گواهینامه SSL | بیا و یادبگیر

گواهینامه SSL

تا حالا شده که به آدرس وبسایت هایی که در گوگل جستجو می کنید دقت کنید؟ چرا بعضی از آن ها با پروتکل http و بعضی دیگر با پروتکل https شروع می شوند؟ درباره ی گواهینامه SSL چیزی می دانید؟ از اهمیت آن در کسب و کار های آنلاین با خبر هستید؟

چه درباره ی موارد بالا اطلاعات دارید و چه نه پیشنهاد می کنیم تا این مقاله که به دست تیم آموزش سئو بیا و یادبگیر نگارش شده را حتما مطالعه کنید. چون مباحثی در آن ارائه شده که پاسخگوی تمامی سوالات شما در خصوص گواهینامه SSL است.

گواهینامه SSL چیست؟

اگر بخواهیم تعریفی ساده و کوتاه را برای این مفهوم ارائه کنیم باید گفت گواهینامه SSL نماد امنیت گردش اطلاعات در بستر اینترنت و از نیاز ها و ملزومات تمامی وبسایت های فعال در سطح وب است.

اما اگر بخواهیم کمی تخصصی تر به آن نگاه کنیم باید گفت SSL مخفف عبارت Secure Socket Layer و ارائه دهنده ی یک لایه ی امنیتی است. لایه ی امنیتی که اطلاعات رد و بدل شده میان کاربر و وبسایت مورد استفاده را رمزگذاری می کند تا نفر سومی نتواند به آن ها دسترسی داشته باشد.

به این ترتیب که اطلاعاتی که کاربر وارد یک سایت می کند به صورت کد های نامفهوم در می آید و به سمت سرور وبسایت ارسال می شود. در نتیجه تنها افرادی که می توانند متوجه ی محتوای این اطلاعات شوند کاربری است که آن را ارسال کرده و مدیری است که آن را دریافت می کند.

گواهینامه SSL چیست؟ | بیا و یادبگیر
گواهینامه SSL چیست؟ | بیا و یادبگیر

تفاوت HTTP با HTTPS

به طور پیشفرض تمامی وبسایت ها از پروتکل http استفاده می کنند اما به محض نصب گواهینامه SSL این پروتکل به https تغییر پیدا می کند و مسیر انتقال اطلاعات ایمن می شود تا تنها کاربر و مدیر سایت به آن ها دسترسی داشته باشند.

حال اگر این سوال ذهن شما را مشغول کرده که تفاوت این دو پروتکل در چیست و آیا لازم است تا وبسایت خود را به پروتکل https مجهز کنید، اجازه دهید تا با یک مثال کوچک اهمیت استفاده از پروتکل https را برای شما بازگو کنیم.

  • پروتکل http

فرض کنید به شبکه ای با پروتکل http متصل هستید و قصد تبادل اطلاعات با سرور را دارید. حال شروع به فعالیت می کنید و اطلاعاتی را به سرور ارسال و از آن دریافت می کنید. در این حالت هر کاربری که در شبکه ی شما حضور داشته باشد می تواند این اطلاعات را رویت کند و از آن ها استفاده یا سوءاستفاده کند.

  • پروتکل https

حال فرض کنید به شبکه ای با پروتکل https متصل هستید. در این حالت اطلاعاتی که بین کاربر و سرور رد و بدل می شود کاملا رمزنگاری شده است و برای افراد دیگری که در شبکه شما حضور دارند به صورت کد های بی معنی نمایش داده می شود. در نتیجه امکان استفاده از آن ها به هر شکلی برای دیگر افراد امکان پذیر نیست.

پروتکل https | بیا و یادبگیر
پروتکل https | بیا و یادبگیر

انواع مختلف گواهینامه SSL

گواهینامه SSL به دو شکل کلی به کاربران حاضر در بستر اینترنت و مدیران سایت ها عرضه می شود. نوع اول به شکل رایگان است که معمولا توسط سرویس های ارائه دهنده ی هاست به کاربران ارائه می شود. نوع دوم اما به شکل غیر رایگان است که باید از وبسایت های ارائه دهنده ی SSL خریداری شود.

