری های دراسنا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های دراسنا | بیا و یادبگیر
  • چرا برگ های دراسنا زرد می شود؟

مهم ترین دلایلی که می تواند منجر به زردی برگ های دراسنا شود آبیاری بیش از اندازه و کوچک بودن گلدان است.

  1. اگر گلدان دراسنای شما کوچک باشد و ریشه جایی برای حرکت نداشته باشد و امکان رد و بدل شدن هوا موجود نباشد، برگ های دراسنا شروع به زرد شدن می کنند. توصیه می شود برای جلوگیری از این مشکل هر سال و در فصل بهار گلدان گیاه خود را تعویض کنید.
  2. بیش از اندازه به دراسنای خود آب ندهید چون برگ های آن شروع به زرد شدن و ریزش می کنند. لازم است طبق دستورالعملی که در بخش آب به شما کاربران عزیز بیا و یادبگیر آموزش داده شده فرایند آبیاری را پیاده سازی کنید تا گیاه آسیب نبیند.
  • علت ریختن برگ های دراسنا

دلیل اصلی ریزش برگ های دراسنا آبیاری نامناسب است. یعنی یا آبیاری کم تر از میزان درخواستی گیاه انجام شده یا این که بیش از آن چه که باید به گیاه آب داده شده است. برای رفع این مشکل لازم است تا مابین هر دو آبیاری از خشک بودن خاک گیاه خود به اندازه ی 2 تا 5 سانتی متر در عمق اطمینان حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

شفلرا
نخل ماداگاسکار