آنتوریوم | بیا و یادبگیر

آنتوریوم

علاقه به مراقبت و نگهداری از گیاهانی که ظاهری شیک و مدرن دارند در این چند سال اخیر و به خصوص بعد از شروع همه گیری بیماری کرونا به شدت در میان دوستداران و علاقه مندان به نگهداری از گیاهان آپارتمانی افزایش پیدا کرده است.

به طوری که حالا دیگر عموم خریداران در کنار تهیه ی گیاهانی که ظاهری ساده و ابتدایی دارند از خرید و نگهداری گیاهانی با شمایل خاص و منحصر به فرد هم استقبال ویژه ای می کنند.

گیاهانی مثل آنتوریوم که این روز ها به واسطه ی گل های پیچ و تاب دار و رنگارنگی که دارد خواهان بسیاری پیدا کرده و میزان خرید و فروشش بیشتر از هر زمان دیگری شده است.

آنتوریوم

آنتوریوم گیاه بومی مناطق مرکزی و جنوبی قاره ی پهناور آمریکا است. برگ های آن قلبی شکل و سبز رنگ، گل هایش بادوام و در طیف های رنگی قرمز، صورتی، بنفش، سفید و نارنجی و اسباب و شروط مراقبت و نگهداری آن بسیار ساده و حتی از دید برخی کاملا ابتدایی است.

آنتوریوم نماد میهمان نوازی، خون گرمی و همچنین شادی و شادمانی است و به همین سبب بسیاری از آن برای نمایش حس خوشحالی و شعفی که به خاطر رویداد اتفاقی میمون و مبارک مثل ازدواج یا تولد دارند استفاده می کنند.

همچنین به دلیل ظاهر خاص، منحصر به فرد و مدرنی که این گیاه دارد، بسیاری از طراحان دکوراسیون نیز مجذوب و شیفته ی آن هستند و استفاده از آنتوریوم را برای زیباسازی فضا به مشتریان خود پیشنهاد می دهند.

گیاه آنتوریوم | بیا و یادبگیر
گیاه آنتوریوم | بیا و یادبگیر

آیا آنتوریوم گیاهی سمی است؟

بله آنتوریوم در دسته ی گیاهان سمی قرار دارد. تمامی قسمت های مختلف این گیاه دارای مقادیر بالایی از کلسیم اگزالات است که در صورت تماس با پوست می تواند عوارضی چون خارش و قرمزی پوست، التهاب و درد را با خود به همراه داشته باشد.

لذا به پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر در صورتی که از این گیاه در منزل یا محل کار خود نگهداری می کنید حتما آن را در مکانی مستقر کنید که به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی مثل سگ یا گربه باشد.

همچنین به هنگام رسیدگی و مراقبت از آن حتما از دستکش پلاستیکی استفاده کنید تا در صورت تماس پوست دستتان با بخش های مختلف این گیاه دچار مشکلات پوستی نظیر خارش و التهاب نشوید.

شرایط مراقبت و نگهداری از آنتوریوم

  • آب

آنتوریوم دوست دارد که خاکش همواره مرطوب باشد. بنابراین هر زمان که نیمی از خاک این گیاه خشک شد باید آن را آبیاری کنید. برای سنجش میزان خشکی خاک هم به پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر می توانید از یک تکه چوب نازک استفاده کنید.

چوب را در خاک فرو کنید و بعد از گذشت چند ثانیه بیرون بیاورید. اگر گل و لای به چوب چسبیده بود یعنی گیاه نیازی به آبیاری ندارد اما اگر چیزی به چوب نچسبیده بود یعنی خاک خشک است نیاز به آب و آبیاری دارد.

  • نور

نور مورد نیاز آنتوریوم برای ادامه ی حیات نوری است غیر مستقیم و فیلتر شده که تنها نیاز های این گیاه را رفع کند و منجر به آسیب دیدن و سوختن برگ های آن نشود. برای همین پیشنهاد می شود تا این گیاه را در پشت پنجره های نورگیری که با یک پرده ی نازک پوشیده شده اند قرار دهید.

شرایط مراقبت و نگهداری از آنتوریوم | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از آنتوریوم | بیا و یادبگیر
  • دما

با توجه به این که محل تولد آنتوریوم مناطق گرمسیری جنوبی و مرکزی قاره ی آمریکا است می توان به راحتی حدس زد که این گیاه رابطه ی خوبی با گرما دارد و از سرمای بیش از اندازه ی هوا بیزار است.

اما اگر بخواهیم حدس و گمان را کنار بگذاریم و به سراغ اعداد و ارقام برویم و محدوده ی دمایی مشخصی را برای نگهداری آنتوریوم مشخص کنیم باید گفت که این گیاه دوست دارد تا در محیطی که بازه ی دمایی آن در محدوده ی 15 تا 30 درجه ی سانتی گراد است نگهداری شود.

  • خاک

برای بستر این گیاه باید از خاک های سبکی که زهکشی مناسبی دارند استفاده کنید. خاک هایی که امکان رد و بدل شدن و رسیدن هوا به ریشه ی این گیاه و همچنین خروج بی دردسر آب پس از آبیاری را می دهند و مانع از پوسیدگی، گندیدگی و خفگی ریشه ی آنتوریوم می شوند.

برای همین منظور پیشنهاد می شود تا از خاک های مناسب گیاهان آپارتمانی، خاک مخصوص کاکتوس یا ترکیبی از خاک برگ، خاک چوب و زغال برای نگهداری این گیاه استفاده کنید.

شرایط مراقبت و نگهداری از آنتوریوم | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از آنتوریوم | بیا و یادبگیر
  • کود

برای تقویت و رشد هر چه بهتر آنتوریوم لازم است تا در نیم سال ابتدایی و با استفاده از کود های مخصوص گیاهان آپارتمانی که در فروشگاه های معتبر گل و گیاه یا گلخانه های اطراف شهر عرضه می شود ماهیانه دو مرتبه گیاه خود را کود دهی کنید.

