گازمانیا | بیا و یادبگیر

گازمانیا

اگر از تماشای رنگ سبز در مجموعه ی گل و گیاه خود خسته شده اید، اگر به دنبال ایجاد تغییری چشمگیری در کلکسیون گیاهان خانگی خود هستید، اگر نیاز به اضافه کردن کمی رنگ به زندگی خود دارید، گیاه گازمانیا چاره ی کار شما است.

گازمانیا

گازمانیا گیاه بومی جنگل های بارانی و گرمسیری کشور برزیل است. عمری کوتاه و چند ساله دارد و در طول زندگی پر بارش تنها یک مرتبه فرایند گلدهی را به اجرا می گذارد و پس از آن دیگر برای این عمل اقدامی نمی کند.

بیش از 120 گونه ی کوتاه و بلند در رنگ ها قرمز و صورتی و نارنجی و صورتی و سفید دارد که نگهداری از آن ها بسیار راحت و در آب کافی و نور مناسب و دمای مطلوب خلاصه می شود.

گیاه گازمانیا | بیا و یادبگیر
گیاه گازمانیا | بیا و یادبگیر

گازمانیا سمی نیست

گیاه گازمانیا نه برای ما انسان ها و نه برای حیوانات خانگی ما هیچ گونه حطری ندارد. این گیاه کاملا غیر سمی است و به واسطه ی لمس یا جویدن برگ هایش هیچ اختلالی در روند کارکرد نرمال بدن ما ایجاد نمی شود.

بنابراین با خیال راحت آن را تهیه و در هر کجای منزل یا محل کارتان که می خواهید قرار دهید و از زیبایی بی نظیرش لذت ببرید و کیف کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از گازمانیا

  • آب

روند آبیاری گل گازمانیا کمی با گیاهان دیگر فرق دارد. بنابراین خوب به نکاتی که در ادامه ی این بخش توسط تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر مطرح می شود دقت کنید تا ناخواسته به گیاه خود آسیب وارد نکنید.

نکته ی اول، بهتر است از آب های چند روز مانده یا آب باران برای آبیاری این گیاه استفاده کنید. چون آب های لوله کشی شهری دارای مواد و املاحی هستند که می توانند باعث کاهش سرعت رشد آن شوند.

نکته ی دوم، نیمی از فنجان گل گازمانیا (قسمت رنگی انتهای گیاه) را همواره با آب های بدون املاح پر کنید کنید تا نیاز بخش مرکزی و برگ های این گیاه نسبت به آب را رفع کنید. برای پیشگیری از رشد باکتری در این آب و همچنین پوسیدگی گیاه هم بهتر است تا هر 2 هفته یک بار آب موجود در فنجان گازمانیا را خالی و مجددا پر کنید.

تبصره، در زمانی که گازمانیا خودش را برای گلدهی آماده می کند بهتر است از ریختن آب در فنجان آن خودداری کنید تا منجر به کوتاه شدن عمر گیاه و همچنین توقف پروسه ی گلدهی آن نشوید.

نکته ی سوم، نه انقدر فواصل زمانی آبیاری این گیاه را کوتاه کنید که ریشه اش بپوسد و نه انقدر آن را بی آب نگه دارید که بی حال و پژمرده شود. سعی کنید به صورت منظم و روزانه از وضعیت خاک آن بازدید به عمل آورید و در صورت نبود نم و رطوبت فرایند آبیاری را کلید بزنید.

  • نور

گازمانیا هم نور طبیعی خورشید و هم نور مصنوعی فلوئورسنت را برای رشد می پذیرد اما بهتر است تا حدالامکان آن را در مکانی قرار دهید که بتواند از نور طبیعی و غیر مستقیم خورشید بهرهمند شود.

  • دما

دمای اتاق برای نگهداری گازمانیا کاملا مطلوب است و این گیاه در چنین دمایی می تواند رشد مناسبی داشته باشد. البته به شرط آن که ثابت بماند به واسطه ی وسایل سرمایشی یا گرمایشی نظیر بخاری یا کولر خیلی سرد یا گرم نشود.

شرایط مراقبت و نگهداری از گازمانیا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از گازمانیا | بیا و یادبگیر
  • خاک

برای بستر گل گازمانیا از خاک های سبکی که زهکشی بالایی دارند استفاده کنید تا از پوسیدگی و خرابی ریشه ی آن جلوگیری و امکان تنفس را برای این گیاه فراهم کرده باشید.

برای همین منظور به پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر از خاک مخصوص ارکیده یا ترکیبی از کوکوپیت و پیت ماس به عنوان بستر و نگهدارنده ی این گیاه استفاده کنید.

  • کود

اگر از این گیاه در منزل، محل کار یا به طور کل محیط های سربسته نگهداری می کنید لازم است تا در فصول رشد هر 2 ماه یک بار با استفاده از کود های مایع آن را تقویت یا به اصطلاح کود دهی کنید تا بتواند رشد مناسبی داشته باشد.

از افراط و تفریط در امر کود دهی گازمانیا پرهیز کنید. چرا که هم کود دهی بیش از اندازه و هم بی خیال شدن و عدم تقویت مناسب آن می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به این گیاه وارد کند.

