اسپاتی فیلوم | بیا و یادبگیر

اسپاتی فیلوم

اسپاتی فیلوم، ملقب به لیلیوم صلح، نماد پاکی و پاکیزگی و سمبل معصومیت و پاکدستی، گیاهی جذاب و زیبا با گل هایی سفید و دوست داشتنی که بی شک هر فرد علاقه مند به نگهداری از گل و گیاه برای تکمیل مجموعه ی گیاهانش به یک نمونه از آن نیاز دارد.

اسپاتی فیلوم

گیاهی چند ساله و بومی مناطق مرکزی و جنوبی قاره ی آمریکا است. در وصف ظاهرش همین بس که بدانید برگ هایی سبز و بیضی شکل با دمبرگ های تیز دارد و با گل های سفیدش خودنمایی می کند و از بیننده اش دل می برد.

تصفیه کننده ی هوا است و اوایل فصل تابستان را برای گلدهی مناسب می داند. گونه های مختلف بسیاری دارد که هر کدام شکل ها و رنگ ها و اندازه های مختص به خود را دارند و وجه مشترک اکثرشان این است که ارتفاعشان از 40 سانتی متر فراتر نمی رود.

گیاه اسپاتی فیلوم | بیا و یادبگیر
گیاه اسپاتی فیلوم | بیا و یادبگیر

اسپاتی فیلوم سمی برای انسان و حیوان

اسپاتی فیلوم از آن دسته گیاهانی است که هم برای انسان و هم برای حیوانات سمی است و می تواند موجب بروز ناراحتی های پوستی به واسطه ی شیره داخلی برگ ها و ساقه هایش و همچنین مسمومیت و شکل گیری حالت تهوع و استفراغ به خاطر جویدن و بلعیدن برگ هایش شود.

لذا به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر حتما از آن در محلی نگهداری کنید که از دسترس سگ ها و گربه ها و همچنین کودکان دلبندتان به دور باشد.

شرایط مراقبت و نگهداری از اسپاتی فیلوم

  • آب

به طور معمول گیاه اسپاتی فیلوم نیاز خود به آب را با دو نشانه نمایان می کند. نشانه ی اول برگ های آن است که به هنگام کمبود آب کمی خود را رو به جلو می اندازند. نشانه ی دوم هم که در میان 99 درصد گیاهان مشترک است خشک شدن بخش رویی خاک است. پس برای آبیاری آن عجله نکنید و در هول و ولا نیوفتید.

به یاد داشته باشید که این گیاه کمی خیس بودن خاک را به خشکی آن ترجیح می دهد. لذا سعی کنید تا جایی که ممکن است اجازه ی خشک شدن طولانی مدت خاک اسپاتی فیلوم را ندهید.

البته که توصیه بالا به معنای غرقاب کردن خاک این گیاه نیست و بیشتر منظور آبیاری اسپاتی فیلوم در بستر یک برنامه ی منظم و مدون است.

علاوه بر موارد بالا باید حتما به این نکته هم توجه داشته باشید که آب های دارای املاح اصلا برای آبیاری این گیاه مناسب نیستند و بهتر است تا از آب های چند روز مانده یا آب باران برای آبیاری اسپاتی فیلوم استفاده کنید.

  • نور

جز نور مستقیم خورشید، اسپاتی فیلوم می تواند از هر نوع نوری حتی نور مصنوعی فلوئورسنت برای رشد استفاده کند. اما برای نتیجه گیری بهتر و فراهم کردن شرایط مناسب برای گلدهی بهتر است تا این گیاه را در محلی قرار دهید که نور خورشید به صورت غیر مستقیم به آن بتابد.

  • دما

دمای اتاق یا همان دمای تعادل برای نگهداری اسپاتی فیلوم کاملا مناسب است و این گیاه زیبا می تواند در این دما برای انجام فرایند گلدهی اقدام کند. البته به شرط آن که ثابت بماند و به وسیله ی دستگاه های سرمایشی و گرمایشی در تابستان و زمستان مدام در حال تغییر نباشد.

شرایط مراقبت و نگهداری از اسپاتی فیلوم | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از اسپاتی فیلوم | بیا و یادبگیر
  • خاک

ترکیبی از خاک برگ به همراه پیت ماس و پرلیت که به خوبی هم زهکشی شده باشد می تواند یک بستر ایده آل برای نگهداری اسپاتی فیلوم باشد. چرا که هم از ذخیره آب در خاک و پوسیده شدن ریشه ی این گیاه جلوگیری می کند و هم شرایط لازم برای رسیدن ساده تر هوا به سمت ریشه را فراهم می کند.

  • کود

اسپاتی فیلوم نیاز چندانی به کود ندارد و اگر در خاکی غنی و مناسب کاشته شده باشد می تواند تا مدت ها نیاز های خودش را به وسیله ی آن تامین کند. اما بد نیست که برای قلقلک دادن و تحریک این گیاه برای رشد بهتر در فصل های بهار و تابستان 1 یا 2 مرتبه به کمک کود های مناسب گیاهان آپارتمانی آن را تغذیه کنید.

این نکته را هم فراموش نکنید که حتما فرایند کود دهی را مطابق با دستورالعملی که بر روی بسته ی آن نوشته شده انجام دهید تا به واسطه ی کم و زیاد شدن میزان کود گیاهتان آسیب نبیند.

  • تعویض گلدان

بهترین زمان برای تعویض گلدان اسپاتی فیلوم اواسط فصل بهار و بهترین گلدان برای این گیاه گلدانی سفالی است که دقیقا اندازه ی ریشه ی آن باشد.

