تاج خروسی | بیا و یادبگیر

تاج خروسی

گیاهان بسیاری در این کره ی آبی پهناور رشد می کنند که بیشتر از آن که به دلیل ظاهر خاص و منحصر به فردی که دارند شناخته شده باشند به خاطر شباهتی که گل ها، برگ ها و یا حتی ساقه ی آن ها به دیگر اجسام و اشیا نظیر میوه ها و حیوانات دارند شناخته می شوند. تاج خروسی یکی از بارز ترین نمونه های همین گیاهان زیبا است.

تاج خروسی

تاج خروسی از جمله جذاب ترین گیاهان ساکن این کره ی خاکی است که برای دهه ها با گل های بنفش و قرمز و صورتی و ارغوانی رنگش که شباهت بسیاری هم به کاکل خروس دارند از علاقه مندان و دوستدارانش دلبری کرده است.

این گیاه دوست داشتنی سرعت رشد بالایی دارد و در صورتی که شرایط نگهداری از آن به خوبی مهیا شده باشد می تواند با تراکم بالای شاخ و برگ هایش در مدت زمان کوتاهی شما را غافلگیر و محیط اطرافش را دگرگون کند.

تاج خروس عاشق نور خورشید است و دوست دارد تا اکثر طول روز را در برابر تابش های مستقیم این غول سرخ قرار داشته باشد. این خواسته آن را تحت پوشش قرار دهید تا این گیاه هم در نیم سال ابتدایی با شکوفایی گل های زیبایش از شما قدردانی کند.

گل تاج خروسی | بیا و یادبگیر
گل تاج خروسی | بیا و یادبگیر

آیا تاج خروسی گیاه سمی است؟

تاج خروس در دسته گیاهان بی خطر قرار دارد و تا این لحظه که تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر در حال نگارش این مقاله است هیچ گزارشی مبنی بر مسمومیت به دلیل لمس یا جویدن گل ها و برگ های این گیاه در هیچ کجای جهان ارائه نشده است.

پس اگر یک نمونه از این گیاه را در منزل یا محل کار خود دارید و دغدغه ی به خطر افتادن سلامت کودکان یا حیوانات خانگی شما به واسطه ی لمس یا جویدن برگ ها و گل های این گیاه ذهنتان را مشغول کرده خیالتان راحت راحت باشد.

شرایط مراقبت و نگهداری از تاج خروسی

  • آب

گل تاج خروسی از آن دسته گیاهانی است که کمی خشکی خاک را به خیسی و غرقابی آن ترجیح می دهد. بنابراین به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر از غرقاب کردن یا آبیاری مداوم این گیاه به جد پرهیز کنید.

فرایند آبیاری این گیاه را تنها زمانی کلید بزنید که بخش رویی خاک آن به عمق 2 سانتی متر خشک شده باشد. برای اطمینان از خشکی خاک هم می توانید با استفاده از انگشتان خود خاک را لمس و میزان نم و رطوبت موجود در آن را بسنجید.

  • نور

برای این که گیاه تاج خروسی شما رشد بهتری داشته باشد و همیشه سرحال و شاداب بماند باید حتما آن را در مکانی از منزل یا محل کار خود قرار دهید که در تمام طول روز نور به صورت مستقیم آن بتابد.

البته که به گفته ی برخی منابع تاج خروس امکان رشد در محیط های کم نور را هم دارد اما باید بدانید که در صورت نرسیدن نور کافی به این گیاه سرعت رشدش کم و فرایند گلدهی آن به طور کامل متوقف می شود.

شرایط مراقبت و نگهداری از تاج خروسی | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از تاج خروسی | بیا و یادبگیر
  • دما

محدوده ی دمایی 25 تا 35 درجه ی سانتی گراد برای رشد گیاه تاج خروسی بازه ای مناسب و ایده آل است و این گیاه می تواند در آن به راحتی به حیات خود ادامه دهد و رشد و نمو داشته باشد.

  • خاک

برای بستر گل تاج خروسی از خاک های سبکی که زهکشی قابل قبولی دارند استفاده کنید. چون این نوع از خاک ها با فراهم کردن شرایط عبور بی دردسر آب اضافی پس از آبیاری به زیر گلدانی از پوسیدگی ریشه و مرگ گیاه شما جلوگیری می کنند.

برای همین منظور می توانید از خاک های مناسب گیاهان آپارتمانی یا ترکیبی از خاک باغچه، کمپوست و پیت ماس به عنوان بستری امن برای نگهداری تاج خروسی استفاده کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از تاج خروسی | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از تاج خروسی | بیا و یادبگیر
  • کود

اگر تاج خروس شما رشد نرمال و متعادلی دارد نیازی نیست که آن را کود دهی و تقویت کنید. اما اگر در طی مشاهدات روزانه ی خود از این گیاه متوجه کاهش سرعت رشد آن بودید می توانید با استفاده از کود مایع ماهیانه یک مرتبه آن را تغذیه کنید.

توجه داشته باشید که فرایند کود دهی باید تنها در فصل های بهار و تابستان انجام شود. همچنین در زمان شکوفه دهی گیاه می توانید با افزایش مقدار کود (یعنی هر دو هفته یک بار عمل کود دهی را انجام دهید) روند گلدهی را در مسیر بهتری قرار دهید.