دقت داشته باشید که تمامی مراحل کود دهی را دقیقا مطابق با دستور کار نوشته شده روی بسته کود انجام دهید. همچنین با توقف و به صفر رساندن این عمل در نیمه ی دوم سال شرایط را برای استراحت هر چه بهتر گل گازمانیا نیز فراهم کنید.

  • تعویض گلدان

با توجه به عمر کوتاه و همچنین سرعت رشد پایین ریشه های این گیاه احتمالا هیچگاه نیاز به تعویض گلدان آن نخواهید داشت. گازمانیا عموما بعد از به اجرا گذاشتن فرایند گلدهی میمیرد و از بین می رود. بنابراین نیازی نیست که برای تعویض گلدان آن اقدامی بکنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از گازمانیا | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از گازمانیا | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه گازمانیا

برای تکثیر گازمانیا بهترین و ساده ترین روش استفاده از پاجوش هایی است که در کنار گیاه مادر سر از خاک بیرون آورده اند و آمادگی خود را برای تبدیل شدن به یک گیاه زیبا و چشم نواز اعلام کرده اند.

  • تکثیر گازمانیا به وسیله ی پاجوش

برای تکثیر گیاه گازمانیا با استفاده از این روش ابتدا باید پاجوش های سالمی را که از کنار گیاه اصلی سر از خاک بیرون آورده اند به همراه ریشه ی نازکی که دارند به وسیله ی یک چاقوی تمیز یا قیچی باغبانی از گیاه مادر جدا کنید. سپس هر یک را در گلدانی جداگانه که با خاکی سبک پر شده بکارید.

تکثیر گازمانیا به وسیله ی پاجوش | بیا و یادبگیر
تکثیر گازمانیا به وسیله ی پاجوش | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های گازمانیا

مانند هر گیاه دیگری گازمانیا هم در طول زندگی خود با آفات، بیماری ها و مشکلاتی متعددیی دست و پنجه نرم می کند که از جمله برجسته ترین و شایع ترین آن ها شامل موارد زیر هستند.

  • دلیل قهوه ای شدن برگ های گازمانیا چیست؟

قهوه ای شدن برگ ها در این گیاه نشانه ای بر تابش نور مستقیم خورشید به آن است. نور مستقیم خورشید در قدم اول لبه های برگ های گل گازمانیا را خشک و قهوه ای می کند و در ادامه منجر به ایجاد لکه های قهوه ای رنگ بر روی برگ ها می شود.

پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر برای حل این مشکل تعویض موقعیت مکانی این گیاه و قرار دادن آن در محلی است که نور به صورت فیلتر شده یا غیر مستقیم به آن بتابد.

  • علت گل ندادن گازمانیا چیست؟

عدم گلدهی گازمانیا معمولا دو دلیل دارد. اول، نور به اندازه ی کافی به آن نمی تابد و نیاز روزانه ی این گیاه نسبت به نور خورشید رفع نمی شود که اگر علت گل ندادن این باشد می توانید با تغییر محل نگهداری این گیاه و قرار دادن آن در محلی با نور بیشتر مشکل را مرتفع کنید.

دوم، از کود های نامناسب و با نیتروژن بالا برای تقویت آن استفاده کرده اید. در نظر داشته باشید که این نوع از کود ها شاید منجر به افزایش رشد برگ ها و پاجوش های گازمانیا شوند اما فرایند گلدهی این گیاه را متوقف می کنند.

آفات و بیماری های گازمانیا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های گازمانیا | بیا و یادبگیر
  • چرا گازمانیا پژمرده می شود؟

اصلی ترین علت پژمرده شدن این گیاه عدم آبیاری صحیح آن است. یعنی یا به قدری به آن آب داده اید که ریشه اش را پوسانده اید و یا این که به قدری فواصل آبیاری آن را زیاد کرده اید که خاک گیاه به کویری خشک تبدیل شده است.

برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی پیشنهاد می شود تا پیش از هر بار آبیاری این گیاه قدری وضعیت خاک آن را بررسی و در صورت خشک بودن بخش روی خاک اقدام به آبیاری آن کنید.

  • چرا برگ های گازمانیا خشک می شود؟

دلایل مختلفی می تواند باعث خشک شدن و سوختن برگ های این گیاه شود که نور مستقیم و شدید خورشید و همچنین آبیاری کم سرآمد تمامی آن ها است.

توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید این گیاه را در مکانی قرار دهید که نور به صورت مستقیم به آن بتابد. چون نور مستقیم خورشید منجر به از بین رفتن سریع تر رطوبت گازمانیا می شود و سوختن و خشک شدن برگ ها را در پیش دارد. بنابراین حتما در انتخاب محل نگهداری آن هوشمندانه رفتار کنید.

همچنین با آبیاری درست و به اندازه احتمال خشک شدن برگ ها و ریختن آن ها را به صفر برسانید و مانع از بی حالی و پژمردگی گیاه خود به دلیل کمبود آب شوید.

آفات و بیماری های گازمانیا | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های گازمانیا | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

سانسوریا
نخل مرداب