اما این که کدام یک از این دو نوع گواهینامه SSL برای وبسایت شما مناسب است و هر کدام چه ویژگی ها و قابلیت هایی را ارائه می کنند مبحثی است که تیم آموزش سئو بیا و یادبگیر در ادامه ی این بخش قصد پرداختن به آن را دارد.

  • SSL رایگان

SSL رایگان توسط اکثر وبسایت های معتبر و با سابقه ی ارائه دهنده ی هاست در اختیار کاربران قرار داده می شود و مدیران سایت ها می توانند بسته به نوع فعالیتی که دارند تصمیم به استفاده از این گواهینامه بگیرند.

برای نصب این گواهینامه روی وبسایت خود نیاز ندارید که هیچ هزینه ای پرداخت کنید. مراحل نصب آن بسیار ساده است و تنها چند دقیقه وقت شما را می گیرد. مدت اعتبار SSL رایگان 90 روز است و درانتهای این بازه ی زمانی باید مجددا آن را تمدید کنید.

البته در صورتی که هنگام نصب گزینه ی تمدید خودکار آن را فعال کرده باشید نیاز به تمدید به صورت دستی ندارید و این گواهینامه به صورت اتوماتیک هر 90 روز یک بار برای شما تمدید می شود.

استفاده از این SSL بیشتر به مدیران وبسایت های شخصی یا وبسایت های خبری که اطلاعات زیادی از کاربران خود دریافت نمی کنند پیشنهاد می شود. پس اگر شما هم صاحب یکی از این دست وبسایت ها هستید می توانید با خیال راحت از SSL رایگان روی وبسایت خود استفاده کنید.

SSL رایگان | بیا و یادبگیر
SSL رایگان | بیا و یادبگیر
  • SSL غیر رایگان

همان طور که از نام آن پیدا است برای خرید و نصب SSL غیر رایگان روی وبسایت خود باید مقداری هزینه پرداخت کنید. مراحل نصب آن برخلاف نوع رایگان چندان ساده نیست و باید توسط متخصصین انجام شود. همچنین مدت زمان اعتبار آن نیز بین 6 ماه تا 1 سال است و در انتهای این بازه ی زمانی باید آن را به صورت دستی تمدید کرد.

استفاده از SSL غیر رایگان برای تمامی وبسایت ها توصیه می شود و مناسب است تا وبسایت های بزرگ که اطلاعات زیادی را از کاربران خود دریافت می کنند حتما از این گواهینامه استفاده کنند. به خصوص وبسایت های فروشگاهی و شرکتی که روزانه کاربران زیادی برای بازدید و خرید محصولات به آن ها مراجعه می کنند.

چطور متوجه شویم که یک سایت گواهینامه SSL دارد؟

برای این که متوجه شویم که وبسایتی که قصد ارائه اطلاعات خود به آن را داریم از گواهینامه ی SSL استفاده می کند یا نه چندین و چند روش پیش روی ما است. از بررسی به صورت دستی گرفته تا استفاده از وبسایت هایی که کارشان چک کردن این گواهینامه است.

برای نمونه اما تیم آموزش سئو بیا و یادبگیر تصمیم دارد که چند مورد از این روش ها را به شما همراهان عزیز معرفی کند تا بتوانید به سرعت متوجه نصب بودن یا نبودن SSL روی وبسایت مورد نظرتان شوید.

  • بررسی نوع پروتکل

ساده ترین و سریع ترین روش برای این که متوجه شوید که یک سایت از گواهینامه SSL استفاده می کند یا نه بررسی نوع پروتکلی است که قبل از نام سایت در نوار آدرس قرار داده شده است. اگر این پروتکل https بود یعنی وبسایت مورد نظر گواهینامه SSL دارد و می توانید با خیال راحت اطلاعات خود را در آن وارد کنید.