  • تعویض گلدان

آیا ریشه های گیاه شما از انتهای گلدان یا از سوراخ زهکش بیروه زده است؟ آیا ریشه های گیاه شما جایی برای رشد ندارند؟ آیا گیاه شما بی حال و بی رمق شده است؟ اگر پاسخ شما به هر کدام از پرسش هایی که مطرح شد مثبت است یعنی زمان تعویض گلدان گیاه شما فرا رسیده است.

شرایط مراقبت و نگهداری از آنتوریوم | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از آنتوریوم | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه آنتوریوم

پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر برای تکثیر آنتوریوم استفاده از یکی از دو روش تقسیم بوته یا قلمه از ساقه است. چرا که شانس موفقیت در هر دو این روش ها بسیار بالا است و برای انجام آن ها نیاز به داشتن مهارت و یا تجربه ی خاصی نیست.

  • تکثیر آنتوریوم به روش تقسیم بوته

اگر قصد تکثیر آنتوریوم با استفاده از روش تقسیم بوته را دارید در اولین قدم باید با دقت و طوری که ریشه های آن آسیب نبیند گیاه خود را از گلدان خارج کنید.

سپس با استفاده از یک چاقوی تیز و البته تمیز طوری توپ ریشه را به دو قسمت تقسیم کنید که هر بخش ریشه و پیاز کافی برای ادامه ی حیات را داشته باشد. در انتها نیز باید هر بوته را در یک گلدان مجزا بکارید و مانند یک گیاه بالغ با آن ها رفتار کنید.

  • تکثیر آنتوریوم به روش قلمه از ساقه

پروسه ی تکثیر به روش قلمه از ساقه باید حتما در فصل بهار که گیاه بیدار، سرحال و در حال رشد و نمو است انجام گیرد. پس اگر زمانی که این مقاله را مطالعه می کنید در فصلی غیر از بهار هستید باید برای تکثیر کمی صبر کنید.

  1. یک ساقه ی سالم و نسبتا جوان با اندازه ی تقریبی 12 تا 15 سانتی متر را انتخاب و با استفاده از قیچی باغبانی آن را از گیاه مادر جدا کنید.
  2. سپس برگ های اضافی آن را بچینید. به طور که تنها 2 یا 3 برگ در راس ساقه ی بریده شده باقی بماند.
  3. حالا یک گلدان بردارید و داخلش را با خاکی سبک و غنی پر کنید و ساقه ی بریده شده را در آن بکارید.
  4. بعد از تکمیل فرایند کاشت، خاک را آبیاری کنید. میزان آبیاری باید به اندازه ای باشد که خاک کاملا اشباع شود.
  5. فرایند آبیاری را به صورت یک روز در میان در پیش بگیرید تا خاک گیاه شما دچار خشکی نشود و قلمه آسیب نبیند.
  6. در انتها و پس از آبیاری نیز گلدان خود را در محلی قرار دهید که نور خورشید به صورت غیر مستقیم به آن بتابد و زمینه را برای ریشه دهی و رشد برگ های جدید فراهم کند. این پروسه ممکن است بین 1 الی 1.5 ماه زمان ببرد.
تکثیر آنتوریوم به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر آنتوریوم به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های آنتوریوم

مانند هر گیاه دیگری آنتوریوم هم از گزند آفات به دور نیست و ممکن است گاهی اوقات دچار مشکلات و بیماری های مختلفی شود. مشکلاتی که اگر راهکار های مقابله با آن ها را بدانید می توانید به سادگی از پس آن ها برآیید و گیاه خود را نجات دهید اما اگر ندانید که چطور باید آن ها را برطرف کنید حسابی به دردسر خواهید افتاد.

  • چرا برگ های آنتوریوم پژمرده می شود؟

پژمردگی یا بی حالی برگ های آنتوریوم 3 دلیل عمده دارد. اول، ممکن است بیش از اندازه یا بد موقع به آن کود داده باشید. دوم، ممکن است بیش از اندازه آن را آبیاری کرده باشید و سوم، ممکن است گیاه شما مورد حمله ی آفتی به نام کنه عنکبوتی قرار گرفته باشد.

  1. اگر پژمردگی برگ ها به دلیل کود دهی بیش از اندازه یا بد موقع باشد، معمولا برگ های پایینی گیاه پژمرده و بی حال می شوند و رنگ نوک آن ها نیز به قهوه ای تغییر رنگ می دهد که برای رفع این مشکل باید میزان کود دهی را به حداقل برسانید و خاک اطراف ریشه را خوب بشویید تا اضافات کود از بین برود.
  2. اگر پژمردگی برگ ها به دلیل آبیاری بیش از اندازه باشد، معمولا برگ های قدیمی تر شروع به زرد و پژمرده شدن می کنند که برای حل این مشکل باید فرایند آبیاری را تا زمانی که نیمی از خاک به طور کامل خشک شود قطع کنید و سپس طبق آموزشی که در بخش آب ارائه شده روند آبیاری را در پیش بگیرید.
  3. اگر پژمردگی برگ های به دلیل حمله کنه عنکبوتی باشد، معمولا زیر برگ ها تار های نازک و سفید رنگی مثل تار عنکبوت دیده می شود که برای از بین بردن آن ها باید گیاه آسیب دیده را از سایر گیاهان خود جدا کرده (برای جلوگیری از بخش آفت) و مناطق آسیب دیده را با استفاده از آب و صابون شستشو دهید.
آفات و بیماری های آنتوریوم | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های آنتوریوم | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آگاوه
زاموفیلیا