شرایط مراقبت و نگهداری از اسپاتی فیلوم | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از اسپاتی فیلوم | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه اسپاتی فیلوم

برای تکثیر اسپاتی فیلوم بهترین راه که البته پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر هم هست تقسیم بوته ی این گیاه است که به راحتی و توسط هر فردی با هر میزان تجربه در امر مراقبت از گل و گیاه امکان پذیر است.

  • تکثیر اسپاتی فیلوم به روش تقسیم بوته

برای تکثیر این گیاه به روش تقسیم بوته تنها لازم است تا به چند نکته کوچک توجه داشته باشید تا بتوانید این پروسه را به بهترین شکل ممکن پیش ببرید و بر تعداد اسپاتی فیلوم های خود در منزل یا محل کار بیفزایید.

اول این که صبر کنید تا فصل بهار به نیمه برسد تا اسپاتی فیلوم خودش را برای چنین فرایندی آماده کند. دوم این که گیاه خود را به طور کامل از گلدان خارج کنید و از صحت و سلامت ریشه ی آن اطمینان حاصل نمایید.

سوم این که عمل تکثیر را حتما به وسیله ی یک چاقوی استرلیزه شده انجام دهید یا اگر قصد جداسازی بوته ی این گیاه را با دستان خود دارید حتما پیش از شورع به کار دست هایتان را خوب بشویید.

چهارم این که تقسیم توپ ریشه ی اسپاتی فیلوم را به گونه ای انجام دهید که هر بخش ریشه، ساقه و برگ کافی برای رشد داشته باشد. در نهایت و پس از جداسازی هم می توانید هر توپ را درون یک گلدان مجزا قرار دهید و مانند یک گیاه بالغ از آن نگهداری کنید.

تکثیر اسپاتی فیلوم به روش تقسیم بوته | بیا و یادبگیر
تکثیر اسپاتی فیلوم به روش تقسیم بوته | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های اسپاتی فیلوم

اسپاتی فیلوم گیاه به شدت مقاومی است و خیلی کم پیش می آید که نتواند از پس حمله ی آفات برآید و خود را از شر بیماری ها در امان نگه دارد. اما همان طور که می دانید سکه دو رو دارد و گاهی هم ممکن است که این گیاه نتواند به خودی خود از پس این مشکلات برآید و نیاز به کمک ما داشته باشد.

در این زمان شما دوستان و همراهان بیا و یادبگیر که از این گیاه زیبا در منزل یا محل کار خود نگهداری می کنید می توانید با انجام یک سری از ترفند ها به خلاصی اسپاتی فیلوم خود از شر آفات و بیماری هایی کمک کنید و روند بهبود شرایط سلامت آن را سرعت دهید.

  • دلیل قهوه ای شدن نوک برگ های اسپاتی فیلوم چیست؟

عمده ترین علت قهوه ای شدن نوک برگ های در این گیاه عدم آبیاری صحیح آن است. یعنی یا کمتر از میزان درخواست گیاه به آن آب داده اید و یا بیش از حد نیاز اسپاتی فیلوم خود را آبیاری کرده اید.

برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین مشکلی اما بهترین راه آبیاری به موقع و به اندازه اسپاتی فیلوم، دقیقا مطابق با توضیحاتی که در بخش آب ارائه شد است. به این ترتیب که هر زمان که بخش رویی سطح خاک گیاه شما خشک شد و برگ هایش کمی بی حال به نظر رسیدند آن را آبیاری کنید.

آفات و بیماری های اسپاتی فیلوم | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های اسپاتی فیلوم | بیا و یادبگیر
  • چرا برگ های اسپاتی فیلوم زرد می شوند؟

دلایل متعددی می تواند منجر به زرد شدن برگ های اسپاتی فیلوم شوند. دلایلی که هم می توانند طبیعی باشند و به علت گذر زمان و مسن تر شدن گیاه رخ داده باشند و هم می توانند غیر طبیعی باشند و به خاطر عدم نگهداری صحیح یا هجوم آفات پدیدار شده باشند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  1. تابش نور نامناسب خورشید یکی از اصلی ترین دلایل زرد شدن برگ های این گیاه است که می توان با کنترل آن از به وجود آمدن این مشکل پیشگیری کرد.
  2. کمبود آب و خشکی خاک هم از دیگر علل های زرد شدن برگ های اسپاتی فیلوم است که این مشکل را هم می توان با آبیاری درست و به موقع رفع و رجوع کرد.
  3. آبیاری بیش از اندازه نیز می تواند از دلایل زردی برگ های این گیاه باشد که اگر علت زرد شدن برگ ها این باشد می توانید با قطع فرایند آبیاری تا زمان خشکی کامل خاک و سپس شروع آبیاری مطابق با آموزش ارائه شده در بخش آب این مسئله را به طور کامل حل کنید.
  4. افزایش سن اسپاتی فیلوم هم ممکن است منجر به زرد شدن و ریزش برگ های کهنه شود که کاملا طبیعی است و جای هیچ گونه نگرانی ندارد.
  5. تغییرات دمایی، یعنی افزایش یا کاهش دمای محیط زندگی اسپاتی فیلوم هم می تواند عاملی بر زردی برگ های این گیاه باشد که در صورتی که این مسئله موجب زرد شدن برگ های آن شده باشد می توانید با تعویض محل نگهداری اسپاتی فیلوم و قرار دادن آن در مکانی که دمای آن مابین 15 تا 25 درجه ی سانتی گرد است این مشکل را نیز حل کنید.
آفات و بیماری های اسپاتی فیلوم | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های اسپاتی فیلوم | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نخل مرداب
برگ بیدی