  • چک کردن نماد ایمنی

اگر اهل وب و وبگردی باشد قطعا نماد ایمنی را بار ها و بار ها رویت کرده اید. نماد ایمنی همان آیکون قفل کوچکی است که در نوار آدرس یا آدرس بار پیش از نوع پروتکل قرار گرفته و اگر بسته باشد نشان دهنده ی فعال بودن SSL و اگر باز باشد نمایانگر غیر فعال بودن این گواهینامه است.

چطور متوجه شویم که یک سایت گواهینامه SSL دارد؟ | بیا و یادبگیر
چطور متوجه شویم که یک سایت گواهینامه SSL دارد؟ | بیا و یادبگیر
  • استفاده از سرویس های SSL Checker

از قدیم گفتن تا 3 نشه بازی نشه. روش سوم برای این که بفهمید یک سایت از گواهینامه SSL استفاده می کند یا نه مراجعه به وبسایت sslshopper.com و مراجعه به بخش ssl checker است. در این بخش می تواند با وارد کردن نام سایت مد نظرتان اطلاعات مربوط به SSL آن را مشاهده کنید.

چطور متوجه شویم که یک سایت گواهینامه SSL دارد؟ | بیا و یادبگیر
چطور متوجه شویم که یک سایت گواهینامه SSL دارد؟ | بیا و یادبگیر

مزایای استفاده از گواهینامه SSL

جدای از مزایایی که داشتن این گواهینامه در حفظ اطلاعات کاربران دارد، استفاده از آن می تواند در رشد و اعتلای یک کسب و کار آنلاین نقش به سزایی داشته باشد و منجر به بهبود رتبه ی آن در نتایج جستجوی کاربران شود. از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اعتبار بیشتر

افزایش اعتبار از جلمه مزیت هایی است که نصب این گواهینامه برای یک وبسایت به همراه دارد. چون کاربر و موتور های جستجو می بینند که این سایت برای مخاطبین خود ارزش قائل شده و به حفظ امنیت اطلاعات آن ها اهمیت می دهد.

  • سئو بهتر

بیش از یک دهه است که موتور های جستجو و در راس آن ها گوگل نصب این گواهینامه را از ملزومات سئو می دانند و داشتن آن را برای تمامی وبسایت هایی که قصد فعالیت جدی در بستر اینترنت دارند واجب می دانند.

پس اگر می خواهید کسب و کار آنلاین خود را در صفحات ابتدایی نتایج جستجو ببینید حتما گواهینامه SSL را از همان ابتدا و در زمان خرید هاست و دامنه روی وبسایت خود نصب کنید.

  • امنیت بالاتر

طبیعی است که با نصب این گواهینامه و رمز گذاری شدن اطلاعات امکان به سرقت رفتن داده ها به صفر می رسد. در نتیجه به دلیل همین امنیت بالا کاربران بیشتری به وبسایت شما اعتماد می کنند و میزان ورود به سایت و فروش محصولاتتان افزایش پیدا می کند.

مزایای استفاده از گواهینامه SSL | بیا و یادبگیر
مزایای استفاده از گواهینامه SSL | بیا و یادبگیر
کلام آخر

و تمام. هر آن چیزی که لازم بود در خصوص گواهینامه SSL بدانید در این مقاله آموزش داده شد. از انواع و شکل های مختلف آن گرفته تا روش های استعلام و مزیت های آن، همه و همه به طور کامل در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حالا می دانید که به چه وبسایت هایی می توانید اعتماد کنید و از چه سایت هایی باید دوری کنید. می دانید که هنگام خرید اینترنتی باید حتما وضعیت SSL وبسایت فروشنده را چک کنید تا اطلاعات کارت و پرداخت شما به سرقت نرود.

پس اگر کاربر ساده ی دنیای وب هستید هوشیارانه رفتار کنید تا کلاه سرتان نرود و اگر مدیر یک وبسایت در این بستر هستید حتما با تهیه و نصب گواهینامه SSL روی سایت خود در جلب نظر مشتریانتان گامی مثبت بردارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

گوگل سندباکس
چگالی کلمه کلیدی