  • تعویض گلدان

همانطور که پیش تر هم به آن اشاره کردیم گیاه تاج خروسی سرعت رشد بسیار بالایی دارد. بنابراین نیاز است تا گلدان آن را به صورت سالیانه تعویض کنید تا امکان رشد بیشتر را برای آن فراهم و از بروز اختلال در روند شکوفایی این گیاه جلوگیری کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از تاج خروسی | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از تاج خروسی | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه تاج خروسی

بهترین روش برای تکثیر تاج خروسی، تکثیر از طریق بذر این گیاه است. چرا که هم احتمال موفقیت آن بسیار بالا است و هم هر فردی حتی با کمترین تجربه در زمینه ی نگهداری از گل و گیاه می تواند از پس انجام مراحل آن برآید.

  • تکثیر تاج خروسی به روش کاشت بذر

برای تکثیر گل تاج خروسی به این روش در قدم اول باید بذر های سالم این گیاه را از گلفروشی ها یا گلخانه های اطراف شهر محل سکونتتان تهیه کنید و آن ها را در عمق 1 سانتی متری یک گلدان که با خاکی سبک و مرطوب پر شده بکارید.

در قدم دوم باید یک کیسه ی پلاستیکی بردارید روی آن چند حفره ی ریز و درشت ایجاد کنید و روی گلدان بکشید تا گرما و رطوبت مورد نیاز بذر ها را برای ادامه کار تامین کرده اید.

حدود 2 هفته زمان می برد که بذر ها در این وضعیت جوانه بزنند. بعد از جوانه زدن می توانید کیسه پلاستیکی را بردارید و فرایند آبیاری را به صورت دستی انجام دهید.

البته که باید به این نکته توجه داشته باشید که فرایند آبیاری باید به گونه ای انجام شود که بذر ها جابجا نشوند. لذا بهتر است به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی در این مرحله آبیاری را با استفاده از اسپری آبپاش انجام دهید.

حالا که بذر های شما جوانه زدند می توانید آن ها را به محلی که نور به صورت فیلتر شده یا غیر مستقیم به آن می تابد انتقال دهید و منتظر تبدیل جوانه ها به برگ شوید.

تکثیر تاج خروسی به روش کاشت بذر | بیا و یادبگیر
تکثیر تاج خروسی به روش کاشت بذر | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های تاج خروسی

تاج خروس از آن دسته گیاهانی است که به شدت مستعد حمله ی آفات و ابتلا به بیماری های قارچی است و در صورتی که محل و شرایط نگهداری آن باب میلش نباشد، پروسه ی مراقبت از آن با دردسر های بسیاری همراه می شود. از جمله مهم ترین این آفات و بیماری ها عبارتند از:

  • دلیل پوسیدگی ریشه ی گیاه تاج خروسی چیست؟

اصلی ترین دلیل پوسیدگی و خرابی ریشه در این گیاه آبیاری بیش از اندازه یا غرقاب کردن خاک آن است. غرقاب کردن خاک تاج خروس امکان تنفس را از ریشه ی این گیاه می گیرد و آن را به طعمه ای عالی برای قارچ ها بدل می کند.

برای جلوگیری از رویداد چنین اتفاقی بهتر است تا فرایند آبیاری را تنها زمانی که بخش رویی خاک این گیاه به طور کامل خشک شد در پیش بگیرید.

  • چرا روی برگ های تاج خروسی تار عنکبوت بسته می شود؟

اگر در هنگام بازدید از گل تاج خروسی شاهد وجود نخ های ریزی مثل تار عنکبوت بر روی یا زیر برگ های آن بودید سریعا این گیاه را از مابقی گیاهان خود جدا کنید و آن را در قرنطینه قرار دهید. چون تاج خروس شما مورد حمله ی کنه عنکبوتی قرار گرفته است.

برای رهایی تاج خروسی از این آفت لازم است تا ابتدا تمام قسمت های آسیب دیده را با آب بشویید و سپس آن را با استفاده از آفتکش ها شستشو دهید.

آفات و بیماری های تاج خروسی | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های تاج خروسی | بیا و یادبگیر
  • علت زرد شدن برگ های تاج خروسی چیست؟

این اتفاق به ندرت برای تاج خروس پیش می آید و علت اصلی آن هم آبیاری بیش از اندازه و خارج از برنامه ی این گیاه است که برای جلوگیری از آن تنها کافی است تا فرایند آبیاری را مطابق با دستورالعملی که در بخش آموزش آموزش داده شد انجام دهید.

بدین ترتیب که پیش از هر بار آبیاری میزان نم و رطوبت موجود در خاک را بسنجید و در صورتی که احساس کردید که بخش رویی خاک کاملا خشک است اقدام به آبیاری کنید.

  • چرا برگ ها و گل های تاج خروسی پژمرده می شوند؟

اگر گیاه شما پژمرده و بی حال به نظر می رسد یعنی نور کافی و مورد نیازش را از خورشید دریافت نمی کند. برای رفع این مشکل می توانید محل استقرار آن را تعویض و گلدان این گیاه را به مکانی پر نور انتقال دهید.

اما اگر علارقم دریافت نور کافی گیاهتان باز هم پژمرده و رنگ پریده به نظر می رسد لازم است تا با استفاده از کود مایع آن را تقویت کنید. توجه داشته باشید که فرایند کود دهی را فقط و فقط در نیم سال ابتدایی و مطابق با آموزش های بخش کود در دستور کار خود قرار دهید.

آفات و بیماری های تاج خروسی | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های تاج خروسی | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

زاموفیلیا
پتوس